συμβουλές για επιβίωση πεύκου

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση

Topic author
kotsospoly
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: συμβουλές για επιβίωση πεύκου

Δημοσίευση από kotsospoly »

2 χρόνια στην σκιά πρέπει να είναι ρε παιδιά? εκει που το έχω , πέφτει ήλιος μόνο το πρωί. ανατολή μεχρι τις 9-10 ώρα , ανάλογα την εποχη. ούτε αυτό δεν κανει ε?
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Όπως στα λένε τα παιδιά.. επίσης να σημειώσω πως αν είσαι σε περιοχή με θερμό κλίμα δεν ευνοούνται ιδιαίτερα τα κωνοφόρα που βγήκαν απ' το φυσικό τους περιβάλλον - ετσι για να μην απογοητευτείς. Προσοχή με το πότισμα, να βλέπεις το χώμα πότε χρειάζεται νερό, όχι ημερολογιακά, ειδικά τώρα που ξεκίνησαν νωρίς οι ζέστες. Το ψέκασμα δεν νομίζω να βοηθά σε κάτι.

Ενημέρωνέ μας για την πορεία του, ελπίζω να τα καταφέρει.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Δημήτρης ΒΑΝ έγραψε:Καλημέρα,

Εφόσον το έβγαλες από τη γή μη το πειράξεις για 1 με 2 χρόνια καθόλου , άστο σε ένα σκιερό και απάγγειο μέρος. Προτεραιότητα σου είναι να ζήσει και μετά το διαμορφώνεις. Από οτι έχω διαβάσει έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να ζήσουν τα φυτά που βγαίνουν από τη γή και όταν το κάνεις πρέπει να το κάνεις σωστά.

[img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]

Αν ζήσει το δέντρο σου ανέβασε το σε 1-2 χρόνια...
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Δημήτρης ΒΑΝ
Mame
Mame
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Δημήτρης ΒΑΝ »

Καλημέρα,

Εφόσον το έβγαλες από τη γή μη το πειράξεις για 1 με 2 χρόνια καθόλου , άστο σε ένα σκιερό και απάγγειο μέρος. Προτεραιότητα σου είναι να ζήσει και μετά το διαμορφώνεις. Από οτι έχω διαβάσει έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να ζήσουν τα φυτά που βγαίνουν από τη γή και όταν το κάνεις πρέπει να το κάνεις σωστά.

Topic author
kotsospoly
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

αναμεσα σε ένα βραχο ήταν, ξαπλωμένο πάνω του από την μεριά που δεν έχει κλαδιά , γιαυτό και υπάρχει το ξύλο εκεί για να το στηρίζει όρθιο.
Άβαταρ μέλους

stelios
Imperial
Imperial
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Δημοσίευση από stelios »

Που το βρήκες αυτό το δέντρο, το έβγαλες από άλλη γλάστρα ή από την Γη;

Topic author
kotsospoly
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

συμβουλές για επιβίωση πεύκου

Καλησπέρα,
Το παρακάτω πευκάκι έχει μεταφυτευτεί σε γλάστρα πριν περίπου ένα μήνα. Ανησυχώ για την υγεία του και θα ήθελα συμβουλές για να ανακάμψει (αν αυτό είναι δυνατόν).Έχει αλλάξει το χρώμα σε πολλές βελόνες από την μέση και μετά προς το καφέ , έπρεπε να κάνω ένα κλαδεματάκι ίσως πριν το βάλω στο χώμα?
20160410_154019.jpg
20160410_154055.jpg
20160410_154235.jpg
20160410_154310.jpg

Λόγω πειραματισμών και λόγω άγνοιας κόπηκαν 1-2 κλαδάκια , τα οποία στην τομή της κοπής δακρύζουν. Αυτό είναι σημάδι ότι είναι ακόμα ζωντανό , σωστά?
20160410_154433.jpg
20160410_154518.jpg
Δεν γνωρίζω την ηλικία του , υπάρχει κάποιος τρόπος προσέγγισης αυτής ?

Η κατάσταση του χώματος… φυτόχωμα με akadama ανακατεμένο… ότι είχα έβαλα έπρεπε να φυτευτεί γρήγορα, τι χώμα να προτιμήσω στην επόμενη μεταφύτευση? (η οποία πρέπει να είναι μετά από 2 χρόνια?

Το ποτίζω 1 φορά την εβδομάδα και το ψεκάζω 1 φορά την μέρα μέχρι να αλλάξει χρώμα η επιφάνεια του χώματος . Κάνω καλά ?

Τον χειμώνα που έρχεται κάνωσκέψεις για διαμόρφωση, υπάρχει καμιά ιδέα- συμβουλή από σας? γιατί άλλο το μάτιτου λαγού και άλλο της κουκουβάγιας.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση