help (πολλαπλασιασμός με σπορά)
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Re: help (πολλαπλασιασμός με σπορά)
asumvivastos έγραψε:καλημερα και ευχαριστω για την απαντηση, κατι ακομα να ρωτησω εγω τα φυτεψα πριν κατι μερες σε αυτα τα γλαστρακια απο ινες καρυδας και τα τιλιξα με σακουλα sanitas , θα βγουν???
η επρεπε την ανοιξη?
Οτι εγραψες. θα τα βαλεις στο ψυγειο και την Ανοιξη θα τα βγαλεις.
-
asumvivastos
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
-
PanosBonsai
- Omono

- Been thanked: 2 times
Καλώς ήρθες ! Χαίρομαι που όλο και πιο νέοι άνθρωποι ασχολούνται με αυτό το 'χόμπι' στην Ελλάδα.
Τα βίντεο τα έχω δει και ειναι πολυ κατατοπιστικά. Θα σε βοηθήσουν.

Τα βίντεο τα έχω δει και ειναι πολυ κατατοπιστικά. Θα σε βοηθήσουν.
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Re: help
asumvivastos έγραψε:Γεια σας παιδια μια ερωτηση να κανω θελω εχω παρει σπορια bonsai -->1)cedrus atlantica, 2)cryptomeria ,japonica, 3)pinus excelsa, 4)pinus roxburghii, 5)thuja orientalis, 6)abies-(fir tree) τι χωμα ακριβως πρεπει να παρω??? τα εχω φυτεψει σε κατι ιδικα γλαστρακια απο ινες καρυδας και μετα απο 3 εβδομαδες θα πρεπει να τα βαλω στο ψυγειο για 3-4 εβδομαδες και μετα να τα βγαλω ,,, τωρα οταν αρχισουν να μεγαλωσουν λιγο θα τα κανω μεταφυτεψει τι χωμα να βαλω ακριβως????![]()
![]()
Καλημερα και καλως ηρθες,
βασικα επρεπε να βαλεις τα σπορια για 3-4 μηνες μεσα στο ψυγειο και την ανοιξη να τα εβαζες ή σε αυτα τα γλαστρακια που εχεις ή να τα βαλεις σε ποταμισια αμμο με τυρφη....
Οχι οτι και ετσι που το εκανες δεν θα πετυχει.... απλα με την παραπανω μεθοδο εχεις μεγαλυτερη επιτυχια...
Δες αυτο το βιντεο: http://www.bonsaiclub.gr/gallery-photo- ... seeds.html
Καλο ειναι να ασχοληθεις και με ενα ετοιμο δεντρο για το πως μπορεις να το κανεις και μπονσαι.
καλη επιτυχια οτι αλλο θες εδω ειμαστε. Εαν θες γραψε και μερικα λογια για σενα εδω.: http://www.bonsaiclub.gr/forum/viewforum.php?f=42
-
asumvivastos
Topic author - Σπορόφυτο

- Been thanked: 0
help (πολλαπλασιασμός με σπορά)
Γεια σας παιδια μια ερωτηση να κανω θελω εχω παρει σπορια bonsai -->1)cedrus atlantica, 2)cryptomeria ,japonica, 3)pinus excelsa, 4)pinus roxburghii, 5)thuja orientalis, 6)abies-(fir tree) τι χωμα ακριβως πρεπει να παρω??? τα εχω φυτεψει σε κατι ιδικα γλαστρακια απο ινες καρυδας και μετα απο 3 εβδομαδες θα πρεπει να τα βαλω στο ψυγειο για 3-4 εβδομαδες και μετα να τα βγαλω ,,, τωρα οταν αρχισουν να μεγαλωσουν λιγο θα τα κανω μεταφυτεψει τι χωμα να βαλω ακριβως????