Nέο μπονσαι και εντελώς αρχάριος

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Vasilhs
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Re: Nέο μπονσαι και εντελώς αρχάριος

Δημοσίευση από Vasilhs »

Λογικά τωρα την άνοιξη θα πρέπει να κανεις μεταφυτευση... Επιβάλετε!!!
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Philip »

gate1908 έγραψε:Ωχ δηλαδή υπάρχει θέμα?Ούτε 4 φύλλα είναι σάπια μόνο 3 και σε μερικά σημεία έχουν κάνει κάτι κιτρινίλες.
Καλα δεν ειπαμε οτι ειναι κ ολη η ριζα ..... :P
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

gate1908 έγραψε:Ωχ δηλαδή υπάρχει θέμα?Ούτε 4 φύλλα είναι σάπια μόνο 3 και σε μερικά σημεία έχουν κάνει κάτι κιτρινίλες.

Βγαλε μας καθαρες φωτογραφιες απο τα φυλλα που ειναι κιτρινα... Μαλλον ειναι απο το πολυ ποτισμα. Αλλα να δουμε! :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
gate1908
Omono
Omono
Has thanked: 1 time

Δημοσίευση από gate1908 »

Ωχ δηλαδή υπάρχει θέμα?Ούτε 4 φύλλα είναι σάπια μόνο 3 και σε μερικά σημεία έχουν κάνει κάτι κιτρινίλες.
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

gate1908 έγραψε:Πωπω ειλικρινά έχω αρχίσει να αγαπάω όλο και περισσότερο τα φυτά!!!Είναι σαν να μιλάμε για ιατρική αλλά σε άλλου είδους ψυχούλες!Είναι κανονικοί ζωντανοί οργανισμοί.Το ήξερα άλλα επειδή ποτέ δεν ασχολήθηκα και πολύ για το πως φροντίζονται και ζουν τα φυτά έχω αρχίσει να εκπλήσομαι.Τα πάνω φύλα είναι που ψηλό σαπίζουν σε μερικά σημεία.Αλλά όχι πολλά 4 φυλλαράκια μόνο.

Υψηλη επιστημη φυσικα :dance: :dance:

Ωχ :doh: εαν ηταν τα κατω θα την γλιτωνες.......
:confusion-helpsos: ριζα , ριζα , ριζα :confusion-helpsos:
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

My Nellie έγραψε:Λίγο πιο λιανά, Φιλιππε-san....????
Γιατί θα τις κάψει τις ρίζες το άζωτο?

Αλλά, πες μου και για τον συλλογισμό που εξέθεσα παραπάνω. Τι γνώμη έχεις? Μπορεί να ευσταθεί?
Δεν νομιζω να θελεις να σου εξηγησω τον μηχανισμο , πως το υπερβολικο αζωτο καιει την ριζα ή αλλαζει την ισορροπια του δεντρου εαν εφαρμοστει σε λαθος εποχη ?? :laughing-rolling:
Εκτος εαν θελεις περνοντας απο την γεωπονικη σχολη να δανειστω κανενα βιβλιο... :laughing-rolling:
Οχι οτι θα μας κανει κ κακο..........θα ξεστραβωθουμε κ λιγο :greetings-wavingblue:
Άβαταρ μέλους

Topic author
gate1908
Omono
Omono

Πωπω ειλικρινά έχω αρχίσει να αγαπάω όλο και περισσότερο τα φυτά!!!Είναι σαν να μιλάμε για ιατρική αλλά σε άλλου είδους ψυχούλες!Είναι κανονικοί ζωντανοί οργανισμοί.Το ήξερα άλλα επειδή ποτέ δεν ασχολήθηκα και πολύ για το πως φροντίζονται και ζουν τα φυτά έχω αρχίσει να εκπλήσομαι.Τα πάνω φύλα είναι που ψηλό σαπίζουν σε μερικά σημεία.Αλλά όχι πολλά 4 φυλλαράκια μόνο.

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Λίγο πιο λιανά, Φιλιππε-san....????
Γιατί θα τις κάψει τις ρίζες το άζωτο?

Αλλά, πες μου και για τον συλλογισμό που εξέθεσα παραπάνω. Τι γνώμη έχεις? Μπορεί να ευσταθεί?
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

My Nellie έγραψε:
Όμως εγώ έχω μια απορία... Σκέπτομαι δηλαδή ότι το στάδιο του να παύσει το φυτό από το φθινόπωρο και μετά μέχρι την άνοιξη να βγάζει καινούργια φύλλα και να αναπτύσσει βλαστούς, δεν εξαρτάται από την τροφή του αλλά από την θερμοκρασία και την ηλιοφάνεια. Επομένως, είτε το ταΐσεις με τροφή που περιέχει άζωτο είτε όχι, δεν επηρεάζεται η βλάστηση. Σκέπτομαι σωστά?
Αλεξανδρα εκτος απο τα φυλλα κ τον κορμο του δεντρου εχουμε κ τις ριζουλες. Αυτες δεν τις σκεφτεσαι καθολου ? :(

Θα τις καψουμε τις κακομοιρες :confusion-helpsos: :confusion-helpsos:

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Άλλη μεγάαααλη συζήτηση τα λιπάσματα....
Σωστά το έχεις διαβάσει. Κι η αιτία είναι ότι από φθινόπωρο και μετά δεν υπάρχει νέα βλάστηση ώστε να χρειάζεται το άζωτο και διότι εάν υπάρχει νεαρή βλάστηση το φθινόπωρο δεν θα έχει τον απαραίτητο χρόνο για να ωριμάσει μέχρι τον χειμώνα και θα καεί από το ψύχος.

Όμως εγώ έχω μια απορία... Σκέπτομαι δηλαδή ότι το στάδιο του να παύσει το φυτό από το φθινόπωρο και μετά μέχρι την άνοιξη να βγάζει καινούργια φύλλα και να αναπτύσσει βλαστούς, δεν εξαρτάται από την τροφή του αλλά από την θερμοκρασία και την ηλιοφάνεια. Επομένως, είτε το ταΐσεις με τροφή που περιέχει άζωτο είτε όχι, δεν επηρεάζεται η βλάστηση. Σκέπτομαι σωστά?
Κύριοι ειδήμονες επιληφθείτε της απορίας, σας παρακαλούμε! :)

georgehh
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από georgehh »

Έχω ακούσει πως για χειμώνα καλό είναι το λίπασμα να μην έχει τόσο άζωτο η καθόλου ας με διαψεύσει κάποιος αν είμαι λάθος σε βιβλίο το έχω διαβάσει
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

gate1908 έγραψε:Τελικά αγόρασα ένα με ισορροπία 20-20-20 Grow Up Blue λέγετε είναι σ'ένα μικρό μπουκαλάκι και είναι υγρό τελικά.Απλά σ'ένα άλλο μαγαζί με είπαν ότι μπορεί να μου δώσουν χύμα σε στερεή μορφή αλλά ευτυχώς όλα οκ τελικά.Κάτι άλλο είδα ότι μερικά φύλλα άρχισαν να μαραίνονται.Τι να φταίει πρέπει να ανησυχώ?

Ισορροπημενη Αγορα :text-bravo:

Εαν ειναι τα κατω κατω στο κλαδι οχι.....Αλλα να ξερεις οτι το δεντρακι που εχεις ειναι κ λιγο ευαίσθητο στις αλλαγες :greetings-wavingblue:
Άβαταρ μέλους

Topic author
gate1908
Omono
Omono

Τελικά αγόρασα ένα με ισορροπία 20-20-20 Grow Up Blue λέγετε είναι σ'ένα μικρό μπουκαλάκι και είναι υγρό τελικά.Απλά σ'ένα άλλο μαγαζί με είπαν ότι μπορεί να μου δώσουν χύμα σε στερεή μορφή αλλά ευτυχώς όλα οκ τελικά.Κάτι άλλο είδα ότι μερικά φύλλα άρχισαν να μαραίνονται.Τι να φταίει πρέπει να ανησυχώ?
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

gate1908 έγραψε:Αν το λίπασμα είναι σε στερεά μορφή υπάρχει πρόβλημα?
Τα στερεα λιπάσματα ειναι αργείς αποδεσμεύσεως ενω τα υγρα γρήγορης αποδεσμεύσεως. Τα υγρά είναι πιο καλά γιατι ξέρεις ποσο ακριβώς να βάλεις. Ειναι 3 φορες πιο ακριβά αλλα κάνουν για άλλη δουλεια....
Τα στερεα τα βαζουν μεσα στα χωματα κομποστ που τα πουλανε για 'ολα' τα δεντρα.
Στα μπονσαι ομως επειδη το χωμα το φτιαχνουμε εμεις και χρησιμοποιηουμε υλικα αδρανεί δεν εχει μεσα λιπανση.
Άρα χρησιμοποιηουμε για πιο καλα αποτελεσματα υγρά λιπάσματα.
Εγω στα πεύκα μου βαζω ενα στερεο λίπασμα bio-gold αλλά εχω αγορασει και διαφορα αλλα οπως βιολογικα και μη κατα καιρους. (δοκιμαζω ενα βιολογικο απο φυκια που το αγορασα 1/2 κιλο 3 ευρω. Απο την οδο Βικελα
Αλλα ο Φιλιπ ειναι ειδικος στα λιπάσματα. (εχει 10% φύκια)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
gate1908
Omono
Omono

Αν το λίπασμα είναι σε στερεά μορφή υπάρχει πρόβλημα?
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

gate1908 έγραψε:Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας παιδιά!Κάθε 15 μέρες περίπου να το λιπαίνω?Σε ανθοπωλεία μπορώ να βρω λίπασμα?Πόσο περίπου κοστίζει, γνωρίζεις Philip?
Ναι καθε 15 εναι καλα :text-bravo:
Μπορεις ζητα τους κ κανενα οικολογικο

Απο 5€ - 10€ αναλογα σε τι ποσοτητα ειναι :greetings-wavingblue:
Άβαταρ μέλους

Topic author
gate1908
Omono
Omono

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας παιδιά!Κάθε 15 μέρες περίπου να το λιπαίνω?Σε ανθοπωλεία μπορώ να βρω λίπασμα?Πόσο περίπου κοστίζει, γνωρίζεις Philip?
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

gate1908 έγραψε:Κάτι άλλο...το έχω 3 μέρες απότιστο τώρα και το χώμα του είναι ακόμα νωπό.Τι να κάνω να το ποτίσω ή όχι καλύτερα ακόμα?Και κάτι άλλο.Τι λίπασμα να του ρίξω και σε πόσο καιρό?Που θα αγοράσω λίπασμα και πως θα το ζητήσω?
Δεν χρειαζεται να το ποτισεις εαν το χωμα ειναι νωπο.......

Στα φυτωρια ,Θα ζητησεις λιπασμα με ισσοροπια 10-10-10 ή 20-20-20 ή εαν δεν βρεις ζητα καποιο λιπασμα που να εχει το αζωτο λιγο αυξημενο.

Βαζεις την δοσολογια που σου προτεινει ο κατασκευαστης . :P
Άβαταρ μέλους

Topic author
gate1908
Omono
Omono

Κάτι άλλο...το έχω 3 μέρες απότιστο τώρα και το χώμα του είναι ακόμα νωπό.Τι να κάνω να το ποτίσω ή όχι καλύτερα ακόμα?Και κάτι άλλο.Τι λίπασμα να του ρίξω και σε πόσο καιρό?Που θα αγοράσω λίπασμα και πως θα το ζητήσω?
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

gate1908 έγραψε:Αυτό το ς στο δεντράκι που έχω δεν μπορώ να το κάνω?Θέλω να πάρει μια κλίση στα μεγαλύτερα κλαδιά που έχει πετάξει.Π.χ στο ένα απο τα μεγάλα κλαδιά να συνεχιστεί ο κορμός του.Θα μπορέσω κάποια στιγμή να το κάνω?
θα ελεγα αν θελεις να κανεις διαμορφωση να την κανεις με ενα αλλο δεντρακι ..πχ ελιτσα, φτελια,γιουνιπερο, που θα αγορασεις απο ενα φυτωριο. Στο κλαμπ κανουμε εξορμησεις κατα καιρους.. ;)
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
Απάντηση