Πυξάρι
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Re: Πυξάρι
Έχεις ξεκινήσει από τη στιγμή που το έβαλες στην αυλή σου. Τι ψάχνεις? Έχεις διαβάσει άρθρα από τη βιβλιοθήκη μας?Irene.marga έγραψε:Καλησπέρα!!!!
Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιο αρχείο στο φορουμ με βημα βημα τη διαδικασία του μπονσάι;
Είναι κατάλληλη εποχή να φτιάξω ένα;;
ευχαριστώ!!!!
-
Irene.marga
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Καλησπέρα!!!!
Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιο αρχείο στο φορουμ με βημα βημα τη διαδικασία του μπονσάι;
ευχαριστώ!!!!
ευχαριστώ!!!!
-
alexcorfu
- Imperial

- Επικοινωνία:
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τη σειρά μου όσον αφορά την ελιά. Πάρε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς από το forum αλλά και από διάφορα video και επισκέψου διάφορα φυτώρια. Σίγουρα θα πάρεις πολλές ιδέες αλλά και έμπνευση.
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Προχώρα !!! Πάρε ελιά,τέτοια που σου είπα να έχει πολλά κλαδάκια να κάνουμε και εξάσκηση στο κλάδεμα.[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... ainsaw.gif[/img]
-
stelios
- Imperial

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 27 times
Είσαι στην κατάλληλη κοινότητα για μπονσάι.[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... ouphug.gif[/img]
-
Irene.marga
Topic author - Σπορόφυτο

Ελααα!!! Αφου ξεκαθάρισα απ την αρχή οτι δεν εχω καμία εμπειρία με δέντρα κ κορμούς! Έναν φικο τζίνσεκ εχω που τον προσέχω σαν τα ματια μου!! Αλλα μεχρι εκει. δεντρα στον κήπο εχω, κ Πυξάρι θάμνους γύρω γύρω στην αυλή. Τι να κανω η άμοιρη;; Πρέπει να τα μάθω!!!!
-
dragonail
- Διαχειριστής

- Been thanked: 38 times
- Επικοινωνία:
Η ελιές είναι για πολύ πρακτις! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/gelio3d.gif[/img]Irene.marga έγραψε:Μ αυτο θα ασχοληθώ!!!! Μ αρέσει πολυ. Απλα σχολιάσαμε πριν μήπως έπαιρνα κ κατι αλλο με εύκολο κορμό για practice.
-
Irene.marga
Topic author - Σπορόφυτο

Μ αυτο θα ασχοληθώ!!!! Μ αρέσει πολυ. Απλα σχολιάσαμε πριν μήπως έπαιρνα κ κατι αλλο με εύκολο κορμό για practice. 
-
Irene.marga
Topic author - Σπορόφυτο

-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Υπάρχουν κάποια βίντεο στη Βιβλιοθήκη μας και φυσικά το internet βρίθει υλικού - με προσοχή όμως. Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα θα χαρούμε να έρθεις στη Συνάντηση του Δεκεμβρίου (θα βγει ανακοίνωση για ημερομηνία και χώρο σύντομα), να γνωριστούμε και να λάβεις μέρος σε όποιες εργασίες πραγματοποιηθούν εκεί.Irene.marga έγραψε:Λατρεύω τα φυτα! Αλλα δεν εχω εμπειρία πανω σ αυτά. Ειδικά στα δέντρα. Θα ήθελα πολυ να παρακολουθήσω ενα σεμινάριο ή έστω τη διαδικασία πριν ξεκινήσω. Αλλο να το εχεις παρακολουθήσει, κι αλλο να προχωράς στα τυφλά. Υπαρχει κάτι που μπορω να δω αυτη τη περίοδο; Ή έστω καποιο ντοκιμαντέρ;
Για τις ελιές θα διαφωνήσω κάθετα, τις αγαπώ ιδιαιτέρως, αλλά de gustibus et de coloribus non disputandum. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Irene.marga
Topic author - Σπορόφυτο

Λατρεύω τα φυτα! Αλλα δεν εχω εμπειρία πανω σ αυτά. Ειδικά στα δέντρα. Θα ήθελα πολυ να παρακολουθήσω ενα σεμινάριο ή έστω τη διαδικασία πριν ξεκινήσω. Αλλο να το εχεις παρακολουθήσει, κι αλλο να προχωράς στα τυφλά. Υπαρχει κάτι που μπορω να δω αυτη τη περίοδο; Ή έστω καποιο ντοκιμαντέρ;
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 17 Νοέμ 2015, 13:18 --
Επίσης, ελιά δεν εχω πάρει γιατι δεν μου αρέσει σαν δεντρο. Δεν μου αρέσει το φύλλο της, παρα μονο ο κορμός της, κι αυτός μονο όταν ωριμάσει.
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 17 Νοέμ 2015, 13:18 --
Επίσης, ελιά δεν εχω πάρει γιατι δεν μου αρέσει σαν δεντρο. Δεν μου αρέσει το φύλλο της, παρα μονο ο κορμός της, κι αυτός μονο όταν ωριμάσει.
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
Το πυξάρι σου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον-μπορεί μάλιστα να κρύβει κορμό και νεμπάρι-κόσμημα λίγο κάτω απ' την επιφάνεια, οπότε υπομονή ως την άνοιξη!
Γενικά πάντως να ξέρεις πως δεν υπάρχουν "εύκολα" και "δύσκολα" μπονσάι, υπάρχουν δέντρα που απαιτούν περισσότερη εμπειρία και καλή γνώση των αναγκών τους. Παίζουν πάντα ρόλο και συνθήκες στις οποίες μεγαλώνει, βέβαια, το δέντρο, μιας και η επιβίωση ενός κωνοφόρου μπορεί να είναι "εύκολη" υπόθεση στα Ιωάννινα, αλλά σχετικά "δύσκολη" στην Αττική ή την Κρήτη!
ΥΓ Γιατί δεν αγοράζεις ΚΑΙ μια ελιά; αφού είναι σαφές πως θες ν' ασχοληθείς περαιτέρω (είπε το διαβολάκι στον ώμο σου)... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... histle.gif[/img]
Γενικά πάντως να ξέρεις πως δεν υπάρχουν "εύκολα" και "δύσκολα" μπονσάι, υπάρχουν δέντρα που απαιτούν περισσότερη εμπειρία και καλή γνώση των αναγκών τους. Παίζουν πάντα ρόλο και συνθήκες στις οποίες μεγαλώνει, βέβαια, το δέντρο, μιας και η επιβίωση ενός κωνοφόρου μπορεί να είναι "εύκολη" υπόθεση στα Ιωάννινα, αλλά σχετικά "δύσκολη" στην Αττική ή την Κρήτη!
ΥΓ Γιατί δεν αγοράζεις ΚΑΙ μια ελιά; αφού είναι σαφές πως θες ν' ασχοληθείς περαιτέρω (είπε το διαβολάκι στον ώμο σου)... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... histle.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Irene.marga
Topic author - Σπορόφυτο

-
Sim62
- Συντονιστής

Τα κλαδάκια κόψτα ακριβώς λίγο πάνω απ΄ το χώμα προς το παρόν, αργότερα με τη μεταφύτευση θα τα κόψεις από κεί που ξεκινάνε. Αλλιώς θα κάνουμε πληγές μέσα στο χώμα που τώρα είναι δύσκολο να τις καλύψεις με κάποια πάστα κλαδέματος. Αν για τώρα δεν έχεις πάστα βάλε πάνω στα κοψίματα λίγο βαζελίνη. Πρόσθεσε μετά λίγο χώμα για να σκεπαστούν οι ρίζες και να βγάλουν τον χειμώνα πιο προστατευμένες.Irene.marga έγραψε:Σ ευχαριστώ παρα πολυ για την τόσο αναλυτική σου απάντηση! Εισαι πολυ καλός!!!
Μια ερώτηση μονο ακομα. Κάποια μικρά κλαδάκια που μου είπες να κλαδέψω η βάση τους ειναι στο χώμα. Τι κανω; Τα κόβω χαμηλά; Δλδ απο εκει που ξεκινάνε; Το δεντρο μοιάζει σαν να ειναι δυο ρίζες μαζι. Αν μπορεις να μου κανεις αυτη την διευκρίνιση για το κλάδεμα για να το κανω αυριο κιόλας κ να ανεβάσω παλι φωτό.
Μετα το κλάδεμα περιμένω την άνοιξη; Παντως το φυτο εχει ρίζες πανω στη βάση του κ φωνάζει οτι χρειάζεται μεταφύτευση.
Να βάζω μεχρι τότε λίπασμα; Κ αν ναι πόσο; Εχω 20-20-20
Ναι μετά κι΄από αυτό περιμένουμε την άνοιξη κυρίως για να κάνουμε την μεταφύτευση και να φανερώσουμε μεγαλύτερο τμήμα του δέντρου.
Το λίπασμα είναι εντάξει , όπως σου είπε ο Κώστας κάνε αύριο μια που έχει καλό καιρό την τελευταία δόση για φέτος και μετά από Μάρτιο ξανά.
Ερωτήσεις κάνεις όσες θέλεις. Χαρά όλων μας να βοηθάμε με τις λιγοστές γνώσεις μας.
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 14 Νοέμ 2015, 23:48 --
Λίπασμα για την γλάστρα που έχεις ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο. ανακάτωσε το στην επιφάνεια του χώματος. Στα 2-3 πρώτα ποτίσματα πιο λίγο νερό, να μην τρέξει κάτω από την γλάστρα και ξεπλυθεί μέρος του λιπάσματος και μακρια από βροχή για 1-2 εβδομάδες.Sim62 έγραψε:Τα κλαδάκια κόψτα ακριβώς λίγο πάνω απ΄ το χώμα προς το παρόν, αργότερα με τη μεταφύτευση θα τα κόψεις από κεί που ξεκινάνε. Αλλιώς θα κάνουμε πληγές μέσα στο χώμα που τώρα είναι δύσκολο να τις καλύψεις με κάποια πάστα κλαδέματος. Αν για τώρα δεν έχεις πάστα βάλε πάνω στα κοψίματα λίγο βαζελίνη. Πρόσθεσε μετά λίγο χώμα για να σκεπαστούν οι ρίζες και να βγάλουν τον χειμώνα πιο προστατευμένες.Irene.marga έγραψε:Σ ευχαριστώ παρα πολυ για την τόσο αναλυτική σου απάντηση! Εισαι πολυ καλός!!!
Μια ερώτηση μονο ακομα. Κάποια μικρά κλαδάκια που μου είπες να κλαδέψω η βάση τους ειναι στο χώμα. Τι κανω; Τα κόβω χαμηλά; Δλδ απο εκει που ξεκινάνε; Το δεντρο μοιάζει σαν να ειναι δυο ρίζες μαζι. Αν μπορεις να μου κανεις αυτη την διευκρίνιση για το κλάδεμα για να το κανω αυριο κιόλας κ να ανεβάσω παλι φωτό.
Μετα το κλάδεμα περιμένω την άνοιξη; Παντως το φυτο εχει ρίζες πανω στη βάση του κ φωνάζει οτι χρειάζεται μεταφύτευση.
Ναι μετά κι΄από αυτό περιμένουμε την άνοιξη κυρίως για να κάνουμε την μεταφύτευση και να φανερώσουμε μεγαλύτερο τμήμα του δέντρου.
Το λίπασμα είναι εντάξει , όπως σου είπε ο Κώστας κάνε αύριο μια που έχει καλό καιρό την τελευταία δόση για φέτος και μετά από Μάρτιο ξανά.
Ερωτήσεις κάνεις όσες θέλεις. Χαρά όλων μας να βοηθάμε με τις λιγοστές γνώσεις μας.
-
Kostas
- Imperial

- Has thanked: 4 times
Irene.marga έγραψε:Σ ευχαριστώ παρα πολυ για την τόσο αναλυτική σου απάντηση! Εισαι πολυ καλός!!!
Λίπανση μέχρι και πριν το τέλος του Νοεμβρίου μετά σταματάς και ξεκινάς από τέλος Μαρτίου.

-
Irene.marga
Topic author - Σπορόφυτο

Σ ευχαριστώ παρα πολυ για την τόσο αναλυτική σου απάντηση! Εισαι πολυ καλός!!!
-
Sim62
- Συντονιστής

Μέχρι εδώ καλά. Καθάρισε και όλους τους μικρότερους κορμούς και κλαδάκια που βγαίνουν απ΄την βάση αφήνοντας τους 4-5 μεγαλύτερους όπως φαίνεται στις 2 παρακάτω φωτογραφίες.
Φυσικά χρειάζεται να καθαρίσεις κάπως και το επάνω τμήμα με τα φύλλα αφαιρώντας κάποια κλαδάκια που βγαίνουν από τους 3-4 μεγαλύτερους κάθετους κορμούς και που διασταυρώνονται μεταξύ τους ώστε να δημιουργήσεις κάποιους κενούς χώρους. Φυσικά θα αφαιρέσεις και όλα τα ξεραμένα τμήματα. Να πάρεις περίπου αυτό το αποτέλεσμα, τηρουμένων βέβαια των αναλογιών.
Τώρα τι θα γίνει παρακάτω θα εξαρτηθεί από το εξής. Συνήθως στα πυξάρια αυτού του είδους οι μικρότεροι κορμοί που βλέπεις πάνω απ΄το χώμα εξέρχονται από ένα μεγαλύτερο κορμό - βάση που έχει μικρό ύψος και που τώρα δεν τον βλέπεις γατί χρειάζεται ανασκαφή. Πιθανώς δηλαδή έχει αυτή την μορφή ή κάτι παρόμοιο. Συνήθως ...
Την άνοιξη λοιπόν που θα κάνεις μεταφύτευση, θα αφαιρέσεις όλο το χώμα και θα φανεί τι υπάρχει από κάτω τότε θα διαλέξεις και την καλύτερη μπροστινή όψη του δέντρου και θα συνεχίσεις την διαμόρφωση το επόμενο φθινόπωρο χειμώνα με πιθανή αφαίρεση κάποιων ακπό τους κορμούς και συρμάτωμα. Τώρα δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, εκτός απ΄τα καθαρίσματα που είπαμε στην αρχή.
Τελικά για να σου δώσω και λίγο κουράγιο και να συνεχίσει το ενδιαφέρον σου μετά από κάποιο διάστημα μπορεί να έχεις ένα αποτέλεσμα που θα μοιάζει με
και ίσως αρκετά αργότερα
και γιατί όχι
Φυσικά χρειάζεται να καθαρίσεις κάπως και το επάνω τμήμα με τα φύλλα αφαιρώντας κάποια κλαδάκια που βγαίνουν από τους 3-4 μεγαλύτερους κάθετους κορμούς και που διασταυρώνονται μεταξύ τους ώστε να δημιουργήσεις κάποιους κενούς χώρους. Φυσικά θα αφαιρέσεις και όλα τα ξεραμένα τμήματα. Να πάρεις περίπου αυτό το αποτέλεσμα, τηρουμένων βέβαια των αναλογιών.
Τώρα τι θα γίνει παρακάτω θα εξαρτηθεί από το εξής. Συνήθως στα πυξάρια αυτού του είδους οι μικρότεροι κορμοί που βλέπεις πάνω απ΄το χώμα εξέρχονται από ένα μεγαλύτερο κορμό - βάση που έχει μικρό ύψος και που τώρα δεν τον βλέπεις γατί χρειάζεται ανασκαφή. Πιθανώς δηλαδή έχει αυτή την μορφή ή κάτι παρόμοιο. Συνήθως ...
Την άνοιξη λοιπόν που θα κάνεις μεταφύτευση, θα αφαιρέσεις όλο το χώμα και θα φανεί τι υπάρχει από κάτω τότε θα διαλέξεις και την καλύτερη μπροστινή όψη του δέντρου και θα συνεχίσεις την διαμόρφωση το επόμενο φθινόπωρο χειμώνα με πιθανή αφαίρεση κάποιων ακπό τους κορμούς και συρμάτωμα. Τώρα δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, εκτός απ΄τα καθαρίσματα που είπαμε στην αρχή.
Τελικά για να σου δώσω και λίγο κουράγιο και να συνεχίσει το ενδιαφέρον σου μετά από κάποιο διάστημα μπορεί να έχεις ένα αποτέλεσμα που θα μοιάζει με
και ίσως αρκετά αργότερα
και γιατί όχι
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Καλό είναι κλαδεψε όπως σου είπαν τα παιδιά. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]