Ξεραμένα bonsai μετά απο χρόνο

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Re: Ξεραμένα bonsai μετά απο χρόνο

Δημοσίευση από Harris »

Είναι σαν το ποδήλατο για να μάθεις πρέπει να πέσεις...

Ακολούθα τις οδηγίες του sim62 έτσι είναι εχω χάσει τουλάχιστον 1 απο κάθε είδος που έχασες και εσυ.
π.χ τα μετασεκογια θέλουν να είναι συνέχεια ποτισμένα και σε ίσκιο. Εαν το ξεχάσεις 1 φορά το έχασες. Το ίδιο και τα ACER (τα περισσότερα είδη)

Ο ποδόκαρπος είναι ανθεκτικό δέντρο αρκεί να κάνεις σωστή μεταφύτευση την σωστή εποχή.
Αγόρασε εναν γιουνίπερο ή μια ελιά.
Θύμισε μας που μένεις;
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

Ενας τρόπος για να μην χάσεις τόσο σύντομα και άλλα δέντρα και να σε πιάνει απογοήτευση είναι να ασχοληθείς με είδη ενδημικά στη χώρα μας ή έστω και κάποια άλλα είδη που αποδεδειγμένα ευδοκιμούν στα κλίματα μας όπως ελιές, ροδιές, μουριές, κράταιγους, γιουνίπερους, Acer Negunto, φτελιές καί κινέζικες και Ελληνικές (ulmus minor) και διάφορα άλλα, ο κατάλογος είναι μεγάλος. Δεν έχει σημασία πόσο καλός καλλιεργητής bonsai είσαι, αν το δέντρο δεν "τραβάει" στη χώρα μας θα έχεις πάντα προβλήματα. Ξέρω ότι τα Γιαπωνέζικα Acer ή τα Metasequoia ακούγονται αρκετά εξωτικά και τραβούν το ενδιαφέρον αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν μεγάλη τύχη στην Ελλάδα. Εχω μερικά τέτοια Acer και εγώ, την άνοιξη γίνονται φανταστικά, ωραία χρώματα κλπ, αλλά κάθε χρόνο μόλις αρχίσουν οι ζέστες πέφτουν σε αδράνεια και μαραζώνουν. Είναι λογικό γιατί το περιβάλλον στο οποίο ξεκίνησαν και αναπτύχθηκαν οι ποικιλίες τους (στα βουνά της Ιαπωνίας) δεν μοιάζει καθόλου με το δικό μας, πράγμα που δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις γιατί είναι γραμμένο στον γενετικό τους κώδικα. Εκτός αν το σπίτι σου είναι στην κορυφογραμμή της Πίνδου για παράδειγμα.
Η απογοήτευση δεν χρειάζεται όπως και αλλοι φίλοι σου επισημαίνουν πιο πάνω. Δυστυχώς το μόνο σίγουρο όταν ασχολείσαι με τα bonsai είναι ότι στη διαδρομή θα χάσεις δέντρα. Αλλά είναι το ταξίδι που είναι υπέροχο... για αυτό μην το βάζεις κάτω

deus x machina
Omono
Omono
Has thanked: 31 times
Been thanked: 66 times

Δημοσίευση από deus x machina »

Καλησπερα φιλε μου,

πρωτα θα σου ελεγα να μην απογοητευεσαι και μην ξενερωνεις. Ολοι εχουμε περασει τις ιδιες απογοητευσεις , αποτυχιες , κακοτυχιες αλλα και καλες στιγμες μεσα στο χωρο των bonsai.
Θα ελεγα μαλιστα οτι οι αποτυχιες ηταν σιγουρα περισσοτερες απο τις επιτυχιες.
Εχουμε καταστρεψει στην κυριολεξια φανταστικα κομματια [ αλλα αγορασμενα ετοιμα , αλλα μεγαλωμενα μετα απο αγορα φυτωριου και αλλα yamadori ].
Οποιος σου πει οτι δεν ισχυει κατι τετοιο για αυτον θα ειναι η ψευτης η θα ασχολειται με βολευ και οχι με φυτα.
Αυτα , οσο αφορα το κομματι της ψυχολογιας.
Τωρα οσο αφορα τα φυτα , θα πρεπει να σου πω οτι κανενα δεν εχει τον ιδιο κυκλο ζωης αλλα και θανατου.
Μην περιμενεις να βρεις λυση που να ταιριαζει σε ολα.
Τα σπασιματα που σου γινονται παρτα σαν εμπειρια και συνεχισε.
Θα σου χαλασουν κι αλλα , θα πρεπει να εισαι προετιμασμενος.
Αλλα μονο αυτο εχω να σου πω .
ΣΥΝΕΧΙΣΕ
Nihil humanum mihi alienum est

Topic author
hackertom
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από hackertom »

Κατα διαστήματα, ο ποδόκαρπος στο 6 μήνο. Το acer 4 μήνο και το metasequoia το είχα ένα χρόνο σχεδόν το πήρα Άνοιξη και φέτος που έβγαλε τα μπουμπούκια και ήταν έτοιμο να ανθίσει έμεινε εκεί στάσιμο. Και ξεράθηκε, τώρα που μιλάμε το άφησα μπας και ζωντανέψει αλλά δεν το βλέπω. .

Αν και άρχισα με μεγάλη όρεξη για τα bonsai δυστυχώς τα πράγματα τα φέρνουν έτσι που ξενερώνεις. .
Άβαταρ μέλους

gate1908
Omono
Omono
Has thanked: 1 time

Δημοσίευση από gate1908 »

Όλα μαζί ξεράθηκαν;

Topic author
hackertom
Shohin
Shohin

Ποδόκαρπος, acer, metasequoia
Άβαταρ μέλους

mariaoz
Omono
Omono
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από mariaoz »

hackertom έγραψε:Έχοντας κάνει τρεις αγορές bonsai απο φυτώρια με μεγάλη μου λύπη μετά απο ένα 6 μήνο με χρόνο είχαν ξεραθεί. . Να σημειωθεί οτι το ένα το έβαλα σε γλάστρα απο το pot που ήταν. Κανονικά με λίπανση και σωστό χώμα σύμφωνα με πολύ διάβασμα εδώ στο φόρουμ.

Ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό; Η τι ρίχνουν στα φυτώρια και είναι μέσα στην ζωή όταν κάνεις την αγορά και μετά αρχίζει η κατηφόρα;
Δεν έχει και άδικο τι ρίχνουν;
Τι δέντρα είχες αγοράσει;

Topic author
hackertom
Shohin
Shohin

Έχοντας κάνει τρεις αγορές bonsai απο φυτώρια με μεγάλη μου λύπη μετά απο ένα 6 μήνο με χρόνο είχαν ξεραθεί. . Να σημειωθεί οτι το ένα το έβαλα σε γλάστρα απο το pot που ήταν. Κανονικά με λίπανση και σωστό χώμα σύμφωνα με πολύ διάβασμα εδώ στο φόρουμ.

Ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό; Η τι ρίχνουν στα φυτώρια και είναι μέσα στην ζωή όταν κάνεις την αγορά και μετά αρχίζει η κατηφόρα;
Απάντηση