Δασακι γιουνιπερων
-
Philip
- Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Δασακι γιουνιπερων
Ειναι λιγο δυσκολα.......αλλα οχι κ κατι τρομερο. Αξιζει παντως να προσπαθησεις με πικεα.....θα μαθεις πολλα με το να την καλλιεργεις σε πιατοthanasis2561 έγραψε:Θα προσεξω Φίλλιπε, αλλα απο απορια γιατι οχι τα συγκεκριμένε??Είναι δυσκολα φυτά?Philip έγραψε: Προσοχη οχι πικεες.
-
thanasis2561
Topic author - Omono

Θα προσεξω Φίλλιπε, αλλα απο απορια γιατι οχι τα συγκεκριμένε??Είναι δυσκολα φυτά?Philip έγραψε: Προσοχη οχι πικεες.
Δοκιμάζεται η υπομονή μου με το χόμπυ αυτό αλλα καλό μου κάνει ...Philip έγραψε:μεχρι να βρεις την πετρα , να σκεφτεις πως να τα βαλεις κ πως θα τα στερεωσεις θα περασει κανενας χρονος χωρις να το καταλάβεις
-
Philip
- Masterpiece

Αγοραζεις τα δεντρακια......γιουνιπερους , μικρα κυπαρισακια....εγω δεν εχω δει σε κανενα φυτωριο. Προσοχη οχι πικεες.
Καλα το σκεφτεσαι Θαναση ......μεχρι να βρεις την πετρα , να σκεφτεις πως να τα βαλεις κ πως θα τα στερεωσεις θα περασει κανενας χρονος χωρις να το καταλάβεις
Καλα το σκεφτεσαι Θαναση ......μεχρι να βρεις την πετρα , να σκεφτεις πως να τα βαλεις κ πως θα τα στερεωσεις θα περασει κανενας χρονος χωρις να το καταλάβεις
-
thanasis2561
Topic author - Omono

Να συνοψισω ...Αγοραζω τα δεντράκια (μικρα κυπαρισσακια, αν δεν βρω γιουνιπερους σινεσισ)-(ελεγα 3 μεγαλα και 4 μικρα) και τα μεταφυτευω το φθινόπωρο σε ρηχη γλαστρα να συνηθισουν και μετα να περιμενω μεχρι ανοιξη (3 μηνες) που θα τα κανω δασάκι?Η να τα αφησω σε ρηχη γλαστρα 1 χρονο (ωχ θα περιμενω πολυ
)
Η άλλη εκδοχη είν αι να κάνω το δασάκι σε μεγαλη γλάστρα με ύψος 5 εκατοστών που μαζι με το βουναλακι χωματος θα παει 8 εκατοστά---->Στέκει???
Υ.Γ. Ευχαριστωωωωωωωωω

Η άλλη εκδοχη είν αι να κάνω το δασάκι σε μεγαλη γλάστρα με ύψος 5 εκατοστών που μαζι με το βουναλακι χωματος θα παει 8 εκατοστά---->Στέκει???
Υ.Γ. Ευχαριστωωωωωωωωω
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
thanasis2561 έγραψε:Xάρη ο δικός σου ειναι αυτος με το αγκαθενιο φυλλωμα (τον εχει παρει το ματι μου μια φορα σενα φυτωριο)
Επίσης εχω δει και αρκετα μικρα σαν κυπαρισσάκια δεντρακια(σε ορθιο σχημα )!!Αυτα γινονται δασακι???
Είμαι λιγο συγχυσμενος με τα εγγενη αυτα ειδη!
Το φθινοπωρο λες να το προσπαθησω το αλσος?
φυσικά και γίνεται πολύ ωραίο με κυπαρισσάκια δάσος. Να βρεις όμορφα κυπαρισσάκια οχι ολα στο ιδιο υψος... Βεβαια αναλογα και με την πετρα που θα βρεις.
Αλλα αυτες τις εργασιες αργοτερα! Αγορασε τα κυπαρισσακια σου και το δημιουργεις αργοτερα....
-
thanasis2561
Topic author - Omono

Xάρη ο δικός σου ειναι αυτος με το αγκαθενιο φυλλωμα (τον εχει παρει το ματι μου μια φορα σενα φυτωριο)
Επίσης εχω δει και αρκετα μικρα σαν κυπαρισσάκια δεντρακια(σε ορθιο σχημα )!!Αυτα γινονται δασακι???
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Απο την φωτογραφια που εχεις βαλει λενε οτι ειναι Seike Chinensis Juniperus. Δεν τους ξερω... Απο την φωτο. Παντως ενα ειδος juniperus ειχα τον Stricta Juniperus απο Ελληνικο φυτωριο τον ειχα παρει. (τον χάρισα σε εναν αχάριστο!thanasis2561 έγραψε:Αγαπητό Φόρουμ
Τα δασακια μπονσαι φτιάχνονται αρχές άνοιξης (οπου εχω διαβασει γιαυτα τετοια εποχη λενε)
αλλα επειδη έχω έντονα στο μυαλό μου ενα πανεμορφο δασάκι με γιουνίπερους θέλω να το φτιάξω φθινόπωρο...Θα προλάβουνε τα δέντρα να αναπτυχθουν και να περασουνε χειμώνα η ειναι πολύ επικίνδυνο???επίσης βάζω μια φωτό και θα θελα να μου μάθω τί ακριβώς ειδος γιουνίπερου ειναι αυτα...Εγω ξερω τους ερποντες και ημιέρποντες γιουνιπερους (Αυτους εχω δει εγω τουλαχιστον σε φυτώρια)
Υ.Γ. 8α 8ελα να τα φτιαξω σε πλάκα καρύστου, να βαλω κετο γύρω γύρω???
-
thanasis2561
Topic author - Omono

Δασακι γιουνιπερων
Αγαπητό Φόρουμ
Τα δασακια μπονσαι φτιάχνονται αρχές άνοιξης (οπου εχω διαβασει γιαυτα τετοια εποχη λενε)
αλλα επειδη έχω έντονα στο μυαλό μου ενα πανεμορφο δασάκι με γιουνίπερους θέλω να το φτιάξω φθινόπωρο...Θα προλάβουνε τα δέντρα να αναπτυχθουν και να περασουνε χειμώνα η ειναι πολύ επικίνδυνο???επίσης βάζω μια φωτό και θα θελα να μου μάθω τί ακριβώς ειδος γιουνίπερου ειναι αυτα...Εγω ξερω τους ερποντες και ημιέρποντες γιουνιπερους (Αυτους εχω δει εγω τουλαχιστον σε φυτώρια)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.