πρώτη επαφή με bonsai
-
CaptainAmerica
- Omono

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 8 times
Re: πρώτη επαφή με bonsai
Καλώς την και απο μένα. Εαν το κρατήσεις μέσα στο σπίτι να το έχεις μακριά από θερμάστρες να το ψεκάζεις μια φορά την εβδομάδα. Και πότιζε το μόνο όταν χρειάζεται με το δαχτυλό σου να το ελέγχεις ποτε θέλει.
Θα πρέπει να κάνεις και μεταφύτευση κάποια στιγμή απο άνοιξη γιατί το χώμα είναι χάλια!
Θα πρέπει να κάνεις και μεταφύτευση κάποια στιγμή απο άνοιξη γιατί το χώμα είναι χάλια!
-
pinusmugo
- Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Καλως την!Καλως ηρθες στην ομορφη παρεα των φυτωμπονσαι.
Ωραιο το δεντρακι σου και πολυ ανθεκτικο ,μην το παρακανεις με το νερο και ολα θα πανε καλα!
Να το χαιρεσαι!
Ωραιο το δεντρακι σου και πολυ ανθεκτικο ,μην το παρακανεις με το νερο και ολα θα πανε καλα!
Να το χαιρεσαι!
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Το δέντρο σου είναι κινέζικη φτελιά. Γερό δέντρο αλλά δεν είναι για μέσα στο σπίτι.
-
vasgiam
Topic author - Σπορόφυτο

- Been thanked: 0
Γεια σας και παλι....σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας κ την γρηγορη βοηθεια... Εβγαλα καποιες φωτο, ελπιζω να ειναι αντιπροσωπευτικες,το bonsai οπως θα δειτε το εχωμεσα στ σπιτι.... Περιμενω τα σχολια σας... 
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
RiaDr έγραψε:Καλώς ήρθες! Χαίρομαι που ξεκίνησες την έρευνα για τη σωστή φροντίδα του δέντρου σου άμεσα - οι περισσότεροι αρχίζουν να ψάχνουν όταν αρχίζουν τα πρώτα προβλήματα!
Όπως είπε κι ο Χάρης κάθε δέντρο έχει ξεχωριστές ανάγκες, οι οποίες σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής οδηγούν σε διαφορετικό τρόπο φροντίδας. Ανέβασε μια φωτογραφία συνεπώς, ώστε να δούμε ακριβώς τι δέντρο έχεις και να απαντήσουμε πιο αποτελεσματικά!
+1000
-
iohokahey
- Masterpiece

- Been thanked: 1 time
καλως μας ηρθες..διαβασμα..διαβασμα..κ ψαξιμο στο φορουμ για τυχον αποριες που εχεις κ εχουν απαντηθει..α!κ διαβασμα..!
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Καλώς ήρθες! Χαίρομαι που ξεκίνησες την έρευνα για τη σωστή φροντίδα του δέντρου σου άμεσα - οι περισσότεροι αρχίζουν να ψάχνουν όταν αρχίζουν τα πρώτα προβλήματα!
Όπως είπε κι ο Χάρης κάθε δέντρο έχει ξεχωριστές ανάγκες, οι οποίες σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής οδηγούν σε διαφορετικό τρόπο φροντίδας. Ανέβασε μια φωτογραφία συνεπώς, ώστε να δούμε ακριβώς τι δέντρο έχεις και να απαντήσουμε πιο αποτελεσματικά!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
filitsa
- Imperial

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 4 times
Re: πρώτη επαφή με bonasai
+1 Καλώς την![img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... elcome.gif[/img]
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Re: πρώτη επαφή με bonasai
vasgiam έγραψε:Γεια σε όλους,
είμαι καινούργια εδώ οπότε θα χρειαστώ την βοήθεια σας...
Ας τα πάρουμε από την αρχή , στα γενέθλια μου πριν δυο μέρες οι φίλοι μου μου έκαναν δώρο ένα bonsai και πραγματικά ενθουσιάστηκα..Μετά βέβαια αγχώθηκα λίγο γιατί δεν ξέρω τίποτα για αυτό το δέντρο οπότε άρχισα να ψάχνω σε διάφορες σελίδες μέχρι που βρέθηκα εδώ ... Οπότε ζητάω τις γνώσεις σας για το τι πρέπει να κάνω για την σωστή φροντίδα του φυτού : κλάδεμα , ποτισμα και ότι άλλο χρειάζεται ...
Συγγνώμη αν υπάρχει παρόμοιο θέμα κάπου αλλού στο φορουμ ..
Περιμένω τις απαντήσεις σας.
Καλώς ήρθες,
πολυ σωστα έγραψες στο φορουμ. Εαν θες μπορεις να μας πεις μερικα λογια για το δέντρο σου (να ανεβασεις μια φωτογραφια του θα βοηθουσε) για να δουμε τι ειδος ειναι για να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε καλύτερα.
Που το έχεις; μεσα στο σπιτι εκτος; Σε ποια περιοχη μενεις; Βορεια Ελλάδα; Κρήτη; Για να δουμε τις αναγκες του δέντρου σου.
-
vasgiam
Topic author - Σπορόφυτο

- Been thanked: 0
πρώτη επαφή με bonsai
Γεια σε όλους,
Ας τα πάρουμε από την αρχή , στα γενέθλια μου πριν δυο μέρες οι φίλοι μου μου έκαναν δώρο ένα bonsai και πραγματικά ενθουσιάστηκα..Μετά βέβαια αγχώθηκα λίγο γιατί δεν ξέρω τίποτα για αυτό το δέντρο οπότε άρχισα να ψάχνω σε διάφορες σελίδες μέχρι που βρέθηκα εδώ ... Οπότε ζητάω τις γνώσεις σας για το τι πρέπει να κάνω για την σωστή φροντίδα του φυτού : κλάδεμα , ποτισμα και ότι άλλο χρειάζεται ...