Azalea Rhodhodendron
Re: Azalea Rhodhodendron
My Nellie έγραψε:Ευχαριστώ, Φίλιππε!Philip έγραψε:.......απο Κανελοπουλο.......(δεκελειας 197 αχαρναι 2102400953)My Nellie έγραψε:Από πού θα αγοράσω το kanuma έτσι ώστε να το έχω ανά χείρας τον Ιούνιο???
Κανένα σχόλιο για την.... προβλεπτικότητά μου, δεν έχει?![]()
Δεν θα διαφωνήσεις, πιστεύω, ότι τις παρατηρήσεις τις λαμβάνω σοβαρά υπ' όψιν μου!
Δεν το συζητώ "κλαρίνο" μας έχει όλους ο μεσιέ Φιλιπ.
Αξια μαθήτρια Αλεξάνδρα .
Τα παραπάνω ματζούνια είναι γνωστά κ αποτελεσματικά.
-
My Nellie
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Ευχαριστώ, Φίλιππε!Philip έγραψε:.......απο Κανελοπουλο.......(δεκελειας 197 αχαρναι 2102400953)My Nellie έγραψε:Από πού θα αγοράσω το kanuma έτσι ώστε να το έχω ανά χείρας τον Ιούνιο???
Κανένα σχόλιο για την.... προβλεπτικότητά μου, δεν έχει?
Δεν θα διαφωνήσεις, πιστεύω, ότι τις παρατηρήσεις τις λαμβάνω σοβαρά υπ' όψιν μου!
-
My Nellie
Topic author - Imperial

Αυτο το.... μαντζούνι μου το είχε πει ένας ανθοκαλλιεργητής, αλλά όχι για αζαλέα, για την γαρδένια μου.fspike έγραψε: ... ... Δεν έχω (ακόμη...) αζαλέα bonsai αλλά έχω κανονικά οξύφυλλα φυτά σε γλάστρα(αζαλέα, γαρδένια,καμέλια, ορτανσία). Αυτό με το ξύδι δεν το είχα ξανακούσει. Ισχύει? Να το εφαρμόσω? Υπάρχει κανένας άλλος περιορισμός? Μην τα κάψω, αμαρτία είναι
![]()
![]()
Για τα οξύφιλα είναι το ξύδι και για τα άλλα είναι η σόδα, μου είχε πει.
-
Philip
- Masterpiece

My Nellie έγραψε:Από πού θα αγοράσω το kanuma έτσι ώστε να το έχω ανά χείρας τον Ιούνιο???
.......απο Κανελοπουλο.......(δεκελειας 197 αχαρναι 2102400953)
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Το λευκό ξύδι διαλύει τα άλατα δεν παθαίνει κάτι το δέντρο σου. (βάλε την σωστή δοσολογία μην μυρίζει σαν φακές!fspike έγραψε:ΈδαφοςHarris έγραψε:πολυ ωραια η Αζαλέα σου! Δες και εδω καποιες πληροφοριες εαν δεν το εχεις δει... λεμε τωρα !!!
http://www.bonsaiclub.gr/articles/azalea-bonsai.html
Οι αζαλέες χρειάζονται όξινο χώμα γι’ αυτό ένα μείγμα από 80% kanuma και 20% τύρφη είναι το ενδεδειγμένο.
Ωστόσο με το καιρό και αφού ποτίζουμε με νερό βρύσης το έδαφος γίνεται σταδιακά αλκαλικό.
Σε αυτήν την περίπτωση μια φορά το μήνα αραιώνουμε μια κουταλιά λευκό ξύδι σε 3 λίτρα νερού και ποτίζουμε ώστε το έδαφος να διατηρηθεί όξινο.
Χάρη μιας και το ανέφερες θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το άρθρο αυτό. Δεν έχω (ακόμη...) αζαλέα bonsai αλλά έχω κανονικά οξύφυλλα φυτά σε γλάστρα(αζαλέα, γαρδένια,καμέλια, ορτανσία). Αυτό με το ξύδι δεν το είχα ξανακούσει. Ισχύει? Να το εφαρμόσω? Υπάρχει κανένας άλλος περιορισμός? Μην τα κάψω, αμαρτία είναι
![]()
![]()
ΈδαφοςHarris έγραψε:πολυ ωραια η Αζαλέα σου! Δες και εδω καποιες πληροφοριες εαν δεν το εχεις δει... λεμε τωρα !!!
Οι αζαλέες χρειάζονται όξινο χώμα γι’ αυτό ένα μείγμα από 80% kanuma και 20% τύρφη είναι το ενδεδειγμένο.
Ωστόσο με το καιρό και αφού ποτίζουμε με νερό βρύσης το έδαφος γίνεται σταδιακά αλκαλικό.
Σε αυτήν την περίπτωση μια φορά το μήνα αραιώνουμε μια κουταλιά λευκό ξύδι σε 3 λίτρα νερού και ποτίζουμε ώστε το έδαφος να διατηρηθεί όξινο.
Χάρη μιας και το ανέφερες θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το άρθρο αυτό. Δεν έχω (ακόμη...
Γιώργος
-
My Nellie
Topic author - Imperial

Σ' ευχαριστώ, Χάρη!
Κι επειδή ήδη δέχθηκα μία.... "επίπληξη"
για το ότι θα έπρεπε τα pots να τα έχω παραγγείλει από τον χειμώνα ώστε να τα έχω διαθέσιμα την Άνοιξη, ας φανώ τώρα τουλάχιστον προνοητική και να ρωτήσω:
Από πού θα αγοράσω το kanuma έτσι ώστε να το έχω ανά χείρας τον Ιούνιο???
Κι επειδή ήδη δέχθηκα μία.... "επίπληξη"
Από πού θα αγοράσω το kanuma έτσι ώστε να το έχω ανά χείρας τον Ιούνιο???
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
πολυ ωραια η Αζαλέα σου! Δες και εδω καποιες πληροφοριες εαν δεν το εχεις δει... λεμε τωρα !!! 
Philip έγραψε:Την χρειάζονται παντος να ξέρεις....... αστην να προσαρμοστει...Το καλοκαίρι ειναι κοντα.
.........μεχρι να παρεις κανουμα κ να βρεις ποτ έφτασε
Τι ήρεμα που τα λεεί....
Στις πρώτες μου ανησυχίες με τέτοια λόγια με κράτησε ώστε να μην κατακρεουργήσω πολλά από τα φυτά μου για να τα κάνω pro-bonsai
Γιώργος
-
My Nellie
Topic author - Imperial

Το νερό βγαίνει από τις τρύπες, αλλά πολύ φοβούμαι ότι είναι το νερό μόνο από το αφράτο υπόστρωμα που περιβάλλει την σκληρή μπάλλα. Αυτή έχω την γνώμη ότι κρατάει υγρασία, αλλά δεν είμαι και σίγουρη....Philip έγραψε: ... ...Το νερο βγαίνει εύκολα απο τις τρύπες ??
-
Philip
- Masterpiece

My Nellie έγραψε:Philip έγραψε:Φίλιππε, λάβε υπ' όψιν σου κι αυτό.... Είναι πέτρα η μπάλα της!My Nellie έγραψε: ... ... Η Αζαλέα λοιπόν είναι σε "χώμα" που χειρότερο δεν γίνεται! Μάλλον φαίνεται να έχει μεταφυτευθεί στο pot από άλλο, διότι έχει μια μπάλα με πολύ σκληρό υπόστρωμα και γύρω γύρω υπάρχει πιο αφράτο υλικό....
Να σου πω πολλοι ευρωπαιοι κ καποιοι στη βορεια Ιαπωνια τις μεταφυτευουν τον χειμωνα...άλλοι ευρωπαιοι την growing season . Καλυτερα ποσοστα εχουμε ομως το καλοκαίρι.
.......κ τα παιδια που έχουν έτσι ειναι...Θα σου πρότεινα το καλοκαίρι.
Το νερο βγαίνει εύκολα απο τις τρύπες ??
-
My Nellie
Topic author - Imperial

Philip έγραψε:Μην την πειραξεις τωρα ......Αστην να προσαρμοστη, μετα την πτωση των ανθων (ιουλιο) την μεταφυτευεις
Φίλιππε, λάβε υπ' όψιν σου κι αυτό.... Είναι πέτρα η μπάλα της!My Nellie έγραψε: ... ... Η Αζαλέα λοιπόν είναι σε "χώμα" που χειρότερο δεν γίνεται! Μάλλον φαίνεται να έχει μεταφυτευθεί στο pot από άλλο, διότι έχει μια μπάλα με πολύ σκληρό υπόστρωμα και γύρω γύρω υπάρχει πιο αφράτο υλικό....
My Nellie έγραψε: Γιώργο, δεν είναι μεγάλο, έτσι φαίνεται... Είναι 31εκ. πάνω από το χείλος του pot και μέγιστο πλάτος 25εκ. κι ο κορμός της είναι λεπτός.
Γιατί είναι άσχημα 31 cm??
Γιώργος
-
My Nellie
Topic author - Imperial

Όχι, Λιζάκι μου, νομίζω ότι δεν έχει μπουμπούκια..., ή μάλλον δεν ξέρω εάν οι κορυφούλες που έχει είναι μπουμπούκια ή φύλλα.Liz@ki έγραψε:ωραια ειναι..![]()
μπουμπουκια εχει πανω?
Γιώργο, δεν είναι μεγάλο, έτσι φαίνεται... Είναι 31εκ. πάνω από το χείλος του pot και μέγιστο πλάτος 25εκ. κι ο κορμός της είναι λεπτός.fspike έγραψε:Είδες που ανησυχούσες....![]()
Καλά είναι πανέμορφο....Και φαίνεται μεγάλο ε?
Ερώτηση: Λέω να την μεταφυτεύσω σε μεγαλύτερο pot για να αναπτυχθεί περισσότερο. Μπορώ να το κάνω? Θα έχει αποτέλεσμα?