Εμβολιασμός
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Re: Εμβολιασμός
Το έχει παντρευτεί ήδη εκτός και αν δε το έχει αγοράσει και είναι παρακαταθήκη. Δηλαδή θα πάρει ένα ποσοστό αν το πουλήσει κάπου κάποτε
-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Το δέντρο είναι μισό φικος μισό κινεζική φτελιά (elm) ? Πως γίνεται να μπολιασουν δέντρο άλλης οικογενειας; Κάτι γίνεται λάθος.
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Οι πρώτες τέσσερις φωτογραφίες ναι, είναι το ίδιο δέντρο, η τελευταία είναι φίκος. Τιμή όπως έγραψα και στην αρχή, 2,5-3 χιλιάρικα, για ένα δέντρο όμως που το βρίσκω "κατασκευασμένο", "συναρμολογημένο". Σαν να το βγάζει η Λέγκο... Αυτό είναι κάτι που δε μου αρέσει καθόλου, και κατά τη γνώμη μου αντίκειται στη φιλοσοφία των μπονσάι, μια και αυτή λέει ότι αντιγράφουμε τη φύση όταν νανοποιεί η ίδια τα δέντρα εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν. Το πάνω μέρος του κορμού... όλος ο κορμός είναι ιδιαίτερα ακανόνιστος και πάρα πολύ χοντρός, σαν γέρικη ελιά. Για παράδειγμα, στην τέταρτη φωτογραφία, βλέπετε το πάνω τμήμα του κορμού, και η φωτό είναι όρθια, όπως το βλέπεις κανονικά. Το σχήμα του λοιπόν είναι πολύ ανώμαλο. Στην δε τρίτη φωτογραφία με την αλυσίδα, διακρίνεται καθαρά η κουφάλα που σχηματίζει ο κορμός μπαίνοντας στο χώμα. Δεν το λες ακριβώς κουφάλα, αλλά τέλος πάντων. Για το είδος του, όταν ρώτησα τον πωλητή, κάτι μου είπε ότι είναι, βλέπεις όταν ξαναπήγα για φωτογραφία ξέχασα να τον ξαναρωτήσω(!), πάντως φτελιά δε μου είπε ότι είναι. Κάτι άλλο μου είπε που δε θυμάμαι. Δεν θυμάμαι τέλος τον φίκο που λες arxarious, αλλά ξαναγράφω ότι το να κάνεις "προσθετική" κλαδιών, πόσο δε μάλλον να κοτσάρεις κλαδιά από άλλο φυτό σε κορμό άλλου είδους, όπως στο συγκεκριμένο παράδειγμα που έχω βάλει, το θεωρώ κάπως. Οπωσδήποτε δε θα αγόραζα τέτοιο δέντρο, όσο εντυπωσιακό κι αν είναι...
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
Νομίζω πως την χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική στα bonsai. Δε ξέρω αν θυμάσαι Μενέλαε στη τελευταία συνάντηση που είχα φέρει το ficus ginseng της γυναίκας. Ο Χάρης μαζί με τον Παναγιώτη μου είχαν πει ότι μάλλον είναι μπολιασμένο. Οπότε γιατί να μην γίνεται?
ΑΑΑΑ έχω δει και video με ένα Ιάπωνα μαστερ να κάνει εμβολιασμό σε αζαλέα πολλών χρόνων για να της προσθέσει κλαδιά.
ΑΑΑΑ έχω δει και video με ένα Ιάπωνα μαστερ να κάνει εμβολιασμό σε αζαλέα πολλών χρόνων για να της προσθέσει κλαδιά.
Παναγιώτης
-
alexcorfu
- Imperial

- Επικοινωνία:
Μενέλαε, πιστεύω πως πρόκειται για φτελιά! Είναι υπέροχο. Η φτελιά μπορεί να κάνει τέτοιας μορφής κλαδιά όταν πρόκειται για μεγάλο δένδρο bonsai. Δε θα σε ξαναστείλω εκεί, αλλά μήπως μπορείς να περιγράψεις το πάνω μέρος του κορμού; Έχει μήπως κουφάλα;
-
christos1908
- Omono

- Been thanked: 1 time
Στις περισσότερες φωτογραφίες τα φύλλα μοιάζουν με φτελιάς και στην τελευταία με φοίκου. Απο την άλλη δεν είμαι ειδικός...
Πάντως το δέντρο ωραίο ειναι... Ρώτησες καμία τιμή έτσι για πλάκα;;;
Πάντως το δέντρο ωραίο ειναι... Ρώτησες καμία τιμή έτσι για πλάκα;;;
-
Stefasteri
- Shohin

- Been thanked: 2 times
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

Έβγαλα και φωτογραφίες. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθός του από αυτές, έπρεπε να έχω κάποιον δίπλα για σύγκριση. Πάντως, δεν βλέπω να μου απαντάει κανείς άλλος στις ερωτήσεις μου...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Μην κοιτας το μεγεθος αλλα το ειδος του δέντρου. (αν και αυτο που ανεβασα πρεπει να ειναι αρκετα μεγάλο!)
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Παρ Σεπ 04, 2015 11:23 am --
[img]https://pedrobonsai.files.wordpress.com ... c00643.jpg[/img]
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Παρ Σεπ 04, 2015 11:23 am --
[img]https://pedrobonsai.files.wordpress.com ... c00643.jpg[/img]
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

Τι να σου πω Χάρη μου... ούτε αυτό το θυμάμαι! Νομίζω όμως ότι αυτό που έβαλες είναι μικρουλάκι, το άλλο είναι τεράστιο. Υπομονή, σε μία ώρα θα περάσω από το μαγαζί και ελπίζω να το βγάλω φωτογραφία, που θα την περάσω το βράδυ πια. Ως τότε, αν κάποιος γνωρίζει για το θέμα...
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Μενέλαε μοιάζει με αυτό; [img]http://www.serres-begin.com/admin/photo ... 027174.JPG[/img]
Την τεχνικη αυτη την εχω κανει σε μια συναντηση πριν 2-3 χρόνια σε εναν φικο και "δούλεψε" [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Παρ Σεπ 04, 2015 11:19 am --
Πες του οτι εισαι στο bonsaiforum.gr και οτι θα το ανεβασεις. Θα χαρει γιατι διαφήμιση υα του κανεις!
Σιγα μην σου πει οχι. 
Την τεχνικη αυτη την εχω κανει σε μια συναντηση πριν 2-3 χρόνια σε εναν φικο και "δούλεψε" [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Παρ Σεπ 04, 2015 11:19 am --
Μενέλαος έγραψε:Θα πάω να τραβήξω μία, γιατί να μην πάω; Το πολύ πολύ να μη μου το επιτρέψει ο πωλητής...
Πες του οτι εισαι στο bonsaiforum.gr και οτι θα το ανεβασεις. Θα χαρει γιατι διαφήμιση υα του κανεις!
-
marios
- Imperial

- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 29 times
Θα μπορέσεις να βγάλεις μια φωτογραφία του;[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

Εμβολιασμός
Καλημέρα στην παρέα! Σήμερα είδα σε ένα ανθοπωλείο ένα γιγαντιαίο μπονσάι που μου κίνησε την περιέργεια το πόσο ωραίο ήταν και πόσο τεράστιος ήταν ο κορμός του. Ειδικά αυτός, με τις κουφάλες του και το ανώμαλο σχήμα του, έδειχνε τόσο μα τόσο γέρικος! Μπήκα και ρώτησα από περιέργεια, γνωρίζοντας βέβαια το τι τιμή θα μου πει (γύρω στα δυόμισυ με τρία χιλιάρικα μου είπε, όπως το φαντάστηκα), ρώτησα και τι φυτό είναι, μου είπε αλλά δεν το θυμάμαι (γεράματα βλέπετε)... Θα μου πείτε με το δίκιο σας τι στην ευχή θυμάμαι; Λοιπόν, πέραν του ονόματός μου, θυμάμαι ότι μου είπε κάτι που δεν έχω ξανακούσει: ότι το φυτό που βλέπω είναι εμβολιασμένο, δηλαδή η "πρασινάδα" του είναι εμβολιασμένη πάνω σε άλλο υποκείμενο, κι ότι ως εκ τούτου, το ότι έχει τεράστιο γέρικο κορμό δε σημαίνει αναγκαστικά κι ότι είναι μεγάλης ηλικίας. Μου έδειξε μάλιστα και τα σημεία των εμβολιασμών, και σε αυτό το δέντρο, αλλά και σε ένα πολύ μικρότερο μπονσάι, νομίζω φίκο ginseng (ναι, ούτε αυτό θυμάμαι...), στο οποίο τελευταίο φαίνονταν πολύ καθαρά οι τομές του κορμού, πάνω στις οποίες είχαν "κοτσάρει" την πρασινάδα. Πιάστηκα αδιάβαστος. Δε γνωρίζω τίποτε για το θέμα. Γνωρίζει κανείς για αυτό το σπορ; Είναι τόσο κοινή πρακτική (το βρίσκω και κάπως κοροιδία το να σου πουλάνε για τρία χιλιάρικα "μπονσάι" που στην ουσία αποτελούν έναν γέρικο κορμό με φυτευτή πρασινάδα από πάνω... μην βλέπετε που αυτός ο πωλητής είχε την τιμιότητα να μου το πει) αυτή στα μπονσάι; Και πώς μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα εμβολιασμένα, όταν μετά από κάμποσο καιρό θα έχουν κλείσει οι τομές και δε θα φαίνονται; Μήπως κάποια τουλάχιστον από τα "θηρία" που βλέπουμε και θαυμάζουμε είναι "κατασκευασμένα" έτσι; Σας ευχαριστώ!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μενέλαος την 04 Σεπ 2015, 11:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.