Μπονσάι δώρο! Τι δέντρο είναι?
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Re: Μπονσάι δώρο! Τι δέντρο είναι?
Pasxalitsa έγραψε:Το pot του έχει τρύπες από κάτω- αυτό ήταν ένα απο τα πρώτα πράγματα που κοίταξα (έτσι κι αλλιώς ότι φυτό και να έχεις πρέπει να αποστραγγίζει).
Θα κοιτάξω να κάνω αυτό που μου είπε ο Sim62!
Θα μπορούσατε να μου προωθήσετε ένα link για την συνάντηση, ώστε να ξέρω πότε είναι, και αν μπορέσω μετά χαράς θα βρεθούμε και θα φέρω και τον μικρούλι ποδόκαρπο (τι όνομα κι αυτό Θεέ μου)! :p
Καλώς την.
Δεν υπάρχει λινκ. Μερικές μέρες πριν αναρτουμε ενα νεο θεμα με την συναντηση / workshop. [img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/ro ... ouphug.gif[/img]
Ωραιο το δεντρακι σου εχω ενα τετοιο (σε πιο μεγαλο μεγεθος) αρκετά χρόνια και τα πηγαινει περίφημα. Καποια στιγμη θα πρεπει να αλλάξεις χωμα (ανοιξη) Ρίξε τυρφο-χωμα απο πανω. Πότισμα χαλαρά, να είναι υγρο το χώμα του όχι να λιμνάζει!
-
Pasxalitsa
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Το pot του έχει τρύπες από κάτω- αυτό ήταν ένα απο τα πρώτα πράγματα που κοίταξα (έτσι κι αλλιώς ότι φυτό και να έχεις πρέπει να αποστραγγίζει).
Θα μπορούσατε να μου προωθήσετε ένα link για την συνάντηση, ώστε να ξέρω πότε είναι, και αν μπορέσω μετά χαράς θα βρεθούμε και θα φέρω και τον μικρούλι ποδόκαρπο (τι όνομα κι αυτό Θεέ μου)! :p
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Καλώς μας ήρθες. Το δέντρο σου δείχνει υγιές, παρά την κατάσταση του χώματός του. Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες του Sim μια χαρά θα είναι ως την άνοιξη, οπότε και θα μπορούμε να επέμβουμε πιο δραστικά.
Θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε κι από κοντά αν καταφέρεις να έρθεις στη Συνάντηση Δεκεμβρίου. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
Θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε κι από κοντά αν καταφέρεις να έρθεις στη Συνάντηση Δεκεμβρίου. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Pasxalitsa έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Το πρόβλημα είναι πως όταν το ποτίζω-και το ποτίζω αργά με ένα ποτηράκι- το χώμα ξεχειλίζει και τρέχει απέξω από το γλαστρακι γιατί ειναι μεχρι το χείλος του. Αν προσθεσω παραπανω χωμα, φοβαμαι πως θα φυγει ολο με το ποτισμα...
Ετσι ηταν απο οταν μου το εφεραν, ειναι σαν να μην εχει ριζεις στα σημεια εκτος του "κυκλου" και ετοιμόρροπο να φυγει αν καποιος το τραβηξει.
Μενουμε στη Πεντελη, θα επιβιωσει το χειμωνα εξω το καημενακι?
Οταν θα χρειαστει να το μεταφυτευσω που θα βρω γλαστρακι ειδικο για bonsai? Φαντάζομαι πως πρεπει παλι να αγορασω καποιο στενόμακρο? Και τι χώμα θα πρέπει να του βάλω?
Επίσης μπορώ να του βάζω λίπασμα?
Ευχαριστώ και πάλι!
Tότε λόγω του έκτακτου σε αυτή την περίπτωση, αν και το επισημαίνω η εποχή είναι ακατάλληλη, μπορείς να κάνεις το εξής. Θα βρείς ένα πήλινο ή πλαστικό γλαστράκι όπως της φωτογραφίας (υπάρχουν παντού και τα ονομάζουμε δοχεία εκπαίδευσης bonsai). Εχεις όλο τον καιρό αργότερα να του βρείς ένα bonsai pot αφού θα έχει μεγαλώσει και λίγο και του γίνουν και κάποιες απόπειρες διαμόρφωσης σαν bonsai. Θα προσπαθήσεις να βγάλεις το δεντράκι από εκεί που είναι τώρα χωρίς να χάσεις πολύ από το χώμα που έχει στην περιοχή των ριζών και κυρίως χωρίς να πειράξεις καθόλου τις ρίζες του, απλά άπλωσέ τις στο νέο γλαστράκι. Θα συμπληρώσeις όσο χώμα χρειάζεται για να καλυφθούν εντελώς οι ρίζες. Kαλό θα ήταν το νέο δοχείο να είναι κάπως μεγαλύτερο απ΄το παλιό. Σαν επιπλέον υπόστρωμα το ιδανικό θα ήταν μιας και χρειάζεται το φυτό να αναπτυχθεί μείγμα τύρφης και ελαφρόπετρας σε αναλογία 50-50. Η ελαφρόπετρα πρέπει να είναι σε μικρή κοκκομετρία 4-6 mm ή ακόμη καλύτερα 2-4 mm. Θα πρέπει να κάνεις μια διαλογή αν δεν βρείς τόσο μικρή ή να τις σπάσεις με κάποιο σφυρί να γίνουν μικρότερες.
Το φυτό σου είναι κωνοφόρο άρα εξ ορισμού πρέπει να μείνει έξω και τον χειμώνα, επειδή είναι νεαρό σε κάποια προφυλαγμένη από παγωμένους βορειάδες θέση.Λίπασμα όπως σου είπαν απ΄την άνοιξη και μετά γιατί αρχίζουν κρύα και το δέντρο πέφτει σε αδράνεια.
[attachment=0]000738-01.jpg[/attachment]
[/color]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
stelios
- Imperial

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 27 times
Καλώς την.Pasxalitsa έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Το πρόβλημα είναι πως όταν το ποτίζω-και το ποτίζω αργά με ένα ποτηράκι- το χώμα ξεχειλίζει και τρέχει απέξω από το γλαστρακι γιατί ειναι μεχρι το χείλος του. Αν προσθεσω παραπανω χωμα, φοβαμαι πως θα φυγει ολο με το ποτισμα...
Ετσι ηταν απο οταν μου το εφεραν, ειναι σαν να μην εχει ριζεις στα σημεια εκτος του "κυκλου" και ετοιμόρροπο να φυγει αν καποιος το τραβηξει.
Οταν θα χρειαστει να το μεταφυτευσω που θα βρω γλαστρακι ειδικο για bonsai? Φαντάζομαι πως πρεπει παλι να αγορασω καποιο στενόμακρο? Και τι χώμα θα πρέπει να του βάλω?
Ευχαριστώ και πάλι!
Εάν μένεις Αθήνα μπορείς να το πας σε κάποια συνάντηση workshop να το δουν από κοντά το δέντρο σου.
Δεν είναι η εποχή κατάλληλη για λίπασμα. Το ποτ που έχει νομίζω ότι είναι μια χαρά. Εκτός εάν δεν έχει τρύπα από κάτω να βγαίνει το νερό.
-
Pasxalitsa
Topic author - Σπορόφυτο

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Ευχαριστώ και πάλι!
Ευχαριστώ και πάλι!
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Μοιάζει σαν να έχει κουνηθεί από την θέση του μάλλον για αλλαγή γωνίας ή από ατύχημα και να έχει αποκαλυφθεί τμήμα των ριζών, επίσης το χώμα όπως είπε ο vaggelakos δεν είναι ότι καλύτερο. Επειδή όμως δεν είναι εποχή τώρα για αλλαγές στο χώμα και μεταφυτεύσεις απλά θα προσθέσεις από πάνω χώμα (τώρα χρησιμοποίησε ένα απλό φυτόχωμα ή τύρφη αν μπορείς) τουλάχιστον στον κύκλο που σημειώνω και κάτω από το βέλος για να μην είναι το ριζικό σύστηα ακάλυπτο κατα τον χειμώνα. Την άνοιξη μεταφύτευση όπωσδήποτε.
Τα σύρματα άφησέ τα μέχρι τις αρχές της άνοιξης και μην κλαδέψεις τίποτε προς το παρόν το δεντράκι είναι πολύ νεαρό για επεμβάσεις.
Τα σύρματα άφησέ τα μέχρι τις αρχές της άνοιξης και μην κλαδέψεις τίποτε προς το παρόν το δεντράκι είναι πολύ νεαρό για επεμβάσεις.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Καλημέρα πασχαλίτσα. Το δέντρο σου λέγετε ποδοκαρπος. Το έχεις σε σωστο σημείο. Το χώμα του δεν δείχνει καλό.
-
Pasxalitsa
Topic author - Σπορόφυτο

Μπονσάι δώρο! Τι δέντρο είναι?
Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το φόρουμ σας! Πριν κάποιους μήνες μου έκαναν δώρο ένα bonsai αλλά δεν ξέρω τι είδος δέντρου είναι ούτε αν είναι εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου. Προς το παρόν το έχω έξω σε σημείο που δεν το χτυπάει άμεσα ο ήλιος.
Μηπως γνωρίζει κανένας σας τι δέντρο είναι?
Επίσης χρειάζεται κάποιο κλάδεμα ώστε να παραμένει μικρό ή να το αφήσω να αναπτυχθεί όσο θέλει?
Πρέπει να αφαιρέσω τα συρματάκια που έχει στα κλαδιά του?
Και κάτι άλλο. Παρατηρώ ότι στη γλάστρα το φυτό έχει σχηματίσει μια μπάλα απο ρίζικό σύστημα και κουνιέται εύκολα. Δηλαδή δεν έχει "δέσει" να πω σε όλη τη γλάστρα, σαν να μεταφυτεύτηκε πρόσφατα. Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω με αυτό?
[img]http://i12.photobucket.com/albums/a229/pasxalitsa1/12278167_1655865947987027_1187181625_n_zpsvdnioy8s.jpg[/img]
[img]http://i12.photobucket.com/albums/a229/pasxalitsa1/12270393_1655865791320376_1716847515_n_zpsn4wxnei5.jpg[/img]
[img]http://i12.photobucket.com/albums/a229/pasxalitsa1/12283248_1655865857987036_960009953_n_zpsrhblwbhs.jpg[/img]
[img]http://i12.photobucket.com/albums/a229/pasxalitsa1/12282836_1655865774653711_239887253_n_zpshqohdedp.jpg[/img]
Μηπως γνωρίζει κανένας σας τι δέντρο είναι?
Επίσης χρειάζεται κάποιο κλάδεμα ώστε να παραμένει μικρό ή να το αφήσω να αναπτυχθεί όσο θέλει?
Πρέπει να αφαιρέσω τα συρματάκια που έχει στα κλαδιά του?
Και κάτι άλλο. Παρατηρώ ότι στη γλάστρα το φυτό έχει σχηματίσει μια μπάλα απο ρίζικό σύστημα και κουνιέται εύκολα. Δηλαδή δεν έχει "δέσει" να πω σε όλη τη γλάστρα, σαν να μεταφυτεύτηκε πρόσφατα. Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω με αυτό?
[img]http://i12.photobucket.com/albums/a229/pasxalitsa1/12278167_1655865947987027_1187181625_n_zpsvdnioy8s.jpg[/img]
[img]http://i12.photobucket.com/albums/a229/pasxalitsa1/12270393_1655865791320376_1716847515_n_zpsn4wxnei5.jpg[/img]
[img]http://i12.photobucket.com/albums/a229/pasxalitsa1/12283248_1655865857987036_960009953_n_zpsrhblwbhs.jpg[/img]
[img]http://i12.photobucket.com/albums/a229/pasxalitsa1/12282836_1655865774653711_239887253_n_zpshqohdedp.jpg[/img]