Acer Platanoides "Crimson King"
-
Sim62
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Re: Acer Platanoides "Crimson King"
Εχεις απόλυτο δίκιο Παναγιώτη. Όσο και αν μας αρέσουν αυτά τα "εξωτικά" για μας δέντρα πρέπει η προσοχή μας να είναι πάντα τεταμένη και οπωσδήποτε να κρατάμε μικρό καλάθι.karesansui έγραψε:Είναι όντως εντυπωσιακή ποικιλία του Νορβηγικου σφένδαμου (acer platanoides ) με τα χρώματα που παιρνουν τα φύλλα τόσο την Άνοιξη όσο και τον Χειμώνα! Οι αντοχές του όμως στο ξεροθερμικό κλίμα της Ελλάδας είναι περιορισμένες.
Εύχομαι ο,τι το καλύτερο για την ευδοκίμησή του γιατί, σχεδιαστικά και καλλιεργητικά ο Μπάμπης είναι μάστορας!
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Είναι όντως εντυπωσιακή ποικιλία του Νορβηγικου σφένδαμου (acer platanoides ) με τα χρώματα που παιρνουν τα φύλλα τόσο την Άνοιξη όσο και τον Χειμώνα! Οι αντοχές του όμως στο ξεροθερμικό κλίμα της Ελλάδας είναι περιορισμένες.
Εύχομαι ο,τι το καλύτερο για την ευδοκίμησή του γιατί, σχεδιαστικά και καλλιεργητικά ο Μπάμπης είναι μάστορας!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
Sim62

Ευχαριστώ Μάριε.marios έγραψε:Λίγο μεγάλα φύλλα έχει για το γούστο μου. Καλή επιτυχία.
Πράγματι τα φύλλα όπως σε όλα τα platanoides είναι κάπως μεγάλα αλλά με τον καιρό και με διακλάδωση θα φτιάξει και αυτό. Βέβαια δεν περιμένω να καταφέρω τέτοια σμίκρυνση όπως στις φτελιές ας πούμε, αλλού είναι η χάρη σε αυτά τα δέντρα. Στα υπέροχα χρώματα ανα εποχή και στους δυνατούς κορμούς. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
-
Sim62

Acer Platanoides "Crimson King"
Αυτό που μου άρεσε στο συγκεκριμένο δέντρο ήταν ο κορμός του χαμηλά. καλή κωνικότητα, αξιόλογο nebari και με ενδιαφέροντα σημεία που με την βοήθεια dremel μπορούν να δώσουν μια πολύ ωραία εικόνα. Το δέντρο ήταν 3 μέτρα ψηλό και κόπηκε περίπου στους 40 πόντους. Δυστυχώς το stresss ήταν μεγάλο και αυτή τη χρονιά δεν μου έδωσε οφθαλμούς σε σημεία κατάλληλα, έτσι άφησα ότι φύλλωμα αναπτύχθηκε ανέπαφο για όλη την περίοδο ανάπτυξης για να βοηθήσει στην ανάπτυξη ριζικού συστήματος και έγινε λίπανση.
Η συνέχεια θα περιλαμβάνει "μεταμόσχευση" των δύο μεγάλων κλαδιών που βγαίνουν από χαμηλά όπως δείχνω στην φωτογραφία παρακάτω με την ελπίδα να πιάσουν και να έχω έτσι 2 κύρια κλαδιά πιο ψηλά. Επίσης τα άσπρα στίγματα που φαίνονται στην φωτογραφία είναι νέοι οφθαλμοί που εμφανίστηκαν τον Αύγουστο και ελπίζω κάποιοι από αυτούς να επιβιώσουν τον χειμώνα και έτσι να συμβάλλουν και αυτοί.
Ελπίζω με τον καιρό να με ανταμείψει για όσες εργασίες έκανα και θα κάνω πάνω του και να μου δώσει φύλλωμα ανάλογο με αυτό στις παρακάτω φωτογραφίες. Είμαι αρκετά αισιόδοξος για αυτό γιατί είναι είδος με αλματώδη ανάπτυξη.
Ελπίζω με τον καιρό να με ανταμείψει για όσες εργασίες έκανα και θα κάνω πάνω του και να μου δώσει φύλλωμα ανάλογο με αυτό στις παρακάτω φωτογραφίες. Είμαι αρκετά αισιόδοξος για αυτό γιατί είναι είδος με αλματώδη ανάπτυξη.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.