Κυπαρισσι
-
Δημήτρης ΒΑΝ
Topic author - Mame

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
Re: Κυπαρισσι
Ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω του χρόνου να σας στείλω φωτογραφίες του δέντρου με καινούρια φύλλα.
-
iohokahey
- Masterpiece

- Been thanked: 1 time
ναι!!Δημήτρης ΒΑΝ έγραψε: ... Μήπως πρέπει να ψεκάζουμε προληπτικά τα δέντρα μας?
Ευχαριστώ
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 18 Ιουν 2016, 21:53 --
ναι!!Δημήτρης ΒΑΝ έγραψε: ... Μήπως πρέπει να ψεκάζουμε προληπτικά τα δέντρα μας?
Ευχαριστώ
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
Γιώργος
-
Δημήτρης ΒΑΝ
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Καλησπέρα
Τελικα τα νεα δεν είναι πολύ καλά... Οι βελόνες του έχουν ξεραθεί αλλα δεν μου πάει η καρδιά να το διώξω ακόμα το δέντρο. Ελπίζω να είναι ζωντανό και να ξαναπετάξει !
Εχει βρεθεί κανείς σε παρόμοια κατάσταση?
Είναι κρίμα να το χάσω τελικά από τετράνυχο ... Μήπως πρέπει να ψεκάζουμε προληπτικά τα δέντρα μας?
Ευχαριστώ
Τελικα τα νεα δεν είναι πολύ καλά... Οι βελόνες του έχουν ξεραθεί αλλα δεν μου πάει η καρδιά να το διώξω ακόμα το δέντρο. Ελπίζω να είναι ζωντανό και να ξαναπετάξει !
Εχει βρεθεί κανείς σε παρόμοια κατάσταση?
Είναι κρίμα να το χάσω τελικά από τετράνυχο ... Μήπως πρέπει να ψεκάζουμε προληπτικά τα δέντρα μας?
Ευχαριστώ
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Φισκαρδο? Τυχαιρακια! Διάβασα ότι κάνει , για τετρανυχο είναι βιολογικό. Αν και δεν το πολύ εμπιστευομαι τα βιολογικά. Καλή επιτυχία εύχομαι. Να μας ενημερωνεις.
-
Δημήτρης ΒΑΝ
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Καλέ μου Χάρη! Εδω που μένω , Φισκάρδο Κεφαλονιάς, με το ζόρι έχουμε γιατρό! Με τη δουλειά που έχω δυστυχώς δεν προλαβαίνω να βρώ γεωπόνο είναι αρκετά μακριά...
O γεωπόνος μου είσαι εσύ και ευχαριστώ που υπάρχεις!
Ευτυχώς και ελπίζω να κάνει , έχω acaridoil 13sl το οποίο είναι και για ακάρεα. Ο τετράνυχος από ότι διάβασα ανοίκει στα ακάρεα οπότε ελπίζω να δουλέψει η θεραπεία.
Από εχθές ψέκασα όλα τα φυτά μου για πρόληψη.
Σε ευχαριστώ και πάλι....
O γεωπόνος μου είσαι εσύ και ευχαριστώ που υπάρχεις!
Ευτυχώς και ελπίζω να κάνει , έχω acaridoil 13sl το οποίο είναι και για ακάρεα. Ο τετράνυχος από ότι διάβασα ανοίκει στα ακάρεα οπότε ελπίζω να δουλέψει η θεραπεία.
Από εχθές ψέκασα όλα τα φυτά μου για πρόληψη.
Σε ευχαριστώ και πάλι....
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Έχεις πάει εχθες σε γεωπόνο και αγοράζεις omite (δεν υπάρχει θα σου δώσει κάτι παρόμοιο) για τετρανυχο θα του πεις. Ψεκαζεις μία φορά κάθε 9 μέρες 3 φορές και λογικα θα είσαι εντάξει.(κάνε και ένα ευχέλαιο) Βασικά οτι σου πει ο γεωπόνος σου.
-
Δημήτρης ΒΑΝ
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Χάρη έχεις δίκιο για τα αραχνάκια.... Τί κάνω? το προλαβαίνω? ειναι πολύ κρίμα να το χάσω.
ευχαριστω
ευχαριστω
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Πάρε μια λευκή σελιδα και ταρακουνησε τα φυλλα απο το δεντρο σου... Κοιταξε πολυ προσεκτικα (ισως εαν παρεις και μεγεθυντικο φακο) βλέπεις τιποτα αραχνακια / εντομα να περπατανε επανω στην λευκη σελίδα;
-
Δημήτρης ΒΑΝ
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Καλησπέρα σας!
Εχω ακολουθήσει τις συμβουλές σας αλλά το δεντάκι μου μετά από 7 μήνες στο καινούριο του περιβάλον έχει αρχίσει να χάνει το χρώμα του...Δεν έχει το ζωηρό πράσινο χρώμα που είχε στην αρχή. Μπορώ να κάνω κάτι? Να σας στείλω φωτογραφία?
Ευχαριστώ!
Εχω ακολουθήσει τις συμβουλές σας αλλά το δεντάκι μου μετά από 7 μήνες στο καινούριο του περιβάλον έχει αρχίσει να χάνει το χρώμα του...Δεν έχει το ζωηρό πράσινο χρώμα που είχε στην αρχή. Μπορώ να κάνω κάτι? Να σας στείλω φωτογραφία?
Ευχαριστώ!
-
marios
- Imperial

- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 29 times
Δημήτρης ΒΑΝ έγραψε:Καλημέρα , sorry για τον τίτλο. Δεν είναι κυπαρίσσι αλλά σιγουρα ανοίκει στα κυπαρισσοειδή. Μάλλον είναι αρκευθος αλλά δεν ξέρω να ξεχωρίζω τα είδη.
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 16 Δεκ 2015, 08:29 --
Καλημέρα Μάριε,
Πρίν από τρείς βδομάδες το έβγαλα και το έβαλα απευθείας σε αυτό το γλαστράκι. Επρεπε να το βγάλω , ζούσε σε ένα βράχο αλλά στη θέση του θα χτιστεί ένα σπίτι...
Έκανες πολύ καλά! [img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/text/bravo.gif[/img]
-
Δημήτρης ΒΑΝ
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Καλημέρα ,
Αυτή τη στιγμή το έχω στην αυλή μου . Το βλέπει ο ήλιος περίπου μία 'ωρα την μέρα , οπότε θα το βάλω σε απάγγειο μέρος... Δε θα το πειράξω όσο δύσκολο και αν μου είναι....
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους !!
Αυτή τη στιγμή το έχω στην αυλή μου . Το βλέπει ο ήλιος περίπου μία 'ωρα την μέρα , οπότε θα το βάλω σε απάγγειο μέρος... Δε θα το πειράξω όσο δύσκολο και αν μου είναι....
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους !!
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Ακόμα είναι πολύ νωρίς για το οτιδήποτε. Βασική σου πρωτεραιοτητα να επιβιώσει. Ακολούθησε Τις συμβουλές των προηγούμενων.
Είναι πολύ ωραίο κομμάτι!!!
[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/12/17 ... b6b519.jpg[/img]
Καλή συνέχεια από μένα
Είναι πολύ ωραίο κομμάτι!!!
[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/12/17 ... b6b519.jpg[/img]
Καλή συνέχεια από μένα
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Καλημέρα!!!
Αν επιβιώσει ο άρκευθός σου τότε θα έχεις στα χέρια σου ένα υπέροχο γιαμαντόρι, που υπόσχεται πάρα πολλά για να μετατραπεί σε ένα υπέροχο μπονσάι!
Στην Κεφαλλονιά όλα τα περίεργα της φύσης συμβαίνουν οπότε, θα σου ζήσει!!!
Μόνο ακολούθησε τις εξής συμβουλές: Τοποθέτησέ το σε μέρος απάγγειο, κάπως σκιερό, μην το λιπάνεις καθόλου για έναν χρόνο και εννοείται μην το μετακινήσεις από την γλάστρα, που το έχεις τοποθετήσει, ούτε να αλλάξεις το χώμα του! Έχεις καιρό, πολύ μάλιστα, για να τα κάνεις όλα αυτά.
Καλή επιτυχία!!
Αν επιβιώσει ο άρκευθός σου τότε θα έχεις στα χέρια σου ένα υπέροχο γιαμαντόρι, που υπόσχεται πάρα πολλά για να μετατραπεί σε ένα υπέροχο μπονσάι!
Στην Κεφαλλονιά όλα τα περίεργα της φύσης συμβαίνουν οπότε, θα σου ζήσει!!!
Μόνο ακολούθησε τις εξής συμβουλές: Τοποθέτησέ το σε μέρος απάγγειο, κάπως σκιερό, μην το λιπάνεις καθόλου για έναν χρόνο και εννοείται μην το μετακινήσεις από την γλάστρα, που το έχεις τοποθετήσει, ούτε να αλλάξεις το χώμα του! Έχεις καιρό, πολύ μάλιστα, για να τα κάνεις όλα αυτά.
Καλή επιτυχία!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
Δημήτρης ΒΑΝ
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Καλημέρα σε όλους,
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας! Υπομονή λοιπόν.....
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας! Υπομονή λοιπόν.....
-
iohokahey
- Masterpiece

- Been thanked: 1 time
3 εβδομάδες?
υπομονή να δεις αν θα επιβιωσει πρωτα..3 εβδομάδες είναι πολύ μικρο χρονικο διάστημα για να δεις αν θα ζησει το δεντρακι σου..σου το ευχομαι!
αρκετα αργοτερα ξεκινάς με διαμορφώσεις..τωρα μπορεις να σκεφτεις και να το μελετήσεις..να γνωριστείτε λιγο καλυτερα..!
οσο για μεταφυτευση όπως σου τα εγραψαν..
καλως μας ηρθες και καλη διαμονη στην παρεα μας![img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
υπομονή να δεις αν θα επιβιωσει πρωτα..3 εβδομάδες είναι πολύ μικρο χρονικο διάστημα για να δεις αν θα ζησει το δεντρακι σου..σου το ευχομαι!
αρκετα αργοτερα ξεκινάς με διαμορφώσεις..τωρα μπορεις να σκεφτεις και να το μελετήσεις..να γνωριστείτε λιγο καλυτερα..!
οσο για μεταφυτευση όπως σου τα εγραψαν..
καλως μας ηρθες και καλη διαμονη στην παρεα μας![img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
..When The Night Is Overcome
Γιώργος
Γιώργος