Μυρτιά μικρόφυλλη

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 119 times
Been thanked: 195 times
Επικοινωνία:

Re: Μυρτιά μικρόφυλλη

Δημοσίευση από Harris »

Ναι πράγματι είναι καλή σκέψη.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Re: Μυρτιά μικρόφυλλη

Δημοσίευση από karesansui »

2189.jpg
National-Tree-Of-Madagascar-Baobab-Tree.jpg
Καλησπέρα!
Ωραία η επέμβαση και οι σκέψεις σου για την μορφή του μπονσάι που θέλεις να δώσεις στο δεντράκι σου.
Το αφρικανικό στυλ ( ακακίας ή μπαομπάμπ )έχει αρκετούς θιασώτες στον κόσμο του μπονσάι και οφείλει την διάδοσή του στα νοτιοαφρικανικά κλάμπ μπονσάι που καλλιεργούν κατ' εξοχήν ιθαγενή δέντρα.
Βεβαίως όπως σημειώνεις πρέπει και το δέντρο να είναι πρόσφορο για αυτήν την μορφή και νομίζω, από πρώτη ματιά, ότι η μυρτια σου προσφέρεται!
Μελέτησέ την προσεκτικά! Έχεις όολον τον χρόνο δικό σου !
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
thanos75
Imperial
Imperial
Has thanked: 126 times
Been thanked: 226 times

Μυρτιά μικρόφυλλη

Δημοσίευση από thanos75 »

Την άνοιξη που μας πέρασε πήρα από ένα φυτώριο μια μυρτιά (Myrtus communis microphylla) με σκοπό να τη διαμορφώσω σε στυλ πολλαπλών κορμών. Την χαμήλωσα τότε γιατί ήταν αρκετά ψηλή και όλο το καλοκαίρι έκανα κορφολόγηση ώστε να πυκνώσει. Δεν την μεταφύτευσα γιατί φοβήθηκα τότε μην είχε περάσει η εποχή, οπότε φέτος την άνοιξη έχω επιπλέον δουλειά.
Στην πορεία άρχισε να μην μου αρέσει η ιδέα των πολλαπλών κορμών -έχω και ένα πυξάρι σε αυτό το στυλ- και είδα κάτι πάνω της που μου άρεσε περισσότερο. Το ένα κλαδί της, το πιο χοντρό, νομίζω έχει τις προδιαγραφές ώστε να διαμορφωθεί σε στυλ που το έχω δει να αναφέρεται ως African style (προερχόμενο από τη μορφή της αφρικανικής ακακίας). Δεν είναι βέβαια ακακία αλλά επειδή είναι μικρόφυλλο είδος νομίζω της ταιριάζει. Επίσης, ένα δεύτερο κορμό (τον δεύτερο πιο χοντρό μπορώ να τον πάρω την άνοιξη με εναέρια καταβολάδα και να δημιουργήσω ένα δεντράκι σε στυλ informal upright. Ίσως θα μπορούσα να πάρω με τον ίδιο τρόπο και ένα τρίτο δεντράκι.
Θα εκτιμούσα να μου πείτε  τη γνώμη σας γιατί εντελώς σίγουρος δεν είμαι.
20161030_130350.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση