Nέο μπονσαι και εντελώς αρχάριος
-
Philip
- Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Nέο μπονσαι και εντελώς αρχάριος
Καλα δεν ειπαμε οτι ειναι κ ολη η ριζα .....gate1908 έγραψε:Ωχ δηλαδή υπάρχει θέμα?Ούτε 4 φύλλα είναι σάπια μόνο 3 και σε μερικά σημεία έχουν κάνει κάτι κιτρινίλες.
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
gate1908 έγραψε:Ωχ δηλαδή υπάρχει θέμα?Ούτε 4 φύλλα είναι σάπια μόνο 3 και σε μερικά σημεία έχουν κάνει κάτι κιτρινίλες.
Βγαλε μας καθαρες φωτογραφιες απο τα φυλλα που ειναι κιτρινα... Μαλλον ειναι απο το πολυ ποτισμα. Αλλα να δουμε!
-
Philip
- Masterpiece

gate1908 έγραψε:Πωπω ειλικρινά έχω αρχίσει να αγαπάω όλο και περισσότερο τα φυτά!!!Είναι σαν να μιλάμε για ιατρική αλλά σε άλλου είδους ψυχούλες!Είναι κανονικοί ζωντανοί οργανισμοί.Το ήξερα άλλα επειδή ποτέ δεν ασχολήθηκα και πολύ για το πως φροντίζονται και ζουν τα φυτά έχω αρχίσει να εκπλήσομαι.Τα πάνω φύλα είναι που ψηλό σαπίζουν σε μερικά σημεία.Αλλά όχι πολλά 4 φυλλαράκια μόνο.
Υψηλη επιστημη φυσικα
Ωχ
-
Philip
- Masterpiece

Δεν νομιζω να θελεις να σου εξηγησω τον μηχανισμο , πως το υπερβολικο αζωτο καιει την ριζα ή αλλαζει την ισορροπια του δεντρου εαν εφαρμοστει σε λαθος εποχη ??My Nellie έγραψε:Λίγο πιο λιανά, Φιλιππε-san....????
Γιατί θα τις κάψει τις ρίζες το άζωτο?
Αλλά, πες μου και για τον συλλογισμό που εξέθεσα παραπάνω. Τι γνώμη έχεις? Μπορεί να ευσταθεί?
Εκτος εαν θελεις περνοντας απο την γεωπονικη σχολη να δανειστω κανενα βιβλιο...
Οχι οτι θα μας κανει κ κακο..........θα ξεστραβωθουμε κ λιγο
-
gate1908
Topic author - Omono

- Has thanked: 1 time
Πωπω ειλικρινά έχω αρχίσει να αγαπάω όλο και περισσότερο τα φυτά!!!Είναι σαν να μιλάμε για ιατρική αλλά σε άλλου είδους ψυχούλες!Είναι κανονικοί ζωντανοί οργανισμοί.Το ήξερα άλλα επειδή ποτέ δεν ασχολήθηκα και πολύ για το πως φροντίζονται και ζουν τα φυτά έχω αρχίσει να εκπλήσομαι.Τα πάνω φύλα είναι που ψηλό σαπίζουν σε μερικά σημεία.Αλλά όχι πολλά 4 φυλλαράκια μόνο.
Λίγο πιο λιανά, Φιλιππε-san....????
Αλλά, πες μου και για τον συλλογισμό που εξέθεσα παραπάνω. Τι γνώμη έχεις? Μπορεί να ευσταθεί?
-
Philip
- Masterpiece

Αλεξανδρα εκτος απο τα φυλλα κ τον κορμο του δεντρου εχουμε κ τις ριζουλες. Αυτες δεν τις σκεφτεσαι καθολου ?My Nellie έγραψε:
Όμως εγώ έχω μια απορία... Σκέπτομαι δηλαδή ότι το στάδιο του να παύσει το φυτό από το φθινόπωρο και μετά μέχρι την άνοιξη να βγάζει καινούργια φύλλα και να αναπτύσσει βλαστούς, δεν εξαρτάται από την τροφή του αλλά από την θερμοκρασία και την ηλιοφάνεια. Επομένως, είτε το ταΐσεις με τροφή που περιέχει άζωτο είτε όχι, δεν επηρεάζεται η βλάστηση. Σκέπτομαι σωστά?
Θα τις καψουμε τις κακομοιρες
Άλλη μεγάαααλη συζήτηση τα λιπάσματα....
Σωστά το έχεις διαβάσει. Κι η αιτία είναι ότι από φθινόπωρο και μετά δεν υπάρχει νέα βλάστηση ώστε να χρειάζεται το άζωτο και διότι εάν υπάρχει νεαρή βλάστηση το φθινόπωρο δεν θα έχει τον απαραίτητο χρόνο για να ωριμάσει μέχρι τον χειμώνα και θα καεί από το ψύχος.
Όμως εγώ έχω μια απορία... Σκέπτομαι δηλαδή ότι το στάδιο του να παύσει το φυτό από το φθινόπωρο και μετά μέχρι την άνοιξη να βγάζει καινούργια φύλλα και να αναπτύσσει βλαστούς, δεν εξαρτάται από την τροφή του αλλά από την θερμοκρασία και την ηλιοφάνεια. Επομένως, είτε το ταΐσεις με τροφή που περιέχει άζωτο είτε όχι, δεν επηρεάζεται η βλάστηση. Σκέπτομαι σωστά?
Κύριοι ειδήμονες επιληφθείτε της απορίας, σας παρακαλούμε!
Σωστά το έχεις διαβάσει. Κι η αιτία είναι ότι από φθινόπωρο και μετά δεν υπάρχει νέα βλάστηση ώστε να χρειάζεται το άζωτο και διότι εάν υπάρχει νεαρή βλάστηση το φθινόπωρο δεν θα έχει τον απαραίτητο χρόνο για να ωριμάσει μέχρι τον χειμώνα και θα καεί από το ψύχος.
Κύριοι ειδήμονες επιληφθείτε της απορίας, σας παρακαλούμε!
-
Philip
- Masterpiece

gate1908 έγραψε:Τελικά αγόρασα ένα με ισορροπία 20-20-20 Grow Up Blue λέγετε είναι σ'ένα μικρό μπουκαλάκι και είναι υγρό τελικά.Απλά σ'ένα άλλο μαγαζί με είπαν ότι μπορεί να μου δώσουν χύμα σε στερεή μορφή αλλά ευτυχώς όλα οκ τελικά.Κάτι άλλο είδα ότι μερικά φύλλα άρχισαν να μαραίνονται.Τι να φταίει πρέπει να ανησυχώ?
Ισορροπημενη Αγορα
Εαν ειναι τα κατω κατω στο κλαδι οχι.....Αλλα να ξερεις οτι το δεντρακι που εχεις ειναι κ λιγο ευαίσθητο στις αλλαγες
-
gate1908
Topic author - Omono

Τελικά αγόρασα ένα με ισορροπία 20-20-20 Grow Up Blue λέγετε είναι σ'ένα μικρό μπουκαλάκι και είναι υγρό τελικά.Απλά σ'ένα άλλο μαγαζί με είπαν ότι μπορεί να μου δώσουν χύμα σε στερεή μορφή αλλά ευτυχώς όλα οκ τελικά.Κάτι άλλο είδα ότι μερικά φύλλα άρχισαν να μαραίνονται.Τι να φταίει πρέπει να ανησυχώ?
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Τα στερεα λιπάσματα ειναι αργείς αποδεσμεύσεως ενω τα υγρα γρήγορης αποδεσμεύσεως. Τα υγρά είναι πιο καλά γιατι ξέρεις ποσο ακριβώς να βάλεις. Ειναι 3 φορες πιο ακριβά αλλα κάνουν για άλλη δουλεια....gate1908 έγραψε:Αν το λίπασμα είναι σε στερεά μορφή υπάρχει πρόβλημα?
Τα στερεα τα βαζουν μεσα στα χωματα κομποστ που τα πουλανε για 'ολα' τα δεντρα.
Στα μπονσαι ομως επειδη το χωμα το φτιαχνουμε εμεις και χρησιμοποιηουμε υλικα αδρανεί δεν εχει μεσα λιπανση.
Άρα χρησιμοποιηουμε για πιο καλα αποτελεσματα υγρά λιπάσματα.
Εγω στα πεύκα μου βαζω ενα στερεο λίπασμα bio-gold αλλά εχω αγορασει και διαφορα αλλα οπως βιολογικα και μη κατα καιρους. (δοκιμαζω ενα βιολογικο απο φυκια που το αγορασα 1/2 κιλο 3 ευρω. Απο την οδο Βικελα
Αλλα ο Φιλιπ ειναι ειδικος στα λιπάσματα. (εχει 10% φύκια)
-
Philip
- Masterpiece

Ναι καθε 15 εναι καλαgate1908 έγραψε:Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας παιδιά!Κάθε 15 μέρες περίπου να το λιπαίνω?Σε ανθοπωλεία μπορώ να βρω λίπασμα?Πόσο περίπου κοστίζει, γνωρίζεις Philip?
Μπορεις ζητα τους κ κανενα οικολογικο
Απο 5€ - 10€ αναλογα σε τι ποσοτητα ειναι
-
gate1908
Topic author - Omono

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας παιδιά!Κάθε 15 μέρες περίπου να το λιπαίνω?Σε ανθοπωλεία μπορώ να βρω λίπασμα?Πόσο περίπου κοστίζει, γνωρίζεις Philip?
-
Philip
- Masterpiece

Δεν χρειαζεται να το ποτισεις εαν το χωμα ειναι νωπο.......gate1908 έγραψε:Κάτι άλλο...το έχω 3 μέρες απότιστο τώρα και το χώμα του είναι ακόμα νωπό.Τι να κάνω να το ποτίσω ή όχι καλύτερα ακόμα?Και κάτι άλλο.Τι λίπασμα να του ρίξω και σε πόσο καιρό?Που θα αγοράσω λίπασμα και πως θα το ζητήσω?
Στα φυτωρια ,Θα ζητησεις λιπασμα με ισσοροπια 10-10-10 ή 20-20-20 ή εαν δεν βρεις ζητα καποιο λιπασμα που να εχει το αζωτο λιγο αυξημενο.
Βαζεις την δοσολογια που σου προτεινει ο κατασκευαστης .
-
gate1908
Topic author - Omono

Κάτι άλλο...το έχω 3 μέρες απότιστο τώρα και το χώμα του είναι ακόμα νωπό.Τι να κάνω να το ποτίσω ή όχι καλύτερα ακόμα?Και κάτι άλλο.Τι λίπασμα να του ρίξω και σε πόσο καιρό?Που θα αγοράσω λίπασμα και πως θα το ζητήσω?
θα ελεγα αν θελεις να κανεις διαμορφωση να την κανεις με ενα αλλο δεντρακι ..πχ ελιτσα, φτελια,γιουνιπερο, που θα αγορασεις απο ενα φυτωριο. Στο κλαμπ κανουμε εξορμησεις κατα καιρους..gate1908 έγραψε:Αυτό το ς στο δεντράκι που έχω δεν μπορώ να το κάνω?Θέλω να πάρει μια κλίση στα μεγαλύτερα κλαδιά που έχει πετάξει.Π.χ στο ένα απο τα μεγάλα κλαδιά να συνεχιστεί ο κορμός του.Θα μπορέσω κάποια στιγμή να το κάνω?
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος