πευκο

Προβλήματα, παράσιτα...
Απάντηση

Topic author
tsoutsos1
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Επικοινωνία:

Re: πευκο

Δημοσίευση από tsoutsos1 »

Hombre έγραψε:Φιλε μου το πευκακι σου ειναι αρκετα συμπαθητικο και με προοπτικες θα ελεγα ομως να το αφησεις σε αυτην την γλαστρα για τα επομενα 2-3- χρονια μινιμουμ με επιθετικη λιπανση και διαμοιρασμο ( τσιμπιμα νεων κεριων την ανοιξη και μεσα στο καλοκαιρι ) της ενεργειας ομοιομορφα σε ολα τα κλαδια .
Αν τα χαμηλοτερα κλαδια κλαδευτηκαν απο σενα να ξερεις οτι αυτο ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα λαθη που μπορει να κανει καποιος οταν εχει στην κατοχη του ενα πευκο στα πρωτα του βηματα διοτι αυτα τα κλαδια δινουν ογκο ( παχυνση ) στον κορμο και επιπελον δημιουργουν σωστη κωνικοτητα που στην δικια σου περιπτωση ειναι αναποδη και χαλαη ολη την εικονα του δεντρου .
Αυτο μπορει να διορθωθει μονο ειτε κανοντας πολλες πολλες προσευχες[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... a/pray.gif[/img] μηπως και πεταξει νεο βλαστο χαμηλα το οποιο θα εξελεχθει σε δυνατο κλαδι ειτε με μια ιδιαιτερη τεχνικη σκισιματος του κορμου στην βαση του και τοποθετηση σφηνας , τεχνικη που τουλαχιστον προς το παρον δεν την εχει δοκιμασει κανενας απο εμας.
Επελεξες το πιο εντυπωσιακο ειδος , δεν ειναι τυχαια βασιλιας των bonsai αλλα επισης και ενα ειδος που θελει και πολυ μα παρα πολυ υπομονη δια την διαμορφωση του η οποια εκτος απο δυσκολη πρεπει να γινεται και με μετρο , μια εργασια καθε χρονο.[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... sa/doh.gif[/img]
Συγουρα ομως μεσα απο αυτο θα μαθεις πολλα [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... e_wink.gif[/img]

Οχι οχι...εννοειται οτι δεν θα κλαδευα τα κατω κλαδια ετσι!!!....Οπως ειπα, περυσι εχασε το 70% των βλαστων του...και που ζει τωρα αρκετο ειναι!! τωρα βλεπω καινουργια ματια να πετανε αλλα οχι χαμηλα στα κλαδια...μονο στις ακρες. Αυτο ρωταω, πως θα μπορουσα να το κανω να ¨πεταξει¨ χαμηλα. Το αφηνω και βλεπουμε...
thanx
Άβαταρ μέλους

Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Φιλε μου το πευκακι σου ειναι αρκετα συμπαθητικο και με προοπτικες θα ελεγα ομως να το αφησεις σε αυτην την γλαστρα για τα επομενα 2-3- χρονια μινιμουμ με επιθετικη λιπανση και διαμοιρασμο ( τσιμπιμα νεων κεριων την ανοιξη και μεσα στο καλοκαιρι ) της ενεργειας ομοιομορφα σε ολα τα κλαδια .
Αν τα χαμηλοτερα κλαδια κλαδευτηκαν απο σενα να ξερεις οτι αυτο ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα λαθη που μπορει να κανει καποιος οταν εχει στην κατοχη του ενα πευκο στα πρωτα του βηματα διοτι αυτα τα κλαδια δινουν ογκο ( παχυνση ) στον κορμο και επιπελον δημιουργουν σωστη κωνικοτητα που στην δικια σου περιπτωση ειναι αναποδη και χαλαη ολη την εικονα του δεντρου .
Αυτο μπορει να διορθωθει μονο ειτε κανοντας πολλες πολλες προσευχες[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... a/pray.gif[/img] μηπως και πεταξει νεο βλαστο χαμηλα το οποιο θα εξελεχθει σε δυνατο κλαδι ειτε με μια ιδιαιτερη τεχνικη σκισιματος του κορμου στην βαση του και τοποθετηση σφηνας , τεχνικη που τουλαχιστον προς το παρον δεν την εχει δοκιμασει κανενας απο εμας.
Επελεξες το πιο εντυπωσιακο ειδος , δεν ειναι τυχαια βασιλιας των bonsai αλλα επισης και ενα ειδος που θελει και πολυ μα παρα πολυ υπομονη δια την διαμορφωση του η οποια εκτος απο δυσκολη πρεπει να γινεται και με μετρο , μια εργασια καθε χρονο.[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... sa/doh.gif[/img]
Συγουρα ομως μεσα απο αυτο θα μαθεις πολλα [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... e_wink.gif[/img]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 177 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Δεν ξερω πως να κανω "like" στην απαντηση σου!!!!!!!! χιχιχιχι....Εχω δει παρομοιες διαδικασιες αλλα για πρωτη φορα δεν θα το εκανα
μονος μου με τιποτα....κανω υπομονη και μετα το καλοκαιρι σας το θυμιζω!!!!! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img]
μην ανησυχείς! ;) Ειμαστε παρεακι εδω!! :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
tsoutsos1
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Harris έγραψε:
tsoutsos1 έγραψε:
tsoutsos1 έγραψε:Καλησπερα σε ολους.

Εχω αυτο το πευκο μερικα χρονια τωρα. πριν απο εναμιση χρονο εχασε οπως βλεπετε τα περισσοτερα φυλλα του, σχεδον καραφλιασε, αφου πρωτα κιτρινισανε. Απο τοτε εμεινε με τους τοτε καινουργιους βλαστους του, χωρις ομως αυτοι (εστω και οι πολυ κοντοι) να μεγαλωνουν καθολου. Πριν απο 2 μηνες του εκανα μεταφυτευφση και επειδη δεν εκοψα καθολου ριζες εριξα μετα απο λιγες μερες λιπασμα. Βλεπω πολυ μικρα ματια αλλα δεν πεταει καινουργες βελονες. Προτεινετε κατι? Σκεφτηκα να το βγαλω απο τη γλαστρα για bonsai και να το βαλω σε μια μεγαλη με κανονικο χωμα μετα το καλοκαιρι ομως. (δεν εχω αυλη να το φυτευσω, πιστευω θα του εκανε καλο).
Τι θα μπορουσα τωρα που ειναι ανοιξη να κανω μηπως δω καποια αλλαγη?
DSC01257.JPG
DSC01256.JPG
DSC01255.JPG

thanx εκ των προτερων....
Συγχωρεστε τη στραβωμενη φατσα στη μια φωτο δεξια αλλα μολις ξυπνησε.....

Υπαρχει διαδικασια για το λυγισμα... Με χοντρο συρμα + ραφια... Ολα γινοντε... μπορεις να το φερεις οταν ειναι η σωστη εποχη να το κανουμε μαζι.
Δεν ξερω πως να κανω "like" στην απαντηση σου!!!!!!!! χιχιχιχι....Εχω δει παρομοιες διαδικασιες αλλα για πρωτη φορα δεν θα το εκανα
μονος μου με τιποτα....κανω υπομονη και μετα το καλοκαιρι σας το θυμιζω!!!!! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

tsoutsos1 έγραψε:

Εχω αυτο το πευκο μερικα χρονια τωρα. πριν απο εναμιση χρονο εχασε οπως βλεπετε τα περισσοτερα φυλλα του, σχεδον καραφλιασε, αφου πρωτα κιτρινισανε. Απο τοτε εμεινε με τους τοτε καινουργιους βλαστους του, χωρις ομως αυτοι (εστω και οι πολυ κοντοι) να μεγαλωνουν καθολου. Πριν απο 2 μηνες του εκανα μεταφυτευφση και επειδη δεν εκοψα καθολου ριζες εριξα μετα απο λιγες μερες λιπασμα. Βλεπω πολυ μικρα ματια αλλα δεν πεταει καινουργες βελονες. Προτεινετε κατι? Σκεφτηκα να το βγαλω απο τη γλαστρα για bonsai και να το βαλω σε μια μεγαλη με κανονικο χωμα μετα το καλοκαιρι ομως. (δεν εχω αυλη να το φυτευσω, πιστευω θα του εκανε καλο).
DSC01257.JPG
DSC01256.JPG
DSC01255.JPG

Υπαρχει διαδικασια για το λυγισμα... Με χοντρο συρμα + ραφια... Ολα γινοντε... μπορεις να το φερεις οταν ειναι η σωστη εποχη να το κανουμε μαζι.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
tsoutsos1
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

DSC01257.JPG
DSC01256.JPG
DSC01255.JPG

Topic author
tsoutsos1
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Jean-Zac έγραψε:Κάνω μία πρόταση αλλαγής μορφής. Διαδοχικά και έντονα λυγίσματα κορμού και κλαδιών (με κόκκινο)
αλλά και με συρμάτωμα όλων ανεξαιρέτως των κλαδιών (και τα μικρά !!) ώστε να χαμηλώσει σε ύψος
λίγο και να γεμίσει. Έτσι αυτή η οπτική απάτη θα δώσει στόν παρατηρητή την εικόνα λίγο-πολύ
ενός κανονικού δένδρου (μετά από χρόνια)
.
Ι ιδεα σου ειναι πολυ καλη αλλα επειδη δεν εχω εμπειρια στο να λυγιζω τοσο ξερα και χοντρα κλαδια μαλλον θα παω πασο...ειδικα με το κορμο......δε μπορω να φανταστω να λυγιζει χωρις να κανει "κρακ" και να μου μεινει στα χερια.......
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Κάνω μία πρόταση αλλαγής μορφής. Διαδοχικά και έντονα λυγίσματα κορμού και κλαδιών (με κόκκινο)
αλλά και με συρμάτωμα όλων ανεξαιρέτως των κλαδιών (και τα μικρά !!) ώστε να χαμηλώσει σε ύψος
λίγο και να γεμίσει. Έτσι αυτή η οπτική απάτη θα δώσει στόν παρατηρητή την εικόνα λίγο-πολύ
ενός κανονικού δένδρου (μετά από χρόνια)
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Topic author
tsoutsos1
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Harris έγραψε:
tsoutsos1 έγραψε:Τα συρματα δε νομιζω οτι δυσκολευουν το δεντρο στην αναπτυξη. Για παραδειγμα στο δεξι κατω κλαδι εχει βελονες μονο στην ακρη.
Δεν μπορω να κανω καμια διαμορφωση με τοσο λιγες βελονες. Υπαρχει τροπος να ξαναπεταξει σε αυτα τα νεκρα σημεια? Τι λιπασμα προτεινετε για κωνοφορα με προβλημα σαν αυτο?

Το καλυτερο λιπασμα για κωνοφορα ειναι το biogold. Αλλα υπαρχουν και αλλα.
Το συρμα εμποδιζει την αναπτυξη ειδικα εαν ειναι πολυ σφικτο.
Εαν εχει οφθαλμους μπορει να ξαναπεταξει παραδιπλα...
Το ξερω γιαυτο αν προσεξεις ειναι κατι παραπανω απο χαλαρο το συρμα..απλα μια κλιση ηθελα να δωσω στα μεγαλα κλαδια...ειναι συρματομενο απο περυσι. Αυτο που σκεφτηκα στη τελικη ειναι αν δεν δω να "πεταει" στο δεξι κατω κλαδι, να το κοψω και να το διαμορφωσω αλλιως...δηλαδη στην επομενη μεταφυτευση σε 2 τουλααααχιστον χρονια να μπει με κλιση προς τα δεξια το δεντρο και
το κατω αριστερα κλαδι να γινει το κεντρικο... Τι λες?
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

tsoutsos1 έγραψε:Τα συρματα δε νομιζω οτι δυσκολευουν το δεντρο στην αναπτυξη. Για παραδειγμα στο δεξι κατω κλαδι εχει βελονες μονο στην ακρη.
Δεν μπορω να κανω καμια διαμορφωση με τοσο λιγες βελονες. Υπαρχει τροπος να ξαναπεταξει σε αυτα τα νεκρα σημεια? Τι λιπασμα προτεινετε για κωνοφορα με προβλημα σαν αυτο?

Το καλυτερο λιπασμα για κωνοφορα ειναι το biogold. Αλλα υπαρχουν και αλλα.
Το συρμα εμποδιζει την αναπτυξη ειδικα εαν ειναι πολυ σφικτο.
Εαν εχει οφθαλμους μπορει να ξαναπεταξει παραδιπλα...
Εικόνα

Topic author
tsoutsos1
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Τα συρματα δε νομιζω οτι δυσκολευουν το δεντρο στην αναπτυξη. Για παραδειγμα στο δεξι κατω κλαδι εχει βελονες μονο στην ακρη.

manos_papadakis40
Omono
Omono

Δημοσίευση από manos_papadakis40 »

Φιλε μου η λυση της μεταφυτευσης δεν βοηθαει γιατι οπως βλεπω την γλαστρα το φυτο θελει αλλα2 χρονια να μεινει εκει,υποψιν εχω και εγω πολλα τετοια πευκα κι τα φυλλα τους τα ριχνουν 2 φορες το χρονο οποτε μην ανυσηχεις.Συμφωνω με τον Πανο βγαλε τα συρματα κι με επιθετικη λιπανση βοηθησετο να ανεβει.Εγω θα εκανα κι ενα συρματωμα στα μεγαλα κλαδια ετσι ωστε να εχω να κανω διαμορφωση απο Σεπτεμβρη μονο στα μικρα.Αντε υπομονη και καλη τυχη.
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Το δέντρο θέλει μια νέα ριζική αναμόρφωση/σχηματοποίηση γιατί έχει καλές προοπτικές!
Επί του παρόντος, βγάλε τα σύρματα, λίπανέ το πιό εντατικά και άφησέ το μέχρι τον Οκτώβρη σε "ησυχία" και τα συζητάμε τότε![img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... flower.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

Topic author
tsoutsos1
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

πευκο

Καλησπερα σε ολους.

DSC01257.JPG
DSC01256.JPG
DSC01255.JPG

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση