Καλως σας βρηκα
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Re: Καλως σας βρηκα
Απο μεσα και με σακούλα την εβγαλες εξω... που περιμενουμε και νεες παγωνιές; Για προσεξε το αυτο....My Nellie έγραψε:Εγώ θα σου περιγράψω τι έκανα με την δική μου αγριελιά που σήκωσα πρόσφατα κι εσύ αποφασίζεις πώς θα πράξεις....
Το υπόστρωμα που χρησιμοποίησα είναι ελαφρόπετρα, λίγη ποταμίσια άμμο, λίγη τύρφη και περλίτη μπόλικο.
Έβαλα ένα στρώμα από αυτό στην γλάστρα, τοποθέτησα το δένδρο και έρριξα λίγη ορμόνη ριζοβολίας σε σκόνη επάνω στις ρίζες. Τις σκέπασα με λίγο από το δικό της χώμα και συμπλήρωσα τον χώρο με το υπόστρωμα που περιέγραψα.
Στερέωσα καλά το φυτό με σύρμα στο χείλος της γλάστρας και την πότισα.
Ύστερα την έκλεισα σε νάϋλον σακκούλα και την σφράγισα. Την είχα στον διάδρομο του ορόφου της πολυκατοικίας, δεν την άφησα στο μπαλκόνι. Στις 10 ημέρες είχε αρχίσει να πετάει νέα φυλλαράκια. Την άφησα 2-3 ημέρες ακόμη στην σακκούλα και τώρα την έβγαλα και την έχω μεταφέρει στο μπαλκόνι.
Καλή επιτυχία σου εύχομαι!
Εγώ θα σου περιγράψω τι έκανα με την δική μου αγριελιά που σήκωσα πρόσφατα κι εσύ αποφασίζεις πώς θα πράξεις....
Το υπόστρωμα που χρησιμοποίησα είναι ελαφρόπετρα, λίγη ποταμίσια άμμο, λίγη τύρφη και περλίτη μπόλικο.
Έβαλα ένα στρώμα από αυτό στην γλάστρα, τοποθέτησα το δένδρο και έρριξα λίγη ορμόνη ριζοβολίας σε σκόνη επάνω στις ρίζες. Τις σκέπασα με λίγο από το δικό της χώμα και συμπλήρωσα τον χώρο με το υπόστρωμα που περιέγραψα.
Ύστερα την έκλεισα σε νάϋλον σακκούλα και την σφράγισα. Την είχα στον διάδρομο του ορόφου της πολυκατοικίας, δεν την άφησα στο μπαλκόνι. Στις 10 ημέρες είχε αρχίσει να πετάει νέα φυλλαράκια. Την άφησα 2-3 ημέρες ακόμη στην σακκούλα και τώρα την έβγαλα και την έχω μεταφέρει στο μπαλκόνι.
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Θα βάλεις χωμα απο τις ριζες που ηταν θαμμένο το δεντρο σου. θα το βαλεις σε μεγαλη γλαστρα με χωμα φρεσκο... Βαλε απο αυτα που ειναι κομποστ. Εκτος εαν εχεις τυρφη, ποταμισια αμμο, και λιγο χαλικι ψιλο...tsantos έγραψε:Σ ευχαριστω "Harris"την τριτη το πρωι θα παω για ανασκαφες κ το βραδυ θα εχω κ φωτογραφιες.Harris έγραψε:
Αγρίλι εννοεις ΕΛΙΑ σωστα; Ναι
Παιζει ρολο και εαν ειναι πετρωδες το μερος εκει που ειναι η ελια... Γενικα θα κοπουν πολλες ριζες... να τις βγαλεις ολες δεν γινεται!!! Κλαδεψε το μαζι με την μεταφυτευση. (καλο θα της κανεις της ελιας) Να το βαλεις σε μεγαλη γλαστρα και να το ποτισεις καλα.
Λες να την βαλω σε μεγαλη γλαστρα με τι χωμα?απ το μερος που θα την ξεριζοσω?
Αλλα δεν εχω καταλαβει ποσο μεγαλαλο ειναι το δεντρο σου....
Θα το ποτισεις καλα ΔΕΝ θα λιπανεις!!!! (θα λιπανεις χαλαρα απο Μαιο) και εαν βρεις βαλε απο πανω του και MOSS για να κρατας την υγρασια στην γλάστρα.
Μεταφυτευση για να ξεκινησεις να το κανεις μπονσαι θα εχεις εναν χρονικο οριζοντα στα 2 χρονια!
ΚΑλη επιτυχια!
-
tsantos
Topic author - Omono

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Σ ευχαριστω "Harris"την τριτη το πρωι θα παω για ανασκαφες κ το βραδυ θα εχω κ φωτογραφιες.Harris έγραψε:
Αγρίλι εννοεις ΕΛΙΑ σωστα; Ναι
Παιζει ρολο και εαν ειναι πετρωδες το μερος εκει που ειναι η ελια... Γενικα θα κοπουν πολλες ριζες... να τις βγαλεις ολες δεν γινεται!!! Κλαδεψε το μαζι με την μεταφυτευση. (καλο θα της κανεις της ελιας) Να το βαλεις σε μεγαλη γλαστρα και να το ποτισεις καλα.
Λες να την βαλω σε μεγαλη γλαστρα με τι χωμα?απ το μερος που θα την ξεριζοσω?
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
tsantos έγραψε:Καλημερα κ σας ευχαριστω για το καλωσορισμα [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... ngblue.gif[/img]
Φωτογραφιες θα ανεβασω αυριο απ τα δεντρα μου,ελπιζω να προλαβω,ο πλατανος που εχω πρεπει να ειναι αυτος palmatum atropurpureum απο φωτογραφιες που βρηκα στο net,δεν εχει τωρα φυλλα αλλα ειναι γεματος μπουμπουκακια.
Υπαρχει θεμα με ενα αγριλι στο κτημα στο χωριο που πρεπει να καταστραφει γιατι θα μεγαλωσει κ θα ριξει την περιφραξη,θελω να το παρω απο εκει πριν το διαλυσει ο πατερας μου.
Πως να το βγαλω?
Πρεπει να βγει ολη η ριζα μαζι με το χωμα?
Μπορω να το κλαδεψω ταυτοχρονα με το ξεριζομα γιατι ειναι θαμνος τωρα κ ουτε στο αυτοκινητο δεν θα χωραει.
Θα πρεπει να κοπουν οι ριζες αν ειναι μεγαλες?
Συγχωρεστε με για τις απανωτες ερωτησεις [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... shifty.gif[/img]
Αγρίλι εννοεις ΕΛΙΑ σωστα;
-
tsantos
Topic author - Omono

Καλημερα κ σας ευχαριστω για το καλωσορισμα [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... ngblue.gif[/img]
Φωτογραφιες θα ανεβασω αυριο απ τα δεντρα μου,ελπιζω να προλαβω,ο πλατανος που εχω πρεπει να ειναι αυτος palmatum atropurpureum απο φωτογραφιες που βρηκα στο net,δεν εχει τωρα φυλλα αλλα ειναι γεματος μπουμπουκακια.
Υπαρχει θεμα με ενα αγριλι στο κτημα στο χωριο που πρεπει να καταστραφει γιατι θα μεγαλωσει κ θα ριξει την περιφραξη,θελω να το παρω απο εκει πριν το διαλυσει ο πατερας μου.
Πως να το βγαλω?
Μπορω να το κλαδεψω ταυτοχρονα με το ξεριζομα γιατι ειναι θαμνος τωρα κ ουτε στο αυτοκινητο δεν θα χωραει.
Συγχωρεστε με για τις απανωτες ερωτησεις [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... shifty.gif[/img]
Πως να το βγαλω?
Καλώς μας βρίσκεις συνονόματε!
Διάβαζε, Διάβαζε, Διάβαζε και Ρώτα, Ρώτα, Ρώτα!!!
Κάποια στιγμή θα καταλάβεις μόνος σου ότι μπορείς να ξεκινήσεις τον πρώτο σου πειραματισμό κι όλοι εμείς που έχουμε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα θα είμασθε εδώ να σου περιγράψουμε τα λάθη μας και τις γνώσεις που αποκομίσαμε μέσω αυτών των λαθών.
Καλή συνέχεια σου εύχομαι!
Διάβαζε, Διάβαζε, Διάβαζε και Ρώτα, Ρώτα, Ρώτα!!!
Κάποια στιγμή θα καταλάβεις μόνος σου ότι μπορείς να ξεκινήσεις τον πρώτο σου πειραματισμό κι όλοι εμείς που έχουμε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα θα είμασθε εδώ να σου περιγράψουμε τα λάθη μας και τις γνώσεις που αποκομίσαμε μέσω αυτών των λαθών.
Καλή συνέχεια σου εύχομαι!
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Been thanked: 291 times
Καλώς ήλθες Αλέξανδρε !!!! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... egreen.gif[/img]
Όμορφη η Κέρκυρα , οι διάφορες περιοχές , τα έθιμά σας και τα γλυκά σας !!!
Όλοι μας θα σε βοηθήσουμε να αποκτήσεις εμπειρίες και γνώσεις για τα μπονσάι.
Διάβασε όσα περισσότερα πράγματα μπορείς μέσα στο site, κάνε όσες ερωτήσεις
θέλεις και προσπάθησε, χωρίς βιασύνη, να εγκλιματιστείς και να γνωρίσεις αυτό το χόμπυ.
Όμορφη η Κέρκυρα , οι διάφορες περιοχές , τα έθιμά σας και τα γλυκά σας !!!
Όλοι μας θα σε βοηθήσουμε να αποκτήσεις εμπειρίες και γνώσεις για τα μπονσάι.
Διάβασε όσα περισσότερα πράγματα μπορείς μέσα στο site, κάνε όσες ερωτήσεις
θέλεις και προσπάθησε, χωρίς βιασύνη, να εγκλιματιστείς και να γνωρίσεις αυτό το χόμπυ.
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Re: Καλος σας βρηκα
[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... mewave.gif[/img]
Τότε βρίσκετε στο καταλήλο club.
Τα πάντα γίνονται αρκεί να Έχεις υπομονή.
Ανέβασε καμία Φωτό να δούμε τα δεντράκια σου.
Τότε βρίσκετε στο καταλήλο club.
Τα πάντα γίνονται αρκεί να Έχεις υπομονή.
Ανέβασε καμία Φωτό να δούμε τα δεντράκια σου.
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Re: Καλος σας βρηκα
Καλως ηρθες Αλέξανδρε.tsantos έγραψε:Καλησπερα κ απο εμενα,ειμαι ο Αλεξανδρος απο Κερκυρα κ εχω μια ιδιαιτερη αγαπη στα δεντρα.
Στο μπαλκονι μου εχω μια ελια μια καλλωπιστικη δαμασκηνια μια ακακια κωνσταντινουπολεως μια αλλη πιθανον ακακια χωρις αγκαθια που βγαζει κατι λουλουδια κιτρινα μεγαλα με κοκκινα μουσια,ενα κουμ κουατ,ενα ειδος πλατανου νανο με κοκκινα φυλα κ εναν φικο μπεντζαμιν για ξεκαρφωμα [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... s/frog.gif[/img].
Τα bonsai παντα μου κεντριζαν το ενδιαφερον αλλα δεν το εψαξα ποτε,μεχρι που ειδα στα κυπουρεματα του skai τον Αποστολος Γρεκουλης (συγνωμη αν λεω λαθος το ονομα) να εχει μια αγρια ελια ΤΡΟΜΕΡΗ!!!
Ετσι λοιπον εψαξα κ βρηκα το site σας γιατι θελω κ εγω μια τετοια αγρια ελια κ ισως κ τον πλατανο που εχω να τον κανω bonsai αν γινετε.
Φιλικα Αλεξανδρος.
Ελιες υπαρχουν πολλες!!! Θα σε βοηθησουμε να διαλέξεις την καλυτερη!
Εαν θες βγαλε φωτο απο τα δεντρα που θα ηθελες να τα κανεις μπονσαι.
Ακακιες γινονται και αναπτυσοντε και γρηγορα και ειναι και ομορφα δεντρα... Εχω πολλες στο εξοχικο μου.
[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... aiclub.gif[/img]
διάβασε για αρχη εδω: http://www.bonsaiclub.gr/bonsai/firstcontactbonsai.html
-
tsantos
Topic author - Omono

Καλως σας βρηκα
Καλησπερα κ απο εμενα,ειμαι ο Αλεξανδρος απο Κερκυρα κ εχω μια ιδιαιτερη αγαπη στα δεντρα.
Στο μπαλκονι μου εχω μια ελια μια καλλωπιστικη δαμασκηνια μια ακακια κωνσταντινουπολεως μια αλλη πιθανον ακακια χωρις αγκαθια που βγαζει κατι λουλουδια κιτρινα μεγαλα με κοκκινα μουσια,ενα κουμ κουατ,ενα ειδος πλατανου νανο με κοκκινα φυλα κ εναν φικο μπεντζαμιν για ξεκαρφωμα [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... s/frog.gif[/img].
Τα bonsai παντα μου κεντριζαν το ενδιαφερον αλλα δεν το εψαξα ποτε,μεχρι που ειδα στα κυπουρεματα του skai τον Αποστολος Γρεκουλης (συγνωμη αν λεω λαθος το ονομα) να εχει μια αγρια ελια ΤΡΟΜΕΡΗ!!!
Ετσι λοιπον εψαξα κ βρηκα το site σας γιατι θελω κ εγω μια τετοια αγρια ελια κ ισως κ τον πλατανο που εχω να τον κανω bonsai αν γινετε.
Φιλικα Αλεξανδρος.
Φιλικα Αλεξανδρος.