Ψάχνω για σφέδαμο!!!

Φωτογραφίζουμε το δέντρο μας πριν την αγορά του και το παρουσιάζουμε για γνώμες - συμβουλές.
Απάντηση

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 420 times
Been thanked: 359 times

Re: Ψάχνω για σφέδαμο!!!

Δημοσίευση από Hfestion »

Εγώ αγόρασα αυτό το Acer πριν απο 1 μήνα με 13ευρω. Όχι πως τα αξίζε. Έτσι απλά για να έχω ένα. Το έχω σε ελεύθερη ανάπτυξη με επιθετική λίπανση και το Ακούμπησα σε μια μεγάλη γλάστρα. Αν βάλει τον χειμώνα θα είμαι ικανοποιημενος

[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/08/08 ... 61d1f6.jpg[/img]
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

Η αξία ενός bonsai συνήθως καθορίζεται από το πάχος του δεντρου, την ηλικία του, αν είναι αργής η γρήγορης ανάπτυξης, οι εργασίες που του έχουν γίνει, αν είναι από σπόρο η καταβολάδα , την αξία του ποτ κ.α. πολλά που ίσως να μη γνωρίζω. Σε κάποιες περιπτώσεις το να αγοράσεις ένα mallsai είναι σαν να αγοράζεις "γουρούνι στο σακί"
Αν θες τη γνώμη μου, κάνε μια έρευνα αγοράς να δεις τι παίζει με acer. Αν θες βγάλε και φωτογραφίες και δειξε μας να σε βοηθήσουμε. Αγοράζεις ένα acer, το ανεβάζεις στη κατηγορία virtual help και σιγα σιγα το διαμόρφωνεις. Παράλληλα αν θες να το βάλεις σε ποτ ψάχνεις για ποτ. Τα acer μεταφυτευονται νωρίς την ανοιξη, οπότε έχεις καιρό. Μέχρι τότε, θα διαβάζεις, θα παρακολουθείς, θα ψάχνεις... και το όνειρο σου να αποκτήσεις ενα acer bonsai θα γίνεται πράξη.

Όσο θα περνούν τα χρόνια θα το βλέπεις να μεγαλώνει και θα χαίρεσαι, το χρόνια που θα περνούν θα το μεταμόρφωσουν σιγά σιγά σε ένα pre bonsai και κάποια στιγμή γιατί όχι και σε bonsai.
Οτι απορία έχεις ρώτα μας
"Πολεμιστής του κήπου,,

Άβαταρ μέλους

stelios
Imperial
Imperial
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Δημοσίευση από stelios »

Μέχρι 40 ευρώ είναι καλή αγορά για acer από φυτώριο.
Άβαταρ μέλους

Alex777
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Alex777 »

geoevagg έγραψε:Το έτοιμο ξέρω ότι θα είναι bonsai, για να το φτιάξω εγώ δεν έχω ακόμα την εμπειρία....αλλά επειδή έκανα ήδη μια δαπάνη σε έτοιμα ας δοκιμάσω να δω τι σκαμπάζω με κανά μικρό,

οποιοδήποτε μπορεί να γίνει bonsai?

Τα έτοιμα τις περισσότερες φορές είναι mallsai και όχι bonsai. Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω κείμενο
http://library.bonsaiforum.gr/index.php ... llsai.html

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

Γενικά τα έτοιμα μπονσαι πολλές φορές διατρέχουν πολλούς κινδύνους και αν δεν έχεις εμπειρία τα χάνεις με το που αλλάζει λίγο ο καιρός. Μπορείς για αρχή να βρεις ένα acer από ενα φυτώριο της περιοχής σου (φτηνό 20-30 ευρώ.) Προσπάθησε να μάθεις πόσο καιρό το έχει στο φυτώριο. Αν το έχει τουλάχιστον 1 χρόνο, θα έχει προσαρμόστει.
Για αρχή θα πρέπει να μάθεις να το φροντίζεις και θα πρέπει να το κρατήσεις ζωντανο. Παράλληλα θα του κάνεις κάποιες εργασιες(αν θες βοήθεια, το φέρνεις σε κάποια συνάντηση μας). Παράλληλα μπορείς να ψάχνεις για ποτ.
Έτσι θα δεις, ο καιρός θα περάσει γρήγορα... τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.
"Πολεμιστής του κήπου,,

Άβαταρ μέλους

Topic author
geoevagg
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από geoevagg »

Το έτοιμο ξέρω ότι θα είναι bonsai, για να το φτιάξω εγώ δεν έχω ακόμα την εμπειρία....αλλά επειδή έκανα ήδη μια δαπάνη σε έτοιμα ας δοκιμάσω να δω τι σκαμπάζω με κανά μικρό,

οποιοδήποτε μπορεί να γίνει bonsai?
Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά που δεν έκανες!

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

geoevagg έγραψε:Έχω φάει κόλλημα με τα bonsai με τα κόκκινα φύλλα, που νομίζω ότι ανάλογα την εποχή αλλάζουν χρώμα το φύλλωμά τους.

Επειδή δεν είμαι γκουρού [ Εικόνα ] στο αντικείμενο νομίζω λέγεται σφέδαμος .

Μπορεί να με κατευθύνει κάποιος για να βρω? Το Budget μου δεν είναι για πάνω από μισό βασικό μισθό εκτός αν είναι κάτι το εξαιρετικό.

Επειδή φαντάζομαι το να μου στέλνετε εμπόρους δεν είναι θεμιτό για το forum αν ξέρει κάποιος ας μου στείλει P.M!

Αναμένω τα σχόλιά σας και γενικά για την επιλογή!

Ευχαριστώ!
Μμμμμμ, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τον φίλο μας που μπορεί να διαθέσει τουλάχιστον 293 , 04 ευρώ (εκτός και αν υπάρχουν και τριετίες οπότε ανεβαίνουμε)

Καταρχας φίλε μου καλώς ήρθες στην παρέα μας! Πραγματικά τα acer είναι πολύ εντυπωσιακα δέντρα. Βρίσκεσαι στη πηγή και δε το ξέρεις. Στον άγιο Στέφανο έχει πολλά μεγάλα φυτώρια. Εκεί θα βρεις σίγουρα acer σε διάφορα μεγέθη και ελπίζω αρκετές ποικιλίες. Αυτό που δεν έχω καταλάβει, θες έτοιμο σε ποτ ή θες κάτι για να το φτιάξεις από την αρχή?
"Πολεμιστής του κήπου,,

Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

vaggelakos7 έγραψε:Δεν αξίζει να αγοραζεις έτοιμα δέντρα! Μόνος σου αξιζουν περισσότερο.
αυτο ειναι τελειως υποκειμενικο φιλε βαγγελακο..τι θα πει ''αξιζει'' !![img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... egreen.gif[/img]
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

geoevagg έγραψε:Για αρχή αγόρασα κάποια έτοιμα να τα βλέπω να μου ομορφαίνουν το μπαλκόνι, τώρα μετά και τις συμβουλές όλων σας τα επόμενα θα είναι μικρά και θα κάνω προσπάθεια να τα εξελίξω

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι μικρά. Θα έλεγα όσο μεγαλύτερα και με πιό χοντρό κορμό τόσο το καλύτερο. Στην βιβλιοθήκη έχει κάποιο άρθρο για το πώς πρέπει να είναι ένα αρχικό υλικό. Και προ παντός μην πείς σε κανένα φυτώριο την μαγική πρόταση "ψάχνω για κάτι που μπορεί να γίνει bonsai". Για ευνόητους λόγους...
Άβαταρ μέλους

Topic author
geoevagg
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Για αρχή αγόρασα κάποια έτοιμα να τα βλέπω να μου ομορφαίνουν το μπαλκόνι, τώρα μετά και τις συμβουλές όλων σας τα επόμενα θα είναι μικρά και θα κάνω προσπάθεια να τα εξελίξω

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 06 Αύγ 2015, 19:44 --
Hfestion έγραψε:Καλώς ήρθες στη παρέα μας. Πού μένεις?

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 06 Αύγ 2015, 18:36 --

Καλώς ήρθες στη παρέα μας. Πού μένεις?

Αγιο Στεφανο Αττικης
Άβαταρ μέλους

G1908
Omono
Omono
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Δημοσίευση από G1908 »

Καλώς ήρθες μην αγοραζεις 'ετοιμα' αλλά να φτιάχνειςεσυ.

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 06 Αύγ 2015, 18:36 --

"Πολεμιστής του κήπου,,

Άβαταρ μέλους

Topic author
geoevagg
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

Αρχικά καλώς ήλθες στο φόρουμ και καλή συνέχεια με την καινούργια σου ενασχόληση με τα bonsai. Εκανες δύο ενδιαφέρουσες πρώτες αγορές, εύχομαι να συνεχίσεις επιτυχώς και σε άλλες. Το μόνο που έχω αρχικά να σου συστήσω είναι διάβασμα για να κατανοήσεις όσο καλύτερα γίνεται με τι ασχολούμαστε.
Οι σφένδαμοι που ψάχνεις μπορούν να βρεθούν και στην Ελλάδα σε κάποια φυτώρια, όχι σε όλα. Δυστυχώς δεν μένω Αττική για να ξέρω που θα τους βρείς. Συμφωνώ όμως αξίζει περισσότερο να τους δημιουργήσεις εσύ σιγά σιγά παρά να πάρεις εξ αρχής κάτι πιο έτοιμο. Ετσι θα σου κοστίσει και λιγότερο. Κάποιες από τις ποικιλίες που πρέπει να αναζητήσεις και που πουλιούνται στην Ελλάδα είναι τα Acer Atropurpureum, Acer dissectum, Acer orange dream. Δεν ψάχνεις για έτοιμο δέντρο σε bonsai pot αλλά για μεγαλύτερο φυτό σε γλάστρα με δύο χαρακτηριστικά. Όσο το δυνατόν πιό χοντρό κορμό πχ απο 3-6 εκ. και διακλάδωση όσο το δυνατόν χαμηλότερα.
Αν βρείς κάτι σχετικό καλό θα ήταν πρίν προχωρήσεις σε αγορά να ανεβάσεις φωτογραφίες για να ακούσεις γνώμες.
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

Δεν αξίζει να αγοραζεις έτοιμα δέντρα! Μόνος σου αξιζουν περισσότερο.
Άβαταρ μέλους

Topic author
geoevagg
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Αυτό φοβάμαι, το ότι θα το φτιάξω εγώ, βέβαια αν δεν ξεκινήσεις......

Αν έχεις κατά νου που μπορώ να βρω στείλε μου ένα PM please!
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

Με Μαξ 50€ βρίσκεις πολύ ωραία δέντρα που σε 2-3 χρόνια θα είναι ένα όμορφο δέντρο σε ποτ

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 06 Αύγ 2015, 13:21 --

Με αλλά λόγια δεν το αγοραζεις έτοιμο το φτιάχνειςεσυ!
Άβαταρ μέλους

Topic author
geoevagg
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Ψάχνω για σφέδαμο!!!

Έχω φάει κόλλημα με τα bonsai με τα κόκκινα φύλλα, που νομίζω ότι ανάλογα την εποχή αλλάζουν χρώμα το φύλλωμά τους.

Επειδή δεν είμαι γκουρού [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... ewhere.gif[/img] στο αντικείμενο νομίζω λέγεται σφέδαμος .

Μπορεί να με κατευθύνει κάποιος για να βρω? Το Budget μου δεν είναι για πάνω από μισό βασικό μισθό εκτός αν είναι κάτι το εξαιρετικό.

Επειδή φαντάζομαι το να μου στέλνετε εμπόρους δεν είναι θεμιτό για το forum αν ξέρει κάποιος ας μου στείλει P.M!

Αναμένω τα σχόλιά σας και γενικά για την επιλογή!

Ευχαριστώ!
Απάντηση