Δημιουργια bonsai Αcer Palmatum απο δεντρακι 2

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
loco
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Δημιουργια bonsai Αcer Palmatum απο δεντρακι 2

Δημοσίευση από loco »

My Nellie έγραψε:.......Τα κλαδιά θα τα αφήσεις να πάνε όπου θέλουν προς το παρόν, έτσι δεν είναι Πέτρο?
(εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω με το δικό μου....)........
Για την ωρα δεν κοβω τιποτα, με τοσο stress που εφαγε, σχεδον ημουν ετοιμος να του δωσω αντικαταθλιπτικα [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... olling.gif[/img] [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... olling.gif[/img]. Του χρονου και βλεπουμε!
Ποσο καιρο να το αφησω πριν του βαλω λιπασμα? Ενας μηνας ειναι οκ?
Πετράν

Άβαταρ μέλους

Topic author
loco
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από loco »

Η ριζα πριν κοπει θα πεσει πολυ σκεψη γιατι μελλοντικα ισως να μπορει να δεθει σε καποιο βραχο. Ισως οι φωτογραφιες να ξεγελανε αλλα εχει καλη κωνικοτητα μεχρι το σημειο που ξεκινανε τα 3 κλαδια στην κορυφη, και αν αφησω μονο το πιο λεπτο θα ειναι super, εκτος και αν εχω καταλαβει λαθος με την εννοια κωνικοτητα! Μερικες φωτογραφιες ισως με βοηθησουν.
Πετράν

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Τα κλαδιά θα τα αφήσεις να πάνε όπου θέλουν προς το παρόν, έτσι δεν είναι Πέτρο?
(εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω με το δικό μου....)
Επομένως, θα σου έλεγα επίσης, να έχεις στο νου σου και το thread grafting και να αφήσεις τα κλαδιά να μεγαλώσουν μήπως τυχόν στην πορεία χρειασθείς να κάνεις ένα μόσχευμα κλαδιού εκεί ακριβώς που το χρειάζεσαι.
Άβαταρ μέλους

Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Συμφωνω απολυτα με την Αλεξανδρα , η ξεκαρφωτη ριζα πρεπει να φυγει , οχι τωρα μια και το δεντρο ειναι ηδη στρεσαρισμενο αλλα καποια στιγμη οταν συνερθει πληρως.
Τωρα στο κλαδεμα νομιζω οτι πρεπει να κατεβεις αρκετα , ετσι θα δωσεις καλη κωνικοτητα στον κορμο και επιπλεον θα εχει και ισσοροπια σε σχεση παχος κορμου - υψως δεντρου. [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... egreen.gif[/img]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Πετράκη, μην ακούς τον Χάρη παιδί μου!
Θα το φροντίσεις με αγάπη και θα τα πάει μια χαρά το δενδράκι σου.
Αλλά, γιατί κράτησες εκείνη την αντιαισθητική ρίζα? Έχεις κάτι στον νου σου?
Άβαταρ μέλους

Topic author
loco
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από loco »

Το διλημμα μου ειναι ποιο απο τα 2 κλαδια να κρατησω. Το 1 η το 2?Το 1 οπτικα πιστευω οτι δινει μια καλυτερη συμμετρια στο δεντρο οπως και η συνεχεια απο αποψη κωνικοτητας ειναι ποιο αρμονικη. Το 2 ειναι ποιο λεπτο και θα υπαρχει ποιο εντονη κωνικοτητα και μπορει να συρματωθει ποιο ευκολα και να μου δωσει και αυτο μια καλη συμμετρια. Εσεις τι λετε?
DSC_0224_800x600_κλαδεμα.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Πετράν

Άβαταρ μέλους

Topic author
loco
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από loco »

dragonail έγραψε:Τα Acer ειναι δυνατα δεντρα... Θα σου πω κατι ομως... το οτι θα σου βγαλει φετος φυλλα δεν σημαινει οτι θα σου βγαλει και του χρονου... Δηλαδη μπορει να εχει χυμους για φετος αλλα για του χρονου να μην εχει δυνατες ριζες να σου παράγει νέα φύλλα!!!
Φαε την γλωσσα σου............θα το φροντισω οσο μπορω και θα δουμε......ο χρονος ειναι μπροστα μας!
Πετράν

Άβαταρ μέλους

Topic author
loco
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από loco »

Ας περασουμε στο κλαδεμα. Εφαγε δραστικο κλαδεμα, θελει και αλλο, αλλα φοβηθηκα και σταματησα εκει που θα δειτε, καθως ηταν η πρωτη φορα που κανω αυτη την διαδικασια.Θα παραθεσω φωτογραφιες οπως ειναι τωρα και μετα τις πιθανες εκδοχες προσθετου κλαδεματος.
DSC_0229_800x600.jpg
DSC_0225_800x600.jpg
DSC_0224_800x600.jpg
Πετράν

Άβαταρ μέλους

dragonail
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Been thanked: 38 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dragonail »

Τα Acer ειναι δυνατα δεντρα... Θα σου πω κατι ομως... το οτι θα σου βγαλει φετος φυλλα δεν σημαινει οτι θα σου βγαλει και του χρονου... Δηλαδη μπορει να εχει χυμους για φετος αλλα για του χρονου να μην εχει δυνατες ριζες να σου παράγει νέα φύλλα!!!
Άβαταρ μέλους

Topic author
loco
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από loco »

Ποιος θυμαται την σφεντονα? (Jean zac σε πειραζω) [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... e_wink.gif[/img]
Πριν απο 2 εβδομαδες εκανα μεταφυτευση στο acerακι μου και του αφαιρεσα ολη την μπαλα χωματος και για να πω την αληθεια φοβηθηκα αν θα τα καταφερει, τωρα που εσκασαν καινουργια ματακια πιστευω οτι θα καταφερει να επιβιωσει. Οπως λοιπον καθαριζα την μπαλα για να εμφανιστει το nebari ειχα μια ωραια εκπληξη στις ριζες του που εμενα μου αρεσει και θα το διατηρησω ετσι!
Το χωμα που χρησιμοποιησα ηταν 3 μερη kanuma, 3 μερη αμμο ποταμισια, 2 μερη ελαφροπετρα, 2 μερη τυρφη, 2 μερη φλοιο πευκου. Εχει πολυ καλη αποστραγγιση ισως υπερβολικη και μαλλον το καλοκαιρι θα εχω προβλημα ποτισματος.
DSC_0231_800x600.jpg
DSC_0230_800x600.jpg
DSC_0228_800x600.jpg
Πετράν

Απάντηση