Η καμέλια μου

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
Γιάννης87
Mame
Mame
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Η καμέλια μου

Δημοσίευση από Γιάννης87 »

οκ επεξεργαζομουν το ποστ και μαλλον το πετυχες χωρις ανεβασμενες φωτογραφιες [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/icon_cool.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
Γιάννης87
Mame
Mame

ευχαριστω, θα ανεβασω φωτογραφιες οταν ανθισει,

τωρα, απο κοντα μια φωτογραφια του μπουμπουκιου ετοιμο ν ανοιξει

και μετα φωτο απο το λιπασμα που ειχα αγορασει ηδη, (παρεπιπτοντως αυτο το λιπασμα το ριξα σε ολα τα φυτα που εχω εξω και ειδικα η ελια πεταξε μεσα σε μιά-δυό εβδομαδες κατι κλαδια ενος μετρου, πριν ηταν χωμενη μεσα στη γλαστρα της και ουτε λογος να ξεπεταχτει λιγο)
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γιάννης87 την 17 Οκτ 2015, 10:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους

gate1908
Omono
Omono
Has thanked: 1 time

Δημοσίευση από gate1908 »

Ωραίο δεντράκι είναι να σου ανθίζει να το χαίρεσαι.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Γιάννης87
Mame
Mame

απ οτι εψαξα λιγο μαλλον camellia sasanqua ειναι: http://www.growingagreenerworld.com/bas ... camellias/
και μαλλον αποδεικνυεται και απο αυτο που ειπες για τα ανθη το χειμωνα, πραγματι εχουν αρχισει να σκανε τα μπουμπουκια, αυριο θα βγαλω μια καλη φωτογραφια απο κοντα και θα την ποσταρω
.
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Αν είναι το είδος καμέλια η ιαπωνική (camelia japonica ) ναι, ανθίζει γύρω στον Ιανουάριο με Φεβρουάριο μερικές ποικιλίες και λίγο αργότερα Μάρτιο οι περισσότερες μέχρι και Απρίλιο!
Αν είναι το είδος καμέλια σαζάνκα (camelia sasanqua) ανθίζει μέσα στον χειμώνα απο Νοέμβριο μέχρι Δεκέμβριο!
Απο φωτογραφία μπορώ να κάνω μια αδρή διάκριση μόνο του είδους. Εχει μικρά και οδοντωτά φύλλα οπότε πιθανά να είναι και σαζάνκα! Οι πρωτόγονες (ας το πούμε) ποικιλίες αυτού του είδους ή τα υβρίδιά τους, έχουν και ένα πολύ χαρακτηριστικό διακριτικό άρωμα που δεν έχουν οι ιαπωνικές!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
Γιάννης87
Mame
Mame

ευχαριστω, περιμενω τωρα να δω τι χρωμα μπουμπουκια θα πεταξει, μετρησα αν δεν κανω λαθος 12-13 μπουμπουκια πανω του προς το παρον, ανοιξη ειπαμε ανθιζει αυτο ε?
Άβαταρ μέλους

DimosA
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από DimosA »

Όμορφο το δεντρακι σου.
Να το χαίρεσαι..
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Re:

Γιάννης87 έγραψε:ευχαριστω, πολυ χρησιμα αυτα, τα διαβαζω ξανα και ξανα, στο β) να την ποτισω μονο μια φορα η να εξαντλησω το λιτρο του νερου σε διαδοχικα ποτισματα? δηλαδη πχ την πρωτη μερα ποτιζω μ αυτο το διαλυμα και σταματαω μεχρι τον αλλο μηνα η ποτιζω 1η-6η-11η-17η-22η μεχρι να τελειωσει το λιτρο (αν θελει υποθετικα καθε 5 μερες ποτισμα)

Μία φορά αρκεί! Το λίτρο μπορείς να το εξαντλήσεις και σε άλλα φυτά, κακό δεν Θα κάνει!
Πρόσεχε και την συχνότητα των ποτισμάτων τώρα τον χειμώνα. Μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό (όχι ξερό) τότε να ποτίζεις.
Ανάλογα με την επικρατούσα υγρασία στην ατμόσφαιρα και την τοποθεσία που το έχεις βάλει, το χώμα δεν στεγνώνει τόσο εύκολα αυτήν την εποχή.
Οι καμέλιες θέλουν ελαφρώς υγρό υπέδαφος, όχι μούσκεμα και λάσπη γιατί θα σαπίσουν οι ρίζες τους ή θα αποκτήσουν ευπάθεια σε μυκητολογικές αρρώστιες (των φυτών)!
Αν χρησιμοποιήσεις το χώμα που σου υπέδειξα για τα οξύφιλα, αυτό περιέχει αρκετή οργανική ουσία οπότε, δεν θα στεγνώνει τόσο εύκολα τον χειμώνα. Για το καλοκαίρι, το ξανασυζητάμε τότε!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Άβαταρ μέλους

Topic author
Γιάννης87
Mame
Mame

ευχαριστω, πολυ χρησιμα αυτα, τα διαβαζω ξανα και ξανα, στο β) να την ποτισω μονο μια φορα η να εξαντλησω το λιτρο του νερου σε διαδοχικα ποτισματα? δηλαδη πχ την πρωτη μερα ποτιζω μ αυτο το διαλυμα και σταματαω μεχρι τον αλλο μηνα η ποτιζω 1η-6η-11η-17η-22η μεχρι να τελειωσει το λιτρο (αν θελει υποθετικα καθε 5 μερες ποτισμα)
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Ναι, σωστά παρατήρησες ότι το σκούρο καφέ χρώμα στην βάση σε σχέση με το ανοιχτότερο του υπόλοιπου κορμού, είναι μία ένδειξη ωρίμανσης του κορμού!

Μερικές συμβουλές που μπορεί να φανούν χρήσιμες:

α) Οι καμέλιες και όλα τα οξύφιλα (γαρδένιες, ορτανσίες, κλπ) έχουν μία δυσανεξία στο αλάτι του νερού αλλά, προσαρμόζονται μιά χαρά και σε αυτό που υπάρχει στα δίκτυα νερού των πόλεων.

β) Το μόνο πρόβλημα είναι πώς με τον καιρό χάνεται η οξύτητα του εδάφους (δλδ. το pH φτάνει κοντά στο 7 ή και το υπερβαίνει) οπότε για να έχεις υγιή οξύφιλα καλό είναι μία φορά τον μήνα να διαλύεις 1(μία) κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι σε ένα λίτρο νερό και να το ποτίζεις με αυτό το διάλυμα.

γ) Πρέπει επίσης, να χρησιμοποιείς ειδικό λίπασμα για οξύφιλα ( το έχουν και τα σουπερμάρκετ ακόμα) για να εμποδίζεις την γρήγορη αλατοποίηση του υποστρώματος.

δ) Το χώμα επίσης πρέπει να είναι ειδικό για οξύφιλα (pH από 4,5- 5,5).

Προσοχή: Τώρα που είναι μπουμπουκιασμενη η καμέλιά σου μην την λιπαίνεις περισσότερο από μία φορά τον μήνα και αυτό με το ειδικό λίπασμα που σου ανέφερα γιατί, ενδέχεται να ρίξει τα μπουμπούκια της!
Ο Ήλιος τον χειμώνα της αρέσει πολύ, οπότε να την βγάλεις έξω σε προστατευμένο από αέρηδες μέρος.

Ό,τι άλλο θέλεις, ρωτάς!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Άβαταρ μέλους

Topic author
Γιάννης87
Mame
Mame

οχ, προβλημα ειναι αυτο ε? να το ποτιζω μονο με απιονισμενο νερο? καπου το διαβασα και αυτο, παντως δε λεω για το ασπρο κατω, αλλα για το λιγο πιο σκουρο καφε ακριβως απο πανω
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

Όχι είναι άλατα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Γιάννης87
Mame
Mame

Η καμέλια μου

οκ, σ αυτό το καινούριο θέμα ας βάλω κανα δυό φωτογραφίες από την καμέλια μου για να είναι πιο ολοκληρωμένο το ποστ
στην τρίτη φωτογραφία γιατί αλλάζει χρώμα και υφή το φυτό χαμηλά? είναι ένδειξη ότι μεγαλώνει ηλικιακά?
.
.
.
Απάντηση