Acer
-
Δημήτρης ΒΑΝ
Topic author - Mame

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
Re: Acer
ευχαριστώ πολύ!
Απο οτι φαινεται θα πάω για καταβολάδα τον Ιούνιο. Δεν έχω ξανακάνει, έχω δει πως γίνεται. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ?
Απο οτι φαινεται θα πάω για καταβολάδα τον Ιούνιο. Δεν έχω ξανακάνει, έχω δει πως γίνεται. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ?
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Μια καταβολάδα για να μην χάσεις το 1-2 κλαδιά απο το δέντρο σου και να φτιάξει ακομα 1-2 δέντρα και μια γρήγορη ματιά μου έδειξε το παρακάτω αποτέλεσμα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Δημήτρης ΒΑΝ
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Καλημέρα σας,
Πάει και αυτός ο "βαρύς" χειμώνας και ήρθε η ώρα να ανθίσουν τα δεντράκια μας....
Μετά την μεταφύτευση και τις συμβουλές του sim έβγαλα φωτογραφίες το acer και απο τις 4 πλευρές και ελπίζω να είναι καλές και να με βοηθήσετε στη μελλοντική διαμόρφωση του.
Ευχαριστώ!
Πάει και αυτός ο "βαρύς" χειμώνας και ήρθε η ώρα να ανθίσουν τα δεντράκια μας....
Μετά την μεταφύτευση και τις συμβουλές του sim έβγαλα φωτογραφίες το acer και απο τις 4 πλευρές και ελπίζω να είναι καλές και να με βοηθήσετε στη μελλοντική διαμόρφωση του.
Ευχαριστώ!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Δημήτρης ΒΑΝ έγραψε:Καλησπέρα,
Μια γρήγορη ερώτηση. Είμαι Αθήνα περιοχή Π. Φαληρο αλλα δεν έχει σημασία μπορώ να πάω σχεδόν οπουδήποτε. Δεν μπορώ να βρώ ελαφρόπετρα 2-4mm ... ακόμα και μέσω internet δεν βρίσκω. Εάν δεν έρχετε σε αντίθεση με τους κανόνες του φόρουμ θα μπορούσατε να με ενημερώσετε για το που θα μπορέσω να προμηθευτώ?
Ευχαριστώ και καλή Χρονιά σε όλους.
Εχεις π.μ
-
Δημήτρης ΒΑΝ
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Καλησπέρα,
Μια γρήγορη ερώτηση. Είμαι Αθήνα περιοχή Π. Φαληρο αλλα δεν έχει σημασία μπορώ να πάω σχεδόν οπουδήποτε. Δεν μπορώ να βρώ ελαφρόπετρα 2-4mm ... ακόμα και μέσω internet δεν βρίσκω. Εάν δεν έρχετε σε αντίθεση με τους κανόνες του φόρουμ θα μπορούσατε να με ενημερώσετε για το που θα μπορέσω να προμηθευτώ?
-
Δημήτρης ΒΑΝ
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Καλημέρα,
Το ευχαριστώ είναι λίγο για την βοήθεια που μου έχετε προσφέρει αυτές τις 10 μέρες ... κάθε μέρα μαθαίνω όλο και περισσότερα από εσάς.
Είμαι Αθήνα από χθες οπότε θα μπορέσω να προμηθευτώ τα υλικά για το υπόστρωμα.
Φωτογραφίες θα βγάλω με το που γυρίσω στο νησί.
όντως το ξύλο έχει πράσινο χρώμα και εγώ είχα την εντύπωση ότι θα έφτιαχνα μόσχευμα από σκληρό ξύλο μόνο επειδή το κλαδί είναι σκληρο!
Θα κάτσω Αθήνα περίπου 15 μέρες υπάρχει περίπτωση να σας δώ σε καμιά συνάντηση?
Το ευχαριστώ είναι λίγο για την βοήθεια που μου έχετε προσφέρει αυτές τις 10 μέρες ... κάθε μέρα μαθαίνω όλο και περισσότερα από εσάς.
Είμαι Αθήνα από χθες οπότε θα μπορέσω να προμηθευτώ τα υλικά για το υπόστρωμα.
Φωτογραφίες θα βγάλω με το που γυρίσω στο νησί.
όντως το ξύλο έχει πράσινο χρώμα και εγώ είχα την εντύπωση ότι θα έφτιαχνα μόσχευμα από σκληρό ξύλο μόνο επειδή το κλαδί είναι σκληρο!
Θα κάτσω Αθήνα περίπου 15 μέρες υπάρχει περίπτωση να σας δώ σε καμιά συνάντηση?
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Θα συμφωνήσω με τον Sim62 με ~20 ευρώ έχει υπόστρωμα για τον ελλαδικό χώρο. Θα μπορουσες να βάλεις και ενα 5-10% ζεόλιθο και να αφαιρέσεις τόσο απο ανοργανο και οργανικό.
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
[justify]Σχετικά με το υπόστρωμα.[/justify][justify]Το acadama είναι για τους Γιαπωνέζους που το έχουν πάμφθηνο.[/justify][justify]Είναι υπερβολή και καθόλου αναγκαίο να πληρώσεις 32 ευρώ τα 16 κιλά acadama.[/justify][justify]Αντί αυτού θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις ένα μίγμα ελαφρόπετρας για ανόργανο και τύρφης για οργανικό.[/justify][justify]Μπορείς να κάνεις μίξη σε διάφορες αναλογίες για κάθε περίσταση. Συνήθως για φυλλοβόλα όπως τα acer χρησιμοποιούμε μια αναλογία 50% ανόργανο -50% οργανικό ή και 60 - 40 αν το δέντρο χρειάζεται ανάπτυξη και 70 - 30 αν έχει ήδη την επιθυμητή διακλάδωση. Στα κωνοφόρα αυξάνουμε τουλάχιστον 10 μονάδες το ανόργανο στις παραπάνω αναλογίες. Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ και ποταμίσιο χαλικάκι σαν ανόργανο σε ποσοστό 20%, μειώνοντας ανάλογα το ποσοστό της ελαφρόπετρας.[/justify][justify]Ελαφρόπετρα κοκκομετρίας 2-4 mm που είναι ιδανική για μίξη με τύρφη τα 25 κιλά 7.5 ευρώ μαζί με τα έξοδα μεταφοράς.[/justify][justify]Ενα σακί τύρφης καλής ποιότητας 70-80 λίτρα 8-9 ευρώ.[/justify][justify]Ποταμίσιο χαλικάκι σε μάντρες οικοδομικών υλικών τα 20-30 λίτρα 3 ευρώ.[/justify][justify]Αν κάνεις τα μαθηματικά παίρνεις 100 λίτρα κορυφαίου υποστρώματος με 20 ευρώ.[/justify][justify]Διαμόρφωση[/justify][justify]Μπορείς να κάνεις τώρα κλαδέματα και μεταφύτευση την άνοιξη, αν όμως θέλεις να πάρεις μοσχεύματα, επειδή τα κλαδιά του δέντρου σου συνίστανται απ΄ότι βλέπω από μαλακό ξύλο (πράσινο χρώμα) πρέπει να περιμένεις τις αρχές του καλοκαιριού (αρχές Ιουνίου). Επίσης την ίδια εποχή θα μπορούσες να κάνεις και εναέριες καταβολάδες. Τον χειμώνα χρησιμοποιούμε μόνο μοσχεύματα σκληρού ξύλου (καφέ χρώμα).[/justify][justify]Αν όμως αποφασίσεις να κάνεις μοσχεύματα αρχές καλοκαιριού δεν θα πρέπει να το παρακάνεις. Θα κλαδέψεις ένα ή δύο το πολύ μεγάλα κλαδιά γιατί αν κόψεις περισσότερα υπάρχει κίνδυνος λόγω των χυμών που θα χάνονται από τις πληγές να πάθει ζημιά το δέντρο. Για το λόγο αυτό κάνουμε κλαδέματα μεγάλης κλίμακας τον χειμώνα που οι λειτουργίες του δέντρου είναι αδρανείς.[/justify][justify]Για να κάνουμε κάποιο virtual της προκοπής χρειάζεται φωτογράφιση μπροστά από λευκό φόντο, εστίαση λίγο πιο μακριά απ΄ότι στις φωτογραφίες που έχεις για να φαίνεται ολόκληρο και να υπάρχει κάποιο περιθώριο γύρω του, το ύψος του ματιού περίπου στην βάση του δέντρου. Δές την παρακάτω φωτογραφία και προσπάθησε κάτι ανάλογο. Πάρε φωτο και από τις 4 πλευρές του δέντρου.[/justify]
-
Δημήτρης ΒΑΝ
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Acer
Καλησπέρα και πάλι,
Το παρακάτω δεντράκι το έχω ξαναποστάρει αλλά σε άλλη ενότητα. Μιά ιδέα μου έδωσαν για το πώς θα μπορούσα να το διαμορφώσω αλλά πραγματικά θα ήθελα και μια virtual εικόνα.
Επίσης δεν ξέρω πως να ξεκινήσω και έχω μερικές απορίες.
Τελευταία φορά χώμα άλλαξα πριν 4-5 χρόνια και δεν θυμάμε τι χώμα είχα χρησημοποιήσει . Διάβασα από μια δημοσίευση του Mr Zac οτι το ιδανικό θα ήταν 50% aκadama 20% άμμο και 30% χώμα ( τί χώμα? ).
Θα μπορούσα να το διαμορφώσω τώρα και την άνοιξη να του αλλάξω χώμα ?
Τέλος εάν τελικά διαμορφώσω και κλαδέψω κάποια κλαδιά μπορώ να τα χρησημοποιήσω σαν μόσχευμα? Υπάρχει κάποια κατάλληλη εποχή για τα μοσχεύματα ή όποτε θέλουμε φτιάχνουμε?Αυτή την εποχή το acer δεν έχει φύλλα οπότε αφαιρώ κάτι για το μόσχευμα?
32 ευρώ τα 16lit aκadama είναι καλή τιμή?
Το δεντράκι έχει ύψος 80cm και περιφέρεια κορμού 14 cm . O κορμός είναι ένας και μετά γίνετε η διακλάδωση.
Ελπίζω να μην σας κούρασα...
Ευχαριστώ για ακόμα μία φορά.
Το παρακάτω δεντράκι το έχω ξαναποστάρει αλλά σε άλλη ενότητα. Μιά ιδέα μου έδωσαν για το πώς θα μπορούσα να το διαμορφώσω αλλά πραγματικά θα ήθελα και μια virtual εικόνα.
Επίσης δεν ξέρω πως να ξεκινήσω και έχω μερικές απορίες.
Τελευταία φορά χώμα άλλαξα πριν 4-5 χρόνια και δεν θυμάμε τι χώμα είχα χρησημοποιήσει . Διάβασα από μια δημοσίευση του Mr Zac οτι το ιδανικό θα ήταν 50% aκadama 20% άμμο και 30% χώμα ( τί χώμα? ).
Θα μπορούσα να το διαμορφώσω τώρα και την άνοιξη να του αλλάξω χώμα ?
Τέλος εάν τελικά διαμορφώσω και κλαδέψω κάποια κλαδιά μπορώ να τα χρησημοποιήσω σαν μόσχευμα? Υπάρχει κάποια κατάλληλη εποχή για τα μοσχεύματα ή όποτε θέλουμε φτιάχνουμε?Αυτή την εποχή το acer δεν έχει φύλλα οπότε αφαιρώ κάτι για το μόσχευμα?
32 ευρώ τα 16lit aκadama είναι καλή τιμή?
Το δεντράκι έχει ύψος 80cm και περιφέρεια κορμού 14 cm . O κορμός είναι ένας και μετά γίνετε η διακλάδωση.
Ελπίζω να μην σας κούρασα...
Ευχαριστώ για ακόμα μία φορά.