Κισσός

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση

Topic author
Stavross
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Κισσός

Δημοσίευση από Stavross »

Hfestion ευχαριστώ για το video . Είναι μια πολύ καλή ιδέα.
Harris καλώς σας βρήκα. Σκέφτηκα να μην απασχολήσω το site με φυτά που δεν γνωρίζω πόσο αξίζει να ασχοληθεί κάποιος τρίτος . Τα έβαλα όλα μαζί για να πάρω μια ιδέα και κυρίως για την γνωριμία μας , να μην περιδιαβαίνω το site σαν περίεργος . Όσο γνωρίζει κάποιος το θέμα όλο και πιο δύσκολα αποφασίζει να παρουσιάσει κάτι . Το μέλλον θα δείξει . Πάντως υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και στη βιβλιοθήκη και στις παρουσιάσεις που με βοηθάνε πολύ και ευχαριστώ .

These users thanked the author Stavross for the post:
Hfestion (15 Απρ 2020, 19:53)
Rating: 7.14%

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 420 times
Been thanked: 359 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Δες αυτό, νομίζω ότι μοιάζει λίγο

"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καλώς τον. Τα δέντρα πρέπει να τα ανεβάζουμε ένα ένα γιατί αλλιώς χάνουμε τον μπουσουλα
Η πρώτη φωτογραφία είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε. Τα άλλα φυτά θα μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις ως τανουκι
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
Stavross
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Κισσός

Δημοσίευση από Stavross »

Με το φυτό αυτό έχω πολλά πάρε-δώσε και ανοιχτούς λογαριασμούς. Καλύπτει ένα σημαντικό κομμάτι του κήπου , είναι όμως πολύ επεκτατικό και επί 15 χρόνια προσπαθώ να το περιορίζω. Έτσι βρίσκονται στα χέρια μου πολλές παραφυάδες του και κάποιες τις βάζω σε γλάστρες. Αντέχει και στο πολύ νερό και στην ξηρασία και δεν αρρωσταίνει . Καλή περίπτωση για αρχάριο όπως εγώ.  
 Το πρώτο φυτό είναι από μια γλάστρα 4-5 χρόνων . Δυστυχώς ,αν και πέρασε μόνο ένας μήνας από τότε που το ''διαμόρφωσα'', δεν θυμάμαι γιατί έμεινε τόσο λίγο από το αρχικό φυτό . Ύψος 10 εκ , κορμός 1,5 εκ
kissos2.jpg
 Τα υπόλοιπα φυτά είναι από μια γλάστρα 5-6 χρόνων. Η διαμόρφωση προέρχεται περισσότερο από την ανάγκη μου να κάνω και εγώ κάτι , μάλλον βιαστικά. Έτσι τα έκανα όλα : χωρισμός , μεταφύτευση , αφαίρεση φυλλώματος , συρμάτωση .
Το επόμενο : ύψος 20 εκ , κορμός 1,5 εκ 
kissos1.jpg
 Αυτά ήταν όλα μαζί και έτσι τα άφησα ύψος 12 εκ κορμοί ~ 0,4 εκ
kissos3.jpg
 Ύψος 20 εκ κορμός 0,4 εκ
kissos4.jpg

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση