Ο φίκος μου (ginseng)
-
iohokahey
- Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Re:
Ανοργανο υλικο ειναι,χρησιμοποιειται και σαν καλλωπιστικο,αλλα μην κολλας σε αυτο..οτι σου αρεσει..Γιάννης87 έγραψε:η μαύρη λάβα τι είναι?
ναι για χαλικάκι σκεφτόμουν και εγω, μικρό χαλικάκι άσπρο
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
Γιώργος
-
iohokahey
- Masterpiece

- Been thanked: 1 time
Re: Ο φίκος μου (ginseng)
επιπροσθετα εαν θελεις για ομορφια στην επιφανεια του χωματος μπορεις να ριξεις μια στρωση λαβα μαυρη,χαλικακι...ή οτι σου σρεσει..!
..When The Night Is Overcome
Γιώργος
Γιώργος
-
stelios
- Imperial

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 27 times
Μέσα στο σπίτι θέλει προσοχή με το πότισμα και να έχει φως. Εαν δεις να ρίχνει τα φύλλα του δείχνει στρεςς. Πότισε αυτό που σου λέει ο Χάρης δηλαδή όταν ξεραθεί το χώμα. Μπορείς να το ελέγχεις με το να βάζεις το δάκτυλο σου στο χώμα 3-4 εκ. εάν το νιώθεις υγρό δε ποτίζεις.
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Το έχεις μέσα στο σπίτι; Προσοχή στο ποτισμα!!! Να το αφήνεις να στεγνώνει πριν ξαναποτίσεις.
-
Γιάννης87
Topic author - Mame

- Been thanked: 0
ok, είναι όλα σχεδόν έτοιμα για τη μεταφύτευση, πήρα χώμα και έχω τώρα μια απορία, σκεφτόμουν να πάω να πάρω ένα πιατάκι πλαστικό για γλάστρα και να το βάλω μέσα στο πήλινο ανάποδα όπως φαίνεται παρακάτω στη φώτο και να το γεμίσω τρύπες για το λόγο ότι θα δημιουργηθεί ένα ύψος μερικά εκατοστά από τον πάτο του πήλινου ως το πιατάκι (το οποίο θα εξαρτηθεί από τη διάμετρο του πιάτου, όσο πιο μεγάλη τόσο μεγαλώνει και το ύψος, αλλά δεν υπάρχει λόγος γιατί μετά χάνεις ύψος από πάνω για τη μεταφύτευση) για να στραγγίζουν εύκολα τα νερά, θα ναι σα σουρωτήρι μετά αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερα γιατί θα κρατάει όση υγρασία θέλει, αλλιώς καμιά φορά από το παραπανήσιο πότισμα μπορεί να μαζεύει όλο το νερό κάτω και να σαπίσουν οι ρίζες
εδώ είναι το χώμα που πήρα και πιο κάτω φώτο από την γλάστρα, όπου είναι τα μαύρα κυκλάκια υποτίθεται ότι είναι οι τρύπες
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 03 Νοέμ 2015, 13:33 --
Καλησπέρα, τελικά το μεταφύτεψα το φικούλη μου, πως το βλέπετε? καλό? έγινε κανένα λάθος? έκοψα λίγο τις ρίζες του με ψαλίδι όπως μου είπατε
δεν έβαλα τίποτα μέσα στη γλάστρα τελικά γιατί μείωνε πολύ τον όγκο της, και το κατάλαβα αυτό όταν πήγα να βάλω το φυτό μέσα
το κακό με αυτά τα πήλινα είναι ότι όταν ποτίζεις απορροφάνε υγρασία όπως βλέπετε στη δεύτερη φωτογραφία, μετά από λίγο στεγνώνουν βέβαια αλλά καμιά φορά μπορεί να μείνει στάμπα
.
εδώ είναι το χώμα που πήρα και πιο κάτω φώτο από την γλάστρα, όπου είναι τα μαύρα κυκλάκια υποτίθεται ότι είναι οι τρύπες
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 03 Νοέμ 2015, 13:33 --
Καλησπέρα, τελικά το μεταφύτεψα το φικούλη μου, πως το βλέπετε? καλό? έγινε κανένα λάθος? έκοψα λίγο τις ρίζες του με ψαλίδι όπως μου είπατε
δεν έβαλα τίποτα μέσα στη γλάστρα τελικά γιατί μείωνε πολύ τον όγκο της, και το κατάλαβα αυτό όταν πήγα να βάλω το φυτό μέσα
το κακό με αυτά τα πήλινα είναι ότι όταν ποτίζεις απορροφάνε υγρασία όπως βλέπετε στη δεύτερη φωτογραφία, μετά από λίγο στεγνώνουν βέβαια αλλά καμιά φορά μπορεί να μείνει στάμπα
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Re:
Always look on the bright side of life [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... e_wink.gif[/img]
ΥΓ Αν τα αγγλικά σου είναι ικανοποιητικά, διάβασε κι εδώ:
http://www.bonsaitreeanswers.com/ficus-ginseng-bonsai/
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
Γιάννης87
Topic author - Mame

άρα ίσως είναι ένα μέτρο αυτό για να καταλάβω πότε θέλει νερό, πχ τώρα κάνα δυό μέρες είναι έτσι, όταν αρχίζουν να εξαφανίζονται αυτά τα σημάδια ίσως θέλει νερό, πέρα απ τον κλασσικό τρόπο που βυθίζεις το ξυλάκι το αφήνεις 6 ώρες που είπες κτλ...
αυτός είναι μόνο ο κορμός? χαχα [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/gelio3d.gif[/img]
τι πλάκα έχει ο φίκος
.
αυτός είναι μόνο ο κορμός? χαχα [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/gelio3d.gif[/img]
τι πλάκα έχει ο φίκος
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
karesansui
- Συντονιστής

Δεν μαζεύει υγρασία! Απλώς νοτίζουν (=απορροφούν υγρασία ) οι ρίζες και φυσικό είναι όπως έχουν υγρανθεί να αλλάζουν χρωματισμό.
Μην λησμονείς πως αυτό που φαίνεται σαν κορμός στον φίκο τζινσενγκ δεν είναι παρά οι ρίζες του εκτεθειμένες. Ο πραγματικός κορμός αρχίζει απο εκεί που είναι το εμβόλιο του αλλου φίκου πιό πάνω και είναι ξυλώδης.
Μην λησμονείς πως αυτό που φαίνεται σαν κορμός στον φίκο τζινσενγκ δεν είναι παρά οι ρίζες του εκτεθειμένες. Ο πραγματικός κορμός αρχίζει απο εκεί που είναι το εμβόλιο του αλλου φίκου πιό πάνω και είναι ξυλώδης.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Γιάννης87
Topic author - Mame

ευχαριστώ, ελπίζω να δείξει ωραία με το φυτό μέσα, όταν το αλλάξω γλάστρα θα βάλω μπόλικες φωτογραφίες,
κοιτάξτε ένα άλλο θεματάκι τωρα, κάθε φορά που ποτίζω το φίκο είναι σαν να μαζεύει υγρασία στο κάτω μέρος του κορμού του, έψαξα λίγο στο ίντερνετ να δω τη δομή του φίκου αλλά δεν βρήκα κάτι (δηλ γιατί αποτελείται από τόσα πολλά κομμάτια κορμού και γιατί είναι τόσο παχιά για το μέγεθος του φυτού) για να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό
.
κοιτάξτε ένα άλλο θεματάκι τωρα, κάθε φορά που ποτίζω το φίκο είναι σαν να μαζεύει υγρασία στο κάτω μέρος του κορμού του, έψαξα λίγο στο ίντερνετ να δω τη δομή του φίκου αλλά δεν βρήκα κάτι (δηλ γιατί αποτελείται από τόσα πολλά κομμάτια κορμού και γιατί είναι τόσο παχιά για το μέγεθος του φυτού) για να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό
.
-
Γιάννης87
Topic author - Mame

ναι και μένα μ άρεσε αυτό το φυτώριο, πολύ ψαγμένα πραγματάκια και πολλά σε αριθμό, έψαχνα κανα μισάωρο, βρήκα και κάτι άλλα σε σχήμα κούπας ωραία, και έχει και καλές τιμές πιστεύω, το δικό μου το πήρα 2,4 ευρω
και γω έπαθα πλάκα με αυτά τα οβάλ της τρίτης απ το τέλος φωτογραφίας και είχαν πάνω κάτι σκαλιστά κινέζικα-ιαπωνικά δεν ξέρω, αλλά δεν είχα πάνω μου τόσα λεφτά οπότε για να μη φύγω με άδεια χέρια πήρα το άλλο
αυτό είναι σβήστηκε το λινκ γιατί δεν επιτρέπονται οι διαφημίσεις.
κοίτα και πόσων ειδών χώματα έχει, βρήκα και για οξύφυλλα που είπες, πάρα πολλά, λιπάσματα χαμός
κοίτα αυτά τα φλιτζάνια τι πλάκα έχουν χαχα και έχουν κανονικά τρύπα στη μέση δεν είναι διακοσμητικά
.
και γω έπαθα πλάκα με αυτά τα οβάλ της τρίτης απ το τέλος φωτογραφίας και είχαν πάνω κάτι σκαλιστά κινέζικα-ιαπωνικά δεν ξέρω, αλλά δεν είχα πάνω μου τόσα λεφτά οπότε για να μη φύγω με άδεια χέρια πήρα το άλλο
αυτό είναι σβήστηκε το λινκ γιατί δεν επιτρέπονται οι διαφημίσεις.
κοίτα και πόσων ειδών χώματα έχει, βρήκα και για οξύφυλλα που είπες, πάρα πολλά, λιπάσματα χαμός
κοίτα αυτά τα φλιτζάνια τι πλάκα έχουν χαχα και έχουν κανονικά τρύπα στη μέση δεν είναι διακοσμητικά
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Harris την 22 Οκτ 2015, 22:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
karesansui
- Συντονιστής

Σε ...ψαγμένο φυτώριο βλέπω συχνάζεις [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/icon_cool.gif[/img]
Θα χρησιμοποιούσα ένα από τα ποτ της τρίτης απο το τέλος φωτογραφίας. Αλλά και αυτό που επέλεξες είναι όμορφο. Εξαρτάται τι χώμα θα χρησιμοποιήσεις, πάντως καλό είναι να μεγαλώσεις λίγο την διάμετρο της οπής για την ευχερέστερη απορροή του νερού.
Θα χρησιμοποιούσα ένα από τα ποτ της τρίτης απο το τέλος φωτογραφίας. Αλλά και αυτό που επέλεξες είναι όμορφο. Εξαρτάται τι χώμα θα χρησιμοποιήσεις, πάντως καλό είναι να μεγαλώσεις λίγο την διάμετρο της οπής για την ευχερέστερη απορροή του νερού.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Γιάννης87
Topic author - Mame

αγόρασα σήμερα αυτό για το φίκο (25cm διάμετρος και 13cm ύψος), μ αρέσει γενικώς, σκέφτομαι να το μεταφυτέψω τελικά εδώ μέσα, το θέμα είναι ότι έχει μεγαλούτσικη τρύπα στον πάτο αλλά μήπως να την ανοίξω λίγο ακόμα για καλύτερη αποστράγγιση? μετά βέβαια πρέπει να βάλω γρίλια για να μην πέφτει το χώμα
είχε βέβαια και τις παρακάτω, πολύ ωραίες αλλά σε μέγεθος δεν ξέρω αν ήταν τα καταλληλότερα
.
είχε βέβαια και τις παρακάτω, πολύ ωραίες αλλά σε μέγεθος δεν ξέρω αν ήταν τα καταλληλότερα
.
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Μα κι εγώ δεν αρνούμαι ότι πολύ τα γλυκοκοιτάζω αυτά τα γλαστράκια με τους έντονους χρωματισμούς, είναι απίστευτα χαριτωμένα, απλά όχι για τα μπονσάι μας... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Alexandra Rizopoulou
- Shohin

Ένα παρόμοιο δεντράκι που έχουμε το έχουμε τοποθετήσει σε κόκκινο!!! Του πάει παρά πολύ! Trust me!