Acer Χρώμα Φύλλων
-
Georg
Topic author - Mame

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Acer Χρώμα Φύλλων
Να ρίχνεις, ναιbonsai hellas έγραψε:Ωραία φύλλα το acer σου. Αγόρασα πρόσφατα ένα με κόκκινα φύλλα. μπορντο θα έλεγα. Να ρίχνω και εγω σιδιρο;
Κατά προτίμηση, υγρό σε μείγμα με ιχνοστοιχεία.
-
bonsai hellas
- Σπορόφυτο

Ωραία φύλλα το acer σου. Αγόρασα πρόσφατα ένα με κόκκινα φύλλα. μπορντο θα έλεγα. Να ρίχνω και εγω σιδιρο;
-
Georg
Topic author - Mame

Μια φορά το μήνα ρίχνω σίδηρο (χηλικό) με μίγμα και άλλων ιχνοστοιχείων. Θα αυξήσω την συχνότητα, γιατί και η προτεινόμενη από τις οδηγίες είναι αρκετά πιο συχνά, και βλέπουμε.
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Κάτι γίνεται.και οι ρίζες δεν τραβούν σιδηρο(;). Με ιχνοστοιχεία εχεις ποτίσει καμια φορά;Georg έγραψε:Κάτι τέτοιο πάντως εκτιμώ και εγώ. Ή με το ph ή με το σίδηρο.
Το δέντρο δεν είναι κάτι σπουδαίο, ούτε είναι σε προχωρημένο στάδιο διαμόρφωσης, ωστόσο δεν θα ήθελα και να το χάσω.
Ευχαριστώ πάντως!
-
Georg
Topic author - Mame

Κάτι τέτοιο πάντως εκτιμώ και εγώ. Ή με το ph ή με το σίδηρο.
Το δέντρο δεν είναι κάτι σπουδαίο, ούτε είναι σε προχωρημένο στάδιο διαμόρφωσης, ωστόσο δεν θα ήθελα και να το χάσω.
Ευχαριστώ πάντως!
Ευχαριστώ πάντως!
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Georg έγραψε:Βάζω σίδηρο μια φορά το μήνα.
Το υπόστρωμα είναι ελαφρόπετρα - τύρφη: 80/20
Άρα το υπόστρωμα είναι τέλειο και σχεδόν μηδενικός ο κίνδυνος υπερβολικού ποτίσματος που μπορεί να είναι μία αιτία για την εικόνα των φύλλων σου.
Η εικόνα πάντως παραπέμπει σε χλώρωση σιδήρου που προκαλείται από έλλειψη σιδήρου κυρίως σε υποστρώματα με υψηλό ph άνω του 7. Αρα πρέπει να μετρήσεις το ph που έχει το χώμα σου. Αλλες πιθανές αιτίες μπορεί να είναι η χρησιμοποίηση ισχυρών ζιζανιοκτόνων αλλά και διάφορες παθογενείς ασθένειες κυρίως από μύκητες.
Αν αυτό το δέντρο σημαίνει κάτι για σένα θα έλεγα να το δεί ένας γεωπόνος.
-
Petros
- Imperial

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 19 times
Σίδηρο μαζί με το πότισμα.[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
-
Georg
Topic author - Mame

Acer Χρώμα Φύλλων
Έχω την αίσθηση πως ένα acer που έχω εμφανίζει κάποιου είδους τροφοπενία φέτος. Μπορεί κανένας να αναγνωρίσει τι συμβαίνει από τις παρακάτω φωτογραφίες;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.