Κεανανθος γίνεται μπονσαι;

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Has thanked: 6 times
Been thanked: 19 times

Re: Κεανανθος γίνεται μπονσαι;

Δημοσίευση από Petros »

Hfestion έγραψε:Θεωρητικά οτιδήποτε είναι δέντρο η θάμνος μπορεί να γίνει μπονσαι. Αν έχει και μικρά φυλλα, ακόμα πιο εύκολα. Πρακτικά αυτό που χρειάζεται είναι κυρίως ο χρόνος. Δε χρειάζεται να ανχωνομαστε "α!, ποτέ θα γίνει η γλάστρα μου μπονσαι. Α!, να βάλω το δέντρο μου σε ποτ να γίνει μπονσαι" καλλιεργουμε το δέντρο για χρόνια, ζούμε μαζί του και περνάμε καλά. Και αυτό θα μας ανταμοιφσει
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

arxarious
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από arxarious »

Hfestion έγραψε:Θεωρητικά οτιδήποτε είναι δέντρο η θάμνος μπορεί να γίνει μπονσαι. Αν έχει και μικρά φυλλα, ακόμα πιο εύκολα. Πρακτικά αυτό που χρειάζεται είναι κυρίως ο χρόνος. Δε χρειάζεται να ανχωνομαστε "α!, ποτέ θα γίνει η γλάστρα μου μπονσαι. Α!, να βάλω το δέντρο μου σε ποτ να γίνει μπονσαι" καλλιεργουμε το δέντρο για χρόνια, ζούμε μαζί του και περνάμε καλά. Και αυτό θα μας ανταμοιφσει
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]
Παναγιώτης

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Θεωρητικά οτιδήποτε είναι δέντρο η θάμνος μπορεί να γίνει μπονσαι. Αν έχει και μικρά φυλλα, ακόμα πιο εύκολα. Πρακτικά αυτό που χρειάζεται είναι κυρίως ο χρόνος. Δε χρειάζεται να ανχωνομαστε "α!, ποτέ θα γίνει η γλάστρα μου μπονσαι. Α!, να βάλω το δέντρο μου σε ποτ να γίνει μπονσαι" καλλιεργουμε το δέντρο για χρόνια, ζούμε μαζί του και περνάμε καλά. Και αυτό θα μας ανταμοιφσει
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Το εψαξα λίγο. Ενδιαφέρον είναι σαν δεντράκι.

Ceanothus
Είναι αειθαλείς και φυλλοβόλοι θάμνοι και μικρά δένδρα που κατάγονται από την Αμερική. Καλλιεργούνται για τα πλούσια (συνήθως μπλε και μοβ) άνθη που έχουν την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Αναπτύσσονται σε ηλιόλουστες θέσεις σε μέτρια υγρά, γόνιμα εδάφη. Απαιτούν προστασία από τους δυνατούς παγετούς.
Φυτεύονται σε ομάδες και μεμονωμένα.
Πολλαπλασιάζονται με ημιξυλώδη μοσχεύματα το καλοκαίρι.
Κλαδεύονται αυστηρά στο τέλος του χειμώνα, για να έχουμε πλούσια ανθοφορία το καλοκαίρι.

Ceanothus prostratus "Puget Blue"
Φυλλοβόλος θάμνος με μπλε άνθη.

Το όνομα του είναι κεάνωθος
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

G1908 έγραψε:Βρήκα αυτο το φυτό σε ενα φυτώριο. Γίνεται τι λέτε bonsai? Κεανανθος γράφει στο ταμπελάκι του.

Πεχει ωραίο φύλλο και καρπούς. Ωραίο δείχνει νομίζω ότι θα γίνεται.
Άβαταρ μέλους

Topic author
G1908
Omono
Omono
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Κεανανθος γίνεται μπονσαι;

Δημοσίευση από G1908 »

Βρήκα αυτο το φυτό σε ενα φυτώριο. Γίνεται τι λέτε bonsai? Κεανανθος γράφει στο ταμπελάκι του.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση