Δασάκι με Acer Negundo
-
Sim62
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Re: Δασάκι με Acer Negundo
Και λίγο αργότερα τέλη Μαίου και μετά δεν είναι άσχημαΝικολας72 έγραψε:Οκ. Πράγματι ενδιαφέρον πείραμα, είναι και κατάλληλη εποχή εάν διάβασα σωστά στη βιβλιοθήκη..?
Στάλθηκε από το GT-N8000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Νικολας72
- Omono

- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 104 times
Οκ. Πράγματι ενδιαφέρον πείραμα, είναι και κατάλληλη εποχή εάν διάβασα σωστά στη βιβλιοθήκη..?
If you can DREAM it,
you can DO it..!
you can DO it..!
-
Sim62

Θα έλεγα ούτε πολύ νεαρό , έτους ας πούμε ούτε παρα πολύ παλιό, πολύ ξυλοποιημένο. Κάτι ενδιάμεσο θα είχε μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Ενα κλωνάρι 3-5 ετών για παράδειγμα με διάμετρο 3-4 εκ. Η αν μπορείς κάνε κάμποσα σε διάφορα μεγέθη να δούμε τα αποτελέσματα, ¨Εχει ενδιαφέρον αυτό. Και εδώ στη Λάρισα έχει πάρα πολλά. Για στείλε και την φωτογραφία.Νικολας72 έγραψε:Εξαιρετικά δέντρα, έχω δει αρκετά στο Βόλο, στα πεζοδρόμια και στη γειτονιά μου. Είχα την πεποίθηση οτι είναι είδος σφενδαμιού, αλλά δεν μπορούσα να το επιβεβαιώσω. Καλή τύχη από μένα, και μία ερώτηση: έχω δει βιντεάκια με επιτυχημένες εναέριες καταβολάδες σε acers. Να το δοκίμαζα στο συγκεκριμένο? Σε τί κλωνάρι? Φρέσκο, λαίμαργο ή παλαιότερο και χοντρύτερο?
προστέθηκε πρίν 4 λεπτά :
Αν χρειάζεσαι μπορώ να σου ανεβάσω φωτό για έμπνευση..!
-
Νικολας72
- Omono

- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 104 times
Εξαιρετικά δέντρα, έχω δει αρκετά στο Βόλο, στα πεζοδρόμια και στη γειτονιά μου. Είχα την πεποίθηση οτι είναι είδος σφενδαμιού, αλλά δεν μπορούσα να το επιβεβαιώσω. Καλή τύχη από μένα, και μία ερώτηση: έχω δει βιντεάκια με επιτυχημένες εναέριες καταβολάδες σε acers. Να το δοκίμαζα στο συγκεκριμένο? Σε τί κλωνάρι? Φρέσκο, λαίμαργο ή παλαιότερο και χοντρύτερο?
If you can DREAM it,
you can DO it..!
you can DO it..!
-
Sim62

Για κάποιο διάστημα λέω να το αφήσω έτσι Χάρη να συσφιχθούν οι ρίζες μεταξύ τους. Μετά πιθανώς θα κάνω κάτι διαφορετικό. ίσως κάτι σαν αυτό που λές ή σε μεγάλη και βαθιά γλάστρα.Harris έγραψε:Θα ελέγα να το θάψεις στην γη σαν δασάκι να βάλεις στις ριζες απο κατω κάποια πλάκα ώστε να φύγουν οι ρίζες περιμετρικά. Θα κερδίσεις σε χρόνο ανάπτυξης απο το να ειναι στην γλάστρα.
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 119 times
- Been thanked: 195 times
- Επικοινωνία:
Θα ελέγα να το θάψεις στην γη σαν δασάκι να βάλεις στις ριζες απο κατω κάποια πλάκα ώστε να φύγουν οι ρίζες περιμετρικά. Θα κερδίσεις σε χρόνο ανάπτυξης απο το να ειναι στην γλάστρα.
-
Sim62

Δασάκι με Acer Negundo
[justify]Εχω εδώ και τρία χρόνια εκτός κάποιων άλλων σε μεγαλύτερο μέγεθος και μερικά μικρά σφενδάμια Negundo, είδος που ευδοκιμεί ιδιαίτερα στη χώρα μας. Τα πήρα σχεδόν σπορόφυτα απο ένα κοντινό δασικό φυτώριο και μέχρι τώρα τα είχα ή μόνα τους ή μοιρασμένα σε 2-3 διαφορετικές συνθέσεις των 3-7-9 δέντρων. Αφού έχασα μερικά λόγω ακραίας παγωνιάς τον χειμώνα αποφάσισα να τα συγκεντρώσω όλα μαζί σε μια ενιαία σύνθεση δάσους. [/justify]
[justify]Το αποτέλεσμα δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικό και στο μέλλον μάλλον θα χειροτερέψει περισσότερο σαν εικόνα γιατί πρόκειται να τα αφήσω να αναπτυχθούν ελεύθερα τα επόμενα χρόνια. Οι κορμοί χρειάζεται να παχύνουν περισσότερο όπως και τα ριζικά τους συστήματα να αναπτυχθούν. Ελπίζω ότι σε 2-3 χρόνια απο τώρα θα ξεκινήσω να κάνω μικροεπεμβάσεις στην αρχή και βλέπουμε. Σίγουρα έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους μέχρι να αρχίσουν να μεταμορφώνονται σε κάτι πιο αξιόλογο.[/justify]
Παλαιότερες φωτογραφίες Το δασάκι οπως είναι σήμερα
[justify]Το αποτέλεσμα δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικό και στο μέλλον μάλλον θα χειροτερέψει περισσότερο σαν εικόνα γιατί πρόκειται να τα αφήσω να αναπτυχθούν ελεύθερα τα επόμενα χρόνια. Οι κορμοί χρειάζεται να παχύνουν περισσότερο όπως και τα ριζικά τους συστήματα να αναπτυχθούν. Ελπίζω ότι σε 2-3 χρόνια απο τώρα θα ξεκινήσω να κάνω μικροεπεμβάσεις στην αρχή και βλέπουμε. Σίγουρα έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους μέχρι να αρχίσουν να μεταμορφώνονται σε κάτι πιο αξιόλογο.[/justify]
Παλαιότερες φωτογραφίες Το δασάκι οπως είναι σήμερα
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.