Πουρνάρι S.O.S.
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Πουρνάρι S.O.S.
marios έγραψε:Έβαλες χώμα;
Μπα... με αυτόν τον βρωμόκαιρο, πού να βγω έξω... Άστο, ό,τι θέλει ας κάνει, δε θα σκάσω. Φάρμακα μια φορά του έβαλα...
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Μενέλαος έγραψε:Να κάνω τώρα δηλαδή την δουλειά που είχα γράψει σε άλλο ποστ, να ξεμπλέξω με το εργαλείο τις ρίζες και να βάλω καινούριο χώμα;
Όπως σου απαντήσαμε στο προηγούμενο ποστ η κατάλληλη εποχή για να κάνεις αυτη την εργασία είναι την άνοιξη! Τώρα απλα βγάλε τα φύλλα και βάλε φρεσκο καθαρο χωμα να προστατέψεις τις γυμνες και εκτεθειμένες ρίζες οσες απο αυτες ειναι ζωντανες καιδ εν εχουν ξεραθει απο την έλλειψη χώματος. (αλλά μην την ξανανοιξουμε αυτη την συζήτηση)
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Βγάλε όλα τα παλια πεσμένα φύλλα μεσα απο την γλάστρα καθάρισε το καλά και βάλε φρέσκο καθαρό χώμα και καλη επιτυχια!
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

'Ο,τι κάνω και στα άλλα που είναι μια χαρά, έκανα και σε αυτό. Και σωστό πότισμα είχε, και λίπανση, και τα πάντα. Το θέμα τώρα δεν είναι το τι έκανα, αλλά αν σώζεται...
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

Όχι Δώρη, χθες είχε πολλή ζέστη και βροχή. Κι επιπλέον το συγκεκριμένο πουρνάρι το έβαλα και το έδεσα εκεί που το βλέπεις σήμερα το πρωί για να το καθαρίσω, όλον αυτόν τον καιρό ήταν σε καλά προστατευμένο μέρος από αέρα, κάτω από τον πλάτανο, σε εσοχή τοίχων του σπιτιού μου. Ακόμη, τα άλλα που έχω μόνιμα στη θέση που βλέπεις, όπως αυτό που έβγαλα για σύγκριση στην δεύτερη φωτογραφία και τα τρώει ο αέρας και η βροχή, δεν έχουν πάθει τίποτε. Άλλωστε, έλεος πια, πουρνάρια είναι, αγριόδεντρα, τι να πάθουν από τον αέρα, το κρύο και την βροχή! Έχω αρχίσει και πιστεύω ότι ματιάστηκε στα καλά καθούμενα...
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Απ. Ότι καταλαβαίνω ο χώρος τους είναι στο μπαλκόνι? Χθες έκανε κρύο?
Είναι πολύ δύσκολο να βγάλει κάποιος συμπέρασμα από απόσταση με 3 φωτογραφίες, και οι συμβουλές είναι με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχουμε το δέντρο μπροστά μας και προσωπικά Εγώ δεν είμαι γεωπόνος.
Στη πρώτη φωτογραφία βλέπω 1,2 φύλλα λίγο ξερά στην άκρη. Δε μπορώ όμως να καταλάβω. Στη συνέχεια βλέπω ότι τα έχεις εντελώς εκτέθημενα. Τα δικά μου πουρνάρια τώρα είναι στα καλύτερα τούς.
Νομίζω ότι Ο συνδυασμός λίγο χώμα(το χώμα προστατεύει ένα δέντρο από τις χαμηλές και ψηλές θερμοκρασίες), αερας όπου στέγνωσε το χώμα και η χαμηλή θερμοκρασία φταίνε.
Προστατεψε τα δέντρα σου από αέρα Και το κρύο. Νομίζω ότι κάπου είχα δει ένα άρθρο στη βιβλιοθήκη μας
Στάλθηκε από το HTC Desire 310 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Είναι πολύ δύσκολο να βγάλει κάποιος συμπέρασμα από απόσταση με 3 φωτογραφίες, και οι συμβουλές είναι με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχουμε το δέντρο μπροστά μας και προσωπικά Εγώ δεν είμαι γεωπόνος.
Στη πρώτη φωτογραφία βλέπω 1,2 φύλλα λίγο ξερά στην άκρη. Δε μπορώ όμως να καταλάβω. Στη συνέχεια βλέπω ότι τα έχεις εντελώς εκτέθημενα. Τα δικά μου πουρνάρια τώρα είναι στα καλύτερα τούς.
Νομίζω ότι Ο συνδυασμός λίγο χώμα(το χώμα προστατεύει ένα δέντρο από τις χαμηλές και ψηλές θερμοκρασίες), αερας όπου στέγνωσε το χώμα και η χαμηλή θερμοκρασία φταίνε.
Προστατεψε τα δέντρα σου από αέρα Και το κρύο. Νομίζω ότι κάπου είχα δει ένα άρθρο στη βιβλιοθήκη μας
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

Ό,τι καλύτερο μπόρεσα να κάνω παιδιά με τη λειτουργία μάκρο. Στην πρώτη φωτογραφία ο κορμός στεγνός και κάποια από τα φύλλα που έχουν απομείνει, στην δεύτερη ο κορμός βρεγμένος σε ένα σημείο όπου διακρίνεται κάπως το πράσινο χρώμα του και φύλλα, στην τρίτη το χώμα του:
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 17 Ιαν 2016, 17:12 --
Και μια διευκρίνηση: Τα φύλλα δεν μάδησαν από τον αέρα, όπως πολύ σωστά κατάλαβε ο geros από την ασάφεια των όσων έγραψα στην αρχή: τα φύλλα ξεράθηκαν μέσα σε μία νύχτα. Και σήμερα εγώ απλά τα αφαίρεσα...
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 17 Ιαν 2016, 17:12 --
Και μια διευκρίνηση: Τα φύλλα δεν μάδησαν από τον αέρα, όπως πολύ σωστά κατάλαβε ο geros από την ασάφεια των όσων έγραψα στην αρχή: τα φύλλα ξεράθηκαν μέσα σε μία νύχτα. Και σήμερα εγώ απλά τα αφαίρεσα...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Hfestion έγραψε:ΠΙΟ ΚΟΝΤΆ!! Πέρα από την όψη του, βγάλε από κοντά χώμα, κορμό, φύλλα. Έτσι δε καταλαωενιυμε τίποτα
+1
-
Hfestion
- Συντονιστής

ΠΙΟ ΚΟΝΤΆ!! Πέρα από την όψη του, βγάλε από κοντά χώμα, κορμό, φύλλα. Έτσι δε καταλαωενιυμε τίποτα
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

@geros Η αποστράγγιση είναι τέλεια, και φυσικά δεν ποτίζω πολύ αυτόν τον καιρό.
@Δώρη, δεν χρειάζεται να το ξύσω, ο κορμός είναι καταπράσινος παντού με την πρώτη σταγόνα που πέφτει. Το είχα καθαρίσει από τα ξερά φύλλα (που κάποια φαίνονται κάτω) και ξαναψεκάσει. Ιδού και το καταμαδημένο πουρναράκι στην πρώτη φωτογραφία, αυτό που μέχρι χθες ήταν πιο πυκνό από όλα τα άλλα, σαν αυτό που φαίνεται δεξιά του στην δεύτερη φωτογραφία, που το έβαλα για να το συγκρίνετε. Να πω ότι ψέκασα προληπτικά και όλα τα άλλα...:
@Δώρη, δεν χρειάζεται να το ξύσω, ο κορμός είναι καταπράσινος παντού με την πρώτη σταγόνα που πέφτει. Το είχα καθαρίσει από τα ξερά φύλλα (που κάποια φαίνονται κάτω) και ξαναψεκάσει. Ιδού και το καταμαδημένο πουρναράκι στην πρώτη φωτογραφία, αυτό που μέχρι χθες ήταν πιο πυκνό από όλα τα άλλα, σαν αυτό που φαίνεται δεξιά του στην δεύτερη φωτογραφία, που το έβαλα για να το συγκρίνετε. Να πω ότι ψέκασα προληπτικά και όλα τα άλλα...:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Hfestion
- Συντονιστής

Ανεβάσε Φωτογραφίες. Από το δέντρο , το χώμα, τα φύλλα(ξερα και ότι είναι επάνω)
Ο κορμός είναι χλωρος? Ξυσε λίγο χαμηλά, πρασινιζει ?
Ο κορμός είναι χλωρος? Ξυσε λίγο χαμηλά, πρασινιζει ?
καλησπερα, μηπως δεν στραγγιζει καλα το χωμα η ποτιζεις πολυ? γιανα χασει τα φυλλα του απο τον αερα παει να πει οτι καποια στιγμη θα επεφταν ! βαλε μια φωτο να φαινεται
μια κοινωνία γίνεται καλύτερη όταν οι γέροι φυτέυουν δέντρα,
στων οποίων τη σκία ξέρουν πως δεν θα καθίσουν ποτέ...
στων οποίων τη σκία ξέρουν πως δεν θα καθίσουν ποτέ...
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

Πουρνάρι S.O.S.
Καλησπέρα. Είμαι σε απόγνωση, μέσα σε μία νύχτα το ένα από τα πουρνάρια μου, αυτό που έχει και δικό του θέμα, αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Μάδησε σχεδόν τελείως, έχει χάσει το 90% των φύλλων του μέσα σε 24 ώρες. Ίσως να έπαιξαν ρόλο και οι χθεσινές κακές καιρικές συνθήκες. Ο γεωπόνος μου μου είπε το πρωί να το ψεκάσω και να το ποτίσω με μυκητοκτόνο, κάτι που έκανα αμέσως, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει και κάτι άλλο που θα το βοηθούσε. Αν κάποιος γνωρίζει...