Καρμόνα
Re: Καρμόνα
Lena έγραψε:Ελπίζω να είναι πολύ super to super thrive γιατι δεν τα βλέπω καλά τα πραγματα.![]()
Ακούω οδηγίες απο που παραγγέλνω.![]()
Η από kaizen:
http://www.kaizenbonsai.com/shop/advanc ... 5c&x=0&y=0
ή από bonsai.de :
http://www.bonsai.de/shop/advanced_sear ... uperthrive
Στο τελευταίο τα αργούν λίγο
Φυσικά μπορεί να υπάρχουν και άλλα μέρη που μπορείς να το βρεις
Γιώργος
-
Lena
Topic author - Shohin

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Philip έγραψε:Λενα το δεντρακι![]()
η ελπιδα παντως πεθαινει τελευταια.......δεν ξερεις καμια φορα
Οι ριζες ομως γιατι σαπισαν? απο το ποτισμα ? το φαρμακο ?
Μαστερ μας ν αφήσεις τ απαισιοδοξα κ να πεις κανένα απ τα μαγικά σου.
Οι ρίζες πιστεύω ότι τα παιξαν απο το φάρμακο.
Ν αφήσω καμιά εβδομάδα κ να ρίξω super thrive ή κάτι αλλο?
Παραδόξως τη βλέπω στην ίδια κατάσταση κ μάλιστα βλέπω κ νέα φυλλαράκια.
Προσπαθεί η ταλαίπωρη.
Καλημέρα σε όλουςLena έγραψε:Πιστεύω ότι στη παρούσα φάση το μόνο που θα έπρεπε ίσως να είχα κάνει είναι να έβαζα λίγη ορμόνη ριζοβολίας.
Λίπασμα δεν θα το τολμούσα τώρα.
http://www.bonsai.de/shop/superthrive-p ... anguage=en
Γιώργος
Είναι ένα λίπασμα.
Αλλά στην κατάσταση αυτή που είναι το φυτό και μετά από την μεταφύτευση, είναι ασφαλές να λιπανθεί???
Δεν ξέρω...
Κάποιος που γνωρίζει περισσότερα, ας μας διαφωτίσει!
Αλλά στην κατάσταση αυτή που είναι το φυτό και μετά από την μεταφύτευση, είναι ασφαλές να λιπανθεί???
Δεν ξέρω...
Κάποιος που γνωρίζει περισσότερα, ας μας διαφωτίσει!
-
Lena
Topic author - Shohin

Σας ευχαριστώ για τις ευχές.
Θέλω να είμαι αισιόδοξη αν κ γνωρίζω πόσο δύσκολο φυτό είναι η καρμόνα.
Το άρθρο Χάρη μου το διάβασα σ ευχαριστώ, αρκετά κατατοπιστικό.
Το super thrive τι είναι?
Θέλω να είμαι αισιόδοξη αν κ γνωρίζω πόσο δύσκολο φυτό είναι η καρμόνα.
Το άρθρο Χάρη μου το διάβασα σ ευχαριστώ, αρκετά κατατοπιστικό.
Το super thrive τι είναι?
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Καλησπέρα Λένα ελπίζω να τα πάει μια χαρά ρίξε του και λίγο super thrive. Υπάρχουν και κάποιες πληροφορίες για την καρμόνα εδώ : http://www.bonsaiclub.gr/articles/carmo ... n-tea.htmlLena έγραψε:Επαρνέρχομαι λοιπόν για να σας ενημερώσω εκ νέου για τη καρμόνα.
Για όσους ήταν στη συνάντηση τότε θυμάστε φαντάζομαι το πόσο άρρωστη ήταν.
Οταν επέστρεψα Μύκονο την ψέκασα με το εντομοκτόνο που μου έδωσε ο γεωπόνος κ περίμενα.
Μέρα με τη μέρα δεν έβλεπα αλλαγές στο φύλλωμα αλλά στη ρίζα κ το χώμα.
Μπετόν αρμε.
Πριν δυο μέρες αποφάσισα να τη μεταφυτεύσω, (χαμένη για χαμένη σκέφτηκα).
Οι ρίζες που βρήκα ήταν απογοητευτικές (καταμαυρες καμένες) κ ο κορμός γεμάτος σαπίλα εκεί που
ενωνόταν με το χώμα.
Της καθάρισα τα σάπια μέρη κ εκοψα τις καμένες ρίζες, εβαλα χαλίκι τυρφόχωμα κ ακάνταμα κ περιμένω
κ περιμένω (που λεει κ το άσμα).
Περιμένω τις απόψεις κ τις προβλέψεις σας για το δεντράκι μου κ αυτά που του έκανα η κακούργα.
Lena έγραψε:Επαρνέρχομαι λοιπόν για να σας ενημερώσω εκ νέου για τη καρμόνα.
Οταν επέστρεψα Μύκονο την ψέκασα με το εντομοκτόνο που μου έδωσε ο γεωπόνος κ περίμενα.
Μπετόν αρμε.
Οι ρίζες που βρήκα ήταν απογοητευτικές (καταμαυρες καμένες) κ ο κορμός γεμάτος σαπίλα εκεί που
ενωνόταν με το χώμα.
Της καθάρισα τα σάπια μέρη κ εκοψα τις καμένες ρίζες, εβαλα χαλίκι τυρφόχωμα κ ακάνταμα κ περιμένω
Περιμένω τις απόψεις κ τις προβλέψεις σας για το δεντράκι μου κ αυτά που του έκανα η κακούργα.
Και γω πιστεύω καλά έκανες... Οι σάπιες ρίζες δεν είναι καλό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις
Γιώργος
Τώρα, τι σημασία μπορεί να έχει η άποψη του άσχετου... εμένα δηλαδή, δεν ξέρω.... Αλλά νομίζω ότι όπως είπες "χαμένη για χαμένη" ήταν, οπότε καλά έκανες θα έλεγα....
Και σας εύχομαι καλή συνέχεια, γρήγορη ανάρρωση κι ανάκαμψη!
Κάτι τέτοιο έπαθα κι εγώ με την κρανιά μου
Και σας εύχομαι καλή συνέχεια, γρήγορη ανάρρωση κι ανάκαμψη!
Κάτι τέτοιο έπαθα κι εγώ με την κρανιά μου
-
Lena
Topic author - Shohin

Επαρνέρχομαι λοιπόν για να σας ενημερώσω εκ νέου για τη καρμόνα.
Μπετόν αρμε.
ενωνόταν με το χώμα.
Μπετόν αρμε.
ενωνόταν με το χώμα.
-
Philip
- Masterpiece

Lena έγραψε:Μιας που αναφερθήκαμε , καμιά εργασία απ αυτές που έχετε κάνει στα meeting σας δε θα δούμεPhilip έγραψε:....Λενα το περιμένουμε, για να το αναλάβουμε![]()
φίλτατοι ? Κάποιο βιντεάκι ίσως![]()
![]()
![]()
![]()
Δεν μας παρακολουθεις βλεπω...........
http://www.bonsaiclub.gr/component/cont ... onsai.html
-
Lena
Topic author - Shohin

Μιας που αναφερθήκαμε , καμιά εργασία απ αυτές που έχετε κάνει στα meeting σας δε θα δούμεPhilip έγραψε:....Λενα το περιμένουμε, για να το αναλάβουμε![]()
φίλτατοι ? Κάποιο βιντεάκι ίσως
-
Lena
Topic author - Shohin

ΩχHarris έγραψε:Η Carmona / Fukien Tea είναι αειθαλές δέντρο και όχι φυλλοβόλο... Καλό είναι επειδή το αγόρασες πριν 1 μήνα και ήταν μαθημένο σε θερμοκήπιο να το έχεις όπως και καλώς έκανες να το έχεις μέσα.
Αλλά το μέσα - έξω που κάνεις θα το τρελλάνεις το δέντρο... Ή θα το βγάλεις έξω τον Μάιο μια και καλή ή θα το αφήσεις μέσα.
Όμως εάν εκεί που μένεις δεν πέφτει η θερμοκρασία το βράδυ κάτω απο τους 10βαθμούς να το βγάλεις ενα ζεστό πρωινό έξω και να το αφήσεις έξω. Τώρα μετα απο 15 μέρες που μπορεί να κάνει κρύο ακόμα και 10 βαθμούς το δέντρο σου δεν θα πάθει τίποτα!
Απλά να το έχει προστατευμένο από πολύ αέρα. Ειδικά σήμερα εδώ στην Αθήνα φυσάει πάρα πολύ!
Το μέσα έξω δεν νομίζω να το έχει καταλάβει ακριβώς.
Η θερμοκρασία της ημέρας είναι πολύ κοντά στου δωματίου το βράδυ. Οπότε δεν έχω προβλημα εκεί.
Νομίζω όμως ότι σε κάποια επόμενη συνάντηση θα πρέπει να τη φέρω να τη κλαδέψουμε.
Της έχουν μακρύνει τα κλαδιά της κ τα έχουν μπλέξει γύρω της για να έχουν όγκο.
Πως το ακούτε αυτό?
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Η Carmona / Fukien Tea είναι αειθαλές δέντρο και όχι φυλλοβόλο... Καλό είναι επειδή το αγόρασες πριν 1 μήνα και ήταν μαθημένο σε θερμοκήπιο να το έχεις όπως και καλώς έκανες να το έχεις μέσα.
Αλλά το μέσα - έξω που κάνεις θα το τρελλάνεις το δέντρο... Ή θα το βγάλεις έξω τον Μάιο μια και καλή ή θα το αφήσεις μέσα.
Όμως εάν εκεί που μένεις δεν πέφτει η θερμοκρασία το βράδυ κάτω απο τους 10βαθμούς να το βγάλεις ενα ζεστό πρωινό έξω και να το αφήσεις έξω. Τώρα μετα απο 15 μέρες που μπορεί να κάνει κρύο ακόμα και 10 βαθμούς το δέντρο σου δεν θα πάθει τίποτα!
Απλά να το έχει προστατευμένο από πολύ αέρα. Ειδικά σήμερα εδώ στην Αθήνα φυσάει πάρα πολύ!
-
Lena
Topic author - Shohin

Καρμόνα
Οι απορίες μου είναι οι εξής:
Πήρα μια καρμόνα πριν 1 μήνα.
Οπως μου είπαν είναι εσωτερικού χώρου. Επειδή όμως γενικώς υποστηρίζεται ότι για το κλίμα μας σωστό είναι όλα τα δεντράκια να διατηρούνται προστατευμένα μεν, έξω δε.
Τι να κάνω? Τις τελευταίες μέρες ο καιρός είναι σχεδόν καλοκαιρινός.
Εχω ήδη ξεκινήσει κ τη βγάλω στην αυλή την ημέρα, Το βράδυ όμως μέσα.
Κάνω καλά?
Επίσης η καρμόνα είναι φυλλοβόλο , λόγω όμως θερμοκρασιών εσωτερικού χώρου έχει όλα της τα φυλλα?
Μπορώ να την αποφυλλώσω εγώ τώρα?
Πήρα μια καρμόνα πριν 1 μήνα.
Οπως μου είπαν είναι εσωτερικού χώρου. Επειδή όμως γενικώς υποστηρίζεται ότι για το κλίμα μας σωστό είναι όλα τα δεντράκια να διατηρούνται προστατευμένα μεν, έξω δε.
Τι να κάνω? Τις τελευταίες μέρες ο καιρός είναι σχεδόν καλοκαιρινός.
Εχω ήδη ξεκινήσει κ τη βγάλω στην αυλή την ημέρα, Το βράδυ όμως μέσα.
Κάνω καλά?
Επίσης η καρμόνα είναι φυλλοβόλο , λόγω όμως θερμοκρασιών εσωτερικού χώρου έχει όλα της τα φυλλα?
Μπορώ να την αποφυλλώσω εγώ τώρα?