ulmus μεταφυτευση Georgehh

Παρουσιάσεις Μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: ulmus μεταφυτευση Georgehh

Δημοσίευση από Philip »

PanosBonsai έγραψε:
30 χρόνια; Πιο cat - litter χρησιμοποιούσαν πριν 30 χρόνια Φίλιππε; Ακόμα και 30 χρόνια δεν έχει έρθει στην Ελλάδα; Η Ελλάδα έχει πολύ καλό άργιλο σίγουρα κάποια εταιρία θα είχαμε. Εκτός και εάν η επεξεργασία δεν είναι η ίδια...
Ελλαδαρα...δεν το φερνουν γιατι δεν λιωνει. Ετσι δεν θα εχουν καταναλωση :drool:
Αυτα που πουλανε εδω με τον καιρο γινονται λασπη. Οπως ειπες διαφερει στην επεξεργασια.

Μπορείς να μας το αναλύσεις γιατί ακούγετε ενδιαφέρον. Γράψε μας και εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δέντρο, αν ναι και σε ποιες αναλογίες

Ευχαριστώ
Πάνος
Με εχει καληψει ο Γιωργος. Μπορει να χρησιμοποιηθει σε οποιοδηποτε δεντρο χωρις να προσμηξεις άλλο ειδος χωμα. :dance:

georgehh
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από georgehh »

Είναι ενα πολύ ειδικό υλικό καλύτερο απο akadama και πολύ πιο σκληρό,έχει δοκιμαστεί και στο νερό και δεν διαλύεται ώστε να γίνει λάσπη,μένει οπως έχει , δεν υπάρχει στην Ελλάδα(τουλάχιστον ως cat litter) ναι έιναι δοκιμασμένο Diatomaceous Earth or 'Diatomite λέγεται

http://www.bonsai4me.com/Basics/Basicscatlitter.htm

διάβασε το λινκ και θα καταλάβεις

πωλείται παρόμοιο υλικό εδώ

http://www.greendragonbonsai.co.uk/BONS ... BONSAI.htm

κάτω κάτω γράφει Sophisticat Danish Pink Cat litter

PanosBonsai
Omono
Omono
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από PanosBonsai »

Philip έγραψε:
manos_papadakis40 έγραψε:παιδια επειδη εχω μια ενσταση με τα χωματα κι ειδικα το cat-litter σε συνδιασμο με τυρφη να μην γελιεστε γιατι στην αρχη θα παει καλα κι μετα αρχιζουν οι παρενεργειες .προσεξτε το αυτο.
Μανο το cat - litter που χρησιμοποιουν τα παιδια κ εγω φυσικα , δεν ειναι αυτο που βρισκεται στην ελληνικη αγορα.
Ειναι ενας καλοψημενος αργιλος σε κοκους 0,5-1,5 mm κ χρησιμοποιειται εδω κ 30 χρονια απο τους καλυτερους μπονζαιερ του κοσμου.

Οποτε μην ανησυχεις :P
30 χρόνια; Πιο cat - litter χρησιμοποιούσαν πριν 30 χρόνια Φίλιππε; Ακόμα και 30 χρόνια δεν έχει έρθει στην Ελλάδα; Η Ελλάδα έχει πολύ καλό άργιλο σίγουρα κάποια εταιρία θα είχαμε. Εκτός και εάν η επεξεργασία δεν είναι η ίδια...
Μπορείς να μας το αναλύσεις γιατί ακούγετε ενδιαφέρον. Γράψε μας και εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δέντρο, αν ναι και σε ποιες αναλογίες!

Ευχαριστώ
Πάνος
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

My Nellie έγραψε:Μέσω internet το προμηθεύεσθε δηλαδή, Φίλεππε-san?
Οχι....απο κανενα γνωστο, δεν συμφερει , λογο μεταφορικων
Παρεμπιπτόντως, η ελαφρόπετρα που είχε το Praktiker ήταν αρκετά χονδρόκοκκη.... Την έσπασα αναγκαστικά για να την χρησιμοποιήσω στην αζαλέα. Φαντάζομαι ότι υπάρχει και μικρότερης κοκκομετρίας, αλλά δεν την είχε αυτός... Εσύ από πού αγοράζεις τέτοια υλικά?
Την ελαφροπετρα την χρησιμοποιω σε γλαστρα ή στο χωμα . Αν εχω ξεμεινει καμια φορα απο χωμα κανω αυτο που εκανες κ εσυ :P

Επίσης, περλίτη χρησιμοποιείς Φίλιππε?
Οχι ποτε , δεν τον εχω κ σε πολυ σε εκτιμηση 8-)

georgehh
Shohin
Shohin

Το cat litter μου το έφερε ο αδερφός μου απο αγγλία(το έψαξα και βρήκα οτι χρησιμοποιείται στα bonsai δε του το είπα να μου το φέρει για πλάκα εννοείται) υπάρχει και στο νετ(ίδιο υλικό αλλά είναι Δανέζικο) τα 15 κιλά κοστίζουν 37 ευρώ στην τιμή περιλαμβάνονται μεταφορικά,ενα μεγάλο πλεονέκτημα είναι οτι καταλαβαίνεις εύκολα πότε το φυτό θέλει πότισμα,κατα τα άλλα η ελαφρόπετρα-ποταμίσια άμμος και κακτόχωμα(είναι χώμα για κάκτους και δεν κρατά υγρασία πολύ στραγγίζει) είναι υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν,το ίδιο αποτελεσματικά

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Μέσω internet το προμηθεύεσθε δηλαδή, Φίλεππε-san?

Παρεμπιπτόντως, η ελαφρόπετρα που είχε το Praktiker ήταν αρκετά χονδρόκοκκη.... Την έσπασα αναγκαστικά για να την χρησιμοποιήσω στην αζαλέα. Φαντάζομαι ότι υπάρχει και μικρότερης κοκκομετρίας, αλλά δεν την είχε αυτός... Εσύ από πού αγοράζεις τέτοια υλικά?
Επίσης, περλίτη χρησιμοποιείς Φίλιππε?

Συγγνώμη, Γιώργο, για την "κατάχρηση" της φιλοξενίας στο θέμα σου... :)
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

manos_papadakis40 έγραψε:παιδια επειδη εχω μια ενσταση με τα χωματα κι ειδικα το cat-litter σε συνδιασμο με τυρφη να μην γελιεστε γιατι στην αρχη θα παει καλα κι μετα αρχιζουν οι παρενεργειες .προσεξτε το αυτο.
Μανο το cat - litter που χρησιμοποιουν τα παιδια κ εγω φυσικα , δεν ειναι αυτο που βρισκεται στην ελληνικη αγορα.
Ειναι ενας καλοψημενος αργιλος σε κοκους 0,5-1,5 mm κ χρησιμοποιειται εδω κ 30 χρονια απο τους καλυτερους μπονζαιερ του κοσμου.

Οποτε μην ανησυχεις :P

manos_papadakis40
Omono
Omono

Δημοσίευση από manos_papadakis40 »

παιδια επειδη εχω μια ενσταση με τα χωματα κι ειδικα το cat-litter σε συνδιασμο με τυρφη να μην γελιεστε γιατι στην αρχη θα παει καλα κι μετα αρχιζουν οι παρενεργειες .προσεξτε το αυτο.

My Nellie
Imperial
Imperial

Εμένα αντιθέτως το κινεζικό pensai με γοητεύει :)

georgehh
Shohin
Shohin

Αλεξάνδρα δε νομίζω πως έχω σκοπό να μάθω να κάνω τοπία σε βράχους θέλει πάρα πολύ εμπειρία,άσε να μάθω πως να συντηρώ τα δέντρα μου και ίσως μετά απο πολύυυυ καιρό να προσπαθώ για δασάκια και τοπία σε βράχους,αν και δε με συγκινούν τόσο αυτά
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

υπομονη τωρα μεχρι την ανοιξη που πιστευω μετα τη μεταφυτευση που τησ κανατε και με λιγο λιπασματακι θα φουντωσει πολυ, δε θα προλαβαινεις να κλαδευεις! :happy-bouncyred:
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος

My Nellie
Imperial
Imperial

Μια χαρά αναρρωνύει η φτελίτσα!
Κι ίσως αργότερα, Γιώργο, σκεφθείς να το κάνεις ένα όμορφο τοπίο penjing, αν βρείς καμμία ενδιαφέρουσα πέτρα που να μοιάζει με μεγάλο βράχο....
Τουλάχιστον σ' εμένα που αντιπαθώ αυτά τα τεχνητά "S" στους κορμούς, αυτό θα ήταν μια διέξοδος για καλλίτερη παρουσίαση του δένδρου.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

georgehh έγραψε:Να αναφέρω ενδεικτικά οτι το χώμα που βάλαμε είχε σε σχετικά ίσες ποσότητες τύρφη και cat litter +ελαφρόπετρα + λιγα χαλικάκια ενυδρείου όχι χρωματιστά τα φυσικά, όλα αυτά ανακατέυθηκαν να δούμε πως θα τα παει
Πιο λιγο τυρφη ειχε Γιωργο. Πιο πολυ ειναι αυτο το μιγμα που εχεις φτιάξει! :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

georgehh
Shohin
Shohin

Να αναφέρω ενδεικτικά οτι το χώμα που βάλαμε είχε σε σχετικά ίσες ποσότητες τύρφη και cat litter +ελαφρόπετρα + λιγα χαλικάκια ενυδρείου όχι χρωματιστά τα φυσικά, όλα αυτά ανακατέυθηκαν να δούμε πως θα τα παει
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Philip έγραψε:Μπραβο παιδια :clap: :clap:

Σιγουρα θα παει καλυτερα το δεντρο τωρα ...............

Τι χωμα τις ειχαν βαλει ?
Ξερεις τωρα τι χωματα βαζουν... αυτα μαυρα που ειναι σαν λασπη....
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Μπραβο παιδια :clap: :clap:

Σιγουρα θα παει καλυτερα το δεντρο τωρα ...............

Τι χωμα τις ειχαν βαλει ?
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

georgehh έγραψε:Χάρη ευχαριστώ πραγματικά για την βοήθεια, ίσως να μη την έβγαζε καθαρή ως την άνοιξη η φτελιά αυτή
Ηταν πολυ ασχημη η κατασταση της ριζας. Ελπιζω να τα παει μια χαρα! :)
Εικόνα

georgehh
Shohin
Shohin

Χάρη ευχαριστώ πραγματικά για την βοήθεια, ίσως να μη την έβγαζε καθαρή ως την άνοιξη η φτελιά αυτή
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

ulmus μεταφυτευση Georgehh

Δημοσίευση από Harris »

Μολις την ειδα δεν αντεξα! Ειπα στον Γιωργο οτι η Φτελια του ηθελε μεταφυτευση εδω και τωρα. Ειχε τα καταλληλα εργαλεια και χωματα!

Οι ριζες απο πανω ειχαν ξεραθει απο την έλλειψη χώματος... Δεν μπορουσα να περιμένω.

[img]http://i779.photobucket.com/albums/yy76 ... 120599.jpg[/img]

:obscene-drinkingbuddies:
Εικόνα
Απάντηση