Acer Palmatum Giamagata
-
nektipap
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Acer Palmatum Giamagata
Γεια σου Χάρη , εχω την τύχη ατυχία λόγω της γνωστής καταστάσεως στην ελλάδα εδω και 2 χρόνια να μένω Γερμανία . Εδώ έχει απίστευτη ποικιλία σε σφένδαμους και λόγω φυσικά της μεγάλης προσφοράς οι τιμές νομίζω είναι αρκετά προσιτές .
Αυτο το πήρα με μεταφορικά 30 Ευρώ .
Σκεφτόμουν μια γλάστρα συνθετική για αρχή για μπονσαι 22χ15χ8,5 ....από την άλλη σκεφτομαι μήπως μόνο το κλαδέψω λίγο και αντικαταστήσω στην ήδη υπαρχουσα γλάστρα με το ειδικό μίγμα για μπονσάι για αρχή ωστε να χοντρύνει λίγο ακομα ο κορμός και να μην παρέμβω ακόμη στη ρίζα
Αυτό βέβαια θα γνωρίζετε εσείς καλύτερα !
Αυτο το πήρα με μεταφορικά 30 Ευρώ .
Σκεφτόμουν μια γλάστρα συνθετική για αρχή για μπονσαι 22χ15χ8,5 ....από την άλλη σκεφτομαι μήπως μόνο το κλαδέψω λίγο και αντικαταστήσω στην ήδη υπαρχουσα γλάστρα με το ειδικό μίγμα για μπονσάι για αρχή ωστε να χοντρύνει λίγο ακομα ο κορμός και να μην παρέμβω ακόμη στη ρίζα
Αυτό βέβαια θα γνωρίζετε εσείς καλύτερα !
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Re: Acer Palmatum Giamagata
Καλησπέρα! Που το βρήκες αυτό το δέντρο; Και σε τι τιμή;
Σε τι γλάστρα κι λες να το βάλεις;
Σε τι γλάστρα κι λες να το βάλεις;
-
nektipap
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Acer Palmatum Giamagata
Καλησπέρα
εχω αγοράσει την τελευταία εβδομάδα το παραπάνω σφένδαμο που αρχικά δεν προορίζοταν για μπόνσαϊ αλλά δεν αντεξα και μου μπήκανε φυτίλια . το συνολικό ύψος του φυτού ειναι περίπου 35 εκατοστά και ειναι αγορασμένο από φυτώριο .
Οι πρώτες σκέψεις μου μιας και είναι άνοιξη είναι να το μεταφυτεύσω σε μια πιο ρηχή (πλαστική για αρχή) μπόνσαϊ γλάστρα και να ελα΄τωσω το ριζικό του σύστημα . Έχβ παραγγείλει ήδη κατάλληλο μιγμα και Acadama επιπλέον .
θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να αφαιρέσω από επάνω γιατί πραγματικά φαίνεται λίγο χαοτικό .
Μια άλλη ερώτηση είναι τι θα πρέπει να κάνω ώστε να δυναμώσει και να χοντρύνει ο κορμός
Αυτά για αρχή ...ευ
χαρίστως θα δεχτώ συμβουλές και σκίτσα

[font="Helvetica Neue",Helvetica,sans-serif]Save[/font]
εχω αγοράσει την τελευταία εβδομάδα το παραπάνω σφένδαμο που αρχικά δεν προορίζοταν για μπόνσαϊ αλλά δεν αντεξα και μου μπήκανε φυτίλια . το συνολικό ύψος του φυτού ειναι περίπου 35 εκατοστά και ειναι αγορασμένο από φυτώριο .
Οι πρώτες σκέψεις μου μιας και είναι άνοιξη είναι να το μεταφυτεύσω σε μια πιο ρηχή (πλαστική για αρχή) μπόνσαϊ γλάστρα και να ελα΄τωσω το ριζικό του σύστημα . Έχβ παραγγείλει ήδη κατάλληλο μιγμα και Acadama επιπλέον .
θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να αφαιρέσω από επάνω γιατί πραγματικά φαίνεται λίγο χαοτικό .
Μια άλλη ερώτηση είναι τι θα πρέπει να κάνω ώστε να δυναμώσει και να χοντρύνει ο κορμός
Αυτά για αρχή ...ευ

χαρίστως θα δεχτώ συμβουλές και σκίτσα
[font="Helvetica Neue",Helvetica,sans-serif]Save[/font]