φωτογραφια και μπονζαι

Εδώ γράφουμε οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τα μπονσάι
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: φωτογραφια και μπονζαι

Δημοσίευση από iohokahey »

Ενα που μου ειχε δωσει ο χαρης..δοκιμασε το μηπως κανεις την δουλεια σου.. pixlr.com
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Topic author
panixoras
Imperial
Imperial
Has thanked: 38 times
Been thanked: 11 times

Δημοσίευση από panixoras »

αν γνωριζει καποιος ...προτιμο να τα δουλευω στο προγραμμα πρωτα πριν τα καταστρεψω ....συν το οτι μπορω να μαθω και απο τα λαθη μου
Άβαταρ μέλους

Topic author
panixoras
Imperial
Imperial

Να ρωτησω καποια εφαρμογη για επεξεργασια μηπως γνωριζετε ...κατι ευκολο για να μπορω να φτιαχνω κανα βιρτσουαλ θα βοηθουσε
Άβαταρ μέλους

sinaf
Omono
Omono
Has thanked: 24 times
Been thanked: 55 times

Δημοσίευση από sinaf »

Παναγιώτη, η ενασχόληση με τη φωτογραφία είναι μία ακόμη ενδιαφέρουσα πρόκληση.
Είναι αλήθεια ότι φωτογραφίζοντας τα δέντρα μας σε διάφορες φάσεις της αέναης διαδικασίας της διαμόρφωσης και από διάφορες οπτικές γωνίες του ίδιου θέματος, βοηθάει αφενός να σχεδιάσουμε το επόμενο βήμα ανατρέχοντας και σε προηγούμενα βήματα, αφετέρου να βλέπουμε την εξέλιξη για να γίνονται διορθώσεις, αλλά να μην παραβλέψω και το γεγονός ότι το αρχείο είναι προς ιδία τέρψη.
Το διαδίκτυο βρίθει πληροφοριών εάν κάποιος κάνει αναζητήση με το συνδυασμό των λέξεων bonsai photography.
Ειδικός δεν είμαι, ωστόσο επιγραμματικά παραθέτω βασικές αρχές, ορισμένες από τις οποίες είναι γνώριμες και από διάφορες αναρτήσεις φίλων:
1. Η φωτογράφιση του θέματος γίνεται σε ουδέτερο φόντο (background),
2. Επιλέγουμε η φωτογράφιση να γίνεται υπό το φυσικό φώς της ημέρας,
3. Η τοποθέτηση του θέματος σε μία βάση βελτιώνει την αισθητική,
4. Φροντίζουμε να φωτογραφίζουμε όλο το θέμα και εστιάζουμε λίγο πιο κάτω από το μέσο του ύψους του θέματος, ως σαν το θέμα να εμφανίζεται περίπου στο ύψος των ματιών του παρατηρητή,
5. Κάποιος με λίγες γνώσεις στη φωτογραφία, θα έλεγε να γίνεται ρύθμιση στη φωτογραφική μηχανή για φωτογράφηση με μικρό διάφραγμα, για φωτογραφίες με βάθος και με περισσότερες λεπτομέρειες του θέματος,
6. Κρατάμε σταθερή τη συσκευή με την οποία κάνουμε τη φωτογράφηση,
7. Τραβάμε πολλές φωτογραφίες και από διάφορες γωνίες και επιλέγουμε τις καλύτερες. Επίσης, βασική επεξεργασία μέσω απλών εφαρμογών, μπορεί να βελτιώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Καλή διασκέδαση!
Άβαταρ μέλους

Topic author
panixoras
Imperial
Imperial

τελος παντων .....μηπως ξερει καποιος που μπορω να βρω καπου που να μιλαει για το πως πρεπει να φωτογραφιζετε ενα μπονσαι    :text-thankyoublue:

προστέθηκε πρίν 2 λεπτά 9 δευτερόλεπτα:
εχω χασει τρεις καμελιες και θα ηθελα να τις ειχα στο αρχειο μου φωτογραφισμενες καλα....και οχι οπως τις εχω τωρα...
Άβαταρ μέλους

Topic author
panixoras
Imperial
Imperial

φωτογραφια και μπονζαι

καλημερα σε ολους σκεφτομαι αν μπορουν οι ειδικοι....καποιος τελος παντων να μας παρουσιασει ενα θεμα σχετικω με το πως θα πρεπει να φωτογραφιζουμε τα δεντρα μας...φανταζομαι οτι θα παιζει μεγαλο ρολο η φωτογραφισει τους...ακουω τα σχολια σας....και τις ιδεες σας...κανενας φωτογραφος ρε παιδιαααααααααααααααααα.. :romance-grouphug:
Απάντηση