ulmus μεταφυτευση Georgehh
-
Philip
- Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: ulmus μεταφυτευση Georgehh
Ελλαδαρα...δεν το φερνουν γιατι δεν λιωνει. Ετσι δεν θα εχουν καταναλωσηPanosBonsai έγραψε:
30 χρόνια; Πιο cat - litter χρησιμοποιούσαν πριν 30 χρόνια Φίλιππε; Ακόμα και 30 χρόνια δεν έχει έρθει στην Ελλάδα; Η Ελλάδα έχει πολύ καλό άργιλο σίγουρα κάποια εταιρία θα είχαμε. Εκτός και εάν η επεξεργασία δεν είναι η ίδια...
Αυτα που πουλανε εδω με τον καιρο γινονται λασπη. Οπως ειπες διαφερει στην επεξεργασια.
Με εχει καληψει ο Γιωργος. Μπορει να χρησιμοποιηθει σε οποιοδηποτε δεντρο χωρις να προσμηξεις άλλο ειδος χωμα.Μπορείς να μας το αναλύσεις γιατί ακούγετε ενδιαφέρον. Γράψε μας και εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δέντρο, αν ναι και σε ποιες αναλογίες
Ευχαριστώ
Πάνος
Είναι ενα πολύ ειδικό υλικό καλύτερο απο akadama και πολύ πιο σκληρό,έχει δοκιμαστεί και στο νερό και δεν διαλύεται ώστε να γίνει λάσπη,μένει οπως έχει , δεν υπάρχει στην Ελλάδα(τουλάχιστον ως cat litter) ναι έιναι δοκιμασμένο Diatomaceous Earth or 'Diatomite λέγεται
http://www.bonsai4me.com/Basics/Basicscatlitter.htm
διάβασε το λινκ και θα καταλάβεις
πωλείται παρόμοιο υλικό εδώ
http://www.greendragonbonsai.co.uk/BONS ... BONSAI.htm
κάτω κάτω γράφει Sophisticat Danish Pink Cat litter
http://www.bonsai4me.com/Basics/Basicscatlitter.htm
διάβασε το λινκ και θα καταλάβεις
πωλείται παρόμοιο υλικό εδώ
http://www.greendragonbonsai.co.uk/BONS ... BONSAI.htm
κάτω κάτω γράφει Sophisticat Danish Pink Cat litter
-
PanosBonsai
- Omono

- Been thanked: 2 times
30 χρόνια; Πιο cat - litter χρησιμοποιούσαν πριν 30 χρόνια Φίλιππε; Ακόμα και 30 χρόνια δεν έχει έρθει στην Ελλάδα; Η Ελλάδα έχει πολύ καλό άργιλο σίγουρα κάποια εταιρία θα είχαμε. Εκτός και εάν η επεξεργασία δεν είναι η ίδια...Philip έγραψε:Μανο το cat - litter που χρησιμοποιουν τα παιδια κ εγω φυσικα , δεν ειναι αυτο που βρισκεται στην ελληνικη αγορα.manos_papadakis40 έγραψε:παιδια επειδη εχω μια ενσταση με τα χωματα κι ειδικα το cat-litter σε συνδιασμο με τυρφη να μην γελιεστε γιατι στην αρχη θα παει καλα κι μετα αρχιζουν οι παρενεργειες .προσεξτε το αυτο.
Ειναι ενας καλοψημενος αργιλος σε κοκους 0,5-1,5 mm κ χρησιμοποιειται εδω κ 30 χρονια απο τους καλυτερους μπονζαιερ του κοσμου.
Οποτε μην ανησυχεις
Μπορείς να μας το αναλύσεις γιατί ακούγετε ενδιαφέρον. Γράψε μας και εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δέντρο, αν ναι και σε ποιες αναλογίες!
Ευχαριστώ
Πάνος
-
Philip
- Masterpiece

Οχι....απο κανενα γνωστο, δεν συμφερει , λογο μεταφορικωνMy Nellie έγραψε:Μέσω internet το προμηθεύεσθε δηλαδή, Φίλεππε-san?
Την ελαφροπετρα την χρησιμοποιω σε γλαστρα ή στο χωμα . Αν εχω ξεμεινει καμια φορα απο χωμα κανω αυτο που εκανες κ εσυΠαρεμπιπτόντως, η ελαφρόπετρα που είχε το Praktiker ήταν αρκετά χονδρόκοκκη.... Την έσπασα αναγκαστικά για να την χρησιμοποιήσω στην αζαλέα. Φαντάζομαι ότι υπάρχει και μικρότερης κοκκομετρίας, αλλά δεν την είχε αυτός... Εσύ από πού αγοράζεις τέτοια υλικά?
Οχι ποτε , δεν τον εχω κ σε πολυ σε εκτιμησηΕπίσης, περλίτη χρησιμοποιείς Φίλιππε?
Το cat litter μου το έφερε ο αδερφός μου απο αγγλία(το έψαξα και βρήκα οτι χρησιμοποιείται στα bonsai δε του το είπα να μου το φέρει για πλάκα εννοείται) υπάρχει και στο νετ(ίδιο υλικό αλλά είναι Δανέζικο) τα 15 κιλά κοστίζουν 37 ευρώ στην τιμή περιλαμβάνονται μεταφορικά,ενα μεγάλο πλεονέκτημα είναι οτι καταλαβαίνεις εύκολα πότε το φυτό θέλει πότισμα,κατα τα άλλα η ελαφρόπετρα-ποταμίσια άμμος και κακτόχωμα(είναι χώμα για κάκτους και δεν κρατά υγρασία πολύ στραγγίζει) είναι υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν,το ίδιο αποτελεσματικά
Μέσω internet το προμηθεύεσθε δηλαδή, Φίλεππε-san?
Παρεμπιπτόντως, η ελαφρόπετρα που είχε το Praktiker ήταν αρκετά χονδρόκοκκη.... Την έσπασα αναγκαστικά για να την χρησιμοποιήσω στην αζαλέα. Φαντάζομαι ότι υπάρχει και μικρότερης κοκκομετρίας, αλλά δεν την είχε αυτός... Εσύ από πού αγοράζεις τέτοια υλικά?
Επίσης, περλίτη χρησιμοποιείς Φίλιππε?
Συγγνώμη, Γιώργο, για την "κατάχρηση" της φιλοξενίας στο θέμα σου...
Παρεμπιπτόντως, η ελαφρόπετρα που είχε το Praktiker ήταν αρκετά χονδρόκοκκη.... Την έσπασα αναγκαστικά για να την χρησιμοποιήσω στην αζαλέα. Φαντάζομαι ότι υπάρχει και μικρότερης κοκκομετρίας, αλλά δεν την είχε αυτός... Εσύ από πού αγοράζεις τέτοια υλικά?
Επίσης, περλίτη χρησιμοποιείς Φίλιππε?
Συγγνώμη, Γιώργο, για την "κατάχρηση" της φιλοξενίας στο θέμα σου...
-
Philip
- Masterpiece

Μανο το cat - litter που χρησιμοποιουν τα παιδια κ εγω φυσικα , δεν ειναι αυτο που βρισκεται στην ελληνικη αγορα.manos_papadakis40 έγραψε:παιδια επειδη εχω μια ενσταση με τα χωματα κι ειδικα το cat-litter σε συνδιασμο με τυρφη να μην γελιεστε γιατι στην αρχη θα παει καλα κι μετα αρχιζουν οι παρενεργειες .προσεξτε το αυτο.
Ειναι ενας καλοψημενος αργιλος σε κοκους 0,5-1,5 mm κ χρησιμοποιειται εδω κ 30 χρονια απο τους καλυτερους μπονζαιερ του κοσμου.
Οποτε μην ανησυχεις
-
manos_papadakis40
- Omono

παιδια επειδη εχω μια ενσταση με τα χωματα κι ειδικα το cat-litter σε συνδιασμο με τυρφη να μην γελιεστε γιατι στην αρχη θα παει καλα κι μετα αρχιζουν οι παρενεργειες .προσεξτε το αυτο.
Αλεξάνδρα δε νομίζω πως έχω σκοπό να μάθω να κάνω τοπία σε βράχους θέλει πάρα πολύ εμπειρία,άσε να μάθω πως να συντηρώ τα δέντρα μου και ίσως μετά απο πολύυυυ καιρό να προσπαθώ για δασάκια και τοπία σε βράχους,αν και δε με συγκινούν τόσο αυτά
υπομονη τωρα μεχρι την ανοιξη που πιστευω μετα τη μεταφυτευση που τησ κανατε και με λιγο λιπασματακι θα φουντωσει πολυ, δε θα προλαβαινεις να κλαδευεις! 
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
Μια χαρά αναρρωνύει η φτελίτσα!
Κι ίσως αργότερα, Γιώργο, σκεφθείς να το κάνεις ένα όμορφο τοπίο penjing, αν βρείς καμμία ενδιαφέρουσα πέτρα που να μοιάζει με μεγάλο βράχο....
Τουλάχιστον σ' εμένα που αντιπαθώ αυτά τα τεχνητά "S" στους κορμούς, αυτό θα ήταν μια διέξοδος για καλλίτερη παρουσίαση του δένδρου.
Κι ίσως αργότερα, Γιώργο, σκεφθείς να το κάνεις ένα όμορφο τοπίο penjing, αν βρείς καμμία ενδιαφέρουσα πέτρα που να μοιάζει με μεγάλο βράχο....
Τουλάχιστον σ' εμένα που αντιπαθώ αυτά τα τεχνητά "S" στους κορμούς, αυτό θα ήταν μια διέξοδος για καλλίτερη παρουσίαση του δένδρου.
-
Harris
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Πιο λιγο τυρφη ειχε Γιωργο. Πιο πολυ ειναι αυτο το μιγμα που εχεις φτιάξει!georgehh έγραψε:Να αναφέρω ενδεικτικά οτι το χώμα που βάλαμε είχε σε σχετικά ίσες ποσότητες τύρφη και cat litter +ελαφρόπετρα + λιγα χαλικάκια ενυδρείου όχι χρωματιστά τα φυσικά, όλα αυτά ανακατέυθηκαν να δούμε πως θα τα παει
Να αναφέρω ενδεικτικά οτι το χώμα που βάλαμε είχε σε σχετικά ίσες ποσότητες τύρφη και cat litter +ελαφρόπετρα + λιγα χαλικάκια ενυδρείου όχι χρωματιστά τα φυσικά, όλα αυτά ανακατέυθηκαν να δούμε πως θα τα παει
-
Harris

- Επικοινωνία:
Ξερεις τωρα τι χωματα βαζουν... αυτα μαυρα που ειναι σαν λασπη....Philip έγραψε:Μπραβο παιδια![]()
![]()
Σιγουρα θα παει καλυτερα το δεντρο τωρα ...............
Τι χωμα τις ειχαν βαλει ?
-
Harris

- Επικοινωνία:
Ηταν πολυ ασχημη η κατασταση της ριζας. Ελπιζω να τα παει μια χαρα!georgehh έγραψε:Χάρη ευχαριστώ πραγματικά για την βοήθεια, ίσως να μη την έβγαζε καθαρή ως την άνοιξη η φτελιά αυτή
-
Harris

- Επικοινωνία:
ulmus μεταφυτευση Georgehh
Μολις την ειδα δεν αντεξα! Ειπα στον Γιωργο οτι η Φτελια του ηθελε μεταφυτευση εδω και τωρα. Ειχε τα καταλληλα εργαλεια και χωματα!
Οι ριζες απο πανω ειχαν ξεραθει απο την έλλειψη χώματος... Δεν μπορουσα να περιμένω.
[img]http://i779.photobucket.com/albums/yy76 ... 120599.jpg[/img]

Οι ριζες απο πανω ειχαν ξεραθει απο την έλλειψη χώματος... Δεν μπορουσα να περιμένω.
[img]http://i779.photobucket.com/albums/yy76 ... 120599.jpg[/img]