αλλες δυο

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
mix.dny
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: αλλες δυο

Δημοσίευση από mix.dny »

VAGOS_A έγραψε:Για αύξηση του pH του χώματος:
Προσθήκη ελάχιστης στάχτης από τζάκι στο μείγμα του υποστρώματος (ή από πάνω με ταυτόχρονο πότισμα) προσοχή να μην έχετε κάψει πλαστικά ή άλλα υλικά στη φωτιά
Ναι ισχυει.Το ανεφερε και ο παναγιωτης[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... nowman.gif[/img]
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

VAGOS_A
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από VAGOS_A »

Για αύξηση του pH του χώματος:
Προσθήκη ελάχιστης στάχτης από τζάκι στο μείγμα του υποστρώματος (ή από πάνω με ταυτόχρονο πότισμα) προσοχή να μην έχετε κάψει πλαστικά ή άλλα υλικά στη φωτιά
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Zerkian έγραψε: Αν δεν κάνω λάθος ο σίδηρος είναι ιχνοστοιχείο που δεν έχει να κάνει με την αλλαγή της οξύτητας του υποστρώματος.
Έχεις δίκιο σε αυτό! ΌΜΩΣ αναφέρθηκα στον ΘΕΙΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟ ( FeSO4). Το Θείο (S) είναι που μειώνει το pH του εδάφους! Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε θειάφι αλλά προτιμώ τον υδροδιαλυτό θειϊκό σίδηρο σαν πιό εύκολο κ απλό στην εφαρμογή του, συνεπικουρούντος του γεγονότος της ωφέλειας του φυτού απο τον σίδηρο!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

Zerkian
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Zerkian »

Vasilhs έγραψε:Δηλαδη π.χ στις γαρδενιες που θελουν σίδηρο το χώμα γίνεται πιο όξυνο... Αλλα πως μπορώ να το μετρήσω;
Αν δεν κάνω λάθος ο σίδηρος είναι ιχνοστοιχείο που δεν έχει να κάνει με την αλλαγή της οξύτητας του υποστρώματος.
Αυτό γίνεται με τη χρήση ξυδιού ή χυμού λεμονιού για να γίνει πιο όξυνο και με τη χρήση ασβεστούχων ενώσεων (κιμωλία, στάχτη κ.λ.π.) για να γίνει πιο αλκαλικό. Πιο σωστά όμως καλά είναι να χρησιμοποιούμε τα ειδικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο γι' αυτό το σκοπό.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Υπάρχουν pHμετρα για το έδαφος αλλά είναι πανάκριβα κ δεν συμφέρει για μια μη επαγγελματική χρήση!
Ψάξε στο διαδύκτιο μήπως βρείς κάτι απλό και εύχρηστο!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Vasilhs
Imperial
Imperial
Been thanked: 5 times

Δημοσίευση από Vasilhs »

karesansui έγραψε:
mix.dny έγραψε:Μαλιστα.Ακομα δεν εχω μαθει πως μπορω να κανω πιο αλκαλικο το pH στο υποστρωμα ενος φυτου μου!Παρακαλω αν καποιος γνωριζει...Ευχαριστω!Α και Χαρη,μεχρι τωρα το μελι δουλευει πολυ καλα! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img]
Το έδαφος μπορεί να το αλκαλοποιήσεις με την προσθήκη ένυδρου ασβέστη ( ενδέχεται να κυκλοφορεί και με την ονομασία γεωργικός ασβέστης). Τώρα, η ποσότητα που χρειάζονται για να ανεβάσεις το pH του εδάφους κατά 1.0 βαθμό είναι γύρω στα 150γρ ανα τετραγωνικό μέτρο σε σύνηθες χώμα οπότε, κάνε εσύ τώρα την αναγωγή σε δοχείο [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _smile.gif[/img] Κάτι πιό "εύκολο" είναι να σκορπίσεις στην επιφάνεια, στάχτη απο ξύλα!
Η οξινοποίηση του εδάφους επέρχεται με την χρήση λιπασμάτων που περιέχουνε νιτρική αμμωνία, τα υγρά λιπάσματα του εμπορίου που αναγράφουν οτι είναι για οξύφιλα φυτά, όπως σου έγραψε ο Χάρης με ξύδι και επίσης με θειϊκό σίδηρο που χρησιμοποιώ εγώ μιά φορά το μήνα στο πότισμα! Ο πιό φυσικός τρόπος βεβαίως είναι η χρήση τύρφης στο υπόστρωμα, καλά χωνένη/κομπόστα -αν και η δράση της είναι αυτή του ρυθμιστικού διαλύματος πάνω στο pH του εδάφους- κ.ο.κ
Δηλαδη π.χ στις γαρδενιες που θελουν σίδηρο το χώμα γίνεται πιο όξυνο... Αλλα πως μπορώ να το μετρήσω;
Άβαταρ μέλους

Topic author
mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Τελειο παναγιωτη!Ευχαριστω!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

mix.dny έγραψε:Μαλιστα.Ακομα δεν εχω μαθει πως μπορω να κανω πιο αλκαλικο το pH στο υποστρωμα ενος φυτου μου!Παρακαλω αν καποιος γνωριζει...Ευχαριστω!Α και Χαρη,μεχρι τωρα το μελι δουλευει πολυ καλα! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img]
Το έδαφος μπορεί να το αλκαλοποιήσεις με την προσθήκη ένυδρου ασβέστη ( ενδέχεται να κυκλοφορεί και με την ονομασία γεωργικός ασβέστης). Τώρα, η ποσότητα που χρειάζονται για να ανεβάσεις το pH του εδάφους κατά 1.0 βαθμό είναι γύρω στα 150γρ ανα τετραγωνικό μέτρο σε σύνηθες χώμα οπότε, κάνε εσύ τώρα την αναγωγή σε δοχείο [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _smile.gif[/img] Κάτι πιό "εύκολο" είναι να σκορπίσεις στην επιφάνεια, στάχτη απο ξύλα!
Η οξινοποίηση του εδάφους επέρχεται με την χρήση λιπασμάτων που περιέχουνε νιτρική αμμωνία, τα υγρά λιπάσματα του εμπορίου που αναγράφουν οτι είναι για οξύφιλα φυτά, όπως σου έγραψε ο Χάρης με ξύδι και επίσης με θειϊκό σίδηρο που χρησιμοποιώ εγώ μιά φορά το μήνα στο πότισμα! Ο πιό φυσικός τρόπος βεβαίως είναι η χρήση τύρφης στο υπόστρωμα, καλά χωνένη/κομπόστα -αν και η δράση της είναι αυτή του ρυθμιστικού διαλύματος πάνω στο pH του εδάφους- κ.ο.κ
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Άβαταρ μέλους

Topic author
mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

!!!!!Βαζελινη ε?Καλο!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

mix.dny έγραψε: Ερωτηση 2:Μπορω να φτιαξω μονος μου την 'μαρμελαδα" που χρησιμοποιειται κατα το κοψιμο χωντρων κλαδιων για να συγκρατηθουν οι χυμοι του δεντρου αλλα και για να προστατευτει το φυτο απο μολυνσεις,η απλα την αγοραζω απο φυτωριο?
Ευχαριστω προκαταβολικα!
Και η απλή βαζελίνη κάνει το ίδιο και στοιχίζει λιγώτερο ( εκτός αν αναφέρεσαι για δέντρα κήπου οπότε μάλλον θα επιλέξεις τις ειδικές μαστίχες απο εξειδικευμένο κατάστημα)
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Άβαταρ μέλους

Topic author
mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Μαλιστα.Ακομα δεν εχω μαθει πως μπορω να κανω πιο αλκαλικο το pH στο υποστρωμα ενος φυτου μου!Παρακαλω αν καποιος γνωριζει...Ευχαριστω!Α και Χαρη,μεχρι τωρα το μελι δουλευει πολυ καλα! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img]
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

Topic author
mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Το pH δεν παραμενει σταθερο με τον καιρο σε ενα μικρο pot.Στην περιπτωση αυτη δεν πρεπει να διατηρηθει?Για να το κανω πιο αλκαλικο?Μελι ε?καλο ακουγεται!Ναι αν μπορεις πες μου πως λεγεται!Και ευχαριστω πολυ!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

mix.dny έγραψε:Ωραια!Με τον καιρο,οι ερωτησεις μου ειδηκευονται λιγο!Παντα θα υπαρχουν αλλα διαφοροποιειται η ανησυχια!
Ερωτηση 1:Πως μπορω να τροποποιησω (να το κανω ελαφρως πιο οξινο η πιο βασικο)το pH σε ενα υποστρωμα που βρίσκεται ηδη το φυτό μεσα?
Ερωτηση 2:Μπορω να φτιαξω μονος μου την 'μαρμελαδα" που χρησιμοποιειται κατα το κοψιμο χωντρων κλαδιων για να συγκρατηθουν οι χυμοι του δεντρου αλλα και για να προστατευτει το φυτο απο μολυνσεις,η απλα την αγοραζω απο φυτωριο?
Ευχαριστω προκαταβολικα!

Θα σου απαντησω χωρις να ξερω για πιο λογο θες να το κανεις αυτο και εαν ειναι σωστο για το δεντρο σου.
1. Βαζεις 1 κουταλακι ξυδι σε 1 1/2 λιτρο νερο το pH θα παει περιπου στο 5.5 - 6.

2. Μπορεις να βαλεις μελι. Αλλα υπαρχουν με 4-5 ευρω. Δεν θυμαμαι πως το λενε πρεπει να το δω στο σπιτι εαν θες να το δω πως το λενε και απο που να το παρεις. (Αθηνα)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
mix.dny
Imperial
Imperial

αλλες δυο

Δημοσίευση από mix.dny »

Ωραια!Με τον καιρο,οι ερωτησεις μου ειδηκευονται λιγο!Παντα θα υπαρχουν αλλα διαφοροποιειται η ανησυχια!
Ερωτηση 1:Πως μπορω να τροποποιησω (να το κανω ελαφρως πιο οξινο η πιο βασικο)το pH σε ενα υποστρωμα που βρίσκεται ηδη το φυτό μεσα?
Ερωτηση 2:Μπορω να φτιαξω μονος μου την 'μαρμελαδα" που χρησιμοποιειται κατα το κοψιμο χωντρων κλαδιων για να συγκρατηθουν οι χυμοι του δεντρου αλλα και για να προστατευτει το φυτο απο μολυνσεις,η απλα την αγοραζω απο φυτωριο?
Ευχαριστω προκαταβολικα!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Απάντηση