ΠΕΥΚΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΒΕΛΟΝΕΣ
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 421 times
- Been thanked: 359 times
Re: ΠΕΥΚΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΒΕΛΟΝΕΣ
Ειχα κι εγω το ιδιο προβλημα με ενα πευκο μου http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//view ... ?f=9&t=772
Το ειχα αγορασει ετσι χωρις να εχω καταλαβει οτι εχει προβλημα με τις πευκοβελονες του. Το ειχα τοποθετησει σε ενα αρκετα μεγαλο training pot χωρις να του πειραξω καθολου την μπαλα με τις ριζες-χωμα. Το πευκο ξεκινησε να ξερενεται αποτομα, εβγαλα το φυτο προσεκτικα χωρις να πειραξω κατι, εβγαλα το χωμα που ειχα προσθεσει, εβαλα παλι το φυτο και γυρο του εβαλα 90%ελαφροπετρα και ποταμισια αμμο και 10%τρυφη. Μετα απο 4 μηνες το ψεκασα προληπτικα και με Aliete (2 φορες ανα 15μερες) γιατι εχει διπλα του ενα γιουνιπερο που εχει προβλημα.
Για να πω την αληθεια δεςν ξερω αν ολα αυτα βοηθησαν ή ημουν τυχερος, παντος τωρα το φυτο εχει πεταξει παντου νεα ματια καταπρασινα.
(δεν μπορω να ανεβασω Φωτο λογο τεχνικου προβληματος)
Το ειχα αγορασει ετσι χωρις να εχω καταλαβει οτι εχει προβλημα με τις πευκοβελονες του. Το ειχα τοποθετησει σε ενα αρκετα μεγαλο training pot χωρις να του πειραξω καθολου την μπαλα με τις ριζες-χωμα. Το πευκο ξεκινησε να ξερενεται αποτομα, εβγαλα το φυτο προσεκτικα χωρις να πειραξω κατι, εβγαλα το χωμα που ειχα προσθεσει, εβαλα παλι το φυτο και γυρο του εβαλα 90%ελαφροπετρα και ποταμισια αμμο και 10%τρυφη. Μετα απο 4 μηνες το ψεκασα προληπτικα και με Aliete (2 φορες ανα 15μερες) γιατι εχει διπλα του ενα γιουνιπερο που εχει προβλημα.
Για να πω την αληθεια δεςν ξερω αν ολα αυτα βοηθησαν ή ημουν τυχερος, παντος τωρα το φυτο εχει πεταξει παντου νεα ματια καταπρασινα.
(δεν μπορω να ανεβασω Φωτο λογο τεχνικου προβληματος)
-
tsoutsos1
- Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
3 φορες ανα 10 μερες ποτισμα και ραντισμα. Σε 2 πευκα ενα ασπρο και ενα μαυρο εκανε πολυ καλη δουλεια. Πρωτα ποτιζεις κανονικα, 2 φορες και την τριτη aliet.isidora έγραψε:aliete ? 2-3 φορές με τι συχνότητα; Ο γεωπόνος στο έδωσε;tsoutsos1 έγραψε:Καλημεραisidora έγραψε:τα έχω εκτός σπιτιού. Στον ίσκιο με λίγες ώρες ήλιο το πρωί. Στραγγίζουν κανονικά τα γλαστράκια. Μια φίλη μου μου είπε να τα μεταφυτεύσω τι λέτε; Με τι χώμα; που θα το βρω;
για μεταφυτευση αργησες λιγο, απο φθινοπωρο και μετα. Σε 2 πευκα που ειχα το ιδιο, κιτρινισμενες βελονες και στη συνεχεια επεφταν
χρησιμοποιησα αντιμυκητοκτονο aliete 2-3 φορες και ποτισμα και ψεκασμα και τωρα ειναι μια χαρα. Ισως μερικες που κιτρινιζουν και πεφτουν ειναι φυσιολογικες γιατι βγαινουν οι καινουργιες αυτη την εποχη.
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 177 times
- Επικοινωνία:
στα δικά μου πεύκα έριξα NEOTOPSIN 70 WG προληπτικά γιατι είχα κατι συμπτώματα...
http://www.efthymiadis.gr/default.aspx? ... ProdID=118
αυτο που λεει ο φίλος ειναι αυτο: http://www.bayercropscience.gr/index.as ... 6&p_id=166
και ψεκάζεις 1 φορα τον μηνα στους 3 μηνες.
Κωνοφόρα Φυτόφθορα (Phytophthora cactorum). 250 γρ./100 λίτρα νερό Ψεκασμός μια φορά ανά μήνα στη διάρκεια της ανάπτυξης. Συνολικά 3 ψεκασμοί
μιλάει μονο για ψεκασμό δεν ξερω εαν πρεπει να κανεις και ποτισμα...
http://www.efthymiadis.gr/default.aspx? ... ProdID=118
αυτο που λεει ο φίλος ειναι αυτο: http://www.bayercropscience.gr/index.as ... 6&p_id=166
και ψεκάζεις 1 φορα τον μηνα στους 3 μηνες.
Κωνοφόρα Φυτόφθορα (Phytophthora cactorum). 250 γρ./100 λίτρα νερό Ψεκασμός μια φορά ανά μήνα στη διάρκεια της ανάπτυξης. Συνολικά 3 ψεκασμοί
μιλάει μονο για ψεκασμό δεν ξερω εαν πρεπει να κανεις και ποτισμα...
-
isidora
Topic author - Σπορόφυτο

aliete ? 2-3 φορές με τι συχνότητα; Ο γεωπόνος στο έδωσε;tsoutsos1 έγραψε:Καλημεραisidora έγραψε:τα έχω εκτός σπιτιού. Στον ίσκιο με λίγες ώρες ήλιο το πρωί. Στραγγίζουν κανονικά τα γλαστράκια. Μια φίλη μου μου είπε να τα μεταφυτεύσω τι λέτε; Με τι χώμα; που θα το βρω;
για μεταφυτευση αργησες λιγο, απο φθινοπωρο και μετα. Σε 2 πευκα που ειχα το ιδιο, κιτρινισμενες βελονες και στη συνεχεια επεφταν
χρησιμοποιησα αντιμυκητοκτονο aliete 2-3 φορες και ποτισμα και ψεκασμα και τωρα ειναι μια χαρα. Ισως μερικες που κιτρινιζουν και πεφτουν ειναι φυσιολογικες γιατι βγαινουν οι καινουργιες αυτη την εποχη.
-
tsoutsos1
- Σπορόφυτο

- Επικοινωνία:
Καλημεραisidora έγραψε:τα έχω εκτός σπιτιού. Στον ίσκιο με λίγες ώρες ήλιο το πρωί. Στραγγίζουν κανονικά τα γλαστράκια. Μια φίλη μου μου είπε να τα μεταφυτεύσω τι λέτε; Με τι χώμα; που θα το βρω;
-
isidora
Topic author - Σπορόφυτο

τα έχω εκτός σπιτιού. Στον ίσκιο με λίγες ώρες ήλιο το πρωί. Στραγγίζουν κανονικά τα γλαστράκια. Μια φίλη μου μου είπε να τα μεταφυτεύσω τι λέτε; Με τι χώμα; που θα το βρω;
Καλως ορισες [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... mewave.gif[/img]
Αν θελεις βαλε καποιες κοντινες φωτογραφιες απο τα δεντρακια σου και περιεγραψε το περιβαλλον τους , αν τα εχεις σε εσωτερικο χωρο η οχι , αν οι γλαστρες εχουν τρυπες αποστραγγισης , σε κατασταση ειναι το υποστρωμα ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, αυτα για αρχη.
Αν θελεις βαλε καποιες κοντινες φωτογραφιες απο τα δεντρακια σου και περιεγραψε το περιβαλλον τους , αν τα εχεις σε εσωτερικο χωρο η οχι , αν οι γλαστρες εχουν τρυπες αποστραγγισης , σε κατασταση ειναι το υποστρωμα ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, αυτα για αρχη.

-
isidora
Topic author - Σπορόφυτο

ΠΕΥΚΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΒΕΛΟΝΕΣ
καλημέρα,
καλώς σας βρήκα το site σας είναι καταπληκτικό και μπράβο για την καλή δουλειά που έχετε κάνει!
Το πρόβλημά μου είναι σε 2 πεύκα μπονσάι που μου έχουν κάνει δώρο τα έχω 3 χρόνια.
Ξεκίνησε με το πρώτο έχει καφέ βελόνες και σαν να 'κόλλησε' και το 2ο πεύκο...
Απο εκεί που τα αγόρασα μου είπαν ότι το πιο πιθανό είναι μύκητας...
Ξέρετε να μου πείτε με τι να το ποτίσω ή εάν θέλει και ξέκασμα; (και με τι;)
ευχαριστώ πολύ.
καλώς σας βρήκα το site σας είναι καταπληκτικό και μπράβο για την καλή δουλειά που έχετε κάνει!
Το πρόβλημά μου είναι σε 2 πεύκα μπονσάι που μου έχουν κάνει δώρο τα έχω 3 χρόνια.
Ξεκίνησε με το πρώτο έχει καφέ βελόνες και σαν να 'κόλλησε' και το 2ο πεύκο...
Απο εκεί που τα αγόρασα μου είπαν ότι το πιο πιθανό είναι μύκητας...
Ξέρετε να μου πείτε με τι να το ποτίσω ή εάν θέλει και ξέκασμα; (και με τι;)
ευχαριστώ πολύ.