πρώτη επαφή με bonsai

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

CaptainAmerica
Omono
Omono
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

Re: πρώτη επαφή με bonsai

Δημοσίευση από CaptainAmerica »

Καλώς την και απο μένα. Εαν το κρατήσεις μέσα στο σπίτι να το έχεις μακριά από θερμάστρες να το ψεκάζεις μια φορά την εβδομάδα. Και πότιζε το μόνο όταν χρειάζεται με το δαχτυλό σου να το ελέγχεις ποτε θέλει.

Θα πρέπει να κάνεις και μεταφύτευση κάποια στιγμή απο άνοιξη γιατί το χώμα είναι χάλια!
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

Καλως την!Καλως ηρθες στην ομορφη παρεα των φυτωμπονσαι.
Ωραιο το δεντρακι σου και πολυ ανθεκτικο ,μην το παρακανεις με το νερο και ολα θα πανε καλα!
Να το χαιρεσαι!
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

Το δέντρο σου είναι κινέζικη φτελιά. Γερό δέντρο αλλά δεν είναι για μέσα στο σπίτι.

Topic author
vasgiam
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Been thanked: 0

Δημοσίευση από vasgiam »

Γεια σας και παλι....σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας κ την γρηγορη βοηθεια... Εβγαλα καποιες φωτο, ελπιζω να ειναι αντιπροσωπευτικες,το bonsai οπως θα δειτε το εχωμεσα στ σπιτι.... Περιμενω τα σχολια σας... :-)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

stathis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από stathis »

RiaDr έγραψε:Καλώς ήρθες! Χαίρομαι που ξεκίνησες την έρευνα για τη σωστή φροντίδα του δέντρου σου άμεσα - οι περισσότεροι αρχίζουν να ψάχνουν όταν αρχίζουν τα πρώτα προβλήματα!

Όπως είπε κι ο Χάρης κάθε δέντρο έχει ξεχωριστές ανάγκες, οι οποίες σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής οδηγούν σε διαφορετικό τρόπο φροντίδας. Ανέβασε μια φωτογραφία συνεπώς, ώστε να δούμε ακριβώς τι δέντρο έχεις και να απαντήσουμε πιο αποτελεσματικά!

+1000

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Καλώς την!
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

καλως μας ηρθες..διαβασμα..διαβασμα..κ ψαξιμο στο φορουμ για τυχον αποριες που εχεις κ εχουν απαντηθει..α!κ διαβασμα..!
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Καλώς ήρθες! Χαίρομαι που ξεκίνησες την έρευνα για τη σωστή φροντίδα του δέντρου σου άμεσα - οι περισσότεροι αρχίζουν να ψάχνουν όταν αρχίζουν τα πρώτα προβλήματα!

Όπως είπε κι ο Χάρης κάθε δέντρο έχει ξεχωριστές ανάγκες, οι οποίες σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής οδηγούν σε διαφορετικό τρόπο φροντίδας. Ανέβασε μια φωτογραφία συνεπώς, ώστε να δούμε ακριβώς τι δέντρο έχεις και να απαντήσουμε πιο αποτελεσματικά!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

filitsa
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: πρώτη επαφή με bonasai

Δημοσίευση από filitsa »

Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Re: πρώτη επαφή με bonasai

Δημοσίευση από Harris »

vasgiam έγραψε:Γεια σε όλους,
είμαι καινούργια εδώ οπότε θα χρειαστώ την βοήθεια σας...
Ας τα πάρουμε από την αρχή , στα γενέθλια μου πριν δυο μέρες οι φίλοι μου μου έκαναν δώρο ένα bonsai και πραγματικά ενθουσιάστηκα..Μετά βέβαια αγχώθηκα λίγο γιατί δεν ξέρω τίποτα για αυτό το δέντρο οπότε άρχισα να ψάχνω σε διάφορες σελίδες μέχρι που βρέθηκα εδώ ... Οπότε ζητάω τις γνώσεις σας για το τι πρέπει να κάνω για την σωστή φροντίδα του φυτού : κλάδεμα , ποτισμα και ότι άλλο χρειάζεται ...
Συγγνώμη αν υπάρχει παρόμοιο θέμα κάπου αλλού στο φορουμ ..
Περιμένω τις απαντήσεις σας. :)

Καλώς ήρθες,
πολυ σωστα έγραψες στο φορουμ. Εαν θες μπορεις να μας πεις μερικα λογια για το δέντρο σου (να ανεβασεις μια φωτογραφια του θα βοηθουσε) για να δουμε τι ειδος ειναι για να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε καλύτερα.
Που το έχεις; μεσα στο σπιτι εκτος; Σε ποια περιοχη μενεις; Βορεια Ελλάδα; Κρήτη; Για να δουμε τις αναγκες του δέντρου σου.

:)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
vasgiam
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

πρώτη επαφή με bonsai

Δημοσίευση από vasgiam »

Γεια σε όλους,
είμαι καινούργια εδώ οπότε θα χρειαστώ την βοήθεια σας...
Ας τα πάρουμε από την αρχή , στα γενέθλια μου πριν δυο μέρες οι φίλοι μου μου έκαναν δώρο ένα bonsai και πραγματικά ενθουσιάστηκα..Μετά βέβαια αγχώθηκα λίγο γιατί δεν ξέρω τίποτα για αυτό το δέντρο οπότε άρχισα να ψάχνω σε διάφορες σελίδες μέχρι που βρέθηκα εδώ ... Οπότε ζητάω τις γνώσεις σας για το τι πρέπει να κάνω για την σωστή φροντίδα του φυτού : κλάδεμα , ποτισμα και ότι άλλο χρειάζεται ...
Συγγνώμη αν υπάρχει παρόμοιο θέμα κάπου αλλού στο φορουμ ..
Περιμένω τις απαντήσεις σας. :)
Απάντηση