LAGERSTROEMIA INDICA

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Άβαταρ μέλους

Γιωτα
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: LAGERSTROEMIA INDICA

Δημοσίευση από Γιωτα »

Παρακολουθώ κ περιμένω!είν το επόμενο που θα παρω&τ α θέλω όλα(!)φούξια,λευκο,μωβ
Δεν εισαι μια σταγονα στον ωκεανο...
εισαι ολοκληρος ο ωκεανος σε μια σταγονα ~RUMI~ नमस्ते

Master Mind
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Master Mind »

Πολύ όμορφο αλήθεια

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

Δημοσίευση από Λουκάς Καρούσος »

Το δεντρο μετα απο ενα καλοκαίρι ολόκληρο εχει φτιαξει φοβερή διακλαδωση...ειναι σχεδον χαώδης η κατασταση με αποτελεσμα να περιμενω να ριξει τα φυλλα του για να δω τι ακριβώς συμβαίνει.φουλ λίπανση και ποτισμα καθημερινό. Τελικα το κλαδεψα πολυ χαμηλότερα απ οτι υπολόγιζα και δημιουργώ και τέταρτο κορμό δεξιά για να δωσω ένα πιο σφαιρικό σχημα στη κόμη.ανυπομονώ να πεσουν τα φυλλα του
Εικόνα Εικόνα [img]//uploads.tapatalk-cdn.com/2016082 ... 3d77fa.jpg[/img][img]//uploads.tapatalk-cdn.com/2016082 ... 57211d.jpg[/img]

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

Hfestion έγραψε:Με το πρώτο κλαδεμα που του έκανες το εκβιάζεις να σου βγάλει κλαδιά χαμηλά. Αν του κάνεις και δεύτερο αυστηρό ίσως να είναι επικίνδυνο. Τα φύλλα είναι απαραίτητα.

Απο Νοέμβριο που θα έχεις νέα ώριμα κλαδιά και με λίγη τύχη εκεί που θα ήθελες το ξανά σκέφτεσαι. Αν εξακολουθείς να έχεις φαγούρα στα χέρια αγορασε άλλο ένα δέντρο χα χα χα. Εγώ με τα δικά μου έτσι κάνω για να είμαι safe. Ότι θες εσύ όμως, πάρε κι άλλες γνώμες κι από άλλους
Χαχαχαχαχαχα...η φαγουρα είναι ενα θεμα αλλα η υπομονη απαραίτητη....απο Οκτώβρη θα συρματωσω και θα κλαδεψω ξανα Οκτώβρη και μετα παλι πρωτα ο θεος το επομενο καλοκαίρι....

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Με το πρώτο κλαδεμα που του έκανες το εκβιάζεις να σου βγάλει κλαδιά χαμηλά. Αν του κάνεις και δεύτερο αυστηρό ίσως να είναι επικίνδυνο. Τα φύλλα είναι απαραίτητα.

Απο Νοέμβριο που θα έχεις νέα ώριμα κλαδιά και με λίγη τύχη εκεί που θα ήθελες το ξανά σκέφτεσαι. Αν εξακολουθείς να έχεις φαγούρα στα χέρια αγορασε άλλο ένα δέντρο χα χα χα. Εγώ με τα δικά μου έτσι κάνω για να είμαι safe. Ότι θες εσύ όμως, πάρε κι άλλες γνώμες κι από άλλους
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

Hfestion έγραψε:Το αφήνεις να αναπτυχθεί ελεύθερα , βρες και ένα ωραίο λιπασματακι(προτείνω βιολογικό). Λογικά θα σου πετάξει από παντού. Τέλος Ιουνίου μπορείς να κλαδέψεις και να αφήσεις από 3 ζευγάρια φύλλα στο κάθε κλαδι. Εγώ έτσι κάνω. Βέβαια η απόψεις διίστανται...

Στάλθηκε από το GT-P3110 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ριχνω ηδη λιπασμα βιολογικο και εχει πετάξει απο παντου.σε μερικες μερες θα ανεβασω update να δεις πως εγινε.ειναι ακομα πολυ ψηλός ο κορμος και θα χρειαστεί κλαδεμα για να κοντινει.να το κανω τον χειμωνα λες αυτό;η τελος Ιουνίου μαζι με τις αλλες εργασίες;

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

Το αφήνεις να αναπτυχθεί ελεύθερα , βρες και ένα ωραίο λιπασματακι(προτείνω βιολογικό). Λογικά θα σου πετάξει από παντού. Τέλος Ιουνίου μπορείς να κλαδέψεις και να αφήσεις από 3 ζευγάρια φύλλα στο κάθε κλαδι. Εγώ έτσι κάνω. Βέβαια η απόψεις διίστανται...

"Πολεμιστής του κήπου,,

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

Hfestion έγραψε:Μια χαρά, τώρα δε το πειράζεις μέχρι το φθινόπωρο. Μπορείς βέβαια να κανείς ένα ήπιο κλαδεμα τέλος Ιουνίου και άλλο ενα τέλος Σεπτεμβρίο, αλλά προσοχή μη το παρα κάνεις (αν θες την γνώμη μου)

Οταν λες ήπιο τι εννοείς;φανταζομαι δε πρέπει να κοντηνω αλλο φετος ε;!

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

Μια χαρά, τώρα δε το πειράζεις μέχρι το φθινόπωρο. Μπορείς βέβαια να κανείς ένα ήπιο κλαδεμα τέλος Ιουνίου και άλλο ενα τέλος Σεπτεμβρίο, αλλά προσοχή μη το παρα κάνεις (αν θες την γνώμη μου)

"Πολεμιστής του κήπου,,

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

Ενα update επιβαλεται μιας και ,πρωτου να διαβασω την ανάρτηση του φίλου hfestion εκανα ενα πρωτο κοντιμα στο δεντρο. Φυσικα δεν ανεβασα φωτογραφίες αφενως Γιατί φοβηθηκα την οργη του κοινού κι αφετέρου γιατι δεν ηξερα ποιο θα ειναι το αποτελεσμα. Ομως σήμερα μια. Εβδομάδα μετα το δεντράκι εχει πεταξει σε ολο το μηκος των κορμών μάτια (μαλλον αμέτρητα αφου εχασα τον υπολογισμο) οποτε και όντας πια ηρεμος ανεβαζω μια φωτογραφία ακομα.σύντομα θα ανεβασω κι αλλες με την ελπιδα να μου δωσετε γνωμες για την διαρρύθμιση του η οποια θα κινηθεί νομξζω πανω στην γραμμή μου εδωσε παραπανω ο Γιάννης.με απασχολουν δυο κλαδιά που θα σας υποδειξω σε επομενη φωτογραφία.[SMILING FACE WITH SMILING EYES][img]//uploads.tapatalk-cdn.com/2016041 ... d18307.jpg[/img]

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

Paulos έγραψε:Φιλαράκι είναι πανέμορφο. Το νεμπαρι να βγάλεις φωτογραφία να δούμε.
Θα το παλεψω γιατι το χωμα δε μπορω να το αφαιρέσω οσο πρεπει....εχει έτοιμους κορμους βασικα....με ελάχιστη παχυνση ακομα ο κορμος θα είναι τέλειος.

Άβαταρ μέλους

Paulos
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από Paulos »

Φιλαράκι είναι πανέμορφο. Το νεμπαρι να βγάλεις φωτογραφία να δούμε.
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

alexcorfu έγραψε:Πολύ καλή επιλογή αυτό το είδος. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες! Μετά το κλάδεμα - που θα γίνει την κατάλληλη εποχή βεβαίως - θα δείς μια "έκρηξη" από νέους βλαστούς! Είναι ακόμα πολύ νωρίς, αλλά έχε υπ' όψιν σου πως τα κλαδιά του όταν είναι νεαρά και ευλύγιστα, κατάλληλα για συρμάτωμα, είναι και αρκετά εύθραυστα...
Προς το παρων δεν εχει κλαδια χαμηλά για να συρματωσω...ειναι ολα επανω....οποτε δε θα κανω κατι.μετα απο ενα ξεκαθάρισμα που εκαν μικρο και διακριτικό θα το αφησω να παρει μποι και μεσα στο καλοκαίρι θα το κοντινω αν και εφόσον ολα πανε καλα.

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

Sim62 έγραψε:Λουκά ακολούθησε τις συμβουλές του Hfestion και θα τα πάει περίφημα.
Είπαμε υπομονή, για να δούμε τα καλύτερα να έρχονται !!
Μπαμπη το αντιμετώπισα οπως την Φτελιά. Εκανα δηλαδή ενα πρωτο κλαδεμα πριν να δω την απάντηση του hyfetsion.ελπιζω να μη το κατέστρεψα.Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

Λουκά ακολούθησε τις συμβουλές του Hfestion και θα τα πάει περίφημα.
Είπαμε υπομονή, για να δούμε τα καλύτερα να έρχονται !!
Άβαταρ μέλους

alexcorfu
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από alexcorfu »

Πολύ καλή επιλογή αυτό το είδος. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες! Μετά το κλάδεμα - που θα γίνει την κατάλληλη εποχή βεβαίως - θα δείς μια "έκρηξη" από νέους βλαστούς! Είναι ακόμα πολύ νωρίς, αλλά έχε υπ' όψιν σου πως τα κλαδιά του όταν είναι νεαρά και ευλύγιστα, κατάλληλα για συρμάτωμα, είναι και αρκετά εύθραυστα...

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

Hfestion έγραψε:Ωραία η πρόταση του Γιάννη, ακολούθησε τη και θα βγεις κερδισμένος. Οι διαμορφώσεις δεν θέλουν βιάστηκες κινήσεις. Πρέπει το δέντρο να προσαρμοστεί, τώρα μπήκε η άνοιξη = ανάπτυξη. αν θες τη γνώμη μου μη το κλέψεις ακόμα. Άφησε το όπως είναι να δώσει μια πρώτη ανάπτυξη. Του κάνεις ένα πρώτο κοντιμα τέλος Ιουνίου , αλλο ενα τέλος Σεπτεμβρίου και κανείς διαμόρφωση τέλος φθινοπώρου. Σε όλο αυτό το διάστημα κάνε επιθετική λίπανση.

Καλή συνέχεια από μενα

Εκοψα δυο μικρά κλαδια απ τη βαση τους (δεν θα μου χρειαστουν) και αφησα τα υπολοιπα για να παρει πάχος....να του κανω λες 2 κλαδεματα καθ υψος μεσα στο καλοκαίρι;δεν ειναι επικίνδυνο;τα φυλα του ειναι ολα ψιλά....αν το κοντινω μεσα στην αναπτυξη του δε θα μεινει τπτΕικόνα

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

Ωραία η πρόταση του Γιάννη, ακολούθησε τη και θα βγεις κερδισμένος. Οι διαμορφώσεις δεν θέλουν βιάστηκες κινήσεις. Πρέπει το δέντρο να προσαρμοστεί, τώρα μπήκε η άνοιξη = ανάπτυξη. αν θες τη γνώμη μου μη το κλέψεις ακόμα. Άφησε το όπως είναι να δώσει μια πρώτη ανάπτυξη. Του κάνεις ένα πρώτο κοντιμα τέλος Ιουνίου , αλλο ενα τέλος Σεπτεμβρίου και κανείς διαμόρφωση τέλος φθινοπώρου. Σε όλο αυτό το διάστημα κάνε επιθετική λίπανση.

Καλή συνέχεια από μενα
"Πολεμιστής του κήπου,,

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

Συμπληρωματικά να πω οτι εχει κορυφαιο νεμπαρι (δε μπορεσα να μη σκαψω για να το δω με προσοχή) περιπου 5 εκατόστα κατω απ το χείλος της γλάστρας,ισως και κατι λιγο παρα πανω.....

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

[img]//uploads.tapatalk-cdn.com/2016033 ... 5e52f1.jpg[/img][img]//uploads.tapatalk-cdn.com/2016033 ... 8e9838.jpg[/img][img]//uploads.tapatalk-cdn.com/2016033 ... bf2708.jpg[/img][img]//uploads.tapatalk-cdn.com/2016033 ... 919b3a.jpg[/img][img]//uploads.tapatalk-cdn.com/2016033 ... a2ca63.jpg[/img]κι αλλες φωτο μετα απο αφαίρεση μερικων περιττών κλαδιων....αριστερα εχει τον ενα κορμο ο οποίος διασταυρώνεται με ενα κλαδι...εκεί δε ξερω τι θα κανω. ...περιμενω γνωμες για μα αποφασίσω....και βιρτουαλ δεκταΕικόνα Εικόνα

Απάντηση