αλλες δυο
-
mix.dny
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: αλλες δυο
Ναι ισχυει.Το ανεφερε και ο παναγιωτης[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... nowman.gif[/img]VAGOS_A έγραψε:Για αύξηση του pH του χώματος:
Προσθήκη ελάχιστης στάχτης από τζάκι στο μείγμα του υποστρώματος (ή από πάνω με ταυτόχρονο πότισμα) προσοχή να μην έχετε κάψει πλαστικά ή άλλα υλικά στη φωτιά
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
-
VAGOS_A
- Shohin

Για αύξηση του pH του χώματος:
Προσθήκη ελάχιστης στάχτης από τζάκι στο μείγμα του υποστρώματος (ή από πάνω με ταυτόχρονο πότισμα) προσοχή να μην έχετε κάψει πλαστικά ή άλλα υλικά στη φωτιά
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Έχεις δίκιο σε αυτό! ΌΜΩΣ αναφέρθηκα στον ΘΕΙΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟ ( FeSO4). Το Θείο (S) είναι που μειώνει το pH του εδάφους! Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε θειάφι αλλά προτιμώ τον υδροδιαλυτό θειϊκό σίδηρο σαν πιό εύκολο κ απλό στην εφαρμογή του, συνεπικουρούντος του γεγονότος της ωφέλειας του φυτού απο τον σίδηρο!Zerkian έγραψε: Αν δεν κάνω λάθος ο σίδηρος είναι ιχνοστοιχείο που δεν έχει να κάνει με την αλλαγή της οξύτητας του υποστρώματος.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Αν δεν κάνω λάθος ο σίδηρος είναι ιχνοστοιχείο που δεν έχει να κάνει με την αλλαγή της οξύτητας του υποστρώματος.Vasilhs έγραψε:Δηλαδη π.χ στις γαρδενιες που θελουν σίδηρο το χώμα γίνεται πιο όξυνο... Αλλα πως μπορώ να το μετρήσω;
Αυτό γίνεται με τη χρήση ξυδιού ή χυμού λεμονιού για να γίνει πιο όξυνο και με τη χρήση ασβεστούχων ενώσεων (κιμωλία, στάχτη κ.λ.π.) για να γίνει πιο αλκαλικό. Πιο σωστά όμως καλά είναι να χρησιμοποιούμε τα ειδικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο γι' αυτό το σκοπό.
-
karesansui
- Συντονιστής

Υπάρχουν pHμετρα για το έδαφος αλλά είναι πανάκριβα κ δεν συμφέρει για μια μη επαγγελματική χρήση!
Ψάξε στο διαδύκτιο μήπως βρείς κάτι απλό και εύχρηστο!
Ψάξε στο διαδύκτιο μήπως βρείς κάτι απλό και εύχρηστο!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
Δηλαδη π.χ στις γαρδενιες που θελουν σίδηρο το χώμα γίνεται πιο όξυνο... Αλλα πως μπορώ να το μετρήσω;karesansui έγραψε:Το έδαφος μπορεί να το αλκαλοποιήσεις με την προσθήκη ένυδρου ασβέστη ( ενδέχεται να κυκλοφορεί και με την ονομασία γεωργικός ασβέστης). Τώρα, η ποσότητα που χρειάζονται για να ανεβάσεις το pH του εδάφους κατά 1.0 βαθμό είναι γύρω στα 150γρ ανα τετραγωνικό μέτρο σε σύνηθες χώμα οπότε, κάνε εσύ τώρα την αναγωγή σε δοχείο [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _smile.gif[/img] Κάτι πιό "εύκολο" είναι να σκορπίσεις στην επιφάνεια, στάχτη απο ξύλα!mix.dny έγραψε:Μαλιστα.Ακομα δεν εχω μαθει πως μπορω να κανω πιο αλκαλικο το pH στο υποστρωμα ενος φυτου μου!Παρακαλω αν καποιος γνωριζει...Ευχαριστω!Α και Χαρη,μεχρι τωρα το μελι δουλευει πολυ καλα! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img]
Η οξινοποίηση του εδάφους επέρχεται με την χρήση λιπασμάτων που περιέχουνε νιτρική αμμωνία, τα υγρά λιπάσματα του εμπορίου που αναγράφουν οτι είναι για οξύφιλα φυτά, όπως σου έγραψε ο Χάρης με ξύδι και επίσης με θειϊκό σίδηρο που χρησιμοποιώ εγώ μιά φορά το μήνα στο πότισμα! Ο πιό φυσικός τρόπος βεβαίως είναι η χρήση τύρφης στο υπόστρωμα, καλά χωνένη/κομπόστα -αν και η δράση της είναι αυτή του ρυθμιστικού διαλύματος πάνω στο pH του εδάφους- κ.ο.κ
-
karesansui
- Συντονιστής

Το έδαφος μπορεί να το αλκαλοποιήσεις με την προσθήκη ένυδρου ασβέστη ( ενδέχεται να κυκλοφορεί και με την ονομασία γεωργικός ασβέστης). Τώρα, η ποσότητα που χρειάζονται για να ανεβάσεις το pH του εδάφους κατά 1.0 βαθμό είναι γύρω στα 150γρ ανα τετραγωνικό μέτρο σε σύνηθες χώμα οπότε, κάνε εσύ τώρα την αναγωγή σε δοχείο [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _smile.gif[/img] Κάτι πιό "εύκολο" είναι να σκορπίσεις στην επιφάνεια, στάχτη απο ξύλα!mix.dny έγραψε:Μαλιστα.Ακομα δεν εχω μαθει πως μπορω να κανω πιο αλκαλικο το pH στο υποστρωμα ενος φυτου μου!Παρακαλω αν καποιος γνωριζει...Ευχαριστω!Α και Χαρη,μεχρι τωρα το μελι δουλευει πολυ καλα! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img]
Η οξινοποίηση του εδάφους επέρχεται με την χρήση λιπασμάτων που περιέχουνε νιτρική αμμωνία, τα υγρά λιπάσματα του εμπορίου που αναγράφουν οτι είναι για οξύφιλα φυτά, όπως σου έγραψε ο Χάρης με ξύδι και επίσης με θειϊκό σίδηρο που χρησιμοποιώ εγώ μιά φορά το μήνα στο πότισμα! Ο πιό φυσικός τρόπος βεβαίως είναι η χρήση τύρφης στο υπόστρωμα, καλά χωνένη/κομπόστα -αν και η δράση της είναι αυτή του ρυθμιστικού διαλύματος πάνω στο pH του εδάφους- κ.ο.κ
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
karesansui
- Συντονιστής

Και η απλή βαζελίνη κάνει το ίδιο και στοιχίζει λιγώτερο ( εκτός αν αναφέρεσαι για δέντρα κήπου οπότε μάλλον θα επιλέξεις τις ειδικές μαστίχες απο εξειδικευμένο κατάστημα)mix.dny έγραψε: Ερωτηση 2:Μπορω να φτιαξω μονος μου την 'μαρμελαδα" που χρησιμοποιειται κατα το κοψιμο χωντρων κλαδιων για να συγκρατηθουν οι χυμοι του δεντρου αλλα και για να προστατευτει το φυτο απο μολυνσεις,η απλα την αγοραζω απο φυτωριο?
Ευχαριστω προκαταβολικα!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
mix.dny
Topic author - Imperial

Μαλιστα.Ακομα δεν εχω μαθει πως μπορω να κανω πιο αλκαλικο το pH στο υποστρωμα ενος φυτου μου!Παρακαλω αν καποιος γνωριζει...Ευχαριστω!Α και Χαρη,μεχρι τωρα το μελι δουλευει πολυ καλα! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img]
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
-
mix.dny
Topic author - Imperial

Το pH δεν παραμενει σταθερο με τον καιρο σε ενα μικρο pot.Στην περιπτωση αυτη δεν πρεπει να διατηρηθει?Για να το κανω πιο αλκαλικο?Μελι ε?καλο ακουγεται!Ναι αν μπορεις πες μου πως λεγεται!Και ευχαριστω πολυ!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
mix.dny έγραψε:Ωραια!Με τον καιρο,οι ερωτησεις μου ειδηκευονται λιγο!Παντα θα υπαρχουν αλλα διαφοροποιειται η ανησυχια!
Ερωτηση 1:Πως μπορω να τροποποιησω (να το κανω ελαφρως πιο οξινο η πιο βασικο)το pH σε ενα υποστρωμα που βρίσκεται ηδη το φυτό μεσα?
Ερωτηση 2:Μπορω να φτιαξω μονος μου την 'μαρμελαδα" που χρησιμοποιειται κατα το κοψιμο χωντρων κλαδιων για να συγκρατηθουν οι χυμοι του δεντρου αλλα και για να προστατευτει το φυτο απο μολυνσεις,η απλα την αγοραζω απο φυτωριο?
Ευχαριστω προκαταβολικα!
Θα σου απαντησω χωρις να ξερω για πιο λογο θες να το κανεις αυτο και εαν ειναι σωστο για το δεντρο σου.
1. Βαζεις 1 κουταλακι ξυδι σε 1 1/2 λιτρο νερο το pH θα παει περιπου στο 5.5 - 6.
2. Μπορεις να βαλεις μελι. Αλλα υπαρχουν με 4-5 ευρω. Δεν θυμαμαι πως το λενε πρεπει να το δω στο σπιτι εαν θες να το δω πως το λενε και απο που να το παρεις. (Αθηνα)
-
mix.dny
Topic author - Imperial

αλλες δυο
Ωραια!Με τον καιρο,οι ερωτησεις μου ειδηκευονται λιγο!Παντα θα υπαρχουν αλλα διαφοροποιειται η ανησυχια!
Ερωτηση 1:Πως μπορω να τροποποιησω (να το κανω ελαφρως πιο οξινο η πιο βασικο)το pH σε ενα υποστρωμα που βρίσκεται ηδη το φυτό μεσα?
Ερωτηση 2:Μπορω να φτιαξω μονος μου την 'μαρμελαδα" που χρησιμοποιειται κατα το κοψιμο χωντρων κλαδιων για να συγκρατηθουν οι χυμοι του δεντρου αλλα και για να προστατευτει το φυτο απο μολυνσεις,η απλα την αγοραζω απο φυτωριο?
Ευχαριστω προκαταβολικα!
Ευχαριστω προκαταβολικα!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι