Azalea Rhodhodendron

Παρουσιάσεις Μπονσάϊ μελών
Απάντηση

Lena
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Azalea Rhodhodendron

Δημοσίευση από Lena »

My Nellie έγραψε:
Philip έγραψε:
My Nellie έγραψε:Από πού θα αγοράσω το kanuma έτσι ώστε να το έχω ανά χείρας τον Ιούνιο???
.......απο Κανελοπουλο.......(δεκελειας 197 αχαρναι 2102400953) :P
Ευχαριστώ, Φίλιππε!
Κανένα σχόλιο για την.... προβλεπτικότητά μου, δεν έχει? :laughing-rolling:
Δεν θα διαφωνήσεις, πιστεύω, ότι τις παρατηρήσεις τις λαμβάνω σοβαρά υπ' όψιν μου! :laughing-rolling:

Δεν το συζητώ "κλαρίνο" μας έχει όλους ο μεσιέ Φιλιπ. :animals-chickencatch: :laughing-rolling:
Αξια μαθήτρια Αλεξάνδρα . :text-bravo:

Τα παραπάνω ματζούνια είναι γνωστά κ αποτελεσματικά. :character-oldtimer:
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

:laughing-rolling: :laughing-rolling:

.......Ετσι Αλεξανδρα.....τον φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν....... :P

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Philip έγραψε:
My Nellie έγραψε:Από πού θα αγοράσω το kanuma έτσι ώστε να το έχω ανά χείρας τον Ιούνιο???
Ευχαριστώ, Φίλιππε!
Κανένα σχόλιο για την.... προβλεπτικότητά μου, δεν έχει? :laughing-rolling:
Δεν θα διαφωνήσεις, πιστεύω, ότι τις παρατηρήσεις τις λαμβάνω σοβαρά υπ' όψιν μου! :laughing-rolling:

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

fspike έγραψε: ... ... Δεν έχω (ακόμη... :romance-heartsthree: ) αζαλέα bonsai αλλά έχω κανονικά οξύφυλλα φυτά σε γλάστρα(αζαλέα, γαρδένια,καμέλια, ορτανσία). Αυτό με το ξύδι δεν το είχα ξανακούσει. Ισχύει? Να το εφαρμόσω? Υπάρχει κανένας άλλος περιορισμός? Μην τα κάψω, αμαρτία είναι :violence-torch: :violence-torch: :violence-torch:
Αυτο το.... μαντζούνι μου το είχε πει ένας ανθοκαλλιεργητής, αλλά όχι για αζαλέα, για την γαρδένια μου.
Για τα οξύφιλα είναι το ξύδι και για τα άλλα είναι η σόδα, μου είχε πει.
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

fspike έγραψε:
Harris έγραψε:πολυ ωραια η Αζαλέα σου! Δες και εδω καποιες πληροφοριες εαν δεν το εχεις δει... λεμε τωρα !!! :)

http://www.bonsaiclub.gr/articles/azalea-bonsai.html
Έδαφος
Οι αζαλέες χρειάζονται όξινο χώμα γι’ αυτό ένα μείγμα από 80% kanuma και 20% τύρφη είναι το ενδεδειγμένο.
Ωστόσο με το καιρό και αφού ποτίζουμε με νερό βρύσης το έδαφος γίνεται σταδιακά αλκαλικό.
Σε αυτήν την περίπτωση μια φορά το μήνα αραιώνουμε μια κουταλιά λευκό ξύδι σε 3 λίτρα νερού και ποτίζουμε ώστε το έδαφος να διατηρηθεί όξινο.

Χάρη μιας και το ανέφερες θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το άρθρο αυτό. Δεν έχω (ακόμη... :romance-heartsthree: ) αζαλέα bonsai αλλά έχω κανονικά οξύφυλλα φυτά σε γλάστρα(αζαλέα, γαρδένια,καμέλια, ορτανσία). Αυτό με το ξύδι δεν το είχα ξανακούσει. Ισχύει? Να το εφαρμόσω? Υπάρχει κανένας άλλος περιορισμός? Μην τα κάψω, αμαρτία είναι :violence-torch: :violence-torch: :violence-torch:
Το λευκό ξύδι διαλύει τα άλατα δεν παθαίνει κάτι το δέντρο σου. (βάλε την σωστή δοσολογία μην μυρίζει σαν φακές! :) )
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

fspike
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fspike »

Harris έγραψε:πολυ ωραια η Αζαλέα σου! Δες και εδω καποιες πληροφοριες εαν δεν το εχεις δει... λεμε τωρα !!! :)

Έδαφος
Οι αζαλέες χρειάζονται όξινο χώμα γι’ αυτό ένα μείγμα από 80% kanuma και 20% τύρφη είναι το ενδεδειγμένο.
Ωστόσο με το καιρό και αφού ποτίζουμε με νερό βρύσης το έδαφος γίνεται σταδιακά αλκαλικό.
Σε αυτήν την περίπτωση μια φορά το μήνα αραιώνουμε μια κουταλιά λευκό ξύδι σε 3 λίτρα νερού και ποτίζουμε ώστε το έδαφος να διατηρηθεί όξινο.

Χάρη μιας και το ανέφερες θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το άρθρο αυτό. Δεν έχω (ακόμη... :romance-heartsthree: ) αζαλέα bonsai αλλά έχω κανονικά οξύφυλλα φυτά σε γλάστρα(αζαλέα, γαρδένια,καμέλια, ορτανσία). Αυτό με το ξύδι δεν το είχα ξανακούσει. Ισχύει? Να το εφαρμόσω? Υπάρχει κανένας άλλος περιορισμός? Μην τα κάψω, αμαρτία είναι :violence-torch: :violence-torch: :violence-torch:
Γιώργος

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

Σ' ευχαριστώ, Χάρη!
Κι επειδή ήδη δέχθηκα μία.... "επίπληξη" :laughing-rolling: για το ότι θα έπρεπε τα pots να τα έχω παραγγείλει από τον χειμώνα ώστε να τα έχω διαθέσιμα την Άνοιξη, ας φανώ τώρα τουλάχιστον προνοητική και να ρωτήσω:
Από πού θα αγοράσω το kanuma έτσι ώστε να το έχω ανά χείρας τον Ιούνιο???
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

πολυ ωραια η Αζαλέα σου! Δες και εδω καποιες πληροφοριες εαν δεν το εχεις δει... λεμε τωρα !!! :)

Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

OK, then!

fspike
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fspike »

Philip έγραψε:Την χρειάζονται παντος να ξέρεις....... αστην να προσαρμοστει...Το καλοκαίρι ειναι κοντα.

.........μεχρι να παρεις κανουμα κ να βρεις ποτ έφτασε :auto-biker:

Τι ήρεμα που τα λεεί.... :violin: :violin: Ψυχολόγος έπρεπε να γίνει...

Στις πρώτες μου ανησυχίες με τέτοια λόγια με κράτησε ώστε να μην κατακρεουργήσω πολλά από τα φυτά μου για να τα κάνω pro-bonsai :whistle: :whistle:
Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Την χρειάζονται παντος να ξέρεις....... αστην να προσαρμοστει...Το καλοκαίρι ειναι κοντα.

.........μεχρι να παρεις κανουμα κ να βρεις ποτ έφτασε :auto-biker:

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

Philip έγραψε: ... ...Το νερο βγαίνει εύκολα απο τις τρύπες ?? :think:
Το νερό βγαίνει από τις τρύπες, αλλά πολύ φοβούμαι ότι είναι το νερό μόνο από το αφράτο υπόστρωμα που περιβάλλει την σκληρή μπάλλα. Αυτή έχω την γνώμη ότι κρατάει υγρασία, αλλά δεν είμαι και σίγουρη....
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

My Nellie έγραψε:
Philip έγραψε:
My Nellie έγραψε: ... ... Η Αζαλέα λοιπόν είναι σε "χώμα" που χειρότερο δεν γίνεται! Μάλλον φαίνεται να έχει μεταφυτευθεί στο pot από άλλο, διότι έχει μια μπάλα με πολύ σκληρό υπόστρωμα και γύρω γύρω υπάρχει πιο αφράτο υλικό....
Φίλιππε, λάβε υπ' όψιν σου κι αυτό.... Είναι πέτρα η μπάλα της!

Να σου πω πολλοι ευρωπαιοι κ καποιοι στη βορεια Ιαπωνια τις μεταφυτευουν τον χειμωνα...άλλοι ευρωπαιοι την growing season . Καλυτερα ποσοστα εχουμε ομως το καλοκαίρι.
.......κ τα παιδια που έχουν έτσι ειναι...Θα σου πρότεινα το καλοκαίρι.

Το νερο βγαίνει εύκολα απο τις τρύπες ?? :think:

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

Philip έγραψε:Μην την πειραξεις τωρα ......Αστην να προσαρμοστη, μετα την πτωση των ανθων (ιουλιο) την μεταφυτευεις :P
My Nellie έγραψε: ... ... Η Αζαλέα λοιπόν είναι σε "χώμα" που χειρότερο δεν γίνεται! Μάλλον φαίνεται να έχει μεταφυτευθεί στο pot από άλλο, διότι έχει μια μπάλα με πολύ σκληρό υπόστρωμα και γύρω γύρω υπάρχει πιο αφράτο υλικό....
Φίλιππε, λάβε υπ' όψιν σου κι αυτό.... Είναι πέτρα η μπάλα της!

fspike
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fspike »

My Nellie έγραψε: Γιώργο, δεν είναι μεγάλο, έτσι φαίνεται... Είναι 31εκ. πάνω από το χείλος του pot και μέγιστο πλάτος 25εκ. κι ο κορμός της είναι λεπτός.

Γιατί είναι άσχημα 31 cm?? :clap: Έτσι και άνθησε αυτό θα είναι μια ζωγραφιά :romance-heartsthree:
Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Μην την πειραξεις τωρα ......Αστην να προσαρμοστη, μετα την πτωση των ανθων (ιουλιο) την μεταφυτευεις :P

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

Liz@ki έγραψε:ωραια ειναι.. :romance-heartsthree:
μπουμπουκια εχει πανω?
Όχι, Λιζάκι μου, νομίζω ότι δεν έχει μπουμπούκια..., ή μάλλον δεν ξέρω εάν οι κορυφούλες που έχει είναι μπουμπούκια ή φύλλα.
fspike έγραψε:Είδες που ανησυχούσες.... :( :( Καλά είναι πανέμορφο....Και φαίνεται μεγάλο ε? :text-bravo:
Γιώργο, δεν είναι μεγάλο, έτσι φαίνεται... Είναι 31εκ. πάνω από το χείλος του pot και μέγιστο πλάτος 25εκ. κι ο κορμός της είναι λεπτός.

Ερώτηση: Λέω να την μεταφυτεύσω σε μεγαλύτερο pot για να αναπτυχθεί περισσότερο. Μπορώ να το κάνω? Θα έχει αποτέλεσμα?
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

ωραια ειναι.. :romance-heartsthree:
μπουμπουκια εχει πανω?
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος

fspike
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fspike »

Είδες που ανησυχούσες.... :( :( Καλά είναι πανέμορφο....Και φαίνεται μεγάλο ε? :text-bravo:
Γιώργος
Απάντηση