Ερώτηση για Ιαπωνικό πεύκο.

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Re: Ερώτηση για Ιαπωνικό πεύκο.

Δημοσίευση από Harris »

Αν θές να αγορασεις πεύκο μπονσαι θελεις το λιγότερο 70 ευρώ και πάλι δεν θα είναι και τίποτα το αξιόλογο... Αν θες μπονσαι πευκο που να είναι 'λιγο' εντυπωσιακο θες 120 ευρω...

Όμως με 30 ευρώ παίρνεις πεύκο απο φυτώριο (μαυρο πευκο) και σε 2-3 χρονια 8α αρχίζει να μεταμορφώνετε! :)

Και θα έχεις σε 3 χρονια ενα δέντρο που αγορασες 30 να κοστίζει 150.... Απλα να εχεις την υπομονη - επιμονή και να εισαι 'ανοικτος' στην μάθηση και να 'ακους' τους παλαιους.

.....και .... ολα θα πανε καλα! ¨:)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Philip »

Γιατι δε θες πευκο απο την χωρα μας [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... oIM/13.gif[/img] ειδικα η μαυρη πευκη ειναι οτι καλυτερο υπαρχει.

Μπορεις να ψαξεις σε φυτωρια και να βρεις καποιο ''Ιαπωνικο'' αλλα οχι μπονσαι. Τι σου αρεσει , η μαυρη , η κοκκινη ή η λευκη πευκη ?

Στα on-line καταστηματα του εξωτερικου εαν διαθετεις πολλα χρηματα μπορεις να βρεις. Σου προτεινω το Japanese Black Pine Bonsai- Kuro-matsu. [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... n_razz.gif[/img]

Θα σου προτεινα ομως να ακολουθησεις τις συμβουλες του Γιαννη[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... a/clap.gif[/img]

georgehh
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από georgehh »

Συμφωνώ επειδή λίγες μέρες πριν διάβασα προσεκτικότερα κάποια πράγματα, και μου άλλαξαν όλα όσα ήξερα,γενικά αν κάνεις λάθη σε πεύκα και bonsai πολλών ετών δύσκολα επιβιώνει το δέντρο σου,καλό είναι να αγοράζεις δέντρα το πολύ ως 10-15 ευρώ και να πειραματίζεσαι σύμφωνα όμως με τις γνώσεις που αποκτάς
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Αγαπητέ Παπαδάκη έχεις τις γνώσεις να το συντηρήσεις και να το διαμορφώσεις άν χρειαστεί ?????????
Εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά μου μοιάζεις σαν να πήρες εχθές το δίπλωμα οδήγησης και σήμερα
θέλεις να οδηγήσεις μία Ferrari. Το αμάξι θα σε πάει βόλτα , αλλά δεν θα το πάς όπως πρέπει να οδηγούν
μία Ferrari. Μήπως λοιπόν πρέπει να πλησιάσεις κάτι πιό εύκολο και πιό κοντά στις δυνατότητές σου και
να αφήσεις τα δύσκολα για αργότερα??? Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος και να έχεις και γνώσεις και πείρα
και λάθη πολλά στις πλάτες σου, αλλά τότε θα ήξερες και σε ποιό site πουλάνε έτοιμα πεύκα. Πολλές
φορές υπερεκτιμούμε τις ικανότητές μας και τα βλέπουμε όλα εύκολα μέχρι να συνειδητοποιήσουμε
ότι σχεδόν δέν ξέρουμε τίποτα (έχω κάνει αυτό το λάθος). Πάντως σίγουρα κάποιο από τα παιδιά θα σου
δώσει την πληροφορία που ζητάς.

Topic author
παπαδακης
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Re: Τεχνικες για pinus απο Ιαπωνια

Δημοσίευση από παπαδακης »

Philip έγραψε:
παπαδακης έγραψε:Ωραία ολα άυτά , αλλά απο που θα αγοράσω πεύκο μπονσαι;

Δεν υπαρχουν στην χωρα μας [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _e_sad.gif[/img].........καλυτερα να δημιουργησεις μονος σου

Καλησπέρα,
τι εννοεις μονος μου; Θέλω να είναι Ιαπωνικό οχι σαν τα πεύκα που έχουμε στην Ελλάδα... Φέρνει κανείς στην Ελλάδα τέτοιο είδος πεύκου. Κάποιο φυτώριο ίσως;
Ευχαριστώ πολύ.
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Δεν υπαρχουν στην χωρα μας [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _e_sad.gif[/img].........καλυτερα να δημιουργησεις μονος σου
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Θελεις ετοιμο μπονσαι; ή να φτιάξεις ενα μονος σου;
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
παπαδακης
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Ερώτηση για Ιαπωνικό πεύκο.

Δημοσίευση από παπαδακης »

Ωραία ολα άυτά , αλλά απο που θα αγοράσω πεύκο μπονσαι;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dragonail την 24 Ιαν 2011, 16:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Το διαχώρισα σαν μεμονωμένη ερώτηση.
Απάντηση