Acer να το κλαδέψω ;
-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Re: Acer να το κλαδέψω ;
Πολλά καλά λιπάσματα υπάρχουν. Εγώ χρησιμοποιώ το βιολογικό της Compo με Guano.
Για κωνοφόρα έχει διαφορετικό.
[attachment=1]__________________________________GUANO_____COMPO.JPG[/attachment][/color]
[attachment=0]images.jpg[/attachment][/color]
Για κωνοφόρα έχει διαφορετικό.
[attachment=1]__________________________________GUANO_____COMPO.JPG[/attachment][/color]
[attachment=0]images.jpg[/attachment][/color]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
hackertom
Topic author - Shohin

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Sim62 έγραψε:Μάλλον αυτό θα κάνω. . Θα αφήσω να στεγνώσει καλά το χώμα του και θα μπει σε νέα γλάστρα μεγαλύτερη.hackertom έγραψε:Δεν ξέρω απλά ρώτησα να δω πως να κινηθώ. Μπορώ να περιμένω όσο χρειάζεται δεν έχω πρόβλημα
Ένα καλό λίπασμα για το δεντράκι;
Είτε το θέλεις σαν καλλωπιστικό φυτό, είτε σαν bonsai δεν έχει κανένα νόημα να το κλαδέψεις τώρα, άσε που η εποχή δεν είναι κατάλληλη γιατί οι χυμοί του κυκλοφορούν έντονα και θα έχεις απώλειες. Ειδικά αν το προορίζεις για bonsai προέχει να παχύνει κάπως ο κορμός του και για αυτό χρειάζεται όλο του το φύλλωμα.
Αυτό που του χρειάζεται είναι μια μεταφύτευση σε μεγαλύτερο training pot και όχι σε bonsai pot για να μπορέσει να αναπτυχθεί περαιτέρω. Πρίν έγραψα για μεταφύτευση την άνοιξη αλλά αν δεν πειράξεις καθόλου τις ρίζες και απλά συμπληρώσεις χώμα στο νέο δοχείο μπορείς να την κάνεις και τωρα για να κερδίσεις χρόνο στην ανάπτυξή του.
Με μια πιο προσεκτική ματιά που του έριξα, τον χειμώνα ίσως να αφαιρέσεις 1-2 κλαδιά από εκεί που ξεκινούν όλα μαζεμένα για να μην σου κάνει ανάποδη κωνικότητα σε εκείνο το σημείο.
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
hackertom έγραψε:Δεν ξέρω απλά ρώτησα να δω πως να κινηθώ. Μπορώ να περιμένω όσο χρειάζεται δεν έχω πρόβλημα
Είτε το θέλεις σαν καλλωπιστικό φυτό, είτε σαν bonsai δεν έχει κανένα νόημα να το κλαδέψεις τώρα, άσε που η εποχή δεν είναι κατάλληλη γιατί οι χυμοί του κυκλοφορούν έντονα και θα έχεις απώλειες. Ειδικά αν το προορίζεις για bonsai προέχει να παχύνει κάπως ο κορμός του και για αυτό χρειάζεται όλο του το φύλλωμα.
Αυτό που του χρειάζεται είναι μια μεταφύτευση σε μεγαλύτερο training pot και όχι σε bonsai pot για να μπορέσει να αναπτυχθεί περαιτέρω. Πρίν έγραψα για μεταφύτευση την άνοιξη αλλά αν δεν πειράξεις καθόλου τις ρίζες και απλά συμπληρώσεις χώμα στο νέο δοχείο μπορείς να την κάνεις και τωρα για να κερδίσεις χρόνο στην ανάπτυξή του.
Με μια πιο προσεκτική ματιά που του έριξα, τον χειμώνα ίσως να αφαιρέσεις 1-2 κλαδιά από εκεί που ξεκινούν όλα μαζεμένα για να μην σου κάνει ανάποδη κωνικότητα σε εκείνο το σημείο.
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Καλύτερα να το αφήσεις να δυναμώσει κι άλλο, νεαρό είναι ακόμα. Υγιέστατο πάντως, μπράβο!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."