Cornus Mas

Παρουσιάσεις Μπονσάϊ μελών

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Cornus Mas

Δημοσίευση από My Nellie »

fspike έγραψε: ... ... Χάρη ξέχνα το Erin :occasion-snowman: Θα μπει ο γιουνίπερος mame :violin:
Δεν είναι δίκαιο!
Το είχες υποσχεθεί στον Χαραλάμπη μας!
Προηγείται εκείνος του γιουνίπου-mame που προέκυψε από το πουθενά!
:laughing-rolling:

Συμφωνώ, πολύ καλή η ιδέα και πρόταση του Γιώργου!
Τώρα για τις.... τιμές του Φίλιππου :think: :think: Θα έλεγα να μας δώσει το αντίτιμο σε ευρώπουλα, διότι οι αγροτικές εργασίες κοστίζουν ακριβά (...σε ιδρώτα, βέβαια)!!! :laughing-rolling:

Φίλιππε, μιας και χαρίζεις γιουνίπερους-mame και επειδή δεν έχω πάει ακόμη στον Κανελλόπουλο και επομένως δεν έχω αγοράσει ακόμη φτελιά...., θυμάσαι που μου έχεις τάξει στο σπίτι του Λάζαρου ότι θα μου χαρίσεις μία από τις δικές σου, έτσι??? :violin:
Κι όταν έρθω να την παραλάβω θα σου φέρω εκείνο το έρημο το cheese cake :laughing-rolling:

fspike
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fspike »

Philip έγραψε:Πολυ καλη ιδεα Γιωργο........ :clap: :clap:

Α .......να κανονισουμε να σου δωσω κανενα γιουνιπερο mame :greetings-wavingblue:

Χάρη ξέχνα το Erin :occasion-snowman: Θα μπει ο γιουνίπερος mame :violin:
Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Πολυ καλη ιδεα Γιωργο........ :clap: :clap:

Α .......να κανονισουμε να σου δωσω κανενα γιουνιπερο mame :greetings-wavingblue:

fspike
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fspike »

Philip έγραψε:
Harris έγραψε:

Λοιπον βγαλε φωτογραφιες και δωσε τιμες!!! :) Ο Γιωργος εχει 100 ποτ!!! Εγω θελω για κανενα μαμε και γενικα για δεντρακια!!! :)
:romance-heartsthree:
Λοιπον για τα 10αρια ποτ = βοηθεια στο μαζεμα των φυστικιων των αυγουσστο
για τα 20αρια= κλαδεμα των φυστικων των νοεμβριο..............
για τα 30αρια = βοηθεια στο ποτισμα τον ιουλιο...........

Ακουω............ :snooty: :snooty:

Χάρη ποιός ξέρει τι θα ζητήσει για 40αριά :laughing-rolling: Τουλάχιστον θα φάμε και κανά φυστίκι????

Προτείνω όταν κάποιος θέλει να μεταφυτέυσει κάποιο φυτό να το παραθέτει εδώ σε ειδικό post & οι έχοντες pot που θέλουν να δώσουν να προτείνουν και να δίνουν...Έτσι να το κάνουμε σαν διαδικασία... Μην πάω πχ τώρα εγώ στον Φίλιππο να κάνω πλιάτσικο στα pot του έτσι για να τα έχω :music-rockout:

Χάρη όποιο mame pot θες δικό σου (εκτός από το erin :dance: - αυτό θα στο δώσω αν θες να βάλεις κάτι πολύ ξεχωριστό :clap: )
Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Harris έγραψε:

Λοιπον βγαλε φωτογραφιες και δωσε τιμες!!! :) Ο Γιωργος εχει 100 ποτ!!! Εγω θελω για κανενα μαμε και γενικα για δεντρακια!!! :)
Λοιπον για τα 10αρια ποτ = βοηθεια στο μαζεμα των φυστικιων των αυγουσστο
για τα 20αρια= κλαδεμα των φυστικων των νοεμβριο..............
για τα 30αρια = βοηθεια στο ποτισμα τον ιουλιο...........

Ακουω............ :snooty: :snooty:
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Philip έγραψε:Παιδια λογο της λιτοτητας και της οικονομικης καταστασης που βρισκετε η χωρα μας :obscene-drinkingbuddies: ........Προτεινω!!!!!!!

Μην αγοραζετε ποτ την περιοδο μεταφυτευσης........αρχες χειμωνα ειναι η καλυτερη περιοδο.

Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ. Παιδια εχω πολλαααααααααααααα ποτ, σας παρακαλω ελατε παρτε κανενα γιατι θα τα πεταξω :happy-jumpeveryone:

Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

fspike
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fspike »

Philip έγραψε:Παιδια λογο της λιτοτητας και της οικονομικης καταστασης που βρισκετε η χωρα μας :obscene-drinkingbuddies: ........Προτεινω!!!!!!!

Μην αγοραζετε ποτ την περιοδο μεταφυτευσης........αρχες χειμωνα ειναι η καλυτερη περιοδο.

Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ. Παιδια εχω πολλαααααααααααααα ποτ, σας παρακαλω ελατε παρτε κανενα γιατι θα τα πεταξω :happy-jumpeveryone:

Θα το κανονίσουμε.... :clap: Θα βγάλουμε τα pot του Φίλιππου στο σφυρί :laughing-rolling:
Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Παιδια λογο της λιτοτητας και της οικονομικης καταστασης που βρισκετε η χωρα μας :obscene-drinkingbuddies: ........Προτεινω!!!!!!!

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

Από τον Remington, πλήρωσα £34,50 για δύο pots μαζί με τα μεταφορικά τους.
Αυτό που είδες στην φωτογραφία της κρανιάς στοιχίζει £9, ένα άλλο που αγόρασα στρογγυλό μεγαλύτερο με ποδαράκια και 6 τρύπες (αποστράγγισης και για το σύρμα στερέωσης) στοιχίζει £16 και τα μεταφορικά £9,5.
Η συσκευασία ΑΡΙΣΤΗ! Ενώ ένα άλλο που αγόρασα από άλλον, ήρθε σπασμένο και είμασθε τώρα σε επικοινωνία για να το αντικαταστήσει....
26 Μαρτίου τα πλήρωσα, 27 τα ταχυδρόμησε και τα παρέλαβα 08.04.10 Καλός χρόνος, αν υπολογίσεις ότι μεσολάβησαν κι οι αργίες του Πάσχα....

Από τον δεύτερο στην Ιταλία, έχω διαβάσει ότι έχει πολύ καλής ποιότητας πράγματα, ΑΛΛΑ τα μεταφορικά του είναι πολύ ακριβά! Καμμία σχέση με τα μεταφορικά από Αγγλία....
Για πακέτο βάρους μέχρι 2 κιλά ζητάει €33 ! Δεν συμφέρει να αγοράσει κάποιος μόνος του, νομίζω.... Μόνον συνδυασμένη παραγγελία. Έχει κατάστημα και στο e-bay, όπως κι ο T. Remington.

fspike
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fspike »

Πολύ καλά και τα 2... Δεν τα είχα υπόψιν μου... Έχεις παραγγείλει ποτέ? Από ποιότητα?? Επίσης έξοδα μεταφοράς και χρόνος παράδοσης?
Γιώργος

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

fspike
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fspike »

My Nellie έγραψε:Όχι.
Tony Remignton είναι.

Αλήθεια, μια και συζητούμε για pots, νομίζω ότι θα ήταν επωφελές για όσους χρειάζονται να κάνουν αγορές, να συνεννοηθούμε και να παραγγείλουμε σαν ομάδα, έτσι ώστε να μοιρασθούμε τα έξοδα αποστολής. Τι λες Γιώργο?.... και οι υπόλοιποι βέβαια :)

Συμφωνώ απόλυτα Αλεξάνδρα... Έχω πει και στον Φίλιππο να μου πει αν κάποιος άλλος θέλει να πάρουμε μαζί, πχ από Erin. Και από αλλού αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον
Γιώργος

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

Όχι.
Tony Remignton είναι.

Αλήθεια, μια και συζητούμε για pots, νομίζω ότι θα ήταν επωφελές για όσους χρειάζονται να κάνουν αγορές, να συνεννοηθούμε και να παραγγείλουμε σαν ομάδα, έτσι ώστε να μοιρασθούμε τα έξοδα αποστολής. Τι λες Γιώργο?.... και οι υπόλοιποι βέβαια :)

fspike
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fspike »

My Nellie έγραψε:Ο φωτισμός βέβαια δεν είναι καλός, αλλά σας παρακαλώ αφήστε σχόλιο για το pot.... Πώς σας φαίνεται?

Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ... Erin είναι??
Γιώργος

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

Ο φωτισμός βέβαια δεν είναι καλός, αλλά σας παρακαλώ αφήστε σχόλιο για το pot.... Πώς σας φαίνεται?

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

Να και η κρανίτσα στο νέο της σπιτάκι, να είναι πιο στεγνά η καϋμενούλα. Οι φωτογραφίες δεν είναι της προκοπής, αλλά της υπόσχομαι να ζητήσω επαγγελματία φωτογράφο να την φωτογραφήσει εάν τα καταφέρει κι επιζήσει! :)
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... 0410b1.jpg[/img]

[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... 10410b.jpg[/img]

Τα φυλλαράκια που βλέπετε πράσινα είναι πανιασμένα, μαραμένα. Κι επίσης παραμένουν αρκετές ημέρες στο ίδιο μέγεθος, δεν δείχνουν να αναπτύσσονται. Ενώ κάποια άλλα που ήταν έτοιμα να ανοίξουν έχουν γίνει καφετιά και ξεραίνονται.

fspike
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fspike »

My Nellie έγραψε: Ξέρετε όμως ποιός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυος για όλα τα δενδράκια μου (εκτός από τα κωνοφόρα)????
Ο γάτος μου ο Μπλόφας!!!
Αυτός ο άθλιος απατεώνας που θαρρεί πως είναι κατσίκα κι ανεβαίνει στον πάγκο και στο τραπέζι κι αρχίζει το κλάδεμα!!!
Έφαγε τα πρώτα φύλλα που πέταγε ο πυράκανθος σε δύο από τα κλαδιά του, και μέχρι τώρα αυτά τα κλαδιά ΔΕΝ ξαναπέταξαν μάτι!!! Έφαγε φύλλα της αζαλέας! Έχω μια ελίτσα λεπτούλα και την έχω για litterari και την έχει καταστρέψει κυριολεκτικά!
Θα τον πετάξω κάτω από το μπαλκόνι, το τέρας!!! :violence-duel:
Αύριο κιόλας θα φυτέψω σε κάνα δυό γλάστρες φακές για να βόσκει ανενόχλητο το βλαμμένο το γατί μου :laughing-rolling:

Πλάκα κάνεις??? :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
Φυτοφάγος ο μπλόφας??? :text-bravo:
Κάνε κάτι με την πρόσβαση του μπλόφα στα φυτά γιατί δεν σε βλεπω ούτε με βασιλικό να μένεις :dance:

ΥΓ: Βάλε καμιά φώτο του να τον δούμε :)
Γιώργος

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

Harris έγραψε:Καλά τωτα δεν το μεταφυτευσες με αλλαγη χωματος κτλ΄... Τωρα απλα απο οτι καταλαβα το εβαλες σε μια μεγαλυτερη... Με τι χωμα το συμπληρωσες? ΠΕς μας την διαδικασια...?
Χάρη μου κατ' αρχήν σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που συγκέντρωσες στο προηγούμενο post για να με ενημερώσεις.
Λοιπόν, έκανα κανονική μεταφύτευση. Άλλαξα όλο του το χώμα με νέο δηλ. το τυρφόχωμα της φίλης μας από την Ιφιγενείας (ελλείψει σχέτης τύρφης) μαζί με άμμο ποταμίσια και akadama, σε ίσες αναλογίες.
Με προβληματίζει το πολύ μικρό του ριζικό σύστημα όμως....
Έχω και άλλη μία ερώτηση: Βάσει του ότι δεν αγαπά την υγρασία όπως μας είπε ο Χάρης, λέω να σταματήσω να το ψεκάζω (όπως έκανα μέχρι τώρα). Τι λέτε?
fspike έγραψε:Αλεξάνδρα καλή επιτυχία..Μακάρι να τα καταφέρει 8-)
Γιώργο σ' ευχαριστώ πολύ.
Θα δούμε.... Αν ξεπεράσει την ταλαιπωρία της μεταφύτευσης.

Ξέρετε όμως ποιός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυος για όλα τα δενδράκια μου (εκτός από τα κωνοφόρα)????
Ο γάτος μου ο Μπλόφας!!!
Αυτός ο άθλιος απατεώνας που θαρρεί πως είναι κατσίκα κι ανεβαίνει στον πάγκο και στο τραπέζι κι αρχίζει το κλάδεμα!!!
Έφαγε τα πρώτα φύλλα που πέταγε ο πυράκανθος σε δύο από τα κλαδιά του, και μέχρι τώρα αυτά τα κλαδιά ΔΕΝ ξαναπέταξαν μάτι!!! Έφαγε φύλλα της αζαλέας! Έχω μια ελίτσα λεπτούλα και την έχω για litterari και την έχει καταστρέψει κυριολεκτικά!
Θα τον πετάξω κάτω από το μπαλκόνι, το τέρας!!! :violence-duel:
Αύριο κιόλας θα φυτέψω σε κάνα δυό γλάστρες φακές για να βόσκει ανενόχλητο το βλαμμένο το γατί μου :laughing-rolling:

fspike
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fspike »

Αλεξάνδρα καλή επιτυχία..Μακάρι να τα καταφέρει 8-)
Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καλά τωτα δεν το μεταφυτευσες με αλλαγη χωματος κτλ΄... Τωρα απλα απο οτι καταλαβα το εβαλες σε μια μεγαλυτερη... Με τι χωμα το συμπληρωσες? ΠΕς μας την διαδικασια...?
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Απάντηση