Λίπανση πότε με τι και σε τι....
-
Philip
- Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Λίπανση πότε με τι και σε τι....
angel έγραψε:σοβαρο θεμα. τι γινεται εαν κανω μεταφυτευση; μπορω να το εχω λιπανει πριν; σωστη ερωτηση!!
Μπορεις να εχεις προετοιμασει με συγκεκριμενη λιπανση την ριζα σου. Καποιο bio-roots , φυκι, ψαρακι ή καποιο root stimulator.[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... n_razz.gif[/img]
-
Philip
- Masterpiece

Re: Λίπανση πότε με τι και σε τι....
Rania1980 έγραψε:Σε 1 μηνα θα ξεκινήσουμε την λίπανση των φυτών μας.
Διαβάζω στο φορουμ και στο σιτε και δεν εχω βγάλει μια ολοκληρωμένη άκρη.
Έχω μερικές ερωτήσεις:
1. Διάβασα οτι στα πεύκα βάζουμε λιπάσματα αργής αποδέσμευσης. Σωστό (είναι καλύτερο;) (biogold)
Σωστο.... αργης απορροφησης δεντρο . Θεωρειται ενα απο τα καλυτερα λιπασματα.
2. Με τι να λιπαίνω τα μπονσαι μου; χουμους; φύκια; λιπάσματα κρυσταλικά; complezal; Αλγκοφλασ;
Εξαρταται απο το ειδος του δεντρου που εχεις ( Μπονσαι ειναι η τεχνη που καλλιεργεις). Γενικα ενα ισορροπημενο λιπασμα ειναι το καταλληλο.
3. Κάθε πότε; Με τι συχνότητα;
Εξαρταται το δεντρο σου , υποστρωμα κ.α ........και φυσικα το ειδος λιπασματος που εχεις.
4. Εαν θα κάνω μεταφύτευση στο μπονσαι μου π.χ τον Απρίλιο να λιπαίνω μέχρι να γίνει η μεταφύτευση; ( σταματάω για 6-7 εβδομάδες και μετά ξανά)
Πρεπει να μαθεις (υπαρχει σχετικο αρθρο στο σαιτ) ποτε ειναι η ωρα που κανουμε μεταφυτευση.
5. Σαν μέλος του κλάμπ εχω καλύτερες τιμές για τα λιπάσματα;
Φυσικα....[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... n_razz.gif[/img]
Αν χρειαστεις καποιες διευκρινησεις θα χαρουμε να σου απαντησουμε [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... elpsos.gif[/img]
-
Rania1980
Topic author - Omono

Λίπανση πότε με τι και σε τι....
Σε 1 μηνα θα ξεκινήσουμε την λίπανση των φυτών μας.
Έχω μερικές ερωτήσεις:
1. Διάβασα οτι στα πεύκα βάζουμε λιπάσματα αργής αποδέσμευσης. Σωστό (είναι καλύτερο;) (biogold)
2. Με τι να λιπαίνω τα μπονσαι μου; χουμους; φύκια; λιπάσματα κρυσταλικά; complezal; Αλγκοφλασ;
4. Εαν θα κάνω μεταφύτευση στο μπονσαι μου π.χ τον Απρίλιο να λιπαίνω μέχρι να γίνει η μεταφύτευση; ( σταματάω για 6-7 εβδομάδες και μετά ξανά)
Ευχαριστώ.
Έχω μερικές ερωτήσεις:
Ευχαριστώ.