Πεύκο Κινέζικο;
-
stelios
- Imperial

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 27 times
Re: Πεύκο Κινέζικο;
christos1908 έγραψε:Πραγματικά δεν ξερεις με τι να γελάσεις (κλάψεις) πρώτα!!! Με τα 250€, μετα 50 χρόνια, με το γιατρό;;; Πραγματικά δεν παίζονται οταν θέλουν να πουλήσουν...
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img] Στις εκθέσεις λουλουδιών που γίνονται εκεί να δεις γέλιο και κλάμα μαζί. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/gelio3d.gif[/img]
-
christos1908
- Omono

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Πραγματικά δεν ξερεις με τι να γελάσεις (κλάψεις) πρώτα!!! Με τα 250€, μετα 50 χρόνια, με το γιατρό;;; Πραγματικά δεν παίζονται οταν θέλουν να πουλήσουν...
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Θα συμφωνήσω με το Χαρη 100%Harris έγραψε:Οχι δεν πρεπει να ειναι black pinus, πρέπει να είναι λευκο πευκο και η τιμή μπορεί να είναι οσο θέλει το κάθε μαγαζί. Απο 35 - 120 ευρώ!!! Φυσικα και τέτοια δεντρα ΔΕΝ αγοράζουμε γιατι δεν υπάρχει λόγος. Αφου με τα ίδια λεφτα μπορούμε να αγοράσουμε πολυ καλύτερα δέντρα!
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Παρ Ιουν 12, 2015 9:36 pm --
Εκτος της αλλης το συγκεκριμένο έχει και άσχημη γωνία... Δηλαδη και 20 ευρω να το πούλαγε δεν θα το αγόραζα. Επίσης μου φαίνεται οτι έχει πρόβλημα... εκτος εαν το δείχνει η φωτογραφία ετσι.
Συνήθως στην Αθήνα αυτά δεν επιβιώνουν εύκολα...
Ηλικία δεν μπορείς να κρίνεις. (εκτίμηση ίσως 8-10 χρόνια) Αυτά συνήθως τα μπολιάζουν σε μαύρα πεύκα και στο κάτω μερος μπορει να παρατηρήσεις να έχει ενα ασχημο φούσκωμα...
Γενικά είναι mallsai πεύκο.
Εγώ προσωπικά δε θα το αγόραζα (αν μου περισσευαν χρήματα)
Hfestion έγραψε:Γενικά είναι πολύ καλό που έχεις ήλιο, εγώ εχω πολύ λίγο και αυτό με περιορίζει με κάποια είδη. Εγώ θα σου πρότεινα για αρχή να ψάξεις για κάτι ανθεκτικό και σχετικά γρήγορης ανάπτυξης για να έχεις να εχεις να ασχολείσαι. Ελια, ροδια, βουκαμβιλια, φτελια, λιγουστρο.
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]
-
Hfestion
- Συντονιστής

Γενικά είναι πολύ καλό που έχεις ήλιο, εγώ εχω πολύ λίγο και αυτό με περιορίζει με κάποια είδη. Εγώ θα σου πρότεινα για αρχή να ψάξεις για κάτι ανθεκτικό και σχετικά γρήγορης ανάπτυξης για να έχεις να εχεις να ασχολείσαι. Ελια, ροδια, βουκαμβιλια, φτελια, λιγουστρο.
-
hackertom
Topic author - Shohin

- Been thanked: 0
Περιοχή Αττικής φίλε. Ήλιος υπάρχει στο μπαλκόνι.. χρόνος ναι! Μέγεθος σαν αυτό στην φωτογραφία που έβαλαHfestion έγραψε:Που, μένεις? Γενικά έχεις χρόνο? Το μπαλκόνι σου έχει ηλιο? Τι μέγεθος ψάχνεις?
-
christos1908
- Omono

- Been thanked: 1 time
Πραγματικά τώρα, σου είπε κάποιος ότι αυτό ειναι δέντρο 50 ετών;;; Πάνω από 8 για κανένα λόγο... Επεισης αυτό ειναι ενα Πευκο 50 ετών. Πήγαινε να τους το δείξεις και πες τους να μας πουν τις ομοιότητες...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Hfestion
- Συντονιστής

-
hackertom
Topic author - Shohin

Καλά τόσα χρήματα δεν δίνω με την καμία. Προφανώς ψάχνουν για πελάτες με πορτοφόλι. .
Το θέμα είναι ότι όταν ρωτούσα εγώ ήδη το είχε πουλήσει, οπότε γιατί να πει ψέματα δεν κατάλαβα και μάλιστα δεν θα ξανά έφερνε.
Βελόνες δεν κοίταξα, αλλά τώρα έμαθα και κάτι για την επόμενη φορά. .
Το θέμα είναι ότι όταν ρωτούσα εγώ ήδη το είχε πουλήσει, οπότε γιατί να πει ψέματα δεν κατάλαβα και μάλιστα δεν θα ξανά έφερνε.
Βελόνες δεν κοίταξα, αλλά τώρα έμαθα και κάτι για την επόμενη φορά. .
-
stelios
- Imperial

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 27 times
Αυτή η κουρμπα ούτε και σε μένα μου αρέσει. 50 ετών; Ψάχνουν για κοροιδα!
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 12 Ιουν 2015, 23:15 --
Pentaphyla είναι το λευκό πεύκο. Επάνω στις βελόνες έχει μια ανοικτόχρωμη γραμμή.
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 12 Ιουν 2015, 23:16 --
[img]https://nhgardensolutions.files.wordpre ... e-buds.jpg[/img]
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 12 Ιουν 2015, 23:15 --
Pentaphyla είναι το λευκό πεύκο. Επάνω στις βελόνες έχει μια ανοικτόχρωμη γραμμή.
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 12 Ιουν 2015, 23:16 --
[img]https://nhgardensolutions.files.wordpre ... e-buds.jpg[/img]
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
[justify]Για το τι είδος είναι πρόσεξες μήπως πόσες βελόνες βγαίνουν από κάθε θέση 2 ή 5 ?[/justify][justify]Αν βγαίνουν 5 είναι συνήθως αυτό που λέει ο Harris λευκή πεύκη, αν βγαίνουν 2 όχι.[/justify][justify]Τώρα όσο για τα υπόλοιπα ότι και να πώ...[/justify][justify]Αν αυτό το πεύκο είναι 50 χρονών εγώ είμαι αστροναύτης απ΄τα Γιάννενα.[/justify][justify]Όσο για τα 250.. δεν θέλω να γίνω κακός πάλι. Ψάχνουν για κορόιδα, αυτή είναι η αλήθεια.[/justify][justify]Α, συγνώμη ξέχασα το πήρε γιατρός για την κοπέλλα του... Υποθέτω απλό γιατρουδάκι γιατί αν ήταν και καθηγητής θα σου έλεγε 1250.[/justify][justify]Πέρα απ΄τα αστεία, όπως ακριβώς το έθεσε ο Harris, με 250 αν θέλεις έτοιμο παίρνεις δεντράρα να την χαζεύεις όλη μέρα, ή 5 ωραιότατα prebobonsai με σωστές προδιαγραφές να πλουτίζει και η συλλογή σου.[/justify]
-
hackertom
Topic author - Shohin

Την άσχημη γωνία που λες δεν μπορώ να την καταλάβω σαν άπειρος στο hobby αλλά σαν σύνολο μου αρέσει και εμένα στο μάτι πάρα πολύ.
Έχει ένα καρτελάκι άσπρο που γράφει pinus
Μήπως είναι pentaphylla ;
Update :
Ρώτησα και πήρα απάντηση που με άφησε κάγκελο. .
250 ευρώ γνήσιο Πεύκο από Κίνα λέει. Το πήρε γιατρός για την κοπέλα του .. Είχε αλλά δύο που τα έδωσε σε έναν οίκο ..
Αυτά από την ερώτηση που του έκανα.
Α μου είπε ήταν 50 ετών και κάτι για τον κορμό του δεμένη καρδιά κάτι τέτοιο. .
Έχει ένα καρτελάκι άσπρο που γράφει pinus
Μήπως είναι pentaphylla ;
Update :
Ρώτησα και πήρα απάντηση που με άφησε κάγκελο. .
250 ευρώ γνήσιο Πεύκο από Κίνα λέει. Το πήρε γιατρός για την κοπέλα του .. Είχε αλλά δύο που τα έδωσε σε έναν οίκο ..
Αυτά από την ερώτηση που του έκανα.
Α μου είπε ήταν 50 ετών και κάτι για τον κορμό του δεμένη καρδιά κάτι τέτοιο. .
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Οχι δεν πρεπει να ειναι black pinus, πρέπει να είναι λευκο πευκο και η τιμή μπορεί να είναι οσο θέλει το κάθε μαγαζί. Απο 35 - 120 ευρώ!!! Φυσικα και τέτοια δεντρα ΔΕΝ αγοράζουμε γιατι δεν υπάρχει λόγος. Αφου με τα ίδια λεφτα μπορούμε να αγοράσουμε πολυ καλύτερα δέντρα!
Εκτος της αλλης το συγκεκριμένο έχει και άσχημη γωνία... Δηλαδη και 20 ευρω να το πούλαγε δεν θα το αγόραζα. Επίσης μου φαίνεται οτι έχει πρόβλημα... εκτος εαν το δείχνει η φωτογραφία ετσι.
Ηλικία δεν μπορείς να κρίνεις. (εκτίμηση ίσως 8-10 χρόνια) Αυτά συνήθως τα μπολιάζουν σε μαύρα πεύκα και στο κάτω μερος μπορει να παρατηρήσεις να έχει ενα ασχημο φούσκωμα...
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Η ηλικία του είναι 3-5 ετών (δύσκολο να πείς ακριβώς αν δεν το δείς από κοντά). Όσο για την τιμή πρέπει να ξέρουμε τι είδους πεύκο είναι και η φωτογραφία δεν βοηθάει. Πάντως είναι πεύκο 2 βελονών αν βλέπω καλά.
Η γενικότερη εικόνα του πάντως παραπέμπει σε βιομηχανοποιημένο μαύρο πεύκο Ιαπωνίας, παραγωγής Κίνας ή Κορέας. Αν πέφτω μέσα η μέση τιμή αγοράς του είναι 60-90 ευρώ.
Η γενικότερη εικόνα του πάντως παραπέμπει σε βιομηχανοποιημένο μαύρο πεύκο Ιαπωνίας, παραγωγής Κίνας ή Κορέας. Αν πέφτω μέσα η μέση τιμή αγοράς του είναι 60-90 ευρώ.
-
hackertom
Topic author - Shohin

Πεύκο Κινέζικο;
Γνωρίζει κανείς την ακριβής ονομασία του bonsai αυτού; Πόσο ετών μπορεί να είναι; Και πόσο θα το αγοράζατε;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.