Buxus...
-
alexcorfu
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
Re: Buxus...
Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Εν τούτοις, έχω μια παρατήρηση-ερώτηση για το συγκεκριμένο. Παρ' όλη τη διάρκεια των βροχών, δε βλέπω ακόμη καμία ανάπτυξη στην κόμη... Πολλά φύλλα τείνουν προς το καφέ χρώμα, επίσης. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά!... Έχω την ιδέα πως μάλλον είναι υπερβολικά πολλές οι ρίζες του. Εσείς τί λέτε;
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 119 times
- Been thanked: 195 times
- Επικοινωνία:
-
alexcorfu
Topic author - Imperial

- Επικοινωνία:
Καλησπέρα σε όλους!
Ύστερα από ένα ομολογουμένως δύσκολο καλοκαίρι, και αφού παλέψαμε - άνθρωποι και φυτά - με όλα τα στοιχειά της φύσης, με κάθε είδους έντομα, ζιζάνια και μύκητες, ξεκινήσαμε δειλά δειλά κάποιες εργασίες. Το πυξάρι αυτό, αν και ταλαιπωρήθηκε και δεν πέταξε πολλά νέα κλαδάκια, εν τούτοις κορφολογήθηκε λιγάκι, αφαιρέθηκαν δύο χοντρά κλαδιά προς τη βάση του κορμού καθώς και η μια κορυφή του, διορθώθηκαν κάποια σύρματα και μπήκαν και ορισμένα νέα. Αρκετή εργασία έγινε στο nebari όπου αφαιρέθηκαν πολλές νεκρές ρίζες και ριζίδια και αποψιλώθηκε η... ζούγκλα του τριφυλλιού που είχε δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα. Ε, και για να δικαιολογήσω την εργασία μου, τουλάχιστον όσον αφορά το τριφύλλι το οποίο ήθελε... εκσκαφέα για να βγεί σε μια ικανή ποσότητα, κάλυψα λιγάκι την επιφάνεια με λίγα βρύα, μιας και τα έχουμε παντου και τα ζήλεψα...
Ύστερα από ένα ομολογουμένως δύσκολο καλοκαίρι, και αφού παλέψαμε - άνθρωποι και φυτά - με όλα τα στοιχειά της φύσης, με κάθε είδους έντομα, ζιζάνια και μύκητες, ξεκινήσαμε δειλά δειλά κάποιες εργασίες. Το πυξάρι αυτό, αν και ταλαιπωρήθηκε και δεν πέταξε πολλά νέα κλαδάκια, εν τούτοις κορφολογήθηκε λιγάκι, αφαιρέθηκαν δύο χοντρά κλαδιά προς τη βάση του κορμού καθώς και η μια κορυφή του, διορθώθηκαν κάποια σύρματα και μπήκαν και ορισμένα νέα. Αρκετή εργασία έγινε στο nebari όπου αφαιρέθηκαν πολλές νεκρές ρίζες και ριζίδια και αποψιλώθηκε η... ζούγκλα του τριφυλλιού που είχε δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα. Ε, και για να δικαιολογήσω την εργασία μου, τουλάχιστον όσον αφορά το τριφύλλι το οποίο ήθελε... εκσκαφέα για να βγεί σε μια ικανή ποσότητα, κάλυψα λιγάκι την επιφάνεια με λίγα βρύα, μιας και τα έχουμε παντου και τα ζήλεψα...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Λουκάς Καρούσος
- Omono

Δυστυχως τα σαφάρι μου ειναι μοναχικά οποτε το παλευω με αρκετή απειρία.
Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
alexcorfu
Topic author - Imperial

- Επικοινωνία:
Ευχαριστώ Λουκά! Θα βρείς πολλά τέτοια στα φυτώρια! Αν έχεις χρόνο, πήγαινε μια βόλτα με τους φίλους για σαφάρι! Όλο και κάτι θα βρείτε... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... e_wink.gif[/img] Πάντως στη Βιβλιοθήκη, υπάρχει και ένα πολύ χρήσιμο άρθρο, για το τί πρέπει να κοιτάζουμε σε ένα δένδρο το οποίο προορίζουμε για bonsai!Λουκάς Καρούσος έγραψε:Κατάπληκτο δέντρο....και μονο 10 ευρω;!που ειναι κριμενα τετοια μαργαριτάρια;
-
Λουκάς Καρούσος
- Omono

Κατάπληκτο δέντρο....και μονο 10 ευρω;!που ειναι κριμενα τετοια μαργαριτάρια;
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Θα συμφωνήσω με την ιδέα για τη...μοναχική κορυφή, για jin όμως έχω ενστάσεις, νομίζω πως το πυξάρι είναι αρκετά "ειρηνικό" δέντρο για τέτοιες επεμβάσεις. Περί ορέξεως βέβαια...
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
alexcorfu
Topic author - Imperial

- Επικοινωνία:
Ευχαριστώ πολύ Γιάννη για τα virtual! Θα ληφθούν σοβαρά υπ' όψη! Θα "άνοιγα" λιγάκι και τα μικρά κλαδάκια στις κορυφές, αλλά προς το παρόν θα ήθελα να κρύψω τον ίσιο κορμό εκεί ψηλά... Θα περιμένουμε να μεγαλώσουν και βλέπουμε. Τα χαμηλότερα κλαδιά που αφαίρεσες, θα μπορούσαν να γίνουν jin ή δεν ταιριάζει στο πυξάρι;
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Been thanked: 291 times
Ένα virtual κλάδεμα σαν βοήθεια, πρίν κάνεις το όποιο….. κλάδεμα. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... opwood.gif[/img][img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... /jason.gif[/img]
.
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Υπέροχο! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/bravo.gif[/img]
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
-
alexcorfu
Topic author - Imperial

- Επικοινωνία:
Ευχαριστώ παιδιά! Γιώργο, το σκέφτομαι επίσεις να κόψω τη μοναχικη κορυφή στα δεξιά της φωτογραφίας.
-
iohokahey
- Masterpiece

- Been thanked: 1 time
ωραιο αλεξη!
μπορει και να το κοβα πιο χαμηλα αν ηταν δικο μου..καλη συνεχεια!
μπορει και να το κοβα πιο χαμηλα αν ηταν δικο μου..καλη συνεχεια!
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος