Ο φίκος μου (ginseng)
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Re: Ο φίκος μου (ginseng)
Η επιλογή ενός πότ (δοχείου) για μπονσάι είναι βέβαια και προσωπική επιλογή του καλλιτέχνη αλλά, υπόκειται σε ορισμένους αισθητικούς κανόνες. Έναν από αυτούς ανέφερε η Ρία.
Το πότ στο μπονσάι έχει την θέση του κάδρου σε έναν πίνακα ζωγραφικής.
Ποιός καλλιτέχνης θα ήθελε να θαυμάζουν το κάδρο και όχι το έργο καθ΄αυτό;
Αν όμως θέλεις να κάνεις την ...καλλιτεχνική σου υπέρβασή κανείς δεν θα σε εμποδίσει...[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
Το πότ στο μπονσάι έχει την θέση του κάδρου σε έναν πίνακα ζωγραφικής.
Ποιός καλλιτέχνης θα ήθελε να θαυμάζουν το κάδρο και όχι το έργο καθ΄αυτό;
Αν όμως θέλεις να κάνεις την ...καλλιτεχνική σου υπέρβασή κανείς δεν θα σε εμποδίσει...[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
OlaStravaPane
- Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Ωραίο ειναι. Μπονσαι τα λένε απλά δεν είναι τόσο μπονσαι όσο θα θέλαμε. Ένα μπλε γλαστρακι θα μου άρεσε.
κοίτα ψιλά και αγνάντευε
-
Γιάννης87
Topic author - Mame

οκ, αν και πιστεύω πάνω κάτω ότι είναι περισσότερο θέμα γούστου αυτό, αλλά απ την άλλη το ginseng δε θεωρείται bonsai,
οπότε... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... olling.gif[/img]
οπότε... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... olling.gif[/img]
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Δεν έχω κάτι να προσθέσω στα περί ποτίσματος και μεταφύτευσης, οι προλαλήσαντες τα είπαν μια χαρά. Μια παρατήρηση μόνο: τα μπονσάι είναι καλό να μη μπαίνουν σε πολύ φανταχτερά ποτ, αποφεύγουμε τα έντονα χρώματα σαν αυτά που είδα στις πρώτες φωτογραφίες.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Γιάννης87
Topic author - Mame

ωραία, ναι θυμάμαι που το είπες στην άλλη δημοσίευση το χώμα να είναι στεγνό όχι ξερό αλλά δεν πειράζει ας το χουμε και σ αυτό το θέμα,
πάντως δίκιο είχε κάποιος παραπάνω που είπε για οβάλ γλαστράκι, οπτικά είναι ανώτερο, ελπίζω όμως να βρω κάτι σε λογικές τιμές γιατί αν είμαστε στο 30άρι είναι ένα θέμα
συγκρίνετε:
.
πάντως δίκιο είχε κάποιος παραπάνω που είπε για οβάλ γλαστράκι, οπτικά είναι ανώτερο, ελπίζω όμως να βρω κάτι σε λογικές τιμές γιατί αν είμαστε στο 30άρι είναι ένα θέμα
συγκρίνετε:
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Θα τον ποτίζεις μόλις δείς το χώμα στεγνό!
Ενα καλό πότισμα, με μπόλικο νερό να φεύγει απο τις τρύπες αποστράγγισης του δοχείου 1 φορά την εβδομάδα αυτήν την εποχή είναι ο,τι πρέπει.
Ενα καλό πότισμα, με μπόλικο νερό να φεύγει απο τις τρύπες αποστράγγισης του δοχείου 1 φορά την εβδομάδα αυτήν την εποχή είναι ο,τι πρέπει.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
sinaf
- Omono

- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 55 times
Το πρώτο σακί είναι σκέτος περλίτης τον οποιόν πρέπει να αναμίξεις εσύ με χώμα. Το δεύτερο σακί είναι μείγμα έτοιμο για χρήση.
Εάν δεν έχεις ήδη χώμα για την πρώτη λύση, η οποία θα σου έρθει και πιο οικονομικά, πήγαινε στη δεύτερη λύση.
Ρίξε το μείγμα στον πάτο και μην ανησυχείς. Μετά ποτίζεις όπως σου έχει ήδη επισημανθεί σε άλλο post.
Εάν δεν έχεις ήδη χώμα για την πρώτη λύση, η οποία θα σου έρθει και πιο οικονομικά, πήγαινε στη δεύτερη λύση.
Ρίξε το μείγμα στον πάτο και μην ανησυχείς. Μετά ποτίζεις όπως σου έχει ήδη επισημανθεί σε άλλο post.
-
sinaf
- Omono

- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 55 times
Καλορίζικος. Είναι ανθεκτικό φυτό και θα σε συντροφεύει για πολλά χρόνια.
Θα πρότεινα να τον μεταφυτεύσεις σε ένα pot πλατύ και ρηχό για να αναδείξεις το χοντρό κορμό του. Στα pot που ανέβασες θα φαίνεται στριμωγμένος.
Σε ότι αφορά το χώμα, ο ανθοκομικός περλίτης μου φαίνεται οκ. Ο φίκος δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Κατά τη μεταφύτευση, όταν τον βγάλεις από το πλαστικό γλαστράκι, αφαίρεσε προσεκτικά το παλιό χώμα από τις ρίζες και αφαίρεσε μέχρι το 1/5 από αυτές από τον πάτο της μπάλας. Θα είναι οκ. Άπλωσε τις ρίζες στο νέο pot και συμπλήρωσε με το νέο χώμα, φροντίζοντας με ένα ξυλάκι να γεμίζεις τα κενά ώστε να μην παραμείνουν στο χώμα θήλακες αέρα.
Μετά πότισε γενναιόδωρα μέχρι να τρέξει το νερό απο τις τρύπες.
Καλή διασκέδαση.
Θα πρότεινα να τον μεταφυτεύσεις σε ένα pot πλατύ και ρηχό για να αναδείξεις το χοντρό κορμό του. Στα pot που ανέβασες θα φαίνεται στριμωγμένος.
Σε ότι αφορά το χώμα, ο ανθοκομικός περλίτης μου φαίνεται οκ. Ο φίκος δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Κατά τη μεταφύτευση, όταν τον βγάλεις από το πλαστικό γλαστράκι, αφαίρεσε προσεκτικά το παλιό χώμα από τις ρίζες και αφαίρεσε μέχρι το 1/5 από αυτές από τον πάτο της μπάλας. Θα είναι οκ. Άπλωσε τις ρίζες στο νέο pot και συμπλήρωσε με το νέο χώμα, φροντίζοντας με ένα ξυλάκι να γεμίζεις τα κενά ώστε να μην παραμείνουν στο χώμα θήλακες αέρα.
Μετά πότισε γενναιόδωρα μέχρι να τρέξει το νερό απο τις τρύπες.
Καλή διασκέδαση.
-
Γιάννης87
Topic author - Mame

Ο φίκος μου (ginseng)
Εδώ είναι και ο φίκος μου, πέταξε και ένα καινούριο κλαράκι, έχω κάτι θέματα, θέλω να το μεταφυτέψω σε άλλο γλαστράκι και σκέφτομαι σε κάποιο από αυτά, μ αρέσουν τα χρώματα τους, αλλά αυτά τα χώματα που είδα κάνουν? με τις ρίζες που βγαίνουν κάτω από το πλαστικό γλαστράκι τι γίνεται, να τις κόψω λίγο ή να μην τις ακουμπήσω?
.
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.