Zelkova parvifolia ασχημο Χωμα

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Re: Zelkova parvifolia ασχημο Χωμα

Δημοσίευση από Harris »

jimi gats έγραψε:οχι καρδιτσα μενω...Ευχαριστω χαρη..ΘΑ ανεβασω φωτογραφια στη πρωτη ευκαιρια .Αυριο θα ξαναδοκιαμσω το ποτισμα..Στις οδηγιες γραφει οτι πρεπει να ποτιστει βυθιζοντας το για δυο λεπταδεν εχω πειρα και δε θελω ετσι να το ποτισω.αλλα τετοιο χωμα πρωτη φορα βλεπω τοσο συμπαγες..Τεσπα μεταμφυτευση την ανοιξη δλδ εως τοτε αντεχει???:)
Υπέροχα στην Καρδίτσα !!!
Αντέχει τόσο καιρό άντεξε... Δοκίμασε ετσι οπως σου ειπα... και πες μας αν δεν κανει... να σκεφτούμε κατι αλλο......
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
jimi gats
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από jimi gats »

οχι καρδιτσα μενω...Ευχαριστω χαρη..ΘΑ ανεβασω φωτογραφια στη πρωτη ευκαιρια .Αυριο θα ξαναδοκιαμσω το ποτισμα..Στις οδηγιες γραφει οτι πρεπει να ποτιστει βυθιζοντας το για δυο λεπταδεν εχω πειρα και δε θελω ετσι να το ποτισω.αλλα τετοιο χωμα πρωτη φορα βλεπω τοσο συμπαγες..Τεσπα μεταμφυτευση την ανοιξη δλδ εως τοτε αντεχει???:)
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

jimi gats έγραψε:αυριο θα σας ανεβασω φωτογραφια..το χωμα του εχει παρει το σχημα της γλαστρας εγινε ενα ορθγωνιο...Χωμα και δεντρο ενα πραμα..δε σκαλιζεται...και πηγα να τρυπησω με ενα ξυλακι το χωμα και συνατησα ριζες..αυριο θα σας το δειξω το δεντρο ευχαριστω.
Άρα ετσι οπως μας τα λες μαλλον δεν εχεις χωμα στο γλαστρακι!! :P Λοιπον ποτιζε για αρχη με τον τροπο που σου ειπα...

Αθηνα μενεις?
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
jimi gats
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

αυριο θα σας ανεβασω φωτογραφια..το χωμα του εχει παρει το σχημα της γλαστρας εγινε ενα ορθγωνιο...Χωμα και δεντρο ενα πραμα..δε σκαλιζεται...και πηγα να τρυπησω με ενα ξυλακι το χωμα και συνατησα ριζες..αυριο θα σας το δειξω το δεντρο ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

jimi gats έγραψε:Καλησπερα !Γραφω και γω το πρωτο θεμα ζητωντας βοηθεια...Εχω λιγες μερες που αγορασα μια ζελκοβα parvifolia προκειται για μινι βονσαι...Δλδ ειναι ενα μικρο γλαστρακι..Το χαρτι που γραφει οδηγιες λεει πως προκειται για δεντρο 5 ετων..Το προβλημα που υπαρχει ειναι οτι δε μπορω να ποτισω...Μου φαινεται οτι το χωμα εινα ιπολυ συμπαγες μια μαζα το νερο φευγει απο παντου..Επιασα τον κορμο και το τραβηξα και βγηκε μαζι με το χωμα απο το γλαστρακι...Κοιταξα κατω απο το ποτ εχουν βγει ριζες αλλα και πανω απ οτο χωμα προεξεχουν παλι ριζες...προφανως θελει αλλο χωμα και περιορισμο του ριζικου του συστηματος????Δωστε τα φωτα σς και αν χρειζεται τετοια εργασια πειτε μου ποτε θα πρεπει να γινει...ΕΥχαριστω εκ των προτερων...

Καλησπέρα,

όταν αγοράζουμε ενα δέντρο (έτοιμο μπονσαι) 95% θέλει άλλαγμα το χώμα του.... Όμως τώρα δεν είναι η εποχή για μεταφύτευση αλλά την άνοιξη... (σε λίγο καιρό δηλαδή).
Πολύ δύσκολο να είναι μινι μπονσαι διάβασε εδώ: http://www.bonsaiclub.gr/bonsai/categories.html

τώρα σχετικά με το τι μπορείς να κάνεις μέχρι να φτάσει η στιγμή της μεταφύτευσης. Πάρε ενα πιρούνι παλαιό. Άνοιξε το λίγο (τα δοντια του) να το κανεις τσουγκράνα. Θα σκάψεις λιγο το χώμα απο πάνω για να γίνει πιο αφράτο...
Θα πάρεις ενα μπουκαλάκι (σαν αυτο που εχουν μέσα το ιωδιο, οξυζενε...) και θα ποτίζεις λιγο λιγο με αυτο..... και θα δεις οτι θα αρχίζει να τραβάει νερο.

Βάλε μια φωτογραφία του να το δουμε εαν θες.

[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... flower.gif[/img]
Εικόνα

Topic author
jimi gats
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Zelkova parvifolia ασχημο Χωμα

Καλησπερα !Γραφω και γω το πρωτο θεμα ζητωντας βοηθεια...Εχω λιγες μερες που αγορασα μια ζελκοβα parvifolia προκειται για μινι βονσαι...Δλδ ειναι ενα μικρο γλαστρακι..Το χαρτι που γραφει οδηγιες λεει πως προκειται για δεντρο 5 ετων..Το προβλημα που υπαρχει ειναι οτι δε μπορω να ποτισω...Μου φαινεται οτι το χωμα εινα ιπολυ συμπαγες μια μαζα το νερο φευγει απο παντου..Επιασα τον κορμο και το τραβηξα και βγηκε μαζι με το χωμα απο το γλαστρακι...Κοιταξα κατω απο το ποτ εχουν βγει ριζες αλλα και πανω απ οτο χωμα προεξεχουν παλι ριζες...προφανως θελει αλλο χωμα και περιορισμο του ριζικου του συστηματος????Δωστε τα φωτα σς και αν χρειζεται τετοια εργασια πειτε μου ποτε θα πρεπει να γινει...ΕΥχαριστω εκ των προτερων...
Απάντηση