Δαφνη απο τον κηπο!!!!

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση

My Nellie
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Δαφνη απο τον κηπο!!!!

Δημοσίευση από My Nellie »

Εγώ θέλω να προσθέσω μία διαφορετική άποψη....

Εάν σκεφθούμε ότι κάποιοι διαμορφώνουν σε bonsai την συκιά, το κλήμα ή την πικροδάφνη, τότε αναγκαστικά θα δεχθούμε ότι τα φύλλα της δάφνης ΔΕΝ συγκρίνονται ως μέγεθος με τα φύλλα των άλλων φυτών! Έτσι δεν είναι?

Δεδομένου δε και αυτού που ανέφερε παραπάνω ο xatzhs89 ότι το δενδράκι " έπρεπε αναγκαστικά να βγεί ", νομίζω ότι είναι καλό υλικό για να πειραματισθεί και να αποκτήσει εμπειρία. Κι αναφέρομαι κυρίως στην μέθοδο "clip and grow" επειδή τα κλαδιά κι ο κορμός της δάφνης είναι απολύτως ευθέα.

Γενικώτερα όμως, όποιο δένδρο έχει φύλλα σε μεγαλύτερες διαστάσεις γίνεται bonsai μεγαλυτέρων διαστάσεων, έτσι ώστε να υπάρχει κάποια ισορροπία και καλαίσθητο αποτέλεσμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος My Nellie την 07 Απρ 2011, 08:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους

Rania1980
Omono
Omono

Δημοσίευση από Rania1980 »

karesansui έγραψε:Συμφωνώ με τον Χάρη. Η δάφνη δεν θα μικρύνει τα φύλλα της και το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι ικανοποιητικό!
Εναλλακτικά, αν θέλεις να κρατήσεις το δεντράκι μιας και το μεταφύτευσες σε γλάστρα ήδη θα μπορούσες να το κατευθύνεις να γίνει ένα πολύ ωραίο "μπονσάι κήπου". Δηλαδή με την τεχνική του μπονσάι (κούρεμα, κλάδεμα, μορφοποίηση κλπ) σε μεγαλύτερη κλίμακα να δημιουργήσεις ένα όμορφο αισθητικά δέντρο! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... flower.gif[/img]

Συμφωνώ! :)
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Συμφωνώ με τον Χάρη. Η δάφνη δεν θα μικρύνει τα φύλλα της και το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι ικανοποιητικό!
Εναλλακτικά, αν θέλεις να κρατήσεις το δεντράκι μιας και το μεταφύτευσες σε γλάστρα ήδη θα μπορούσες να το κατευθύνεις να γίνει ένα πολύ ωραίο "μπονσάι κήπου". Δηλαδή με την τεχνική του μπονσάι (κούρεμα, κλάδεμα, μορφοποίηση κλπ) σε μεγαλύτερη κλίμακα να δημιουργήσεις ένα όμορφο αισθητικά δέντρο! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... flower.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Ολα τα δεντρα γινοντε μπονσαι θεωρητικα... Η δαφνη για παραδειγμα εχει πολυ μεγαλα φύλλα! :) Αρα δεν βοηθαει για μπονσαι τοσο πολυ...
Γιατι δεν την βαζεις στον κήπο σου? :)

[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... flower.gif[/img]
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
xatzhs89
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δαφνη απο τον κηπο!!!!

Δημοσίευση από xatzhs89 »

Γειά σας και πάλι, μετά την πρώτη αποπειρά μου με την ελίτσα μου προέκυψε ξαφνικά μία δάφνη.
Οπως καθάριζα τον κήπο βρήκα το δεντράκι αυτό, το οποίο έπρεπε αναγκαστηκά να βγεί και έτσι είπα να το βάλω σε γλάστρα και εάν πληρεί τις προυποθέσεις να πάρει και αυτό τον δρόμο τον bonsai....
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση