Δασακι γιουνιπερων

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Δασακι γιουνιπερων

Δημοσίευση από Philip »

thanasis2561 έγραψε:
Philip έγραψε: Προσοχη οχι πικεες.
Θα προσεξω Φίλλιπε, αλλα απο απορια γιατι οχι τα συγκεκριμένε??Είναι δυσκολα φυτά?
Ειναι λιγο δυσκολα.......αλλα οχι κ κατι τρομερο. Αξιζει παντως να προσπαθησεις με πικεα.....θα μαθεις πολλα με το να την καλλιεργεις σε πιατο :dance:
Άβαταρ μέλους

Topic author
thanasis2561
Omono
Omono

Δημοσίευση από thanasis2561 »

Philip έγραψε: Προσοχη οχι πικεες.
Θα προσεξω Φίλλιπε, αλλα απο απορια γιατι οχι τα συγκεκριμένε??Είναι δυσκολα φυτά?
Philip έγραψε:μεχρι να βρεις την πετρα , να σκεφτεις πως να τα βαλεις κ πως θα τα στερεωσεις θα περασει κανενας χρονος χωρις να το καταλάβεις :greetings-wavingblue:
Δοκιμάζεται η υπομονή μου με το χόμπυ αυτό αλλα καλό μου κάνει ... :occasion-snowman:
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Αγοραζεις τα δεντρακια......γιουνιπερους , μικρα κυπαρισακια....εγω δεν εχω δει σε κανενα φυτωριο. Προσοχη οχι πικεες.
Καλα το σκεφτεσαι Θαναση ......μεχρι να βρεις την πετρα , να σκεφτεις πως να τα βαλεις κ πως θα τα στερεωσεις θα περασει κανενας χρονος χωρις να το καταλάβεις :greetings-wavingblue:
Άβαταρ μέλους

Topic author
thanasis2561
Omono
Omono

Να συνοψισω ...Αγοραζω τα δεντράκια (μικρα κυπαρισσακια, αν δεν βρω γιουνιπερους σινεσισ)-(ελεγα 3 μεγαλα και 4 μικρα) και τα μεταφυτευω το φθινόπωρο σε ρηχη γλαστρα να συνηθισουν και μετα να περιμενω μεχρι ανοιξη (3 μηνες) που θα τα κανω δασάκι?Η να τα αφησω σε ρηχη γλαστρα 1 χρονο (ωχ θα περιμενω πολυ :? )
Η άλλη εκδοχη είν αι να κάνω το δασάκι σε μεγαλη γλάστρα με ύψος 5 εκατοστών που μαζι με το βουναλακι χωματος θα παει 8 εκατοστά---->Στέκει???
Υ.Γ. Ευχαριστωωωωωωωωω :obscene-drinkingbuddies: :obscene-drinkingbuddies: :obscene-drinkingbuddies:
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Καλο ειναι να βρεις τα δεντρακια......να τα εκπαιδευσεις, γιατι θα ζουν σε 2εκ. βαθος η ριζα τους και στην συνεχεια να τα μεταφερεις στην πετρα. :greetings-wavingblue:
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

thanasis2561 έγραψε:Xάρη ο δικός σου ειναι αυτος με το αγκαθενιο φυλλωμα (τον εχει παρει το ματι μου μια φορα σενα φυτωριο)
Επίσης εχω δει και αρκετα μικρα σαν κυπαρισσάκια δεντρακια(σε ορθιο σχημα )!!Αυτα γινονται δασακι???
Είμαι λιγο συγχυσμενος με τα εγγενη αυτα ειδη!
Το φθινοπωρο λες να το προσπαθησω το αλσος?

φυσικά και γίνεται πολύ ωραίο με κυπαρισσάκια δάσος. Να βρεις όμορφα κυπαρισσάκια οχι ολα στο ιδιο υψος... Βεβαια αναλογα και με την πετρα που θα βρεις.

Αλλα αυτες τις εργασιες αργοτερα! Αγορασε τα κυπαρισσακια σου και το δημιουργεις αργοτερα.... :happy-smileyflower:
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
thanasis2561
Omono
Omono

Xάρη ο δικός σου ειναι αυτος με το αγκαθενιο φυλλωμα (τον εχει παρει το ματι μου μια φορα σενα φυτωριο)
Επίσης εχω δει και αρκετα μικρα σαν κυπαρισσάκια δεντρακια(σε ορθιο σχημα )!!Αυτα γινονται δασακι???
Είμαι λιγο συγχυσμενος με τα εγγενη αυτα ειδη!
Το φθινοπωρο λες να το προσπαθησω το αλσος?
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

thanasis2561 έγραψε:Αγαπητό Φόρουμ
Τα δασακια μπονσαι φτιάχνονται αρχές άνοιξης (οπου εχω διαβασει γιαυτα τετοια εποχη λενε)
αλλα επειδη έχω έντονα στο μυαλό μου ενα πανεμορφο δασάκι με γιουνίπερους θέλω να το φτιάξω φθινόπωρο...Θα προλάβουνε τα δέντρα να αναπτυχθουν και να περασουνε χειμώνα η ειναι πολύ επικίνδυνο???επίσης βάζω μια φωτό και θα θελα να μου μάθω τί ακριβώς ειδος γιουνίπερου ειναι αυτα...Εγω ξερω τους ερποντες και ημιέρποντες γιουνιπερους (Αυτους εχω δει εγω τουλαχιστον σε φυτώρια)
Υ.Γ. 8α 8ελα να τα φτιαξω σε πλάκα καρύστου, να βαλω κετο γύρω γύρω???
Απο την φωτογραφια που εχεις βαλει λενε οτι ειναι Seike Chinensis Juniperus. Δεν τους ξερω... Απο την φωτο. Παντως ενα ειδος juniperus ειχα τον Stricta Juniperus απο Ελληνικο φυτωριο τον ειχα παρει. (τον χάρισα σε εναν αχάριστο! :x ) και δεν εχω καποια φωτογραφια του να σου τον δείξω! Δες εδω για να καταλαβεις πως περιπου ειναι: http://www.google.gr/images?hl=el&q=str ... a=N&tab=wi
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
thanasis2561
Omono
Omono

Δασακι γιουνιπερων

Αγαπητό Φόρουμ
Τα δασακια μπονσαι φτιάχνονται αρχές άνοιξης (οπου εχω διαβασει γιαυτα τετοια εποχη λενε)
αλλα επειδη έχω έντονα στο μυαλό μου ενα πανεμορφο δασάκι με γιουνίπερους θέλω να το φτιάξω φθινόπωρο...Θα προλάβουνε τα δέντρα να αναπτυχθουν και να περασουνε χειμώνα η ειναι πολύ επικίνδυνο???επίσης βάζω μια φωτό και θα θελα να μου μάθω τί ακριβώς ειδος γιουνίπερου ειναι αυτα...Εγω ξερω τους ερποντες και ημιέρποντες γιουνιπερους (Αυτους εχω δει εγω τουλαχιστον σε φυτώρια)
Υ.Γ. 8α 8ελα να τα φτιαξω σε πλάκα καρύστου, να βαλω κετο γύρω γύρω???
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση