help (πολλαπλασιασμός με σπορά)

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Re: help (πολλαπλασιασμός με σπορά)

Δημοσίευση από Harris »

asumvivastos έγραψε::greetings-wavegreen: καλημερα και ευχαριστω για την απαντηση, κατι ακομα να ρωτησω εγω τα φυτεψα πριν κατι μερες σε αυτα τα γλαστρακια απο ινες καρυδας και τα τιλιξα με σακουλα sanitas , θα βγουν??? :eusa-think: η επρεπε την ανοιξη?

Οτι εγραψες. θα τα βαλεις στο ψυγειο και την Ανοιξη θα τα βγαλεις. :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
asumvivastos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από asumvivastos »

:greetings-wavegreen: καλημερα και ευχαριστω για την απαντηση, κατι ακομα να ρωτησω εγω τα φυτεψα πριν κατι μερες σε αυτα τα γλαστρακια απο ινες καρυδας και τα τιλιξα με σακουλα sanitas , θα βγουν??? :think: η επρεπε την ανοιξη?
Άβαταρ μέλους

DimitriS
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από DimitriS »

Μπορεις να ξεκινήσεις με ενα δεντρο απο φυτώριο και σιγα σιγα να περιμένεις και την σπορά σου να μεγαλώσει! :)

PanosBonsai
Omono
Omono
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από PanosBonsai »

Καλώς ήρθες ! Χαίρομαι που όλο και πιο νέοι άνθρωποι ασχολούνται με αυτό το 'χόμπι' στην Ελλάδα.

Τα βίντεο τα έχω δει και ειναι πολυ κατατοπιστικά. Θα σε βοηθήσουν.

:text-welcomewave:
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Re: help

Δημοσίευση από Harris »

asumvivastos έγραψε:Γεια σας παιδια μια ερωτηση να κανω θελω εχω παρει σπορια bonsai -->1)cedrus atlantica, 2)cryptomeria ,japonica, 3)pinus excelsa, 4)pinus roxburghii, 5)thuja orientalis, 6)abies-(fir tree) τι χωμα ακριβως πρεπει να παρω??? τα εχω φυτεψει σε κατι ιδικα γλαστρακια απο ινες καρυδας και μετα απο 3 εβδομαδες θα πρεπει να τα βαλω στο ψυγειο για 3-4 εβδομαδες και μετα να τα βγαλω ,,, τωρα οταν αρχισουν να μεγαλωσουν λιγο θα τα κανω μεταφυτεψει τι χωμα να βαλω ακριβως???? :music-rockout: :music-rockout: :music-rockout:

Καλημερα και καλως ηρθες, :text-welcomewave:

βασικα επρεπε να βαλεις τα σπορια για 3-4 μηνες μεσα στο ψυγειο και την ανοιξη να τα εβαζες ή σε αυτα τα γλαστρακια που εχεις ή να τα βαλεις σε ποταμισια αμμο με τυρφη....
Οχι οτι και ετσι που το εκανες δεν θα πετυχει.... απλα με την παραπανω μεθοδο εχεις μεγαλυτερη επιτυχια...

Δες αυτο το βιντεο: http://www.bonsaiclub.gr/gallery-photo- ... seeds.html

Καλο ειναι να ασχοληθεις και με ενα ετοιμο δεντρο για το πως μπορεις να το κανεις και μπονσαι.
καλη επιτυχια οτι αλλο θες εδω ειμαστε. Εαν θες γραψε και μερικα λογια για σενα εδω.: http://www.bonsaiclub.gr/forum/viewforum.php?f=42
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
asumvivastos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

help (πολλαπλασιασμός με σπορά)

Δημοσίευση από asumvivastos »

Γεια σας παιδια μια ερωτηση να κανω θελω εχω παρει σπορια bonsai -->1)cedrus atlantica, 2)cryptomeria ,japonica, 3)pinus excelsa, 4)pinus roxburghii, 5)thuja orientalis, 6)abies-(fir tree) τι χωμα ακριβως πρεπει να παρω??? τα εχω φυτεψει σε κατι ιδικα γλαστρακια απο ινες καρυδας και μετα απο 3 εβδομαδες θα πρεπει να τα βαλω στο ψυγειο για 3-4 εβδομαδες και μετα να τα βγαλω ,,, τωρα οταν αρχισουν να μεγαλωσουν λιγο θα τα κανω μεταφυτεψει τι χωμα να βαλω ακριβως???? :music-rockout: :music-rockout: :music-rockout:
Απάντηση