Νέο Μέλος- (Αρχάριος) με Ligustrum Sinense
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Re: Νέο Μέλος- (Αρχάριος) με Ligustrum Sinense
[justify]Καλώς ήρθες στο φόρουμ. Σε βλέπω ορεξάτο και αυτό είναι καλό.[/justify][justify]Πρέπει να τρυπήσεις και το πήλινο για να φεύγει το νερό από τα δοχεία τελείως γιατί αν μένει μέσα στο πήλινο θα λιμνάζει και θα σου δημιουργήσει προβλήματα. Αυτό θα λυθεί οριστικά την άνοιξη που θα κάνεις μεταφύτευση σε ένα πιο σωστό δοχείο και με πιο κατάλληλο υπόστρωμα.[/justify][justify]Πρίν αρχίσεις να ασχολείσαι με ζητήματα όπως κλάδεμα ή συρμάτωμα πρέπει να κάνεις κτήμα σου τι είναι και από τι αποτελείται ένα φυτό, πως συνεργάζονται τα διάφορα μέρη του και τι είδους φροντίδα χρειάζεται κάθε ένα απ΄αυτά. Άρα πρέπει να μελετήσεις πάρα πολύ καλά στην βιβλιοθήκη όλα τα άρθρα στο υπομενού φροντίδα των bonsai.[/justify][justify]Λίγα λόγια για το λιγούστρο σου. Στην κοινότητα των bonsai δέντρα όπως αυτό ή κάποιες κινέζικες φτελιές (αναφέρω τα πιο διαδεδομένα ) δεν θεωρούνται καν bonsai και αναφέρονται με κάπως περιπαιχτική διάθεση ώς mallsai.(Πωλούνται σε Mall(μεγάλα Supermarket)+bonsai. Βέβαια όλοι έχουμε στη συλλογή μας ένα ή περισσότερα απ΄αυτά.[/justify][justify]Το 90% από αυτά έχουν την ίδια έντονη καμπύλη σε σχήμα " S " πράγμα που τους στερεί το στοιχείο της μοναδικότητας (σημαντικό για τα bonsai).[/justify][justify]Αντί λοιπόν να ψάξεις για ένα πιο όμορφο λιγούστρο mallsai εγώ θα πρότεινα να κάνεις μια βόλτα σε κάποια φυτώρια και να βρείς κάποιο δεντράκι (αρχικό υλικό) που θα διαμορφώσεις μόνος σου σιγά σιγά (με κλαδέματα και συρματώματα). Όταν αποφασίσεις να κάνεις κάτι τέτοιο θα μπορούσαμε να σου πούμε για τι ακριβώς να ψάξεις, π.χ μια ελιά ή ένα πυξάρι κ.α[/justify][justify]Υπάρχει στην βιβλιοθήκη μας και σχετικό άρθρο τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε δέντρα για διαμόρφωση. Η χαρά και η ικανοποίηση της δημιουργίας θα είναι απείρως μεγαλύτερη απ΄το να έχεις ένα "τελειωμένο" και χωρίς ιδιαίτερες προοπτικές bonsai του εμπορίου.[/justify]
-
Xristos-Kaitsas
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας !
Λοιπόν, συγκεκριμένα το κεσεδάκι έχει τρύπες που είναι το χώμα . Και το κεσεδάκι είναι μέσα σε αυτό το πύληνο όπου βγαίνει κιολας (συγκεκριμένα όταν είναι μέσα έχει ένα κενό γύρω γύρω 2 χιλιοστά) .Το θέμα είναι να τρυπήσω και το πύληνο εννοείται ?
Το δέντρο το έχω στο δωματιό μου αλλά μιας και στο δωμάτιο δεν έχω παράθυρο παρα μόνο του φωταγωγού το πρωί μέχρι το μεσημέρι το βάζω δίπλα από παράθυρο σε άλλο δωμάτιο για να έχει φως που όπως διάβασα χρειάζεται.
Έχω διαβάσει αρκετά άρθρα από την βιβλιοθήκη κ είναι πολύ ενδιαφέροντα και βοηθητικά. Το θέμα είναι το κλάδεμα να το κάνω με βάση αυτους τους κανόνες που βρήκα στην βιβλιοθήκη? (Στο άρθρο : Οι κανόνες των Bonsai) ή να βρω ένα ligustrus sinense στην ίδια περίπου μορφή με τ δικό μου όπου θα μ αρέσει ? Επίσης πρέπει να κάνω και συρμάτομα ?
Συγνώμη που ρωτάω τόσα πολλά αλλά δεν έχω ιδέα . :/
Λοιπόν, συγκεκριμένα το κεσεδάκι έχει τρύπες που είναι το χώμα . Και το κεσεδάκι είναι μέσα σε αυτό το πύληνο όπου βγαίνει κιολας (συγκεκριμένα όταν είναι μέσα έχει ένα κενό γύρω γύρω 2 χιλιοστά) .Το θέμα είναι να τρυπήσω και το πύληνο εννοείται ?
Το δέντρο το έχω στο δωματιό μου αλλά μιας και στο δωμάτιο δεν έχω παράθυρο παρα μόνο του φωταγωγού το πρωί μέχρι το μεσημέρι το βάζω δίπλα από παράθυρο σε άλλο δωμάτιο για να έχει φως που όπως διάβασα χρειάζεται.
Έχω διαβάσει αρκετά άρθρα από την βιβλιοθήκη κ είναι πολύ ενδιαφέροντα και βοηθητικά. Το θέμα είναι το κλάδεμα να το κάνω με βάση αυτους τους κανόνες που βρήκα στην βιβλιοθήκη? (Στο άρθρο : Οι κανόνες των Bonsai) ή να βρω ένα ligustrus sinense στην ίδια περίπου μορφή με τ δικό μου όπου θα μ αρέσει ? Επίσης πρέπει να κάνω και συρμάτομα ?
Συγνώμη που ρωτάω τόσα πολλά αλλά δεν έχω ιδέα . :/
-
alexcorfu
- Imperial

- Επικοινωνία:
Καλώς ήρθες Χρήστο! Τώρα δεν είναι καλή περίοδος για μεταφυτεύσεις, οπότε επειδή το χώμα δεν είναι και το καλύτερο, αλλά πρόσεξε τουλάχιστο να απορροφά το νερό! Όπως είπε πολύ σωστά και ο bonsai maniac, κάνε τρύπες στη γλάστρα (εάν δεν υπάρχουν) για να αποστραγγίζει. Κλάδεμα μπορείς να κάνεις! Το λιγούστρο είναι φυτό γρήγορης ανάπτυξης και θα πετάξει πολύ γρήγορα! Επίσης, μην ξεχάσεις να διαβάσεις τα άρθρα της βιβλιοθήκης του Forum όπου θα σε κατατοπίσουν! Για ό, τι θέλεις, ρώτα ελεύθερα!...
-
bonsai maniac
- Σπορόφυτο

Χρήστο καλησπέρα το ιδιο λαθακι είχα κανει και εγώ με ενα δέντρο απο του λιντλ δεν είχε τρύπες και έμενε το νερό μέσα στο κασπο. Κάνε τρύπα στο κασπο η βάλε αλλη γλάστρα με επιπλέον χωμα . υπάρχει και ειδικό χώμα αλλά εγώ έβαλα ενα από φυτώριου και είναι ωραίο.
-
Xristos-Kaitsas
Topic author - Σπορόφυτο

Νέο Μέλος- (Αρχάριος) με Ligustrum Sinense
Καλησπέρα στο bonsaiforum.gr !
Αρχικά να αναφέρω πως με λένε Χρήστο και είμαι από Πάτρα! Ήρθα σε πρώτη επαφή με τα bonsai πριν κανα 2 εβδομάδες χάρις το karate kid και μετά ψάχνοντας στο net !! Μου τράβηξε αρκετά το ενδιαφέρον και έτσι ήθελα να αποκτήσω ένα. Μόλις 1 εβδομάδα μετά έφερε το lidl και τώρα έχω στα χέρια μου ένα Ligustrus Sinense !
Επίσης να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα ένα χώρο ώστε να μπορώ να κάνω τις ερωτήσεις μου σε πιο έμπειρα άτομα και διαβάζοντας διάφορα topics να επεκτείνω τις γνώσεις μου πάνω σε αυτό !
Να πω την αλήθεια διαβάζοντας αρκετά άρθρα μου φαίνεται πολύ δύσκολο να κατανοήσω πως λειτουργεί ένα φυτό (μιας και άσχετος με το είδος) . Παρακάτω θα ανεβάσω μια φώτο από το δικό μου Λίγουστρο.
Θα ήθελα να μάθω τι να προσέξω και πως να το κλαδέψω τώρα το χειμώνα .?
Το χώμα πρέπει να αλλαχτεί ?
Μήπως είναι τώρα το χειμώνα άσχημο όμως να γίνει αυτό ? (Φοβάμαι μην αρρωστήσει)
Το πλαστικό κεσεδάκι από κάτω έχει τρύπες το οποίο μπαίνει μέσα στο πύλινο. (Μήπως να κάνω τρύπες και στο πύλινο?)
Πολλές ερωτήσεις έκανα χεχε ! Αλλά είμαι γεμάτος απορίες και έχω πολύ όρεξη !
Σας ευχαριστώ εκ το προτέρων .
Περιμένω κάποια βοήθεια !
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 27 Νοέμ 2015, 17:02 --
[img]http://imageshack.com/a/img911/7686/ie0WZR.jpg[/img]
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 27 Νοέμ 2015, 17:04 --
[img]http://imageshack.com/a/img911/2271/A3Vhkj.jpg[/img]
Αρχικά να αναφέρω πως με λένε Χρήστο και είμαι από Πάτρα! Ήρθα σε πρώτη επαφή με τα bonsai πριν κανα 2 εβδομάδες χάρις το karate kid και μετά ψάχνοντας στο net !! Μου τράβηξε αρκετά το ενδιαφέρον και έτσι ήθελα να αποκτήσω ένα. Μόλις 1 εβδομάδα μετά έφερε το lidl και τώρα έχω στα χέρια μου ένα Ligustrus Sinense !
Επίσης να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα ένα χώρο ώστε να μπορώ να κάνω τις ερωτήσεις μου σε πιο έμπειρα άτομα και διαβάζοντας διάφορα topics να επεκτείνω τις γνώσεις μου πάνω σε αυτό !
Να πω την αλήθεια διαβάζοντας αρκετά άρθρα μου φαίνεται πολύ δύσκολο να κατανοήσω πως λειτουργεί ένα φυτό (μιας και άσχετος με το είδος) . Παρακάτω θα ανεβάσω μια φώτο από το δικό μου Λίγουστρο.
Θα ήθελα να μάθω τι να προσέξω και πως να το κλαδέψω τώρα το χειμώνα .?
Το χώμα πρέπει να αλλαχτεί ?
Μήπως είναι τώρα το χειμώνα άσχημο όμως να γίνει αυτό ? (Φοβάμαι μην αρρωστήσει)
Το πλαστικό κεσεδάκι από κάτω έχει τρύπες το οποίο μπαίνει μέσα στο πύλινο. (Μήπως να κάνω τρύπες και στο πύλινο?)
Πολλές ερωτήσεις έκανα χεχε ! Αλλά είμαι γεμάτος απορίες και έχω πολύ όρεξη !
Σας ευχαριστώ εκ το προτέρων .
Περιμένω κάποια βοήθεια !
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 27 Νοέμ 2015, 17:02 --
[img]http://imageshack.com/a/img911/7686/ie0WZR.jpg[/img]
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 27 Νοέμ 2015, 17:04 --
[img]http://imageshack.com/a/img911/2271/A3Vhkj.jpg[/img]