Δεν λέει να καλοκαιριάσει – Καταιγίδες και λασποβροχή σε όλη τη χώρα. Προσοχή στα βonsai δέντρα μας!!!

Εδώ γράφουμε οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τα μπονσάι
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

filitsa
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: Δεν λέει να καλοκαιριάσει – Καταιγίδες και λασποβροχή σε όλη τη χώρα. Προσοχή στα βonsai δέντρα μας!!!

Δημοσίευση από filitsa »

Harris έγραψε:Εαν εχει χώμα το φύλλο μπορεί να κανει φωτοσύνθεση; (Τα δέντρα χρησιμοποιούν τα φύλλα τους για να παράγουν τη γλυκόζη που τα θρέφει. Η χλωροφύλλη στα φύλλα απορροφά το φως του ήλιου και χρησιμοποιεί διοξείδιο του άνθρακα για να το μετατρέψει σε ενέργεια σε μορφή γλυκόζης, που θρέφει τα δέντρα.)

Τα δέντρα μου μου αρέσουν καθαρά να τα χαίρομαι, μέσα στην λάσπη δεν φαίνονται ωραία ! :)

+1000000 [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/clap.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 177 times
Επικοινωνία:

Re: Δεν λέει να καλοκαιριάσει – Καταιγίδες και λασποβροχή σε όλη τη χώρα. Προσοχή στα βonsai δέντρα μας!!!

Δημοσίευση από Harris »

Εαν εχει χώμα το φύλλο μπορεί να κανει φωτοσύνθεση; (Τα δέντρα χρησιμοποιούν τα φύλλα τους για να παράγουν τη γλυκόζη που τα θρέφει. Η χλωροφύλλη στα φύλλα απορροφά το φως του ήλιου και χρησιμοποιεί διοξείδιο του άνθρακα για να το μετατρέψει σε ενέργεια σε μορφή γλυκόζης, που θρέφει τα δέντρα.)

Τα δέντρα μου μου αρέσουν καθαρά να τα χαίρομαι, μέσα στην λάσπη δεν φαίνονται ωραία ! :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

Hfestion έγραψε:Υπάρχει κάποιος που να τσεκάρει καθε φορά που βρέχει αν το νερο ειναι οξυνο?

αν διαμενεις σε περιοχη που απεχει πανω απο 1000χλμ απο βιομηχανικες περιοχες,καυσεις ορυκτων κτλ κτλ,μην αγχωνεσαι καθολου..[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img][img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img]
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 421 times
Been thanked: 359 times

Δημοσίευση από Hfestion »

iohokahey έγραψε:
Hfestion έγραψε:Δε ξέρω τι λέτε εσείς πάντως στα δικά μου δεντρα,.

μα ποιος ειπε πως δεν ειναι πολυτιμο το βροχινο νερο δωρη?

τωρα,οσον αφορα το νερο των τελευταιων λασποβροχων,ενα ξεπλυμα των φυλλων ειναι αρκετο για να φυγειλέει και ο φυλοςσκονη..που και παλι δεν ειναι κατι ιδιαιτερα κακο,σκονη ειναι..!!

αυτο που πρεπει να προσεχουμε ειναι τις οξινες βροχες..[ Εικόνα ]
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... olling.gif[/img] Σιγα μη πλύνω και τις γλάστρες της γειτονησας για να μη ξεραθουν από το λασπονερο, η μήπως να βάλω ροδακια κάτω από τις γλάστρες να τις μετακινω καθε φορα που θα βρέχει? Υπάρχει κάποιος που να τσεκάρει καθε φορά που βρέχει αν το νερο ειναι οξυνο?

Οπως λεει Και ο φιλος iohokahey είναι χώμα.
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Bonsai Tree
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Bonsai Tree »

Ευτυχώς καλοκαίριασε και θα πάει 30+ !
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

Hfestion έγραψε:Δε ξέρω τι λέτε εσείς πάντως στα δικά μου δεντρα,.

μα ποιος ειπε πως δεν ειναι πολυτιμο το βροχινο νερο δωρη?

τωρα,οσον αφορα το νερο των τελευταιων λασποβροχων,ενα ξεπλυμα των φυλλων ειναι αρκετο για να φυγει η σκονη..που και παλι δεν ειναι κατι ιδιαιτερα κακο,σκονη ειναι..!!

αυτο που πρεπει να προσεχουμε ειναι τις οξινες βροχες..[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/lol.gif[/img]
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Paulos
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από Paulos »

Ξέπλυνα σήμερα το πρωί!
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Hfestion έγραψε:Δε ξέρω τι λέτε εσείς πάντως στα δικά μου δεντρα, το βροχηνο νερό είναι θαυματουργό, όλα μου τα δέντρα τα εχω μόνιμα εκτεθειμένα σε ήλιο, βροχή, κρύο, αέρα. Μετά απο βροχη όλες μου ελιες πετάνε νέους βλαστούς από παντού.

Μιλάς για την βροχή γενικά ή για την βροχή με την λάσπη των τελευταίων ημερών; Αν μιλάμε για την λασποβροχή εγώ θα τα ξεπλύνω όπως λέει ο Χάρης.

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 421 times
Been thanked: 359 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Δε ξέρω τι λέτε εσείς πάντως στα δικά μου δεντρα, το βροχηνο νερό είναι θαυματουργό, όλα μου τα δέντρα τα εχω μόνιμα εκτεθειμένα σε ήλιο, βροχή, κρύο, αέρα. Μετά απο βροχη όλες μου ελιες πετάνε νέους βλαστούς από παντού.
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Καραγιωργος Α
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Καραγιωργος Α »

Sim62 έγραψε:Κάπου διάβασα ότι το βρόχινο νερό είναι πολύ προτιμότερο από το πότισμα με νερά του δικτύου.
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με αυτό θα τον παρακαλούσα να μας ενημερώσει.
Το νερό του δικτύου ειναι πιο σκληρό απο το Βροχινο περιέχει Χλώριο και πολλα Αλλά περί Χημείας Ασε τι πίνουμε ![img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/shhh.gif[/img]

Αναρωτιεμαι γιατι Απογορευεται να μαζεύεις βρόχινο νερό σε δεξαμενές [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/think.gif[/img] ?

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 04 Ιουν 2014, 23:57 --
Harris έγραψε:Μετά θα χρειαστούν ενα καλό ξέπλυμα για να μπορέσει να φύγει η λάσπη απο τα φύλλα για να μπορεί το φως του Ηλιου να βοηθησει στην ανάπτυξη τους.
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

Κάπου διάβασα ότι το βρόχινο νερό είναι πολύ προτιμότερο από το πότισμα με νερά του δικτύου.
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με αυτό θα τον παρακαλούσα να μας ενημερώσει.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 177 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Μετά θα χρειαστούν ενα καλό ξέπλυμα για να μπορέσει να φύγει η λάσπη απο τα φύλλα για να μπορεί το φως του Ηλιου να βοηθησει στην ανάπτυξη τους.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Καραγιωργος Α
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Καραγιωργος Α »

Vasilhs έγραψε:Χρειάζεται προσοχή με τα δέντρα μας αυτή η βροχή μας έχει τσακίσει! [ Εικόνα ]
[justify]
[/justify]
[justify]Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα με νεφώσεις, τοπικές βροχές και κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες.[/justify]
[justify]Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική έως το μεσημέρι θα υπάρχουν οι νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθεί βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 16 και 23 βαθμών.[/justify]
[justify]
[/justify]
[justify]Ίδιο σκηνικό και στη συμπρωτεύουσα τα καιρικά φαινόμενα να συνεχίζονται έως και αργά το απόγευμα.[/justify]
[justify]Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα φτάσουν ως και 8 μποφόρ ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις .[/justify]
[justify]
[/justify]
[justify]Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο,θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ στη Θεσσαλία, ανατολική Ήπειρο και ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες.[/justify]
[justify]Στη Μακεδονία και τη Θράκη, τα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και θα επεκταθούν από το απόγευμα στην ανατολική και τη Θράκη.[/justify]
[justify]
[/justify]
Πηγή: iefimerida.gr
Πλάκα κανείς Εγώ τα δέντρα μου τα εχω βγάλει για βοσκή ... Το καλύτερο λίπασμα ειναι Αυτή η βροχή !!!
Άβαταρ μέλους

Topic author
Vasilhs
Imperial
Imperial
Been thanked: 5 times

Δεν λέει να καλοκαιριάσει – Καταιγίδες και λασποβροχή σε όλη τη χώρα. Προσοχή στα βonsai δέντρα μας!!!

Δημοσίευση από Vasilhs »

Χρειάζεται προσοχή με τα δέντρα μας αυτή η βροχή μας έχει τσακίσει! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/think.gif[/img]
[justify]
[/justify]
[justify]Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα με νεφώσεις, τοπικές βροχές και κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες.[/justify]
[justify]Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική έως το μεσημέρι θα υπάρχουν οι νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθεί βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 16 και 23 βαθμών.[/justify]
[justify]
[/justify]
[justify]Ίδιο σκηνικό και στη συμπρωτεύουσα τα καιρικά φαινόμενα να συνεχίζονται έως και αργά το απόγευμα.[/justify]
[justify]Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα φτάσουν ως και 8 μποφόρ ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις .[/justify]
[justify]
[/justify]
[justify]Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο,θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ στη Θεσσαλία, ανατολική Ήπειρο και ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες.[/justify]
[justify]Στη Μακεδονία και τη Θράκη, τα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και θα επεκταθούν από το απόγευμα στην ανατολική και τη Θράκη.[/justify]
[justify]
[/justify]
Πηγή: iefimerida.gr
Απάντηση